BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #832845 przez [email protected]
a to moj brzuchol
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #832846 przez [email protected]
cd
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #832847 przez Anulka
Surenka Kochana jesteś :kiss:, dziękuję, chociaż nie oczekuję,a le miłe to jest co tu ukrywać :woohoo:. I zobaczysz jak będzie Cię rozczulał widok Waszej Pati :lol: . Oszalejesz na jej punkcie :laugh: .
Nie wiem jakie ty masz do tego podejście, ale my swe dziecię rozpieszczamy z mężem słownie, gadając mu że jest najsłodszym chłopczykiem na świecie non-stop. Może ktoś by to uznał za nie mądre, ale my inaczej nie potrafimy po prostu :ohmy: . Po prostu mówimy mu to co czujemy, widzimy, co dla nas jest oczywiste. Co prawda, Julek maaaa charakterek oj maaa, ale my wychowujemy, czasem też karcimy, buntuje się, ale też się słucha ....czasem.... ale też coraz częściej :silly: .
Co do karmienia piersią jako środka antykoncepcyjnego, to moja położna mi wytłumaczyła, że działa to TYLKO wtedy, gdy karmienia są regularne, czyli np. co 3 godziny. Wtedy rzeczywiście, kobieta w ciążę nie zajdzie, Ale musi naprawdę karmienie być bardzo bardzo regularne - tak mi powiedziała położna moja. Bo gdy nie bedzie regularne, np. raz co 3 godziny a potem coś tam nam wypadnie i karmimy po 4-5 godzinach to wtedy już następuje rozregulowanie i w ciążę można zajść szybciej niż się myśli :). Moja teściowa karmiła cała swoją 10 piersią, nie wiem dokładnie ile, pewnie min.6 mies, może niektórych dłużej i pierwsza czwórka urodziła się rok po roku. Więc karmienie piersią u niej nie zadziałało antykoncepcyjnie, pewnie dlatego, że nie było regularne. Ale z drugiej strony, to ciężko tak karmić z zegarkiem w ręku.

Megi to fakt :laugh:, Julek nasz, to jest mały bałaganiarz i "zniszczyciel świata", niszczy teraz prawie wszystkie soje zabawki. Ale ja go powoli uczę sprzatania po sobie i na szczęście podoba mu się ....narazie :laugh: , pewnie dlatego, że uwielbia być chwalony przez nas :laugh: .

Oj Gabi, w 100% prawda :laugh: . Jejku, naprawdę czas tak zasuwa, a przy dziecku tym bardziej. Czasem wydaje się, że dziecko rośnie tak szybko jak grzybek po deszczu :laugh: . Więc ja już teraz powoli myślę o sprawach trochę niby odległych np. szkoła, edukacja, ale przy takim tempie życia to z drugiej strony wcale to nie ejst aż takie odległe. I powiem, Wam, że mnie obecne zmiany w systemie edukacyjnym zaczęły przerażać. Słyszałyście, że Mickiewicza już na nie być? I kilku innych klasyków?? :ohmy:

Renatko, Celinka jest przesłodka, szkoooooda, że starsza od Julianka :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #832869 przez Asia K
Ewelka czyli dobre wiesci po wizycie :D Jak lekarz kaza nie panikowac to nie panikuj :*

Majeczka ty nie sądz tylko udaj sie do lekarza , albo badania krwi sobie zrób czy anemi nie masz albo cus – lepiej dmuchac na zimne

Gabi – dasz rade , ale ci współczuje z tym pisaniem . Łapaj buziole :*
Mówisz ze z przemeczenia tez moze sie szyjka skracac? No to mi strachu nadalas bo ja wiecznie niedospana chodze bo musze wstawac do pracy …. buuuuu :( Teraz zaczynam sie bac wizyty w pt
Wiem ze Majeczka w ciazy nie jest I o przemeczeniu I omdleniu mówila ale czy naprawde od przemeczenia szyjka moze sie skracac ?

Megi – jak tam ? Wyspana?

Gabi, Megi, Agulka, Malec sliczne domki
Surenka – nie ma twojego foto :(

Renata – tak, masz racje – czas pedzi, dzieci rosną tylko my jestesmy wciaz młode :D

10 lata 10 miesiąc temu #832870 przez megi23
Eotam wyspana i mialam slodka pobudke z buziakiem, maly spal do 4 u siebie potem przuszedl sie tulic, pora leki i mleko glpdzilli dac, :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #832874 przez Renata Anna
Witam wtorkowo !

Ale miałam dziś sen. Śniło mi się, że leżałam w szpitalu z amputowaną nogą. Czekałam na amputację drugiej, a jestem przecież w ciąży. No i zastanawiałam się jak ja urodzę tego chłopca nie mając nóg, jak sobie z nim później poradzę. Do tego nie było kogo o to zapytać. Ani personelu medycznego, ani rodziny, na którą baaaardzo długo w tym śnie czekałam.Doczekałam się tylko odwiedzin nieżyjącego już mojego wujka (którego traktowałam jak brata, bo nieduża różnica wieku nas dzieliła). Przyszedł mnie odwiedzić. Ucałował w usta i powiedział, że będzie wszystko dobrze.

Nie kumam tego snu :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #832877 przez GabiSBB
Dzień dobry Mamusie :)

Dziś zacznijmy dzień pozytywnie :) Mam dla Was laurkę :) Enjoy :D

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.
- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?
- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem
- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.
- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu"
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #832884 przez tolad662
Witam :)

Joasia mi mówiła gin, że dolna granica bezpieczna to 2,5 cm szyjki. Jednak wiadomo zależy od wielu czynników: jaka wcześniej, czy miekka czy nie, jakie działania praktykuje lekarz itd. Leż ile możesz :)
Ewelka nic się nie martw :) może jemu akurat tak wyszło na tym badaniu, a na następnym wyjdzie znów inaczej. Nigdy nie wiadomo, jakiś margines błędu mają. A jeśli mówi, że z nią ok to na pewno tak jest :)
majeczka bezkarne leżakowanie to dobra sprawa :D
tweety ja dalej twierdze, że ten Twoj nie jest taki duży i przesadzasz :D
Renata zdjęcia śliczne, tak jak córcia :) A snami się nie przejmuj.
Surenka mój od jakiegoś czasu mało kopie ale za to czuje że się przemieszcza, wypycha, rozpycha itd :) Już mało miejsca mają dzieciaczki.
A czkawka średnio 2 razy dziennie z czego jedna obowiązkowa na wieczór :D
Śliczne macie te brzuszki :)
Asia od przemęczenia może jak najbardziej, ale u mnie i to się nie sprawdziło nawet :P
Gabi współczuje z tym nadrabianiem roboty ale dasz radę :)

10 lata 10 miesiąc temu #832886 przez Asia K
Renata - ja bym interpretowala ten sen tak jak jego zakonczenie - "Bedzie dobrze" powiedzial ci twój krewny i tak bedzie DOBRZE :)

10 lata 10 miesiąc temu #832888 przez Asia K
Gabi jak przeczytalam to co napisalas az mi ciarki przeszly po plecach i cos zakłulo w oczach :)
Rzeczywiscie tak jest - narazie wszystko sprawdzilo sie przy moim synku , mysle ze przy córci bedzie tak samo

10 lata 10 miesiąc temu #832894 przez megi23
A to ja mialam sen odbieralam porod. chlopca i to w Anglii bylam jadlam lody 3 galki z bita smietana i dalam 26 zl bylam u kolezanki i jakas kobieta zaczela rodzic, ze glowke widzialam , czarme wloski , pomagalam go przemyc, zanim karetka przyjechala...

10 lata 10 miesiąc temu #832908 przez Aga77
Mnie nadał gardło boli także koszmar noc prawie nie przespana :(

Tola to mamy termin na ten sam dzień czyli 14 kwiecień :)

Anulka śliczny syneczek jest to Ty jesteś na awatarze to synuś ma oczka Twoje :)

Renata jak macie 2 imiona do wyboru to w zasadzie problem rozwiązany my braliśmy pod uwagę Leona bo Borysa ma moja bliska koleżanka :woohoo: Też masz śliczną córeczkę :)

Dziewczyny gratuluję pomyślnych wyników :) i trzymam kciuki za resztę dziewczyn :)

a i brzuszki macie śliczna w zasadzie zbytnio się nie różnią od siebie :)

Miłego dnia kochane :) :) :)

10 lata 10 miesiąc temu #832923 przez tolad662
Co sądzicie o szczepieniach? Przyznam, że nie zastanawiałam się nad tym. Założyłam, że młodego zaszczepimy i tyle, a dziś znajoma podrzuciła na fejsa ten link www.tatawpracy.pl/ostatni-tekst-o-szczepieniach/ i przypomniało mi się jak często jest to burzliwa dyskusja między rodzicami. Jedni są kategorycznie za, inny jak najbardziej przeciw. Co sądzicie? Szczepiłyście swoje maleństwa?

Z tych nudów chyba znajduje jakieś pierdoły w internecie. A prania wstawiać się nie chce :D

10 lata 10 miesiąc temu #832927 przez GabiSBB
tolad ja uważam, że gdyby nie szczepionki dzisiejszy świat nie wygladałby tak jak wygląda. Medycynie udało się zwalczyć mnóstwo bardzo groźnych i śmiertelnych chorób. Jeśli przestaniemy szczepić nasze dzieci może się okazać, że te choroby wrócą! Już dziś mówi się, że niebezpiecznie wzrasta liczba zachorowań na gruźlicę, chorobę która wydawałoby się jest reliktem przeszłości. Nie uważam się za osobą mądrzejszą od lekarzy i specjalistów, a to właśnie oni zalecają szczepić dzieci. Można się jednak zastanowić nad tym czy dać dziecku kilka darmowych szczepionek w ramach NFZ czy zainwestować w jedną, która zawiera w sobie kilka. Oczywiście trzeba sobie za nią zaplacić, ale w ten sposób unika się kłucia dziecka kilkukrotnie.
Nie wyobrażam sobie sytuaccji, że świadomie nie zgadzam się aby podać dziecku szczepionkę, ktora moża uchoronić go przed jakąś chorobą, a potem moje dziecko na tą chorobę zachoruje! Nigdy bym sobie tego nie wybaczyła!

10 lata 10 miesiąc temu #832937 przez Ewelkaa
Śliczne brzuszki dziewczynki :laugh:

tolad wiem co czujesz. U mnie na fotelu zalega prasowanie i już od godziny się zabieram i zabrać nie mogę :) Co do szczepień, to ja młodego szczepiłam na wszystkie obowiązkowe plus kilka zalecanych, za które musieliśmy zapłacić. Ostatnio też właśnie myślałam jak to będzie jak się Zosia urodzi. Ostatnio w dzień dobry tvn była babeczka, która mówiła, że część obowiązkowych szczepień nie ma w dzisiejszych czasach racji bytu. Np. szczepienie na gruźlice, które robione jest jeszcze w szpitalu. Jest to zalecenie z lat 50 i tak się ciągnie latami. Teraz powinno być robione tylko w grupie ryzyka, gdzie ktoś w rodzinie choruje itp. Pani ta twierdzi, że w krajach cywilizowanych szczepi się dzieci po ukończeniu 6 miesiąca życia, bo do tego czasu ma w sobie jeszcze przeciwciała matki i w tym wieku jest już silniejsze i mniej narażone na komplikacje po szczepieniach. I szczerze mówiąc sama nie wiem. Trudne decyzje to są. tweety a co Twoja mama mówi na temat tych wszystkich szczepień?

Aga77 kuruj się.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka