BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #829715 przez mila
a ja znalazłam hurtownie z wózkami niedaleko nas bo pod częstochową wiec pojade podotykam i wtedy wybiorę jaki będzie pasował :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #829727 przez kwietniowa_mama
Czesc dziewczyny.

Własnie dowiedziałam się że mam rozpulchnioną szyjke macicy i oczywiście grzybica wróciła :( jestem przerażona...byleby tylko szyjka się nie skracała. Jutro usg...czy miała któraś problem z taką rozpulchnioną szyjką podczas infekcji?

10 lata 10 miesiąc temu #829736 przez Anulka
Kwietniowa ja grzybicę miałam w pierwszej ciąży ok. 6 mc i gdy zaszłam w drugą to odrazu mnie zaatakowała kolejny raz, dostałam neomycynę w globulkach dopochwowych, przeszło, teraz znowu mnie zaatakowała i teraz dostała natamycynę no i aplikuje sobie ją codziennie przed snem. Ale o rozpulchnioną szyjce macicy nic mi mój gin nie mówił. Może poszukaj w internecie, co to jest, czy warto się martwić, może to nic groźnego??

10 lata 10 miesiąc temu #829746 przez Ewelkaa
Gabi potwierdzam naprawdę dobrej jakości pościel :) do mnie też dziś dotarła w innym zestawie różowy miś a kuku (taki został wybrany przez moich chłopaków w demokratycznym głosowaniu :) )
allegro.pl/8-el-posciel-120x60-baldachim...ana-i3907488968.html

kwietniowa ja niestety też nie pomogę, nie wiem co oznacza rozpulchniona szyjka, dopytaj jutro co to oznacza.

10 lata 10 miesiąc temu #829750 przez Asia K
Mila a kiedy jedziesz tam? Bo ten gosciu co ja uwidzialam te wózki to wlasnie z Czestochowy jest :S

10 lata 10 miesiąc temu #829751 przez kwietniowa_mama
Ja mam problem z tym odkąd zaszłam w ciążę. Na początku dostałam canesten w globulkach, pożniej neomycynę, później pimafucin i teraz natamycynę. Zaleczam to na jakiś czas a później znowu wraca :/ najbardziej martwię się tą rozpulchnioną szyjką macicy...Jeśli po usg gin stwierdzi jej skracanie się to położą mnie do szpitala :(

10 lata 10 miesiąc temu #829753 przez Asia K
kwietniowa_mama napisał:

Czesc dziewczyny.

Własnie dowiedziałam się że mam rozpulchnioną szyjke macicy i oczywiście grzybica wróciła :( jestem przerażona...byleby tylko szyjka się nie skracała. Jutro usg...czy miała któraś problem z taką rozpulchnioną szyjką podczas infekcji?

Ja niestety nie pomoge :S

10 lata 10 miesiąc temu #829759 przez Asia K
Anulka - dziekuje za propozycje ale u mnie jest taka sytuacja ze uzywany to ja juz mam a teraz chcialam nowy ale nie z duzym kosztem i sama sie waham co dalej :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #829776 przez tolad662
Cały dzień poza forum a tu proszę, naskrobane nieźle.

Wiklinowe wózki super :D

Surenka nie wszystkie pierworódki czują późno, ja na samym początku 18 tygodnia, dla jednej z gin to był w zasadzie 17 tydzień. Moje znajome tak samo. Urodzić w 38 bym mogła :)

Ja po posiedzeniu w szpitalu, pojechaliśmy na 9 a weszłam razem z resztą dziewczyn dopiero przed 11 ;/ siedziałyśmy do 14 i w sumie ch** się dowiedziałam! Wszystko szybko szybko, a poźniej to i my chciałyśmy szybko szybko bo już sił nie miała żadna tam siedzieć.
Dostałam glukometr paski i 2 tygodnie na obserwację :) Od jutra startuje
Ewelka czy miałaś przy takiej wizycie pobierany posiew z szyjki macicy? Nam pobierali ale nie wiem w sumie na co.

10 lata 10 miesiąc temu #829849 przez Zuza_204
Właśnie wróciłam od diabetologa dostałam insulinę na noc :( za 2 tyg znów wizyta i najprawdopodobniej dostanę skierowanie do Wa-wy i tam będą prowadzili moją ciążę. Poród oczywiście też w stolicy w bródnowskim albo na Banacha :( niestety tak daleko od domu. Mam delikatną załamkę :(

10 lata 10 miesiąc temu #829854 przez Asia K
Zuza - najwazniejsze ze maja wsio pod kontrolą :kiss:

10 lata 10 miesiąc temu #829857 przez tolad662
Zuza ja słyszałam, że jak cukrzyca to ciężarne z Wawy kierują albo na Karową albo Starynkiewicza. Dziś nawet o tym dziewczyny mówiły w szpitalu, to dwa szpitale z opcją dla słodkich mam znane na miejscu.
Trzymaj się, dasz radę :) Życzę powodzenia

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829863 przez mila
Asia planowałam w połowie lutego pojechać
a z jakiego sklepu? :)

10 lata 10 miesiąc temu #829871 przez Zuza_204
może z Wa-wy kierują gdzie indziej a dojezdnych gdzie indziej :unsure:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #829880 przez mila
dziewczyny a wiecie ile waża wasze maluszki bo ja jestem bardzo ciekawa pójde w poniedziałek do gin. może mi powie :) tak dziś coś tam czytałam i tak mi wpadło na myśl :)

a co do ropulchnionej szyjki macicy to wyczytałam ze to normalne w ciąży...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka