BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #831142 przez tolad662
Stwierdzam, że mam dosyć!!! Już chce poród.
Byłam u mojej gin i co, jak nie urok to sraczka! Szyjka się skraca. Idę jutro na posiew a za tydzień z wynikami założyć peser ;/ Jak nie tarczyca, która przed ciążą zdrowa była to teraz to samo z cukrzycą i dodatkowo ta szyjka. Dobrze, że chociaż młody zdrowy.
Zrobiła mi to usg ale bardziej ze względu na cukrzycę, młody waży 1550g i powiedziała, że to książkowa waga na 29 tydzień więc ciesze się bardzo. Serducho i reszta też ok.
Teraz mi powiedzcie bo opcje mam dwie, skłaniam się ku jednej ale ciekawa jestem opinii. Posiew musze i tak zrobić u niej żeby był jak najszybciej, a co do peseru mogę go założyć u niej za 300zł i jest to jak wizyta w sensie idę ona zakłada i wracam do domu lub w szpitalu i liczyć się muszę z 5 dniami pobytu. Minus w drugiej opcji jest też taki, że może to dłużej potrwać jak to ze szpitalem ( dostanie się do niego). Ale zaoszczędzam (teoretycznie) 300zł, płace tylko za posiew i krążek (nie wiem ile to kosztuje).
Ta kasa mnie wykańcza, poszłam po wizycie do apteki i krzykneła mi 160zł :ohmy: za luteinę, nawet tyle w portfelu nie miałam ;/

Rozżalona jestem ale musze się wyżalić Wam :) Ewelka widzisz, jakby mało było że cukrzyca kosztowna to jeszcze teraz to ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #831148 przez pomelo
Dzięki dziewczyny za serdeczne powitanie i ciepłe słowa :D

Ciuszki z HMu są urocze ale moim zdaniem przesadzają trochę z cenami! Nie wiem jak u Was ale u mnie w hmie wszystkie działy maja przeceny oprócz niemowlęcego!
Za to w Smyku znalazłam śliczne rzeczy i dobre przeceny. Bardzo podobaja mi się ciuszki fisher price - są mega kolorowe i urocze. Chociażby ostatnio kupiłam śpiworek poniżej - do zjedzenia :D

11 lata 2 miesiąc temu #831152 przez pomelo
eee nie załączyło się moje zdjęcie bo za duże...
zarąbałam więc komuś z internetu bo jest mniejsze.
Załączniki:

11 lata 2 miesiąc temu #831153 przez Zuza_204
Tolad co to za luteina za 160 zł ja brałam na początku ciąży luteinę 50 mg dopochwową i płaciłam chyba 6 zł za 30 tabletek.
Nie martw się kochana wytrzymasz jeszcze trochę już niedługo utulisz swoje maleństwo i już tylko radość będzie

11 lata 2 miesiąc temu #831157 przez tolad662
Zuza ja mam Luteine 100mg pakowaną po 30 tabletek i przepisała mi 2 opakowania. Wziełam jedno i koszt to 54zł ( te 160 to z tabsami na tarczyce wyszło) także za te dwa 100zł ;/ mówiła żebym tej 50 nie brała, a farmaceutka chciała mi dać przez pomyłkę to pudełeczko było 3 razy mniejsze.

Właśnie miałam swój post edytować :) Peser w aptece 150zł Haaaa masakra, wole dołożyć te 150 i pójść do niej bo do szpitala musiała bym iść ze swoim.

11 lata 2 miesiąc temu #831158 przez tolad662
Pomelo a skąd jesteś jeśli wiedzieć można? Bo ja też mieszkam w Wawie :)

11 lata 2 miesiąc temu #831159 przez GabiSBB
Kochana trudno doradzić co masz zrobić, bo szpital to jednak zawsze szpital i ja wolę unikać jak ognia (po ostatniej wizycie dostałam grzybicy!). 300 zł to z jednej strony jest trochę kasy, ale to wszystko zależy jakim dysponujesz budżetem, bo czasami lepiej zapłacić i mieć to z głowy. Powiem Ci szczerze, że tez bym się zastanawiała co zrobic bo u mnie dochodzi jeszcze taka opcja, że mam prywatne ubezpieczenie i za każdy dzień pobytu w szpitalu dostaję kasę. Więc ja nie dośc, że zaoszczędziłabym na prywatnej wizycie to jeszcze bym zarobiła ;) No ale tak jak mówiłam - szpital to szpital! Co się zaś nasłuchasz straszny opowieści i naoglądasz zbolałych przypadków to niestety masakra :(

A wczoraj urodziła się pierwsza dzidzia z naszej szkoły rodzenia :) Jutro umawiamy sie wszyscy (oprócz oczywiście świeżo upieczonych rodziców) na "oblewanie" :) Ja jestem ostatnia w kolejce z mojej grupy, więc trochę tych oblewań przede mną :)

Pomelo śpiworek śliczny :) A co do H&M to własnie gadałam z koleżanką, która tam pracuje i mówi, ze jeszcze nie ma tych bejsbolówek, a ona mi sie taaaaaak spodobała!

11 lata 2 miesiąc temu #831165 przez Zuza_204
obczaiłam że po prostu ta luteina Twoja była 100% płatna a moją zapisał mi gin na ryczałt i dlatego jest taka różnica w cenie

11 lata 2 miesiąc temu #831166 przez pomelo
Tolad nie martw się tak strasznie tym wszystkim! Co ma być to będzie - grunt, że Maleństwo zdrowe a kasa to tylko kasa - rzecz nabyta!
Wolałabym nie mówić skad jestem dokładnie bo wczoraj oglądałam program na tvn style, w tytule miał coś w stylu nie ufaj facebookowi czy cos i tam mówili, żeby nie podawać w interenecie za dużo swoich danych i jakoś mnie to tymczasowo wystraszyło. Nie to, że Wam nie ufam (choc się w sumie nie znamy) tylko nigdy nic nie wiadomo.

11 lata 2 miesiąc temu #831170 przez GabiSBB
Pomelo a to Twój brzuszek na avatarze?

11 lata 2 miesiąc temu #831177 przez tolad662
Pomelo spoko nie ma sprawy :) Miasto tak wielkie że i tak nic by mi to nie dało pewnie ale dla uspokojenia Cię powiem, że ja z bemowa :)

Zuza cholera to ciekawa jestem jak to tak, no bo recepta powinna być zawsze ze zniżką chyba nie? Euthyrox też podejrzanie drogo mi wyszedł ale tak zaaferowana byłam że nie skumałam.

11 lata 2 miesiąc temu #831199 przez Ewelkaa
tolad Boże toż to jakaś masakra u Ciebie :( Trzymaj się cieplutko i staraj się być dobrej myśli. Trochę za dużo jak na jedną kobietkę, ale na pewno dasz radę i wszystko będzie ok. W szpitalu za pessar i tak musisz zapłacić a to coś ponad 100 kosztuje. Tylko zastanawiam się dlaczego musisz płacić za posiew w szpitalu ? Opcja prywatna jest droższa, ale bardziej komfortowa, natomiast w szpitalu Cię poobserwują dłużej. Sama nie wiem co Ci doradzić :(

11 lata 2 miesiąc temu #831203 przez Ewelkaa
pomelo ile płaciłaś za ten śpiworek? Czegoś takiego właśnie szukam, ale ceny wysokie i szukam okazji :)
a ceny w H&M faktycznie wygórowane, ja czasami kupuje tam synkowi w promocji, bo w regularnych cenach raczej się nie opłaca. A faktycznie niemowlęcych nie przeceniają :) nie wiem dlaczego

11 lata 2 miesiąc temu #831205 przez Zuza_204
tolad spytaj może swoją lekarkę dlaczego tak Ci wypisuje mój gin do którego oczywiście chodze prywatnie daje mi na ryczałt tzn dawał bo teraz już n ie biorę luteiny, ale jakieś 6-8 opakowań połknęłam :)

11 lata 2 miesiąc temu #831234 przez megi23
Tolad kurde , trzymaj sie dzielnie bedzie dobrze, ja unikam szpiyala i jakbum miala kase to nym prywatnie poszla, ka tez na bombie do rozwiazania z tym wyrostkiem heh, zobacze co mi moj gin powie 7 , a co dp H M uwielbiam ubrania, na przecenach duzo kupuje mlodemu , jutro zobacze co maja ciekawego

Pochwale sie wam dostalam dzis od S woka z tefal na walentynki bylo przecenione ze 120 na 60 , chcial i patelnie grillowa ale noe bylo

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka