BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829545 przez Loca
Witam się i ja :)

Porto, ja rozumiem Twoją sytuację z babcią, mam nadzieję ze to tylko chwilowa bezsilność. Co do męża i służby, to musisz być baaardzo zadowolona kiedy z niej wraca, mój mąż wraca koło 17 codziennie, a i tak czasem mam wrażenie, że to wieczność :silly:

Baśka....fasolka po bretońsku :kiss: :kiss: uwielbiam, żałuję że muszę mieć tę diete wątrobową, bo jak karmić będę to też nie pojem tych rarytasów :silly:

Domi, a to nawet nie wiedziałam że powinnyśmy wyłączyć poduszkę. Ja pasów na brzuchu nie zapinam, jedynie pas przeciągam przez klatkę piersiową, jakoś tak obawiam się że mały ma tam na dole główkę i przy mocniejszym hamowaniu może coś się stać.

Darmag, ładny ten kocyk :) a Kacperek to pewnie szczęśliwy że wolne będzie miał.

Moni, wiem o czym piszesz, ja z dobrego serca koleżance która na ból głowy w ciąży cierpiała napisałam, że apap może wziąć, to mi niegrzecznie odpisała, że mogę sobie go w dupę wsadzić. Uznałam, że z tępymi dzidami nie ma co się w dyskusję wdawać, chcesz pomóc, coś polecić z doświadczenia, a ktoś tak nie ładnie Cię traktuje, no cóż, ludzie są naprawdę różni.

Marlena, ja to ostatnio budze się o 4 i zasnąć nie mogę, coś czuję że z rana mi się poród zacznie :silly:

Właśnie zastanawiałam się co tam u Kojki i Agness, więc dziękuję Porto za info :) Dobrze, że Agness maluszka jeszcze trzyma :)

Ja to w ogóle, nie pamiętam kiedy auto ostatnio prowadziłam, my z mężem ciągle jesteśmy bez samochodu, czekamy aż znajomy coś sensownego nam z dojczlandów ściągnie.
Podejrzewam, że teraz do prowadzenia auta bym się nie nadawała, też jestem rozkojarzona i skupić się nie umiem.

A ja napiszę wam o nowym moim zakupie
www.bangla.pl/opinie/p6674/medela-purelan-100
Purelan 100, podobno niezbędnik wyprawki do szpitala, ja się zabezpieczam na wypadek, gdyby brodawki mi popękały. Słyszałam również że jak już nic nie działa na odparzenia u maluszków, to to jest idealne, drogie jak diabli, ale na allegro można kupić nie co taniej. Czy mamusie mające dzieci słyszały bądź używały tego specyfiku?
100% lanolina i przed karmieniem nie trzeba zmywać z piersi.

Moni, piękny brzuchalek :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #829550 przez moni91
Locia dzięki:) Zauważyłyście że Faza coś się nie odzywa???

10 lata 11 miesiąc temu #829551 przez ulisia84
to forum jest jak narkotyk miałam leżeć a ciągle zaglądam :silly:

Roma mój synuś jest z 2010 i 7 stycznia skończył 4 latka

10 lata 11 miesiąc temu #829557 przez domi2907
Hej hej,

Myslalam ze pospie rano ale nie da rady. Cos nie moge zasnac ostatnio jak sie obudze.

Fajnie ze u kojki i agness oki. Juz niedlugo. Wiecie tak sobie pomyslalam ze za dwa miesiace nie bedzie brzucha to jakos tak dziwnie mi sie zrobilo. Mamy te nasze dolegliwosci ale mimo wszytsko cudny czas. :) a jeszcze fajniej bedzie z maluszkiem juz z nami :)

No ja niestety nie mam wyjscia..musze autkiem codziennie jak tylko gdzies chce wyjsc. Ja mieszkam na takim zadupiu ze szok..nigdy nie myslalam ze kiedys bede na wsi mieszkala :) taka mala miescina, autobus jeden na dwie godziny jak pojedzie. A do najblizszego supermarketu mam 15 km...takze nie mam wyjscia mimo tego ze tez mi sie zle jezdzi...rozkojarzona jestem ale jeszcze 50 na godzine..lekarza mam 30 km stad....nie ma wyjscia

Ide cosik poprasowac poki mi sie chce.

Ahh, i dzis o 16 przywioza pokoik malego :) potem zrobie jakies zdjatko :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829561 przez Ani-ta
Witam mamusie :laugh:

moje gardło bolało mnie całą noc jak przełykałam a że jeszcze spać nie mogłam to umęczyłam się strasznie ;) już się zaopatrzyłam w cytrynę i będę spijała mam nadzieję że pomoże bo i katar się zaczyna pojawiać :(

Ciesze się że u dziewczyn wszystko zwłaszcza u Agnes że malutka ciągle siedzi w brzuszku :)

co do jedzenia to faktycznie to jest dobry czas na jedzenie wszystkiego bo jak będzie dieta dla karmiących to niestety nie poje się rarytasów za szybko ;)

Loca ja używałam maść bepanthan też się super sprawdziła tyle że ją trzeba zmywać

O wyłączeniu poduszki dla ciężarnej nie wiedziałam że trzeba, na pewno jak wozi się dziecko to musi być poduszka wyłączona i u mnie w aucie od strony pasażera bez problemu się wyłącza kluczykiem więc jak jechałam sama to Bartuś jechał ze mną z przodu i miałam go na oku :laugh:

Moni śliczny brzuszek, a koleżanką się nie przejmuj :kiss:

Domi a zobaczysz jak będzie ci brakowało tych koniaczków choć czasem są bolesne. Koniecznie pochwal się pokoikiem małego

10 lata 11 miesiąc temu #829569 przez majeczka22
Hej dziewczynki

Pisałam jakiś czas temu do Fazy smsa ale nie dostałam żadnej odpowiedzi na niego niestety :(

10 lata 11 miesiąc temu #829583 przez darmag21
Chcialam po kolei kazdej odpisac... ale polozylam sie i drukuje z telefonu wiec tak tylko krotko.

Dobrze ze u Kojki i Agnesss oki. Faza faktycznie milczy oby i uniej bylo dobrze, no i Kasztanowa cos wcale nie pisze.
Moni nie przejmuj sie tym wpisem na fb, szkoda nerwow a brzuszek sliczny i zgrabny.
Marlena to troche sie ze spaniem meczysz.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829614 przez Loca
Domi, to faktycznie wyboru nie masz, ale przynajmniej masz ciszę i spokój :) ja mieszkam w centrum miasta, przy najbardziej ruchliwej drodze i baaardzo brakuje mi tej ciszy, jaką miałam przed przeprowadzką :)

swoją drogą moje dziecko dało wczoraj PRAWIE taki popis:

kafeteria.tv/Niesamowity-taniec-dziecka-...-PORODEM-LLjKpsgvBSK

mój mąż stał nade mną z wywalonymi oczami, bo uwierzyć nie mógł w to co widzi, zauważyliśmy jak udem albo piszczelem po brzuchu jeździ :) więc spodziewam się że z parę tygodni ruchy małego będą wyglądały właśnie tak :)

Wasze maluchy też tak mocno się rozpychają? Mnie wczoraj normalnie zatkało, bo brzdąc generalnie jest ruchliwy, ale nie spodziewałam się że aż tak będzie to widoczne.

10 lata 11 miesiąc temu #829623 przez Ani-ta
Loca niezły filmik :lol: :cheer: mój maluch jest ruchliwy ale aż tak tego nie widać a u ciebie skoro masz nie za duży brzuch może to być bardziej widoczne.

Ja już po obiadku, Bartuś śpi o dziwo bez dyskusji bo wczoraj mi tłumaczył że jest duży i nie będzie spał i jak postanowił tak zrobił a dziś nie dał rady :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #829628 przez darmag21
Loca juz kiedys na ten filmik trafilam. U mnie wyglada to tak, ze widac falujacy brzuch ale zeby az tak jak na filmiku to nie. Oli jest chyba skojniejszy od Kacpra bo z tego co pamietam tez tuz przed porodem takie figury przyjmowal ze w szoku bylam. Zobaczymy jak bedzie tym razem, moze drugie dzieci sa grzeczniejsze, duzo spia i nie placza... dobrze narazie zyc w takim przeswiadczeniu :) ostatnio maz obserwowal czkawke i wypychajace sie kolanko, stopke lub lokiec.

10 lata 11 miesiąc temu #829642 przez moni91
U mnie widać tylko pupkę pod lewym żebrem i czasem kolanka ale tak jak na filmiku to nie :( Moja córa jest spokojna i chyba nie ma zbytnio ochoty pokazywać innych części ciała:P:P:P Ale za to fajnie wygląda jak ma czkawkę(właśnie dostała):):):):)

10 lata 11 miesiąc temu #829645 przez MamaMikołaja
Darmag, mam taki sam kocyk, tylko niebieski, jest strasznie milusi :)
co do włosów, to też się zastanawiam co zrobić, chce mieć długie, ale podobno po porodzie mogą strasznie wypadac. Do tego mi się strasznie przetłuszczają i muszę je myc codziennie, a im dłuższe tym bardziej się plączą i dłużej schną. Poza tym nigdy nie farbowałam włosów, a niedawno zobaczyłam pierwsze siwe! Ale u mnie w rodzinie to jest uwarunkowane genetycznie. Mam siostrę o prawie 4 lata młodszą i ona ma więcej siwych.

Roma, może to dobry pomysł, żeby wstawac wcześniej, żeby się już przyzwyczajać. Ja to się tego strasznie boję, bo ciąża mnie strasznie rozleniwiła i przestawienie się będzie ciężkie.

Anita, mi na przeziębienie najlepiej pomaga mleko, miód i czosnek. Nie jest to może najlepszy napój, ale pomaga. Wypij sobie wieczorem przed snem i pod kołderkę.

Marl3na, z tym gazem to jest tak, że on ma za zadanie tylko trochę rozluźnić, ale na ból nie pomaga. A z opinii znajomych wiem, że nie pomaga :( ale nie bój się. Mi dziś koleżanka pisała, że nie miała znieczulenia i poród jest do przeżycia. Szybko zapomniała o bólu, więc takich historii trzeba słuchac i być nastawionym pozytywnie. Nerwy nam nie pomogą, bo nie mamy wpływu jak to wszystko będzie przebiegac.

Moni, nie przejmuj się tym, co napisała koleżanka. Każda ciążę przechodzi inaczej, ma inne doświadczenia, inny próg bólowy. Masz prawo narzekac i KAŻdy to powinien rozumieć. A jak nie rozumie, to niech chociaż się nie odzywa!
Ale masz super brzuchol. Mi pępek nie chce wyjść, a zawsze byłam ciekawa jakie to uczucie

Ulisia, współczuję nie przespanej nocy i bóli brzucha. Myślę, że na tym etapie ciąży to już „normalka” :(

Domi, fajnie, ze chodzisz na takie zajęcia i dzielisz się tym z nami. Zawsze czegoś nowego się dowiem/y. Ja niestety nie zdecydowałam się na szkołę rodzenia, bo stwierdziłam, że przy porodzie i tak nie będę pamiętać technik oddychania. A tu proszę, to nie tylko techniki oddychania, ale również jak zapinać fotelik. Może to też od szkoły zależy…
A ja też mieszkam na wsi i jak tylko muszę gdzieś jechać, to jestem zależna od męża. On mi już nie pozwala samej jeździć (ciekawe czy boi się o samochód, czy o mnie i maleństwo ;)), także czasem się denerwuję, że muszę na niego czekać.

Loca, co do kremu na brodawki to koniecznie trzeba się zaopatrzyć. Kiedyś gdzieś znalazłam krem (niestety nie pamiętam nazwy, ale poszukam), który można stosować również dla dzidzi, więc jak nie będzie potrzebny dla nas, to wykorzystamy dla maluszka.
Widziałam ten flmik. Niesamowity! Mój maluch też coraz silniejszy jest i się rozpycha jak tylko może. Z dnia na dzień jestem w coraz większym szoku, co on tam wyprawia. Az chciałoby się, żeby brzuch był przezroczysty, żeby widzieć jak nasze dzieci to robią.

Trochę się rozpisałam…jeśli komuś nie odpisałam, to proszę o wybaczenie, ale jeszcze trochę potrwa, zanim Was wszystkie zapamiętam :) buziaki

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #829662 przez Loca
Właśnie zjadłam pomidorówkę i popiłam świeżym sokiem wyciśniętym z grejpfruta...czekam na zgagę.

MamaMikołaja właśnie ten purelan można stosować u dzieci :) bardzo dużo pozytywnych opinii słyszałam na jego temat.

Widać każdy maluch ma różną aktywność :) Darmag, u mojego brata dopiero 3 dziecko okazało być się niepłaczące i przesypiające całe noce :silly:

W ogóle, ciągle zastanawiam się czy jest sens kupowania laktatora, mój mąż powiedział, że będzie nam potrzebny, więc chyba kupimy ręczny
allegro.pl/promocja-laktator-reczny-myca...ent-i3889104610.html
zastanawiamy się nad tym, bo jest tańszy niż z aventa, a pasują do niego butelki z aventa.

10 lata 11 miesiąc temu #829673 przez darmag21
Loca ja tez wolalam sie zaopatrzyc w laktator tym bardziej slyszalam od poloznej ze po cc trzeba czasem laktacje pobudzac i na liscie szpitalej bylo napisane ze trzeba miec, wiec w razie co to wolalam zeby byl niz potem miec do sluchu w szpitalu jak ja to sie przygotowalam... ja aventu znalazlam za 85 zl, ale ten widze ze jest bardzo podobny.

Ja dzis zjadlam rosol, nie wiem co to zgaga i mam nadzieje ze juz sie nie dowiem.

A krem na brodawki to musze kupuc bo jeszcze nie mam.

10 lata 11 miesiąc temu #829679 przez roma4
a to mój brzuszek no nie mały
s1.zmniejszacz.pl/116/sam_1361__933155.jpg

Loca ja nie miałam problemu z brodawkami a najlepiej pomagało moje własne mleko jak troszkę były obolałe , a co do laktatora ja mam ręczny i mi się bardzo przydał,no mój też tak się rozpycha nie raz mam wrażenie, że za bardzo

MamaMikołaja no ja tez mam przebłyski siwe , no ale już mi koleżanka pofarbowała więc jestem zadowolona

Ulisia czyli jednak moja starsza :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka