BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #829476 przez Zuza_204
mila masz rację trzeba myśleć pozytywnie :)
Co do snów to niestety te ładne szybko się kończą

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #829568 przez Anulka
Ja nie słyszałam o tym liczeniu tygodni od pierwszych ruchów dziecka, ale słyszałam, że dziecko przychodzi na świat dokładnie 40 tygodni od poczęcia. No bo te wyliczanie wg OM to jest w przybliżeniu, każda ma inną długość cyklu i trudno wyliczyć kiedy dokładnie maluszek został poczęty. U mnie w pierwszej ciąży termin wg OM był na 3 września, a Julian urodził 14 września. Ja gdy dowiedziałam się o ciąży, to tak sobie obstawiałam że poczęcie mogło nastąpić między 11 a 15 grudnia. Nie wiem, ile w tym racji. I słyszałam, że dziecko rodzi się mniej więcej o tej porze gdy zostało poczęte, Julianek urodził się o 6:00, no i może rzeczywiście tak mogło być, bo przecież plemniki mają trochę przed sobą drogi aby dotrzeć do komóreczki słoneczka i z nią się połączyć. Może ten najszybszy dodarł właśnie o 6:00 :lol:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829574 przez GabiSBB
Anulka a ja wiem dokładnie kiedy to się stało, więc wyszłoby że urodzę 25 kwietnia wieczorem :) Zobaczymy!
Mi też gin powiedziała, że jak poczuję pierwsze ruchy to znaczy, że jestem dokładnie w połowie ciąży. Ja poczułam w 20 tygodniu, ale np moja kuzynka czuła już od 18 tygodnia, a urodziła, i to miała wywoływany poród w 41 tygodniu! Ponadto słyszałam, że w drugiej ciąży pierwsze ruchy czuje się znacznie wcześniej. Kilka moich koleżanek to potwierdziło.

Dziewczyny własnie kurier dostarczył mi zamówiony zestaw! Łóżeczko, materac i całe wyposazenie tak jak na zdjęciach. Powiem wam, że wszystko bardzo porządne i ładne. Jestem mega zadowolona. Przesyłam wam linka do aukcji i zaglądnijcie sobie do tego sprzedawcy bo nie ma wcale drogo, a rzeczy są mega porządne!
allegro.pl/12el-lozeczko-gryka-kokos-pos...him-i3865027094.html
Załączniki:

10 lata 10 miesiąc temu #829597 przez megi23
Hej laski ja Tymka ruchy poczulam w 19 tyg a urodzilam w 39 tyg teraz Kajtka poczulam w 13 tyg i 6 dniu i nie mamzamiaru wczesniej rodzis niz 38 tydz wiec mnie nie straszcie :blink:

10 lata 10 miesiąc temu #829618 przez Anulka
Ja Julianka poczułam w 20 tc, urodziłam w 41 tc. Kajtusia poczułam w 14 tc. To prawda, generalnie w kolejnej ciąży czuje się ruchy wcześniej niż w pierwszej.

Asia co do wózka, jego wyglądu, to jest to sprawa indywidualna, każdemu podoba się co innego. Co do firmy, to, wiesz, gdy byłam u rodziców latem, to pożyczyliśmy na ten czas pobytu od znajomych wózek, ten był coś w rodzaju tego, który nam pokazałaś, też polskiej formy " No name" i powiem Ci, że koszmarny był, strasznie nie wygodny, traka sama rączka składana a jak w tym na zajęciu.... wtedy jeszcze bardzie doceniłam naszą Maritę.
Ja wózka nowego kupować nie miałam zamiaru, bo tak naprawdę służy on ok. roku przy jednym dziecku. Jest możliwość kupienia w bardzo dobrym stanie wózek dobrej firmy za małe pieniądze, więc na to postawiłam. Mi się podobają w stylu RETRO, komu innemu w stylu nowoczesnym.
Weszłam teraz na allegro i znalazłam coś takiego, ale to tylko przykład, decyzja co kupisz i czy nowy czy używany należy do Ciebie :) :
allegro.pl/pierre-cardin-piekny-bajkowy-...tis-i3925813902.html

10 lata 10 miesiąc temu #829622 przez Anulka

10 lata 10 miesiąc temu #829633 przez megi23
O ten ostatni super moja mama mi hciala dla Tymka kupic ale trafila sie okazja i wzielismy x landera ja jako dziecko mialam wlasnoe tski wozek retro naduzych kolach z niemiec az przywieziony

10 lata 10 miesiąc temu #829634 przez surenka
ja jeszcze przed kupnem wózka, dlatego czytam pilnie wasze porady :)
co do ruchów, to poczułam je dopiero po 20 tygodniu, a nie chcę urodzić po terminie więc wolę uznać te "metodę" za zabobon tym bardziej, że gdyby coś w niej było to pierworódki rodziłyby przeważnie po terminie, bo zazwyczaj późno odczuwają pierwsze ruchy, a o tym nic statystyki nie mówią :)

10 lata 10 miesiąc temu #829652 przez Anulka
Megi ja byłam wożona w wózku bardzo podobnym do tego, tylko był w kolorze kawy z mniekiem :):
allegro.pl/wozek-vintage-frankonia-jedyn...cam-i3910484668.html

10 lata 10 miesiąc temu #829656 przez surenka
Anulka, przyznaję, że wózki z charakterem, podobają mi się te wiklinowe, lubię wiklinę. Wydaje mi się, że tego typu wózek to raczej na okres wiosenno-letni, bo na zimę po pierwsze wcale nie pasuje a po drugie nie wydaje się zbyt szczelny na parszywą pogodę (jak dzisiaj :laugh: ). W każdym razie miło na nie popatrzeć :)

10 lata 10 miesiąc temu #829683 przez Anulka
Surenka zgadzam się z Tobą, to są wózeczki, które jednym będą się podobały innym nie. Powklejałam je tak po prostu do podziwiania. A co do pytania czy nadają się na okres zimowy, to nie wiem, ale zawsze można dopytać sprzedawcę. No i dziecko w gondoli generalnie wozi się tak max. przez 6-7 mies. potem już maluszek chce oglądać świat ze spacerówki, bo już siada. No oczywiście bywa tak, że niektórzy wolą gondolę dłużej używać, wszystko zależy od upodobań :)

10 lata 10 miesiąc temu #829690 przez surenka
Zauważyłam, że został podjęty temat schizofrenii. Dziewczyny, wydaje mi się, że choćbyśmy nie wiem co robiły i nie wiem jak unikały wszystkiego co mogłoby zaszkodzić maleństwu to co ma być to będzie.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829704 przez Anulka
surenka, masz rację. Dlatego, teraz ciszę się każdym dniem w którym nasze dziecko jest zdrowe. I modle się codziennie o to aby był zdrowy i szczęśliwy do końca swych dni.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829709 przez mila
też się w takim wychowałam:-)z lat 70-tych

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka