BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 7 miesiąc temu #737071 przez Ewelkaa
hej dziewczyny. u mnie dziś ciąża zeszła na drugi plan. moje dziecko poszło pierwszy dzień do szkoły, a ja siedze w domu i się stresuje :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #737138 przez Asia K
Ewelka - wiem co czujesz bo ja do szkoły posyłam za rok i juz teraz sie stresuje :blink:
Ale tak to już jest , że dzieci prawdopodobnie przezyją to lepiej niz my sami :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #737179 przez tweety
no to trzymamy kciuki za synka. bedzie dobrze. a jak ma na imie?

ja ciagle w zawieszeniu. bojr sie pojsc do lekarza. zadnych objawow. bo niewyspanie to raczej objaw poprzedniej ciazy :)))))))))

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #737202 przez Asia K
Tweety bedzie dobrze :* Z tego co pamietam to wizyte masz za tydzien , prawda? 10-go chyba ;)

Ja tez nie mam nic - ale poweidz nie masz absolutnie nic?
Cycuchy- u mnie nic , ani sie nie zmieniły , ani nie bolą
podbrzusze - u mnie nic,
nudnosci - czasami mnie dopadna ale nie wiem czy sobie tego nieuroiłam :P
chodzenie siusiu - nie czesciej niz zwykle.

U ciebie to samo?

p.s. a co na to wszystko twój mąż?

11 lata 7 miesiąc temu #737403 przez tweety
skoro juz spytalas tp chyba mam objawy, podbrzusze czasami mnie boli. no i siku chodze. ale jakby maly nie wstawal w nocy to pewnie ja tez nie. a skoro sie budze to i siku ide.
piersi mnie nie boli, nic sie nie zmienilo. jeszcze po ciazy nie wrocily do swoich rozmiarow wiec sa troche większe. nudności zero.

11 lata 7 miesiąc temu #737404 przez tweety
Asia, mialas po wizycie suwaczke utworzyć. jaki w końcu masz termin ofivjalnie?

maz bardzo zadowolony ale on duzo pracuje wiec moze sobie sie cieszyc ale na koncu to ja bede ciazarna z paru miesiecznym dzieckiem do ogarnięcia. a potem z dwoma urwisami. więc mimo iz on zadowolony to jakoś mnie to nie pociesza.

11 lata 7 miesiąc temu #737565 przez Anulka
Tweety no to jest nas już dwie, których mężowie dużo pracują. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie to niestety na pieniądze nie przekłada. Nie mamy oczywiście nędzy z biedą, ale mimo wszystko, ja gdybym tyle godzin pracowałam co mój mąż to zarabiałabym w 3 razy więcej od niego pewnie.
Więc ja też sama jestem większość czasu z Juliankiem teraz , a potem będę z dwójką dzieci. Zresztą wiele żon, które są w domu z małymi dziećmi tak ma.

Ja dziś byłam na kolejnej wizycie u gina. Dzieciątko rozwija się dobrze, serduszko puka super. Zobaczył w karcie mój rocznik i zapytał, czy chcę zrobić prenatalne, genetyczne badanie. Powiedziałam, że nie. On powiedział, że musi jednak mi wypisać skierowanie, bo wszystkim ciężarnym je daje po 35 rż. a co ja tym zrobię, to moja sprawa. Położna też powiedziała, żebym dała sobie spokój, bo to i tak nic nie da tylko dodatkowy stres mógłby być i zmartwienie gdyby coś wyszło. A czasem bywa, że wyniki wychodzą błędne a kobieta martwi się, bo powiedziano jej ze dziecko urodzi się chore. Mój mąż powiedział, że lepiej zwierzymy nasze dzieciątko Bogu i będziemy się modlili o zdrowego maluszka. Więc podarłam skierowanie i wyrzuciłam do kosza.

Ewelkaa ie martw się, synek sobie poradzi w szkole. Ja szkołę jednak wspominam teraz z sentymentem.
Dużo zależy od nas rodziców, jak psychicznie przygotujemy nasze maluchy do szkoły.
Nasz Julianek za 1,5 tygodnia kończy roczek. Postanowiliśmy, że kupimy mu taką kostkę:

www.lelu-zabawki.pl/483-kostka-edukacyjna-eichhorn.html

Szukaliśmy czegoś, co będzie dla niego ciekawe i rozwojowe przez wiele lat. Zwykłych zabawek już na wystarczająco dużo.

11 lata 7 miesiąc temu #737612 przez tweety
Anulka super ta kostka. na pewno Julianek bedzie zadowolony

tak, mam to samo, zmienil prace jak Kacper sie urodzil i zarabia mniej, a liczac jego godziny pracy to ma stawke glodowa. ale co ja moge jak w gre wchodzi meska ambicja

11 lata 7 miesiąc temu #737665 przez Anulka
Tweety, jejku ale gdzież tu ta ambicja? Jeśli mniej zarabia w nowej pracy? On też jest jak Ty informatykiem?

11 lata 7 miesiąc temu #737707 przez tweety
nie, kierownikiem budowlanym

heh, pobudla o 2:30 na jedzenie i pierwszy raz kupa w nocy, posral mi sie syn, rozbudzil i nie chcial spac. dopiero teraz sie udalo. moze raz pospi dluzej jak do 5

11 lata 7 miesiąc temu #737885 przez Ewelkaa
Hej dziewczyny :)

u mnie dni pod znakiem szkoły. Synuś (tweety ma na imię Adaś) zadowolony i to najważniejsze.

I też mam taki problem jak wy, mąż całe dnie w pracy i liczyć na jego pomoc nie za bardzo można. Ale cóż taki los......

A co do objawów, to się dziewczyny cieszcie, że nie macie. Ja mam straszne mdłości i to cały dzień, a do tego potworne zmęczenie. Co do piersi to tylko lekko pobolewją, jeżeli już to same sutki przy dotyku, a z sikaniem też ie zauważyłam zmian......

11 lata 7 miesiąc temu #738062 przez Asia K
Tweety ja suwaczek chce zalozyc po wizycie 13-go wrzesnia bo wtedy bede konkretny termin znala. Narazie gin mi go nie powiedzial :(

Ewelka ja sie martwie brakiem objawów bo mi gin powiedzial ze "zbyt dobre samopoczucie to tez nie dobrze" ehhhhh :(

11 lata 7 miesiąc temu #738080 przez Dave
Asia - ja w pierwszej ciąży miałam zero objawów, wszystko super do samego końca. To był błogosławiony czas dla mnie i co.... teraz Maja ma 2,5 roczku i jest mega super dzieckiem :) :)

Może jeszcze jakieś objawy do Ciebie dotrą, spokojnie :side:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 7 miesiąc temu #738128 przez Ewelkaa
Asia, ale Ci gin powiedział. niech go koń kopnie :-). tak jak mówi Dave bez objawów tez się dziedzin rodzą, a ciąża wtedy na pewno przyjemniejsza :-)

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #738209 przez Asia K
No niby tak , ale puki co pozostaje mi czekac do kolejnej wizyty :)

Ewelka - jak tam synus po pierwszym i drugim i trzecim dniu w szkole ? :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka