BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #829897 przez tolad662
Tez jest taka opcja Zuza ale z drugiej strony jesli te dwa specjalizuja sie w tym to powinni wszystkich brac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #829900 przez GabiSBB
kwietniowa ja też mam grzybice od czasu jak byłam w szpitalu w 13 tygodniu i ostatnio znowu wróciła. Wizyte u gin mam w przyszłym tygodniu i dowiem się czy się jej pozbyłam. Ale nic mi nie mówiła na temat szyjki macicy więc u mnie chyba jest ok. Słyszałam też, że przy nawracającej grzybicy powinni zrobić badanie na posiew, może moją poproszę jeśli się okaże że grzyb dalej siedzi.

Zuza nie załamuj się, bo nie ma powodów. AsiaK dobrze mówi - najważniejsze, że mają Cię pod kontrolą, że jesteś w rękach specjalistów! Głowa do góry i pamiętaj, ze wszystkie Twoje zmartwienia czuje dziecko, a tego chyba nie chcesz! :) Będzie dobrze!!!

mila mój syn końcem listopada ważył ponad 1 kg, więc podejrzewam, że teraz dobija do 2 kilo :) Dowiem się za tydzień na wizycie.

11 lata 2 miesiąc temu #829902 przez Zuza_204
tolad może po prostu moja diabetolog ma jakieś układy w tym bródnowskim zobaczymy z tego co wiem to w bródnowskim rodziła kobitka ode mnie i była zadowolona

11 lata 2 miesiąc temu #829904 przez monis90
mila: ja dziś byłam u lekarza i mój synek waży 1,4-1,5 kg. Obrócil sie tez - głowe ma na górze a nogi na dole, i na zmiane albo mi główką na górze brzucha wywija albo kopniaki w pęcherz. (dzis o mały włos sie nie posikałam przez te kopniaki) :)

11 lata 2 miesiąc temu #829920 przez Renata Anna
tolad662 napisał:

Renata idziesz pierwsza na odstrzał :) Współczuję bólu.

Hehehe.

tolad wcale bym się nie zdziwiła jakby któraś z Was mnie wyprzedziła.Ja czuję w kościach, że małego przenoszę,tak jak córcię dlatego obstawiam kwiecień nie koniec marca. No i dlatego jestem na kwietniówkach :laugh: :woohoo:

11 lata 2 miesiąc temu #829924 przez Anulka
mila nasz Kajtuś dwa tygodnie temu ważył 1367 gr, teraz pewnie już 1600-1700 waży, tak myślę... .

Zuza nie martw się, wszystko będzie dobrze. Ja bym poczytała na Twoim miejscu opinie na temat Banacha i Bródkowskiego, jak również powiedziałabym się czy na pewno "SŁODKIE MAMUŚKI" tam sa kierowane na poród. Bo może rzeczywiście tak jak pisze tolad można rodzić na Karowej czy Starynkiewicza. I wtedy bym wybrała wśród nich szpital z najlepszymi opiniami.

11 lata 2 miesiąc temu #829926 przez GabiSBB
Dziewczyny a znacie jakiś tani sklep online z odzieżą ciążową? Wybieramy się w marcu na ślub i muszę coś na siebie włożyć...Koleżanka z pracy poleciła mi zajrzeć do Decathlonu, podobno mają tam ładne namioty ;)
A może macie jakąś sukienkę, którą odsprzedacie?

11 lata 2 miesiąc temu #829932 przez tolad662
Nooo Renata ja nie chce :D za szybko jak w marcu ale zobaczymy. Czy wam robili teraz te 3 obowiazkowe usg czy poprostu zawsze macie bo ja ide w pt i nie wiem czy zrobi a co za tym idzie ile kasy szykowac i czy NieMeza brac.

Zuza ja w papierach wszedzie mam Olsztyn czyli niby przyjezdna :P szpital moge mimo to sama wybrac ale ja nie lykam insuliny a skierowanie mialam konkretnie na Karowa. Duuuuuzo tam maja slodkich mamusiek.

11 lata 2 miesiąc temu #829934 przez tolad662
Decathlon na slub? To nie bardziej sportowy?

11 lata 2 miesiąc temu #829937 przez surenka
Moja Pati kopie co 2-3 sekundy w jednym miejscu, czy to ta czkawka o której kiedyś rozmawiałyśmy? Miałyście coś takiego, czy to normalne?

11 lata 2 miesiąc temu #829938 przez Ewelkaa
tolad ja takiego posiewu nie mialam, chodze do poradni diabetologicznej, wiec dr zajmuje sie cukrzyca, a sprawy ciazy zostawia ginowi. Tylko mamy z insulina musza rodzic w specjalistycznych szpitalach :(

Zuza wspolczuje dojazdow. Ale lepiej rodzic tam, gdzie sie specjalizuja w takich ciazach, beda wiedzieli jak postepowac z Toba i Twoim dzieckiem. U mnie w miescie jest tylko jeden szpital, na szczescie z 3 stopniem referencyjnosci.

mila moja mala 3 tyg temu wazyla 1200 to byl koniec 28 tyg, teraz mam wizyte w poniedzielek w 32 tyg i nie okaze sie ile przytyla na tej mojej diecie salatowo-pomidorowej :laugh:

11 lata 2 miesiąc temu #829942 przez monis90
surenka - czkawka u mnie objawia sie smiesznym podskakiwaniem brzucha i wrazeniem jakby ci cos w środku podskakiwało. tak jak ty masz czkawke to tez tak ci ciało podskakuje i dzidziusiowi tez ja to tak odczuwam, raczej nie jako kopniaki. ale fakt ze co 2-3 sek. i to prawie codzinnie tak mam. ponoc dzieciaczki cwiczą połykanie i mają czkawki

11 lata 2 miesiąc temu #829945 przez GabiSBB
monis ja słyszałam, że częste czkawki są oznaką ćwiczenia odruchu ssania i że dzieci, które mają często czkawkę w brzuszku bardzo dobrze ssą pierś :) mówiła nam to położna na szkole rodzenia, więc raczej to fakt a nie zabobon :)

11 lata 2 miesiąc temu #829950 przez Zuza_204
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Do diabetologa idę za 2 tygodnie więc do tego czasu dowiem się gdzie maja najlepsze opinie i spytam tą kobitkę od siebie dlaczego akurat w bródnowskim rodziła. Mnie to szczerze mówiąc wszystko jedno byle by z Hubertem wszystko było ok.

11 lata 2 miesiąc temu #829954 przez GabiSBB
GabiSBB napisał:

Koleżanka z pracy poleciła mi zajrzeć do Decathlonu, podobno mają tam ładne namioty ;)

tolad żart !!! :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka