BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #832043 przez Salonka
To mój brzuch na 29tydz 1 dz
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #832044 przez Salonka
I przodem
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #832065 przez megi23
To mniejszy od mojego hehe

10 lata 10 miesiąc temu #832106 przez pomelo
To jak tak patrzę na Wasze brzuszki to mój jakiś duży jest.
Albo tylko tak mi się wydaje?
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #832118 przez tolad662
Śliczne są :)
Pomelo myślę że wielkościowo mam podobny tylko ja jestem większa więc inaczej to wygląda. Jutro może jakąś fotkę wrzucę.

Megi ten Twój to mały mi się wydaję :P na pewno nie tak duży jak o nim mówisz :)

10 lata 10 miesiąc temu #832136 przez majeczka22
Hej dziewczynki.

Mnie może przez tydzień nie być na forum - mam nadzieję że nie będziecie na mnie złe.

Wczoraj straciłam rano przytomność robiąc sobie herbatę,i tak grzmotłam głową w ścianę że szok i dłuższe siedzenie przy laptopie dla mnie staje się męczące po takim urazie.
Całą sobotę przespałam bo tak mnie głowa bolała ale jak było w pokoju cicho bez żadnych rozrywek typu tv, laptop to dało się wytrzymać

Nawet nie pamiętam tamtej chwili jak to się stało wiem tylko tyle że do kubka nalałam esencji i sięgałam po czajnik z wodą a potem mnie rodzice znaleźli na podłodze razem z tym czajnikiem - dobrze że ta woda nie była aż taka ciepła bo bym się poparzyła jeszcze..

W razie możliwości będę zaglądać i czytać co u Was słychać

10 lata 10 miesiąc temu #832144 przez tolad662
Majeczka Ty nie żartuj tylko odpoczywaj :)

10 lata 10 miesiąc temu #832149 przez Aga77
Majeczka wracaj szybko do zdrówka i odpoczywaj kochana :-)

a mi pępek wyszedł także jest już widoczny ;)

a brzuszek mam podobny do pomelo tylko ja gabarytowo jestem dużo większa :(

Dziewczynki szczuplutkie jesteście naprawdę ja przytyłam 6,5 kg od początku ale startuję z dużo większej wagi niż wy i na prawdę gdy patrzę na wagę to jestem przerażona no ale cóż nie mam wyjścia :( mogę się tylko pocieszyć że nie przytyłam 30 kg tak jak w pierwszej ciąży :(
także głowa do góry będzie dobrze :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #832156 przez megi23
Jutro zrobie foto golego brzucha, oj duzy jest tylko ja mam 180 wzrostu inaczej sie rozklada, ja w pierwszej xiazy tez cos kolo 30 kg i startowalam teraz z duzoo wyzszej wagi

Majexzka odpoczywaj i moze zrob jakies badania

10 lata 10 miesiąc temu #832263 przez tolad662
Cześć dziewczyny :) mam nadzieję, że weekend minął Wam dobrze, ja się wynudziłam wczoraj cholernie a gdzie jeszcze tydzień ;/

Słodkie mamy nie mogę ogarnąć cukru na czczo. Po kolacji cukier dobry, na noc jem tyle co nic i dwa razy sprawdzałam to też był cukier dobry, a rano tylko raz udało mi się mieć równe 90. Dziś np. 95, wczoraj 107 :unsure: Nie wiem co z tym robić, macie jakieś podpowiedzi? Już nawet myślała żeby sobie odpuścić ten posiłek na noc, jem go na siłę.

10 lata 10 miesiąc temu #832309 przez GabiSBB
Cześć dziewczyny!

Za chwilę w Dzień Dobry TVN będą mowić jak dobrać biustonosz w ciąży!

Majeczka ty się nie wygłupiaj tylko na badania leć! I uważaj na siebie!

Macie piękne brzuszki! Wrzucę swój jak tylko...no właśnie...jakby mało mi było ostatnio nerwów i przykrości to dziś rano włączam swój komputer a tam komunikat, że operating system not found! Nie wkurzyłabym się tak bardzo gdyby nie fakt, że mam tam dokument 23 stronnicowy - zlecenie za które już wzięłam kasę i które miałam wysłać w tym tygodniu! Oczywiście nie zapisałam tego nigdzie indziej! Przeryczałam już godzinę, ale mój mąż który jest informatykiem mówi że jeszcze nic straconego i że jak wróci do domu to mi to odzyska. Mam nadzieję :( Na tym komputerze mam też zdjęcia brzuszka, więc jak uda się go naprawić to wrzucę. Teraz korzystam z notebooka męża a tu nie ma nawet programu do obróbki zdjęć, więc nie zmniejsze nawet gdybym sobie zrobiła.
Ale generalnie mam mniej więcej taki brzuszek jak Wy, więc idziemy równo :)

10 lata 10 miesiąc temu #832326 przez tweety
majeczka, dokladnie, idz na badania zobaczyc co bylo powodem omdlenia i czy nic sie nie wydarzylo po upadku. no i trzymaj sie

my po urlopie wykonczeni. malemu chyba ida zeby i do tego dostal okropnego kataru wiec nocka okropna. dzien maruda jakich malo wiec juz odpadam.

a ja w dzien powrotu z gor dostalam jelitowki, od 3 rano nie spalam bo zle sie czulam o 6:30 pierwsza wizyta w toalecie a potem juz tylko gorzej. droga to byla jakas katorga, 6 godzin w samochodzie gdzie mdlosci nie dawał mi zyc. masakra. a w ciazy to nic na zlagodzenie brac nie mozna.potem zdychalam, cal5y dzien na kislu i kaszce mannie ktore i tak wyladowaly w toalecie. ale ufff, maly sie nie zarazil a ja na nastepny dzien juz czulam sie dobrze. jeszcze wczoraj jadlam lekkostrawnie a dzis wrocilam do zywych. no i powinnam juz czesciej sie odzywac takze witajcie ponownie kwietniuweczki.

10 lata 10 miesiąc temu #832328 przez Ewelkaa
Hej mamuśki :)

Majeczka uważaj na siebie i goń do lekarza !!!

tolad nie wiem co Ci doradzić :( Ja jak miałam za wysoki cukier na czczo, to dostałam insulinę nocną długo działającą i ten poranny mam dobry. Jak będzie wzrastał, to mam sobie dołożyć jednostkę, a u Ciebie nie wiem jak to regulować. Wydaje mi się, że nie możesz zrezygnować z posiłku nocnego, bo będziesz miała ketony w moczu (mierzysz je w ogóle) Mi diabetolog zabroniła jeść pieczywo na noc, więc jem 1/3 opakowania twarogi chudego, do tego pół pomidora i ćwiartkę papryki. I z tego całą noc mi się powoli cukier uwalnia i jest ok.

GabiSBB teraz będą mi o rozmiarach mówić, jak ja już zamówiłam :) ale posłucham z ciekawości :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #832337 przez GabiSBB
Tweety jelitówka teraz panuje wszędzie! Co chwilę się słyszy, że kogoś dopadła. To jest chyba najgorsza choroba jaką miałam i mam nadzieję, że w tym roku mi się nie przypląta.

Ewelkaa właśnie ostatnio mowilam mężowi, że przed narodzinami syneczka musimy się jeszcze gdzieś wybrać, np do teatru. Za 2 tygodnie mam urodziny więc obiecał, że coś wymyśli :)

Na TVN się zaczęło!!

10 lata 10 miesiąc temu #832342 przez tolad662
Ewelka wlaśnie o tych ketonach NIC nie mówili :angry: dopiero później skojarzyłam. Moja gin kazała mi iść do niej do szpitala do diabetologa bo nie mogę być samopas puszczona z tą cukrzycą a tam gdzie byłam i z tego co mówili to wychodzi na to że mamy się zgłaszać tylko jak wyniki złe a tak dupy nie zawracać. Ok coś w tym jest ale nikt nas nawet nie zmierzył, zwarzył, o tryb życia nie pytał. A kontrola jakaś powinna być przecież.
A do tego drugiego szpitala cholera dodzwonić się nie mogę, słuchawkę odłożyli, a pojechać nie mogę :(
Duże miałaś te cukry na czczo? Spróbuję dziś też zjeść nabiał i warzywo bez wasy/ pieczywa. Słyszałam też, że im poźniej tym lepiej ale jak tak wcześnie wstaje to spać mi się już po 22 chce :( głupie to, w dzien moge jeść nawet słodkie i mam poniżej 120.

Coś dużo przygód z tą jelitówką widzę, kurujcie siebie i swoje maluchy :)

Słucham o tych stanikach i dalej nie wiem jak to z allegro rozwiązać :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka