- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lodzianka82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Dołączam się do tematu-ja też z tego co mówi mój lekarz będę mieć termin na połowę kwietnia. Trochę się obawiam bo to moja pierwsza ciąża a nowina spadła na nas jak grom z jasnego nieba:). Mam nadzieję, że nasze pogaduchy trochę urozmaicą mi czas:)
pozdrawiam Was wszystkie cieplutko
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lodzianka82
- Wylogowany
- gaworzenie
Następnego dnia rano pognałam do zaprzyjaźnionej przychodni endo i zrobiłam badania krwi.. Ponieważ jeszcze 2tyg temu pracowałam, dziewczyny podały mi przez tel wyniki-w 6 tyg bhcg 14900:) Standardowo, osoba niecierpliwa najlepiej już musiała zrobić usg-więc tego samego dnia po południu udało mi się pognać na wizytę i zobaczyłam bijące już serduszko mojej fasolinki:)
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lodzianka82
- Wylogowany
- gaworzenie
- lodzianka82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A co do lekarza to chodzę tylko prywatnie, co prawda koszty są wysokie, ale chociaż jestem traktowana z szacunkiem. Szkoda tylko, że musimy płacić, żeby być dobrze traktowane. Teraz mam do zrobienia toksoplazmozę - 70 zł + podstawowe badania krwi i moczu.
Wolę się trzymać jednego lekarza, żeby nie mieć problemu z różnymi opiniami na temat mojej ciąży
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ponwnie na co to badanie toksop....cos tam
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
W Polsce badania na toksoplazmozę są zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne, i należą do pakietu badań wykonywanych w ciąży (nie są obowiązkowe). Lekarze zazwyczaj zlecają diagnostykę na pierwszej wizycie w ciąży (najlepiej przed 10 tygodniem ciąży). "
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Łodzianka82 witaj również. Bardzo się cieszę, że już jesteś po przejściach i masz tak wspaniały przed sobą okres oczekiwania na maluszka . Może aby raźniej Ci było czekać zacznij prowadzić dzienniczek w którym będziesz zapisywała wszystkie ważne i mniej ważne rzeczy, wydarzenia związane z ciążą, później bardzo przyjemnie wrócić do tych notatek i powspominać, ponieważ niestety wiele rzeczy po prostu się zapomina z czasem.
Co do starości to, no powiem Ci że dobrze trafiłaś, bo Asia K jest w twoim wieku, ponwnie też mówi, że jest wiekowa , ale z tego co widzę, NIESTETY ale to ja jestem najstarsza . Ale nie czuje się stara. Z zajściem ani w pierwszą ani w drugą ciąże, nie miałam problemu, a dużo się mówi, że w tym wieku już są u większości duże problemu z tym. Moja szwagierka, z mojego rocznika, musiała leczyć się hormonalnie przez 2 lata aby teraz być w ciąży. Nam z mężem udało się w ciągu 2 tyg. od postanowienia, że chcemy mieć drugie dzieciątko. Z pierwszym też było szybko, 1,5 mies. po ślubie już byłam w ciąży. Więc wiek z metryki to sprawa względna, o wiele ważniejsze jest na ile czujemy się.
Ja chodzę na NFZ, w pierwszej ciąży też chodziłam na NFZ, chociaż jeszcze przed ciążą, zastanawiałąm się, czy gdy już będę w ciąży iść prywatnie czy na NFZ. Poszłam za rada znajomej do lekarza na fundusz i naprawdę nie mogę narzekać. Jest BARDZO miły i rzeczowy. Myślę, że to trzeba po prostu trafić na dobrego lekarza, bo kilka razy słyszałam w pierwszej ciąży od dziewczyn na forum , że prywatnie chodzą i lekarze niektórzy robią je w balona, bo namawiają na dodatkowe badania, mówią, że to BARDZO ważne etc. a potem wychodzi że były zbędne. Więc i tu i tu są różni lekarze, taka jest prawda.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja lecze sie na pol prywatnie bo mam pakietmedicover wykupiony przez pracodawcę. tyle ze teraz jestem pol na pol w domu u rodzicow albo w Wawie i ciezko sie teraz leczyć. no ale po co mam placic jak mam sprawdzonego lekarza tam ktory poprowadził mi pierwszą ciaze.
lodzianka, ja studiowalam w Łodzi, pochodze z Piotrkowa i w zwiazku z druga szybka ciąża rozwazam powrót do rodzinnego domu i poszukiwania pravy wlasnie w Łodzi