- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
www.wersalik.pl/sklep/77/480800/0
Naprawdę mocno Was zachęcam do przejrzenia, a nuż znajdziecie tam własnie to czego szukałyście - odpowiedzi na większość swoich pytań
Apteka o której rozmawiałyśmy to aptekagemini.pl
A jesli chodzi o dyskusję cc vc. sn to ja oczywiście jestem za naturalnym porodem, jednak rozumiem, że kobiety chcą przeżyć poród bezboleśnie - to jest naturalne i dlatego cc cieszą się taką popularnością.
Ja również słyszałam dużo o pobieraniu krwi pępowinowej, jednak na tą chwilę jest to dla nas za duży wydatek. Gdybym miała pieniądze to prawdopodobnie zdecydowałabym się.
Dziecko oczywiście szczepić będę.
I miałam robione usg 4D, poniżej buźka mojego chłopca w 21 tygodniu ciąży
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi a ja Ci powiem, że jakkolwiek bym się nie przygotowywała to strach jest nieodłącznym elementem tak nowego, wielkiego przeżycia. Żadna książka w tym nie pomorze ( a czytam 3 na raz) i gadanie mamusiek Niestety nie wypre z głowy tego strachu i nawet nie chce. Pojadę do szpitala zrobie co do mnie należy i dopiero wtedy się przekonam czy warto było się bać czy nie. Strach jest dobry, motywuje do działania A trauma- przecież będę rodzic swojego potomka
Gemini jest nawet w Wejherowie Ja dziś nazamawiałam troszkę leków i termometr. Wreszcie! Pół wczorajszego wieczora czytałam opinie, dziś od rana to samo ale w końcu wybrałam i zamówiłam bezdotykowy
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zuza PIĘKNY!!!!
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Oj macie racje dziewczynki, trzeba uważać na nerwy, ale przyznam, że bałam się na Maksa, ja to mam jeszcze zdolność wkręcania sobie różnych rzeczy – nie zawsze dobrych… Mąż się zdziwił, bo wypłakałam mu się potem w ramię, poprzytulał i już ok było, ehh głupawa jestem
A film P.S. Kocham Cię miałam oglądać i zapomniałam, znam go prawie na pamięć i uwielbiam
Asia K jak się dziś czujesz po upadku? Wszystko ok.? kurcze jak to trzeba uważać…
GabiSBB my akurat na fotelik to decydujemy się nowy, bo gwarancja ich jest do 1 stłuczki, a mimo że najadniej wyglada w komisie, to nie wiadomo, co przetrwał – chyba, że z pewnego źródła, no ale z 2 strony cena atrakcyjna… Popatrzcie sobie najwyżej na model, jak wychodzi w testach ADAC, przymierzcie do autka Waszego. Bujac można praktycznie w każdym, często po dokupieniu adaptera można też wpinać w stelaż wózka.
mila ja kwas foliowy zmieniłam na DHA
Ewelkaa tak samo myślę o cc, jeśli sytuacja zagrożenia – to czym prędzej, ale co natura- to natura…
mila byliśmy na 4d i ja to akurat jestem zachwycona, choć faktycznie, większość parametrów lekarz sprawdzał na „normalnych” ustawieniach usg, za to ruch widać przepięknie w 4d w czasie rzeczywistym
agulka901 my sporo zamawiamy z dbam o zdrowie www.doz.pl/
a my przyznam, że rozważamy pobranie krwi pępowinowej, zobaczymy jeszcze jak finansowo stać będziemy...
dziś zajecia w szkole rodzenia nr 2 i mąż juz wraca z pracy - dziś ma tel. przy sobie
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
My na pewno nie będziemy pobierać krwi pępowinowej, główną przyczyną jest kasa oczywiście.
Śliczne macie dzieciaczki ja uwielbiam takie zdjęcia, cudowne uczucie zobaczenie swojego maluszka w 3 lub 4 D
Ja uważam że cc to wtedy kiedy jest to konieczne, oczywiście to moje zdanie. Każda kobieta decyduje o sobie. Gin powiedział mi że urodzenie dziecka przez cc to tak jak byśmy dziecko wyciągnęli z ciepłego i wsadzili do zamrażarki taki szok przeżywa dziecko natomiast sn ono samo się dotlenia podczas porodu i pewnie coś w tym jest bo lekarze z cc czekają do ostatniej chwili ten ból porodowy się szybko zapomina
Mam trochę problemów po porodzie naturalnym i jeśli lekarz zdecyduje że tym razem też będzie duże dziecko to nie wiem jaką decyzję podejmę
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam na każdej wizycie robione usg, gin sobie sprawdza, oblicza itp i zawsze na chwile włącza mi opcję 3 i 4 d Mam zdjęcie na, którym moja mała podobna jest do mojego brata ciekawe jak będzie wyglądała na żywo...
100krootka ja też zawsze korzystam z doz.
Wiecie chyba muszę wyrzucić wszystkie ubranka po młodym Cieszyłam się, że mam całą wyprawkę, ale nie mogę pozbyć się smrodu tej naftaliny. Próbowałam już wszystkiego, wietrzenie, suszenie na kaloryferze, płukanie w sodzie oczyszczonej, nie wspomnę już o wielokrotnym praniu, raz nawet w odplamiaczu. Niektóre ubranka jeszcze trochę czuć. W necie znalazłam opinię, że może przenikać przez ciało noworodka, zwłaszcza naoliwkowane, bo to dobry przewodnik i do tego jeszcze dziecko wdycha opary i może to doprowadzić nawet do śmierci także zakup wyprawki mnie czeka, taki nieprzewidziany wydatek....
A głowa dalej mnie boli. Mówił Wam może gin ile razy dziennie można brać paracetamol. Mi tylko powiedział, że jak bardzo boli, to mogę wziąć 500mg, ale nie mówił jak często...
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
a naftalina to faktycznie dziadostwo, nie idzie tego zapachu wytępić
ja się nie zastanawiałam nad pordem będzie co ma być zresztą to mój pierwszy wiec nie mam porównania jak lepiej, ale z założnia to sn
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Laski
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczyny, jeśli mieszkacie w bloku z windą, macie duży samochód do którego bez przeszkód wejdzie ten wózek, weekendy spędzacie na łonie natury, a w tygodniu planujecie dużo spacerować (chodnikami, ulicami), to czy ciężar wózka i jego zwrotność jest tu przeszkodą czy zaletą?