- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monis90
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lecz dyskusja na temat CC i SN toczy się bo właśnie w tej audycji, którą poleciłam usłyszałam wiele ciekawych rzeczy nt. czemu SN jest o wiele lepszy CC, min. maluszki które przychodzą na świat przez CC mają bardzo często później problemy natury psychicznej, są bardziej podatne na nerwice, depresje i schizofrenie ( 45% chorych na schizofrenie przyszło na świat właśnie przez CC) Jak pisałam w czasie pierwszej ciąży też chciałam iść na łatwiznę, mówię szczerze, i była strasznie napalona na CC, ALE zmieniłam zdanie gdy do mojej główki wtłoczono fakt za i przeciw. Zgadzam się całkowicie z tobą, co do strachu czy w czasie porodu SN wszystko pójdzie dobrze. Jeden raz już przeżyłam to i synek urodził się bez komplikacji, a był nie mały 3800. Teraz też wierzę i modle się codziennie Nowenną o to aby wszystko poszło dobrze. I po prostu, zwyczajnie wierzę, że zostanę wysłuchana i wszystko będzie dobrze. Widzisz, ja po prostu mam wiarę taką, dzięki której wiem, że jakim by wybitnym nie był lekarz i jak bardzo wypasiony szpital, jeśli nie zawierzę siebie i swojego dziecka Ojcu w niebie to wszystko może w jednej chwili szlag trafić. A z jego pomocą to mogę nawet w taksówce urodzić zdrowe dziecko i poród może odebrać sam taksówkarz, bo akurat taki będzie zbieg okoliczności. Cóż w życiu różnie bywa , nikt nie wiem co gdzie i jak?
My generalnie myślimy o tym co mamy tu i teraz, rzecz normalna, ale jednak czasem gdy dowiadujemy się co może nas lub naszych bliskich ( tu mówię o maluszkach) czekać w przyszłości, wtedy zatrzymujemy się i zastanawiamy nad konsekwencjami naszych dzisiejszych działań. Bardzo dobrze napisała
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź z wywiadu Jeannette Kalyta: Kolejny cud to cięcie cesarskie na życzenie. Absurd! Pewnie, że biorący się z lęku przed bólem, ale absurd. „Nie umówię się z lekarzem, z położną nie porozmawiam o swoim strachu, tylko proszę o cięcie. Dajcie mi spokój, chcę mieć to za sobą, nie chcę w ogóle nic o tym wiedzieć. Donosiłam ciążę, robiłam badania, chodziłam na USG, ! resztę zróbcie za mnie!”. A jaki wpływ na zdrowie dziecka ma takie gwałtowne wyjęcie go z macicy? Kobieta ma hormony: endorfiny, oksytocynę, adrenalinę, te same hormony ma dziecko. Ma je w czasie porodu. Jest przygotowane. Kiedy wyciągamy je nagle, jest biologicznie, fizjologicznie bezbronne…
Kobieta w zawodzie 25 lat, jest bardzo dobrą położną, rozchwytywana przez celebrytów, ale mimo to ma poglądy takie jakie ma.
Co do 3D/4D to jest to , jak określają ginekolodzy, bajer stworzony dla rodziców. Ja cały czas myślałam, że 3D/4D służy do dogłębnej diagnostyki dziecka, a okazało się, że ZAWSZE diagnostyka jest wykonywana w 2D, a rodzicom pokazują dziecko i nagrywają film w 3D i 4D, no i kasę za to biorą nie małą. To wszytko zależy kto co chce i lubi. Jak ktoś chce mieć takie zdjęcia dzidziusia i filmik z nim, to może sobie zafundować. Nam lekarz tylko buźkę naszego Kajetanka pokazał w 3D, tak gratisowo, bo celem była diagnostyka szczegółowa Kajtusia.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
generalnie staram się ograniczać wydatki do minimum, kupować tylko co niezbędne
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do wózka to bardzo ważne jest żeby nie był ciężki ja miałam i była to udręka ale może Gabi spróbuj jak ci się prowadzi ten wózek zawsze możesz kupić nowy ale jeśli będzie ok to wydatek masz z głowy
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Ja się nastawiam na poród naturalny, jednak jeśli okaże się, że dla mnie bądź dla mojego syna lepszym rozwiązaniem będzie cc to oczywiście się zgodzę.
Z tym wózkiem to po prostu poczekam aż okaże się w praniu. W tej chwili dopiero zaczynam kompletować wyprawkę, więc wiele wydatków przede mną. Jak starczy na wózek to będę szukać lżejszego, a jak nie to zadowolę się póki co tym, który dostałam.
I jeszcze jedna ważna informacja być może dla niektórych z Was. Kiedyś pytałam jak to jest z macierzyńskim, jeśli umowa o pracę kończy się z dniem porodu. Byłam dziś w ZUS-ie i mam już pewną informację, że normalnie przysługuje roczny macierzyński, który wynosi wysokość pensji uśrednioną z ostatnich 12 miesięcy. Jeżeli w mięzy czasie nastąpiła zmiana pracodawcy (ja tak miałam) to wezmą te wypłaty od nowego pracodawcy. Do 14 dni po porodzie należy w ZUS-ie złożyć pismo razem z aktem urodzenia dziecka oraz drukiem od pracodawcy o wysokości zarobków, na piśmie tym należy się określić czy przez rok chce się pobierać 80% zasiłku czy przez pół roku 100%, a potem przez pół roku 60%.
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Byłam dziś u gina na kontroli. Wszystko ok. Lekarz się uśmiał, bo jak badał mi macicę, to mały skopał go parę razy.Bo tylko tatuś może dotykać mamusię Usg na następnej wizycie.I tak do mnie dotarło, że to chyba 35 albo 36 tydzień będzie. Ło Matko!
Od jakichś 2 tygodni cieszyłam się, że spojenie łonowe przestalo boleć, a tu dziś po akcji "wejdź na samolot" ledwo do domu dotarłam. Musiałam iść na pieszo, bo auto w naprawie. Ślisko, zimno... bleee a moje krocze boli jakby ktoś kości mi łamał....
Co do butelek, zostaję przy AVENT.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Renatko – tak mi przykro ze cie boli , ale juz malo nam zostalo
Jesli chodzi o butelki to ja tez bede kupowac AVENT . Mialam dr.Browna – do dooooopy
Dziewczyny mam ogromną prośbe
Zerknijcie do tego linka i powiedzcie co o tym sądzicie
allegro.pl/show_item.php?item=3906431130
Ja juz mam wózek ale mimo wszystko zatrzymałam sie przy tym - jesli bralabym to pod uwage to napewno dokupie koła pompowane - dodam ze spacerówka do dokupienia tez jest i tez bylabym na nia chetna - DORADZCIE SZCZERZE CO MYSLICIE?
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Wózek nie głupi fajna to opcja kołyski, nie miałam okazji widzieć takiego. Spora gondola więc na +, bardzo lekki skoro sam stelaż 7kg. Jak za tak niską cenę fajna opcja, podoba mi się No i koła pompowane możesz także super.
Ja zwlekłam się przed 6 co jak na mnie jest niezłym wyczynem, zasnąć ciężko było (chyba stres) także zamroczona będę pewnie chodzić do wschodu słońca. Ehh a chodniki całe białe, jak tu dojść gdziekolwiek. Lecimy dziś na wizytę cukrzycową i zobaczymy co mi dobre kobiety powiedzą Co by nie było w nagrodę mam zamiar zjeść jakąś drożdżówę po wyjściu, a co mi tam zgrzeszę
Renata idziesz pierwsza na odstrzał Współczuję bólu.
Miłego dnia wszystkim i do "usłyszenia" po południu Trzymajcie kciuki