- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
jak myślicie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

W kinie małżeństwo kupuje bilety
-Dwa bilety proszę
-Hobbit?
-Nie, żona...
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja usztywnianego nie dokupuję więc nie wiem

Jestem dziś tak dla odmiany w niebo wzięta, kochanie pichci wszystkie moje dania, zmywa i sprząta. Ja jedynie przypilnowałam porcji obiadowej i pokonuje dystans do toalety. A mimo to nie mam w ogóle siły, spać mi się cały czas chce.
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Była wczoraj u mnie koleżanka. Ma synka 9 miesięcznego. No i zaczęła opowiadać, że ostatnio pokłóciła się z mężem ws. wychowywania dziecka. Mieli odmiennie zdania co do pewnych kwestii i tak opowiadając mi o tym wszystkim, nagle mówi:
"....no przecież on nie wie...to ja siedzie z dzieckiem i to ja LEPIEJ wiem. On pracuje i go większość czasu nie ma w domu. Po co on się wtrynia? Ja sama wiem jak i co lepiej !"
Mi w tym momencie mowę na chwilę odjęło! Myślę, aha, czyli jak mąż teraz na nas zarabia, a ja jestem w domu z dzieckiem, no bo taka jest kolej rzeczy, to czyli sprowadzić muszę go do roli zarabiacza kasy a ja będę tą wszystko wiedzącą, bo jestem z synkiem w domu, bo jestem kobietą, bo 9 miesięcy je nosiłam pod sercem i urodziłam i etc. etc. etc.

A potem, od takich kobiet słyszy się : ..bo On się nie interesuje, nie pomaga! ....bo jemu wszystko trzeba pokazać i wskazać palcem...
Zaraz zaraz!!! Nie pomaga?? Pomóc to on mi może wstać teraz z łóżka rano, gdy mnie wszystko boli, bo mimo, że ciąża to nie choroba, ale ja się czuję teraz gorzej niż gdy jestem chora... .
Ale dzieckiem to On ma zajmować, tak samo jak ja się zajmuje. Bo to dziecko jest NASZE a nie moje tylko. Ja jestem matką, a on ojcem. I wcale nikt nie powiedział, że do ojca w wychowywani, zajmowaniu się dzieckiem należy mniej.
Nie warto z siebie robić konia wyścigowego, bo nim nie jesteśmy, przez takie zachowanie, zaharowywanie się przy dziecku/dzieciach tylko tracimy i tracimy wiele. Tak stajemy się/jesteśmy matkami ale również nadal pozostajemy kobietami i musimy mieć czas i możliwości aby o siebie zadbać- sen, ubiór, czas dla siebie, wygład. Kiedy mamy to zrobić, gdy cały swój czas same na własne życzenie wypełniamy DZIECKIEM?? Tak, na początku, dziecko potrzebuje nas matek bardziej, rzecz oczywista, lecz z czasem już nie jest to takie niezbędne, bo jest TATA, który też ma możliwości i prawo aby być RODZICEM a nie tylko dawcą spermy i maszynką do zarabiania pieniędzy.
Czy nasze dziecko chciałoby mieć matkę zmęczoną, sfrustrowaną, zaniedbaną?? NIE. A czy nasz mąż chciałby mieć przy sobie tą kobietę, którą kiedyś poślubił? TAK. ( oczywiście nie odrazu po porodzie! to rzecz jasna ) Więc wszystko w naszych, kobiecych rękach ! Wszystko zależy od naszych chęci. A wiadomo, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i też szczęśliwy mąż

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

A mój mąż się pochorował

majeczka uważaj na siebie i koniecznie oprócz herbatki pij też dużo wody! Owoce jak najbardziej wskazane! Chrup też marcheweczke i inne warzywka, ugotuj sobie buraczków, zrób szpinak lub brokuły

mila ja mam rożek, który w opisie ma napisane "lekko usztywniany", nie wiem co to oznacza, bo innego nigdy w zyciu w ręce nie miałam, ale ten nie wygląda mi na specjalnie luźny. Na razie innego nie kupuję.
italia to faktycznie dużo się u Ciebie dzieje! Oszczędzaj się też troszkę! Widzę, że jestesmy na tym samym etapie, bo też mam urodziny za 2 tygodnie i przygotowuję się do zorganizowania jakies małej imprezki

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Tak jak piszesz Gabi, też mam znajomych, którym źle się ukłąda po urodzinach synka/ ślubie ale to jedna para i dzięki temu widzę, że sami sobie są winni. Ciągłe narzekanie, wypominanie sobie itd nam mówią że też będzie źle- gówno prawda. Teraz jest dobrze, dziecko to świadoma decyzja, jak do tej pory radzimy sobie z problemami nie rzucając wyzwisk i obelg w swoją stronę to i później jakoś damy radę. Przede wszystkim dobre nastawienie.
Ja z niecierpliwością czekam na wypłatę i biore się za zamawianie w necie czegoś z wyprawki

- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Oczywiście że dziecko zmienia całe dochczasowe życie ale nie możemy się dać zwariować i wpadać w paranoję

Ja rożka używałam tylko do tego aby małego na min przewinąć także nie podpowiem jaki rożek jest najlepszy

U mnie pierwsza partia ubranek poprana zaangażowałam do tego syna ale się cieszył przekładał oglądał i czół się potrzebny

majeczka dbaj o siebie i nie wywijaj już takich numerów

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
w zakresie przewozów pasażerskich
Mało ciekawy pod względem teorii ale część badawcza szybko mi poszła i już mam ją zakończoną

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moj starszy juz spi, maz przyszedl z pracy i naczynie myje

- Italia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Anulka, też się zgodzę, dziecko to w końcu potomek dwójki ludzi, a nie tylko mamusi. Niestety, niektóre kobiety chyba tego nie rozumieją(a też takie znam). Ja mam nadzieję, że u nas będziemy się dogadywać, mamy z mężem podobne charaktery i tak samo patrzymy na życie, to samo lubimy itd(nawet jedzenie w knajpach w 90% przypadkach zawsze to samo zamawiamy

Mój mąż mi sporo pomaga, jest typem faceta, który żadnej roboty się nie boi

Gabi, ale zbieg okoliczności

Zobaczę po weekendzie co dostaniemy jeszcze bo znowu jesteśmy umówieni na przejęcie "spadku"

A właśnie dziś sie dowiedziałam, że kolejni znajomi zostaną rodzicami

Majeczka, czyżby logistyka?

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

I też w swoim otoczeniu mamny znajomych, którzy bardzo długo sie starali, myśleli juz nawet o adopcji i w koncu sie udało