- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Porto, moje dziecko to chyba nie wie co to sen non stop się rozpycha i rowerki robi ja mam ochotę na kebaba i frytki....ale już wiecie, wątroba
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Wiesz czasami chciałabym żeby moje dziecię tak brykało mocno, ale wydaje mi się, że jest leniwa ma tylko momenty, że daje czadu ostro, ale tak to grzeczna i da tylko znać, że jest ok i tyle
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja to zdjecie to zapisalam sobie na kompa... jest na prawde extra.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Spróbuje Was nadrobić, ale widzę, że sporo tego napisałyście od wczorajszego wieczoru...
Po pierwsze dziękuje za komplementy odnośnie brzuszka
marl3na
Super, że dostałyście próbki I cieszę się, że jesteś zadowolona z zajęć
Pala
Cieszę się, że Ty też nie masz problemów z bezsennością Oby tak dalej !
Piękny brzuszek !
MamaMikołaja
Witam nową mamusię ! Niestety nie pomogę Ci odnośnie luteiny... bo ja przez całą ciążę nic nie brałam....
Darmag
Oj ja też liczę na wiosenkę w marcu... Niech mały przyjdzie na świat w cieplutkie a nie w takie mrozy brrr.... ;/
No właśnie, Ty zaczynasz w środy a ja we wtorki i mi 42 dni kochana !
Porto
Takie bóle jak przed okresem to z tego co wiem to właśnie te skurcze...
Loca
Odpoczywaj ile możesz ! Ja szczerze mówiąc też liczę na ten 38 tydzień... Nie za wcześnie, ale też nie na ostatnią chwilę terminu... Ale zobaczymy jak wyjdzie
Domi
Super, że jesteś zadowolona ze szkoły rodzenia ! I niech tak Ci się podoba już do samego końca
A ta informacja odnośnie wód płodowych – bardzo przydatna !
Moni
Trzymam kciuki, aby Ci się humor poprawił. Będzie dobrze !
Ete
Super zdjęcie znalazłaś... Przepiękne ! Aż ciężko uwierzyć, że tak to wygląda w naszych brzuszkach...
U mnie i małego wszystko w porządeczku Dzisiaj znowu przyjeżdża mój facet mmmmm
Już nie mogę się doczekać ! W szkole teżu w porządku. Jak na razie na nic nie narzekam
A tu zdjątko
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Znykam za chwilke na lekcje, potemw am napisze co dzis ciekawego
Pala, moni wasze suwaczki to sa juz tuz tuz :
Mam wrazenie ze mi sie te istatnie tygodnie dluza. Moze od 35 poleci szybciej
Porto, ale mi smaka na lososia narobilas...chyba podjade i kupie na kolacje.
A ja dzis jakas snieta jestem. Nic mi sie nie chce. Wypralam dwa prania i czeka na meza na rozwieszenie. Moze przepiore jeszcze jedno z recznikami i posciela...jak mi sie zachce. kurcze, prawie mowie jakbym nad rzeke musiala isc to robic a to tylko zaladowac i wcisnac guzik len ze mnie. Moj maly zas sie wbija pod prawe zebro...normalnie boli.
Buziaki dla was na mila reszte wieczorku.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
czy mnie tak dawno tu nie było czy Wy macie jakąś nadprodukcję?
Nie dałam rady wszystkiego przeczytać.
Na wstępie witam nową mamusię. Fajnie, że się odezwałaś
Przed chwilą w TV pokazywali wcześniaki, takie co się urodziły z wagą 600-700g. Kurcze, to nasze już są kolosami.
Ja dalej kaszlę, ale chyba zaczyna mi się odrywać. Odpuściłam sobie dzisiaj szkołę rodzenia, bo jest tylko spotkanie z dentystą. Ale jutro idę, bo będzie ginekolog, a temat - cc, poród powikłany itd.
Miałam dzisiaj maraton poranny - hurtownia art. budowl., castorama, budowa. Targałam fugi i tuż pod drzwiami mi jedno opakowanie upadło i się rozwaliło Już mam serdecznie dosyć tych wizyt i użerania się z "fachowcami". Można im mówić 100 razy żeby coś zrobili. Albo jedno zrobią, drugie spieprzą i tak w kółko. Myślą, że jak baba przyjdzie, to nie zauważy. Wrrrrrrrrrrrr
Widzę, że skurcze się u Was pojawiają. Ja miałam kilka tyg temu, najadłam się nospy i magnezu i przeszło. A teraz, jak się nie forsuję za bardzo, to nic mi nie dolega. Trochę zgaga nieraz pali, ale można wytrzymać.
Serio macie już torby spakowane? Ja nie mam, poprałam i poprasowałam tylko ciuszki małej, jedną koszulę do karmienia i szlafrok.
A co sądzicie o tym znieczuleniu zzo? Ja słyszałam wiele opinii, że akcja porodowa spowalnia, albo kobieta nie wie kiedy ma przeć, bo nie czuje skurczów i nieraz takie porody kończą się kleszczowo.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Domi jak ci sie wbija maluszek w zeberka, to moze juz fikna glowka do dolu ???
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Budowa - wyobrażam sobie, ja 1,5 roku temu z m urządziliśmy mieszkanie (stan deweloperski) i z tymi fachowcami to wszędzie jest masakra, albo papraki, albo leniwce, szlak może człowieka trafić....
Moim zdaniem, jeżeli jeszcze cie choroba męczy, to nie wiem czy to dobry pomysł iść do szkoły rodzenia, możesz zaszkodzić sobie, albo inne mamy mogą coś od ciebie załapać :-\
Znieczulenie fakt mama nie czuje, kiedy są te skurcze dlatego wtedy trzeba uważnie współpracować z położną
Ja wiem ze nie skorzystam z takiego znieczulenia ze względu na historie chorobowe stawów biodrowych, wolę mieć kontrolę nad tym czy już mi wszystko w stawach trzasnelo czy nie :-\
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki za miłe słowa, faktycznie brzuszka w sukience z przodu nie było tak widać, jedynie bokiem
Darmag ja to już mam stracha na wage wchodzić
Nie znoszę zimy, ale też wolę żeby teraz była niż później jak już maluszki będziemy miały.
Darmag ja te ż ostatnio na szczęscie przesypiam całe noce, tylko żeby zasnąć się męczę troche i kręce przez ból kręgosłupa:/ No a po za tym to całe dnie ziewam i jestem zmęczona, ale zasnąć w dzien jakoś nie mogę.
Annlu śliczny brzuszek Ale Ty chyba z wagą problemów nie będziesz miała, bo widzę że chudzinka jesteś, tylko brzuszek masz:)
Mama Mikołaja ja biorę luteinę, ale nie wiem nic na temat brania jej i wymazu, także nie pomogę.
No pewnie, zostań z nami, im więcej tym lepiej Też mam wizytę w czwartek i czekam niecierpliwie na wieści o mojej szyjce :/ Moj synek lepiej żeby jeszcze dłużej posiedział bo ja mam na 31 marca termin...
A co do daty porodu to mi lekarz kiedyś powiedział żeby nie sugerować się tymi datami z USG tylko z ostatniej miesiączki bo te wszystkie daty i tak są orientacyjne bo raczej rzadko się zdarza żeby trafić dokładnie a jakąś datę orientacyjną trzeba mieć.
Pala śliczny okrągły brzuszek, zdjęcie nie zbyt dokładne, ale też nie widzę żebyś miała coś do zrzucania po za brzuszkiem po ciąży
Chyba muszę ograniczyć słodycze Bo z tygodnia na tydzień kilogram dochodzi...:/ Tak dalej pójdzie to dzwigiem przez okno z mieszkania będą mnie wyciągać
Porto ja też uwielbiam jak mój synek kopie:) A ostatnio to coraz częściej tak mocno fika że widać jak cały brzuch podskakuje
Porto narobiłaś mi smaka na łososia, też będę musiała jakoś na dniach sobie zakupić i zrobić
Loca ja też się martwię moją szyjką, tym bardziej jak lekarz powiedział że miekka i co tydzień kazał przyjezdzać :/ a ostatnio cos mnie kłuje tam w środku czasami :/
Nie jestem pewna ale któraś kiedyś też pisała o takim kłuciu.
Loca współczuję dolegliwości, ja dopiero ostatnio poznałam co to zgaga a już mam dosyć i mam nadzieję że nie bedzie się zbyt często powtarzać.
Domi to faktycznie często jak na darmową szkołe, dobrze że zajęcia ciekawe i Ci się podoba:)
Moni to odpoczywaj i nabieraj sił i energii Co do bóli brzucha to nie stresuj się na zapas, pewnie to te same co ma Pala, ale jak sie martwisz to lepiej skontaktuj się z lekarzem, mam nadzieję że to nic groźnego, ale będziesz spokojniejsza i nie będziesz się niepotrzebnie denerwowała
No Ulisia to dopnij wszystko na ostatni guzik i się spakuj bo teraz to już różnie bywa Masakra 32 dni Mi chyba z tego co pamiętam to 62 dni zostały A już mam stracha że z czymś nie zdążę lub o czymś zapomnę
Mariola ja na Twoim miejscu bym się skontaktowała z lekarzem skoro masz tyle dziwnych objawów. Trzymaj się i daj znać co u Ciebie.
Roma teraz pewnoie już do końca będzie nam towarzyszyć zmęczenie , rozdrażnienie i co jakiś czas brak humoru i mała przez to też Cię pewnie drażni, no a wiadomo że dzieci oczekują ciągłej uwagi i nie rozumieją jak się czujemy :/ Jeszcze trochę i mam nadzieję że będzie lepiej
Pietruszka to się oszczędzaj i wyzdrowiej do końca, żebyś od nowa się nie zaprawiła. Co do znieczulenia to ja nie mam zdania póki co, nie orientowałam sie w tym wszystkim jeszcze.
Dobra to na tyle, chyba wszystkim odpisałam Tasiemiec wyszedł znowu Ale tak jest jak wchodzę raz dziennie i mam tyle do nadrabiania
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Pietruszka o to dobrze ,że Tobie przechodzi to przeziębienie ,a z fachowcami nie ma łatwo, a ztym znieczuleniem zz.o to jak zwykle opinie są podzielone ja jakby u mnie była możliwość na pewno bym się zdecydowała,ale teraz jak rodzę drugie przy pierwszym chciałam s.n i tak zrobiłam
no Domi mi też się dłuży byle już luty zleciał,powodzenia na szkole rodzenia
Anula fajnie,że u Ciebie wszystko gra
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Pietruszka no torba spakowana bo czas nas juz goni wiec nie ma na co czekac a zawsze to czlowiek spokojniejszy wspolczuje tego wszystkiego z fachowcami, masz przeboje, ja to znam tylko z programow typu usterka ale jestem w stanie sobie wyobrazic, ze mozna sie zdenerwowac. Co do znieczulenia to tak jak Darmag wiem tyle ile widzialam w poloznych albo porodowce ale ja jakbym rodzila naturalnie zdecydowalabym sie na znieczulenie napewno. Wiem, ze wtedy trzeba wspolpracowac z polozna bo nie czuc skurczy wlasnie. U mnie w szpitalu zzo podaja przy 3 cm rozwarcia.
Darmag uzycie kleszczy albo proznociagu przeraza mnie i nie chce sobie nawet takiej sytuacji wyobrazac.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
Właśnie przejrzałam kolejny numer SUPER MAMA W WIELKIM MIEŚCIE (jak któraś z Was lubi czytać ciążowe nowinki i nie tylko to polecam fajna lektura). www.magazynsupermama.pl/
No w końcu dziś m wraca z pracy....Nie ma to jak maraton od niedzieli wieczorem :/ Pewnie będzie Igor fiksował, jak tatuś zacznie gadać do brzucha....
O i chyba mnie cos skurczowego w podbrzuszu dopada, takie cos dziwne, jakby mi prąd przez podbrzusze przechodził, albo coś drętwiało....kurcze, że też nie wiem jak to jest gdy boli brzuch na okres....To idę sie położyć, bo twardo się zrobiło....a w ogóle otoczenie mówi, ze mi sie brzuszek opuścił, ale ile w tym prawdy nie wiem? Choć przyznam że jak położe dłoń nad pępek to powyżej mam mięciutko no i zgaga specjalnie nie dokucza....Byle do wizyty do piątku...
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Właśnie wróciłam ze spacerku, może zadziała lepiej na sen
Czytam te Wasze posty, będę mądrzejsza jak mnie zaczną łapać skurcze. Ale póki co daleko do porodu
Miłego wieczorku