- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tez usg mam na każdej wizycie,do tego jeszcze te trzy w 4d w 11tyg,w 25 tyg no i jakoś przed końcem kazde usg w 4d koszt-100zł, a normalnie kazda wizyta- 90 zł na początku chodziłam co 3tyg,a teraz kazał mi po 4tyg przyjść dla mnie to lepiej no bo raz w miesiącu a i tak dochodzą koszty co jakas wizyte a to jakiś wymaz,a to badanie szyjki i za kazde 50 zł dodatkowo ale cóz wole mieć te wszystkie badania jestem spokojniesza....
a badania moczu,morfo mam prawie co drugą wizytę
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Ewelkaa pytałaś o staniki do karmienia, znalazłam taką aukcję:
allegro.pl/6-99zl-biustonosz-dla-karmiac...lna-i3904056008.html
Jeśli chodzi o USG to na początku ciąży chodziłam prywatnie i miałam na każdej wizycie co tydzień, później przeniosłam się do poradni przy szpitalu i od kiedy tam chodzę to nie miałam USG ani razu. Ostatni raz podejrzałam swojego syneczka w listopadzie na prywatnych badaniach prenatalnych. Mam nadzieję, że na najbliższej wizycie za tydzień zrobi mi w końcu USG.
Badania robię przy okazji kazdej wizyty: morfologia i mocz, bo cały czas mam małą anemię i bakterie w moczu. Poza tym wszystkie inne badania miałam robione jeszcze prywatnie, a teraz na NFZ zrobiła mi cukier.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Chyba trzeba będzie zaopatrzyć się w większą gotówkę na wszelki wypadek ;/
Kurde jakie tanie te biustonosze, aż sama ze 2 zamówie A powiedzcie mi jakie rozmiary? Ja póki co w przed ciążowych chodzę ale to inny krój no i troszkę rozciągnięte pewnie, a na karmienie mówią że rozmiar większe powinny być tylko żeby nie wyszło, że za duży będzie.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
takie biale mam i byly super te staniki polecam wygodne
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Powtórkę miałaś?
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja USG mam na każdej wizycie i teraz idę 12 lutego to powiedział gin że dokładnie zmierzymy maluszka a badania z krwi miałam 2 razy robione bo mam dobre wyniki to dlatego nie muszę chyba częściej (nigdy nie miałam tak dobrych wyników jak teraz zero bakterii w moczu to jestem w szoku)
Dzięki za linka naprawdę tanie te staniki też sobie 2 zamówię Ja teraz jeszcze chodzę w stanikach z przed ciąży ale musiałam sobie kupić przedłużki bo mnie trochę w obwodzie uciskały ale teraz jest ok
Mamuśki współczuje wam z tymi dietami i podziwiam oczywiście że macie tyle siły aby walczyć z pokusami
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka natomiast w 4d można określić ruchy dziecka oraz przepływy w czasie rzeczywistym, a ja wiadomo narząd ruchu kształtuje się w ruchu, więc dobry specjalista może po tym wieeele stwierdzić, walory wizualne dla rodziców to 2rzędowa sprawa, my akurat byliśmy na 4D i nie żałuję
tolad662 wg mnie kształt smoczka w Lovi najbardziej przypomina pierś, to u mnie przeważyło
GabiSBB fakt, cc jest szokiem, dziecko może być niedobodźcowane odpowiednio, nie każde jednak ma gwarancję zaburzeń, choc sama miałam kilku pacjentów np. z zaburzeniami integracji sensorycznej, ale nit nie stwierdził jednoznacznie, że cc jest jedyna przyczyną… Często tak naprawdę cesarkę wykonuje się na sam koniec, więc kobieta i dziecko tak jakby mają za sobą później 2 porody, bo dzidziuś przez kanał rodny się przeciśnie, główkę już niemal pokaże, apotem coś się zadzieje i trzeba szybko cc, ale dobodźcowanie nastąpiło. Tak na prawdę najgorsze jest niedotlenienie, bez względu na przyczynę. Ehhh jak tak o tym pisze to sama zaczynam panikować ;p
Asia K nie doradzę niestety co do wózka… chyba brak mi kompetencji w tym zakresie ;p my się wahamy ciągle co do Jedo...
Anulka podobno często krew do badań pobierają także z główki…
Ależ mam sny ostatnio, zawsze miałam jakieś co noc, a teraz to całe mnóstwo, niestety także koszmary... dobrze, że mąż blisko. Dzidziuś chyba zamówił do brzuszka walec i nim jeździ w środku, serio, tak to odczuwam ostatnio Mąż mowi, że przez sen biorę jego ręke i kładę na brzuszek i on też to czuje hehe
A wogóle to panikara jestem, chyba się boje znowu o wszystko, o przebieg porodu, zdrowie maluszka, wiem, musi być dobrze, MUSI Kolejne paczki do mnie spływają, więc chyba muszę zaktualizować listę wyprawkową i odhaczyć co już jest...
Co do badań to my ostatnio nie mieliśmy na wizycie usg, tylko standardowo - waga, tętno moje, bicie serca maluszka, badanie ginekologiczne, analiza wyników laboratoryjnych. Teraz idziemy 11.02 i ma być usg więc poznam wagę i ułożenie synka nie mogę się doczekać.
A dziewczynki, te które nie macie cukrzycy ciążowej - jecie normalnie słodycze? Bo mi ostatnio ochota na nie wróciła
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
apropo slodyczy jem ale w granicach rozsadku np upieklam w niedziele kocie oczka to zjadlam kilka,
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zawsze byłam słodkoholiczką i miałam problem z odmawianiem sobie, teraz tłumaczę sobie, że to wszystko dla dobra dziecka i mnie, bo nawracająca grzybica może byc również spowodowana przez cukier.
Ale pierwszy trymestr ciąży upłynął mi na wielkim obrzydzeniu do słodyczy i lodów! Było lato, a jak mój mąż kupował sobie loda to mnie naciągało. Smaki wróciły w 2 trymestrze, ale lodów i tak do dziś nie jadam. Jakoś mi obrzydły.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna