- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Lecz dyskusja na temat CC i SN toczy się bo właśnie w tej audycji, którą poleciłam usłyszałam wiele ciekawych rzeczy nt. czemu SN jest o wiele lepszy CC, min. maluszki które przychodzą na świat przez CC mają bardzo często później problemy natury psychicznej, są bardziej podatne na nerwice, depresje i schizofrenie ( 45% chorych na schizofrenie przyszło na świat właśnie przez CC) Jak pisałam w czasie pierwszej ciąży też chciałam iść na łatwiznę, mówię szczerze, i była strasznie napalona na CC, ALE zmieniłam zdanie gdy do mojej główki wtłoczono fakt za i przeciw. Zgadzam się całkowicie z tobą, co do strachu czy w czasie porodu SN wszystko pójdzie dobrze. Jeden raz już przeżyłam to i synek urodził się bez komplikacji, a był nie mały 3800. Teraz też wierzę i modle się codziennie Nowenną o to aby wszystko poszło dobrze. I po prostu, zwyczajnie wierzę, że zostanę wysłuchana i wszystko będzie dobrze. Widzisz, ja po prostu mam wiarę taką, dzięki której wiem, że jakim by wybitnym nie był lekarz i jak bardzo wypasiony szpital, jeśli nie zawierzę siebie i swojego dziecka Ojcu w niebie to wszystko może w jednej chwili szlag trafić. A z jego pomocą to mogę nawet w taksówce urodzić zdrowe dziecko i poród może odebrać sam taksówkarz, bo akurat taki będzie zbieg okoliczności. Cóż w życiu różnie bywa

My generalnie myślimy o tym co mamy tu i teraz, rzecz normalna, ale jednak czasem gdy dowiadujemy się co może nas lub naszych bliskich ( tu mówię o maluszkach) czekać w przyszłości, wtedy zatrzymujemy się i zastanawiamy nad konsekwencjami naszych dzisiejszych działań. Bardzo dobrze napisała
Pozwolę sobie zacytować wypowiedź z wywiadu Jeannette Kalyta: Kolejny cud to cięcie cesarskie na życzenie. Absurd! Pewnie, że biorący się z lęku przed bólem, ale absurd. „Nie umówię się z lekarzem, z położną nie porozmawiam o swoim strachu, tylko proszę o cięcie. Dajcie mi spokój, chcę mieć to za sobą, nie chcę w ogóle nic o tym wiedzieć. Donosiłam ciążę, robiłam badania, chodziłam na USG, ! resztę zróbcie za mnie!”. A jaki wpływ na zdrowie dziecka ma takie gwałtowne wyjęcie go z macicy? Kobieta ma hormony: endorfiny, oksytocynę, adrenalinę, te same hormony ma dziecko. Ma je w czasie porodu. Jest przygotowane. Kiedy wyciągamy je nagle, jest biologicznie, fizjologicznie bezbronne…
Kobieta w zawodzie 25 lat, jest bardzo dobrą położną, rozchwytywana przez celebrytów, ale mimo to ma poglądy takie jakie ma.
Co do 3D/4D to jest to , jak określają ginekolodzy, bajer stworzony dla rodziców. Ja cały czas myślałam, że 3D/4D służy do dogłębnej diagnostyki dziecka, a okazało się, że ZAWSZE diagnostyka jest wykonywana w 2D, a rodzicom pokazują dziecko i nagrywają film w 3D i 4D, no i kasę za to biorą nie małą. To wszytko zależy kto co chce i lubi. Jak ktoś chce mieć takie zdjęcia dzidziusia i filmik z nim, to może sobie zafundować. Nam lekarz tylko buźkę naszego Kajetanka pokazał w 3D, tak gratisowo, bo celem była diagnostyka szczegółowa Kajtusia.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- surenka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

generalnie staram się ograniczać wydatki do minimum, kupować tylko co niezbędne

- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- megi23
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Aga77
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A co do wózka to bardzo ważne jest żeby nie był ciężki ja miałam i była to udręka ale może Gabi spróbuj jak ci się prowadzi ten wózek zawsze możesz kupić nowy ale jeśli będzie ok to wydatek masz z głowy

- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

Ja się nastawiam na poród naturalny, jednak jeśli okaże się, że dla mnie bądź dla mojego syna lepszym rozwiązaniem będzie cc to oczywiście się zgodzę.
Z tym wózkiem to po prostu poczekam aż okaże się w praniu. W tej chwili dopiero zaczynam kompletować wyprawkę, więc wiele wydatków przede mną. Jak starczy na wózek to będę szukać lżejszego, a jak nie to zadowolę się póki co tym, który dostałam.
I jeszcze jedna ważna informacja być może dla niektórych z Was. Kiedyś pytałam jak to jest z macierzyńskim, jeśli umowa o pracę kończy się z dniem porodu. Byłam dziś w ZUS-ie i mam już pewną informację, że normalnie przysługuje roczny macierzyński, który wynosi wysokość pensji uśrednioną z ostatnich 12 miesięcy. Jeżeli w mięzy czasie nastąpiła zmiana pracodawcy (ja tak miałam) to wezmą te wypłaty od nowego pracodawcy. Do 14 dni po porodzie należy w ZUS-ie złożyć pismo razem z aktem urodzenia dziecka oraz drukiem od pracodawcy o wysokości zarobków, na piśmie tym należy się określić czy przez rok chce się pobierać 80% zasiłku czy przez pół roku 100%, a potem przez pół roku 60%.
- Renata Anna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Byłam dziś u gina na kontroli. Wszystko ok. Lekarz się uśmiał, bo jak badał mi macicę, to mały skopał go parę razy.Bo tylko tatuś może dotykać mamusię

Od jakichś 2 tygodni cieszyłam się, że spojenie łonowe przestalo boleć, a tu dziś po akcji "wejdź na samolot" ledwo do domu dotarłam. Musiałam iść na pieszo, bo auto w naprawie. Ślisko, zimno... bleee a moje krocze boli jakby ktoś kości mi łamał....

Co do butelek, zostaję przy AVENT.
- Zuza_204
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35
Renatko – tak mi przykro ze cie boli , ale juz malo nam zostalo

Jesli chodzi o butelki to ja tez bede kupowac AVENT . Mialam dr.Browna – do dooooopy

Dziewczyny mam ogromną prośbe
Zerknijcie do tego linka i powiedzcie co o tym sądzicie
allegro.pl/show_item.php?item=3906431130
Ja juz mam wózek ale mimo wszystko zatrzymałam sie przy tym - jesli bralabym to pod uwage to napewno dokupie koła pompowane - dodam ze spacerówka do dokupienia tez jest i tez bylabym na nia chetna - DORADZCIE SZCZERZE CO MYSLICIE?
- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wózek nie głupi

Ja zwlekłam się przed 6 co jak na mnie jest niezłym wyczynem, zasnąć ciężko było (chyba stres) także zamroczona będę pewnie chodzić do wschodu słońca. Ehh a chodniki całe białe, jak tu dojść gdziekolwiek. Lecimy dziś na wizytę cukrzycową i zobaczymy co mi dobre kobiety powiedzą

Renata idziesz pierwsza na odstrzał

Miłego dnia wszystkim i do "usłyszenia" po południu