BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #830548 przez tolad662
Ja mam One Touch selected mini, dzisiejszy dzień wypadł mi ok :) cukry w normie, a po salaterce wypełnionej pomelo i połowie serka wiejskiego na podwieczorek miałam tylko 90 :D tak z ciekawości sprawdziłam bo myślałam, że po takiej ilości owocu będzie sporo. Testuje jak się da :) zobaczymy jak rano będzie...

Ja mam zamiar kupić zwykłe staniki z odpinanymi ramiączkami, a do tego zakupie dwa z allegro za tak niską cenę :)

Gabi ja się irytuje ale nie bardziej niż przed ciążą :D A i z moim jakoś tak częściej jesteśmy dla siebie nie przyjemni ;/ Ale zdajemy sobie sprawę, że to napięcie związane z ciążą i zbliżającym się porodem. Chwila zgrzytu i jest ok na szczęście.

malec na szczęście u mnie też mama wspiera itd ale teściowa za to obrała taktykę nie mieszania się DO NICZEGO i nie wiem czy to nie gorsze. Lepsze czasami głupsze rady, przytyki itd niż totalna olewka. Chociaż wiesz, że się interesuje.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #830564 przez mila
dziewczyny to ja przytyłam ponad 15kg już,przed ciązą 59 niecałe a teraz już 74

co do mamy to moja jest super czasem żałuje że to siostra została w domu a ja mieszkam chwilowo z teściami bo jesteśmy w trakcie budowy domu ale kiedy nastapi koniec nie wiem, moi teście tez obrali taktykę nie wtrącają się w nic z jednej strony dobrze ale z drugiej tak dziwnie u mnie w domu rodzinnym zawsze taki gwar i w ogóle a tu spokój cisza idzie się przyzwyczaić, ogólnie nie mogę narzekac bo teście są w porządku :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830566 przez Aga77
no to trzymam kciuki za wszystkie mamusie które mają niebawem wizyty u gina :)

ja też nie wiem jaki rozmiar pod biustem kupić tego stanika i chyba pójdę do sklepu przymierzę i będę wiedziała co mam wybrać :huh: no własnie czy te staniki po praniu nie zrobią się brzydkie bo w sklepie naprawdę są dużo droższe :huh:

dziewczyny współczuję że nie macie wsparcia u swoich mam ja na szczęście mam ale za to z tatą nie mam super relacji także w każdej rodzinie coś się dzieję ;) a teściowa ach szkoda gadać :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu #830592 przez surenka
Aga,jak posypią się dzieciaczki w rodzinie, wasz klan się powiększy, ale fajnie, bo potem można wymieniać się doświadczeniami, wspierać nawzajem, komfortowa sytuacja :)
Anulka, ja też zwykle nie narzekam na samopoczucie, ale najlepsze mam po spacerach, a jak pogoda do bani, to staram się ruszać w domu, zwłaszcza jak czuję się ociężale, robić ćwiczenia, coś posprzątać, to naprawdę pomaga :)
Staniczek znalazłam niedrogi, a przede wszystkim usztywniany, więc może nie zbiegnie się w praniu allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmieni...ami-i3843601792.html
Co sądzicie o materacach do wanny dla naszych pociech, chodzi że zamiast wanienki... ostatnio oglądałam w "Pani Gadżet" a w necie są na przykład takie
www.babydoo.pl/materace-kapielowe-matera...okolorowe-c-1_5.html
mnz.pl/produkty/fisher-price-wanienka-do...li-rainforest-m5656/

10 lata 10 miesiąc temu #830600 przez surenka

10 lata 10 miesiąc temu #830606 przez surenka

10 lata 10 miesiąc temu #830612 przez [email protected]
Surenka ja dziś dokonałam zakupu u tego człowieka z allegro :) Tylko wybrałam tą ofertę: 2 szt czarny i beżowy za ok. 32.

allegro.pl/2sz-biustonosz-stanik-do-karm...ami-i3902070609.html

Wybrałam sobie jeszcze piżamkę
allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-...tis-i3925042829.html malinową
, podkłady, majtki poporodowe, termometr kąpielowy, skarpetki, płatki kosmetyczne dla dzieci, ochronki na sutki.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #830627 przez Renata Anna
surenkanie kupuj tej gąbki do wanienki. Maaasa bakterii się na tym zatrzymuje. Lepiej pieluszkę tetrową podłożyć, żeby maluch się nie ślizgał, a potem uprać.
Anulka ja też nadziałam się na te tanie staniki po pierwszej ciąży. Szmaty się z nich zrobiły i właściwie po pierwszym praniu były do niczego. Chodziłam potem w normalnych.
Aga77 super wieści :lol:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 10 miesiąc temu #830628 przez [email protected]
Moja mama nie jest złą osobą, ale daje mi rady życiowe, z których nie skorzystam. Nie będę słuchać rad osoby, która w małżeństwie nie jest szczęśliwa. Moi rodzice, gdyby mieli lepszą sytuację materialną, nie byliby ze sobą. Nigdy w życiu nie widziałam, żeby czule się do siebie odzywali, czy zachowywali przyjacielsko. Jak pies z kotem. Dlatego, też jak mówi mi, żebym np. nie mówiła wszystkiego mojemu mężowi to szlag mnie trafia.
Specjalista od związków...

10 lata 10 miesiąc temu #830641 przez surenka
mam taki sam stanik, albo bardzo podobny, ale nie do karmienia. Z grubej bawełny, idealnie dopasowuje się do ciała, mimo że wolę takie całkowicie usztywniane ze względów estetycznych, to taki jest też zdrowszy. Zastanawiam się nad kupnem.
Koszulki ładne, ale nie miałam tego typu, to nie wiem jak leżą.

10 lata 10 miesiąc temu #830649 przez surenka
malec, chodzi mi o te co kupiłaś :)

10 lata 10 miesiąc temu #830654 przez tolad662
Renata tez tak mam i szperalam w necie o co kaman, to normalne. Jest bardziej ukrwiona itd.

10 lata 10 miesiąc temu #830661 przez Renata Anna
W sumie nie powinnam się dziwić. Ja jestem tak ukrwiona, że wyglądam jak jedna wielka, fioletowa żyła. Ręce to mam dosłownie jak Madonna. Dobrze, że zima jest, to nóg nie muszę pokazywać. Fioletowe "rzeki"... Piersi... też porażka. Nawet miedzy nimi na mostku widać żylska. Ech...

10 lata 10 miesiąc temu #830668 przez surenka
ja mam tak samo

10 lata 10 miesiąc temu #830671 przez Ewelkaa
ja mam glukometr Optium Xido.
tolad swietny wynik po takim podwieczorku :) mysle, ze mozesz byc dobrej mysli, ewidetnie Twoja trzustka pracuje lepiej niz moja, moze uda Ci sie uniknac insuliny :)

Nie wiem czy w przypdku biustonosza do karmienia sprawdza sie fiszbiny... moze to byc jakies utrudnienie.
Co do materacykow kapielowych to ja tez uzywalam pieluszki tetrowej. Jak widzialam jak polozne kapaly dzieciaczki, to ja juz nie mialam zadnych obaw prze pierwsza kapiela mlodego :)

RENATA ja wlasnie zwrocilam uwage na mojego bobra dzis pod prysznicem :) Pomimo tego, ze jestem raczej szcupla to wydal mi sie jakis taki tlusty i rozpulchniony :laugh:

malec
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka