- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tolad, my usg mamy na każdej wizycie, przynajmniej tak było do tej pory, a wizyty są nie rzadziej niż co 4 tygodnie. Mąż mnie wozi autem wtedy i zawsze wchodzi ze mną do gabinetu, taki ciekawy, że jak żartuję, że nie musi, to on że nie ma takiej opcji
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Myslalam ze serio Ci decathlon polecila na tablicy zobwcz moze kiecki wystawiaja fajne.
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
w ogóle mój gin, jest specyficzny.. raz ma humor i hhaha hihihi a raz jakby sie na wszystkich obrazil i nic nie mowi. Dzisiaj miał humorek i po badaniu podczas którego oczywiscie sie podsunełam az do góry na tym fotelu ginekologicznym on do mnie z takim tekstem:
No co się pani tak odsuwa. tu niedługo poród a pani sie badania boi... proszę zacząc ćwiczyc rozkładanie nóg.
Ja; że znam bardziej przyjemne powody dla których sie nogi rozklada...
On; no to ćwiczyc cwiczyc...
Albo.
No Filipek to takiej średniej wagi będzie, prosze sie nie spodziewać 4kg.
Ja; ja mialam 2750, mąż 3300 więc taką średnią 3 kg pewnie będzie miał
On; a to wszystko zalezy od tego czy listonosz był duzy..
jak to mawiają "listonosz zawsze puka dwa razy" hhehe
a tak wogole to bylam dzis na szkole rodzenia. i było kąpanie noworodka trzeci raz. bo duzo osób nie bylo i byla powtorka. za tydzien karmienie piersia...
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale np. gdy byłam w pierwszej ciąży to miałam wizyty co 4 tyg, USG miałam TYLKO 3 w ciągu całej ciąży.
I większość wizyt wyglądałam tak: "Jak się Pani czuje?? Dobrze?? OK. Proszę na fotel."
Sprawdził ginekologicznie.
Potem: " Następna wizyta za 4 tyg. Do widzenia." I badania - krew, mocz, miałam robione tylko 3 razy, po jednym na każdy trymestr,no oczywiście dodatkowo te które trzeba zrobić w kazdym z trymestrów.
Teraz badania mam zlecane do zrobienia na każdą.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A z tymi badaniami to jakaś masakra, co wizyta to skierowanie na mocz i krew, nie cierpię tego
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Aaa przed chwila tekst mojego S .. chod sie poprzytulamy?
Ja: nie bo czuje sie jak napompowanu balon
S: to Ci powietrza troche spuszcze hehe, bo pol roku po porodzie bedzie celibat, tak bylo po Tymku traumy dostalam i balam sie bo dlugo do sieboe dochodzilam..,
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Asia planowałam w połowie lutego pojechać
a z jakiego sklepu?
No wlasnie nie wiem z jakiego sklepu bo nie podaja - podaja tylko ze z Czestochowy
A ja sie pytam gdzie jest Tweety???
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Jakie to głupie, musieć wstawać z zegarkiem w ręku, Ewelka ( i reszta słodziaków też) rozumiem po woli Twój ból. Nie wyspałam się, a apetytu o tej porze nie mam w ogólę no ale może o to ma chodzić.
Czyli nie mam jak wywnioskować czy zrobi mi usg, kurde bo teraz powinno być te 3 między 28 a 32 tygodniem o ile dobrze kojarze, a mam 29 tydzień. Do tego cukrzyca to zalecane są częstrze, a mały nie był mierzony od 21 tc.
Anulka ja państwowo miałam 2 ale to takie usg, że nawet mi nic nie pokazuje i opis bez zdjęć daje A terminy takie, że jak w pierwszym tyg stycznia poszłam zapisać się jakoś na luty żeby do 32 tc się wyrobić to dały mi wolny termin na 4 marca Gdybym prywatnie nie chodziła musiała bym się wciskać pewnie na siłę bez kolejki co jest tam trudne bo usg gin. mają raz w tygodniu ;/
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
tolad dasz radę, ja już się przyzwyczaiłam, że nastawiam budzik na pomiar cukru na czczo i zaraz potem śniadanie, a najgorsze, że pod kołdrę nie ożna wrócić, bo cukier po śniadaniu podskoczy Wczoraj na dobre i na zło zdiagnozowali u jednaj z bohaterek cukrzyce ciążową Zjadła prawie cały tort nasączony alkoholem, mój ulubiony, jak na to patrzyłam, to mało się śliną nie udusiłam
megi mnie ostatnio badał, teraz mam wizytę i zobaczymy, ale myślę, że będzie mi zaglądał do końca, żeby widzieć jaka jest szyjka.
Dziewczyny czy znalazłyście w jakiejś sieciówce tanie staniki do karmienia? moje niestety poszły z dymem razem z ubrankami po młodym
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tolad nie martw się tym ostatnim usg, nawet jak CI zrobią przed samym porodem to będzie dobrze. W tym ostatnim to chodzi o spradzenie ułożenia, szacowana waga żeby podjąć decyzję czy cc czy sn. Choć pewnie fajnie tak podglądać malucha. Ja mam usg na każdej wizycie, ale głównie chodzi o sprawdzenie tętna Małej, bo miała z tym problemy od początku.
A ja mam dziś egzamin o 11 i się stresuję. Te studia mnie wykończą, a jak się rozsypie wcześniej niż planowany termin to będzie katastrofa. Piszę pracę mgr. o postawach rodziców wobec pracy i polityki prorodzinnej. Może któraś z mam jest z okilic Łodzi to bym się o wywiad uśmiechnęła.
Fajne te moje studia. Przed licencjatem urodziłam syna i pisałam pracę o postawach kobiet wobec karmienia piersią. Świetnie, że mogę pisać o takich sprawach, które mnie dotyczą
Trzymajcie za mnie kciuki dziś
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Dasz radę z pracą :)a egzaminem się nie stresuj, trzymam kciuki.
Ewelka ja wczoraj wyszłam z tamtąd taka zła że to tyle trwało, głodna jak wilk bo od 6 godzin po lekkim śniadanku nic nie jadłam. Zła że diete trzymałam porządnie te dwa dni z nadzieją na badanie cukru a tu dupa. Poszliśmy w nagrode za naszą cierpliwość do mc donalda Wchłonełam shake, fryty i małego chisburgerka. Po 3 godzinach w domu zjadłam już lekką kolację ale do tego owsiankę Activi i małe ciacho, a po godzinie od kolacji cukier 98 myślałam, że ponad norme będzie. Z rana jednak wyszło 100 na czczo więc pewnie całą noc uwalniało mi się z tych rarytasów.