- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
![]()
Mówiłam, że jestem starym pudełkiem wśród Was, jestem rocznik '78
![]()
. A Julka urodziłam rok temu, miałam wtedy 34, teraz gdy urodzę będę już miała 36.
U mnie o ciążach gdy tylko robiłam testy dowiadywała się natychmiast mama a potem odrazu mąż. Nie umiem trzymać w tajemnicy, nie chcę i nie widzę powodu. Teraz wiedzą już wszyscy.
Renata Anna to prawda, u mnie też już przy drugiej ciąży nie było takiej reakcji jak przy pierwszej. Teściowa moja mi nawet nie gratulowała ani przy pierwszej, a ni przy drugiej. Mama moja to tak, cieszy się ze mną. No i mój mąż ucieszył się gdy mu powiedziałam.
Tweety ja myślę, że ze znalezieniem pracy, wszystko zależy co kończyłaś, jaki masz zawód i kwalifikacje, gdzie pracowałaś wcześniej. A twój mąż zgodzi się na przeprowadzkę? Też pewnie będzie musiał szukać pracy? Czy on ma swoją firmę? A ty jakie studia skończyłaś?
O tesciowej to lepiej nie wspominac - przypierwszej ciazy to strzelila taka mine ze szok , a teraz to jeszcze nie wie , ale ja to mam naprawde tesciowa wrrrr
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Hej dziewczyny. Zmieniłam nick, bo ten pnowniebył strasznie przepalcowany i sama nie wiem jako go utworzyłam
lodzianka82 - ja pytałam o te bóle gina to powiedział, że to więzadła macicy, która się rozciąga mogą pobolewać.
A co do pracy to ja też za biurkiem, ale pełne 8 godzin. Gin powiedział, że przy dzisiejszych komach nowej generacji nie ma szkodliwego promieniowania.
no ja tez przed biurkiem 8 h. ale powiedz mi czy promieniuje monitor czy sam serwer? kurka jak to jest?
- lodzianka82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny ratujcie.. zaczęłam plamic i leze w szpitalu. Jak poszłam dzisiaj rano siku zobaczyłam lekko zabarwione na brąz puławy. Pokusiło mnie wczoraj i pojechaliśmy na działkę pod radom a dziś z samego rana na oddz. Fakt juz nie plamie z macica wsio ok ale sie martwię zarabiscie bo jeszcze wyników nie ma.. miała któraś coś takiego wczesniej w ciąży? Normalnie z nerwów zarazejde.. co do kompa to promienie wydzielają komp komórki itp. Jak wrócę do du to czegoś poszukam na ten temat. Teraz z tel pisze...
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

W pierwszej ciąży pracowałam w restauracji jako kelnerka i śmigałam pomiędzy stolikami do 7 m-ca i było ok. Teraz jest ze mną gorzej....
lodzianka wiem, że łatwo nie jest, ale musisz się uspokoić, nerwy tylko mogą Ci zaszkodzić. Ja w pierwszej ciąży plamiłam jeden dzień, ale na różowo. Zbadali mnie, powiedzieli, że szyjka zamknięta i jest ok i puścili do domu.
A wczoraj strasznie mnie bolało podbrzusze. Zastanawiałam się czy wziąć nospę. Brałyście w ciąży? Mówią, żeby w pierwszym trymestrze unikać leków, ale nie wiem czy taki ból jak na okres to nie są skurcze, które mogą zaszkodzić.....
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Z tego co wiem to brazowe plamienia nie musza oznaczac czegos złego. Gorsze sa te "zywo-czerwone"
Nie martw sie - bedzie git

- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Łodzianka nie martw się na zapas. Wiem, że masz stres, ale postaraj się nie denerwować. Pamiętaj! Jesteś w ciąży. A co do plamienia, to czytałam gdzieś, że w pierwszym trymestrze ciąży może się zdarzać.... Ale czemu, co i jak, to nie wiem. Ważne, że jesteś pod opieką. Pozdrawiam. Będzie wszystko dobrze!!!
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- lodzianka82
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja o imieniu jesczze nie rozmawiałam z mężem . Dla dziewczynki zawsze chcialam inne ale ostatnio chodzi mi po głowie Hania albo Blanka, a dla chłopca to Jaś , ale to wszystko moze sie jeszcze zmienic
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Buziakuję Cię

Tweety - a dla Ciebie podwójne buziaki

Kochana będzie dobrze, jeszcze Cię to przytłacza. Mam nadzieję, że jak najszybciej zaczniesz radość z tej ciąży.
Co do imienia, myśleliśmy o tym przed poznaniem płci. Zawarłam z mężem pakt - jak będzie dziewczynka to będzie nosić imię, które on wybrał, a jak chłopiec to moje. Z tym, że imiona wybraliśmy już wcześniej.
A że drugie dziecko to syn, więc miałam już kłopot z głowy, bo zostało imię, które wybrałam za pierwszym razem