BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #830987 przez Zuza_204
Witaj pomelo

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #830992 przez GabiSBB
Siema Pomelo :) Fajnie, że dołączyłaś :) Tu z pewnością możesz pogadać na każdy temat :) Jest nas calkiem sporo, kilka doświadczonych mamusiek, ktore spodziewają się drugiego dziecka i to one są dla nas kopalnią wiedzy :)

Ja też mam mega niskie ciśnienie. Dlatego kawa to moje drugie imię. Bez niej nie wstałabym z łóżka!

10 lata 10 miesiąc temu #830996 przez surenka
Gabi, jak czytam o twojej mamie to tak jak by to było o mojej, nie do wiary B) Jak nie mieszkam z nią to dużo mniej się wtrąca, a ja staram się nie mieć z nią częstego kontaktu. Ostatnio zakazała mi kategorycznie mycia główki dziecka przez 2 tygodnie po urodzeniu, jak powiedziałam o tym mężowi, to uśmiał się i powiedział, że my będziemy decydować. Obrażanie się, twierdzenie, że robię jej na złość, wyrzuty dopóki nie ulegnę, przekonywanie na siłę co kilka minut, co godzinę, nazajutrz itd doświadczyłam tego z domu. Dzięki tym doświadczeniom cieszę się podwójnie spokojem, samodzielnością i wolnością w związku z moim mężem.
Anulka, jak zobaczyłam te staniki, które kupiłaś to kopara mi odpadła z wrażenia :) Po namyśle dochodzę do wniosku, że mogą posłużyć ci nawet po karmieniu jak są zrobione z dobrego materiału.
tolad, ja nie zauważyłam jeszcze rozstępów na brzuchu, ale tyłek opadł mi strasznie, wygląda tak jakby ktoś spuścił powietrze z dwóch baloników :laugh:
A mnie się śniło, że jak urodziłam Pati to opiekowała się nią teściowa, zadzwoniliśmy do niej, żeby zapytać jak sobie radzi, a ona że mała grzeczna, tylko straaaaasznie chrapie i spać nie daje :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #831000 przez surenka
Witaj pomelo :)
Dzięki dziewczyny za opinie na temat materacyka wodnego, nie da się nie zgodzić, że ma swoje wady. Pomyślałam, że skoro mamy na całym świecie kąpią dzieci w wanience z użyciem pieluszki tetrowej to chyba taki laik jak ja też się nauczy bez wspomagaczy, w końcu najważniejsze to żeby dziecku nie zaszkodzić :)

10 lata 10 miesiąc temu #831015 przez megi23
Ja wlasnie mierzylam staniki do karmienia , co po mlodym mam i az 1 moze byc cale 90 d chodz mierzylam sie pod cycami to mam 100, chyba musze z 2 kupic jutro , powiem wam ze mi S kupowal stanik wczesniej, bo tamte za male sie okazaly haha , majciory poporodowe te z siateczki wielorazowe sa ok to dupsko tsk mi nie uroslo strasznie :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #831019 przez tolad662
Witaj Pomelo ja kocham pomelo haha :D i dziś też kawałek jadłam mniam :D
A tak serio rozgość się i opowiadaj jak Ci ciąża mija, Ile dziecie waży mierzy itd? Imię, ciekawostki ciązowe itp :)

Zrobiłam sobie dziś listę zakupów na tą dietę cukrzycową i powiem Wam, że to droga impreza jest :D Wiadomo zjem mniej ale wszystko pod ręką dobrze mieć aby urozmaicać, a więc kaski trzeba wydać trochę. Nie to co wcześniej, kajzerki po 20gr do śniadania, na obiad jakieś coś nie drogiego i jakoś szło :D

Jakiś dziwny humor dziś mam, głupieje :D

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #831033 przez Renata Anna
Anulka te koszule są rewelacyjne. Czekałam tylko na wpływ wynagrodzenia na konto (to dziś :lol: :lol: :lol: ) i też zamawiam dwie sztuki. No i jeszcze ze 3 biustonosze muszę zamówić, ale poczekam aż Celinka wieczorem zaśnie. Będę miała więcej czasu.

Gabi Mnie jak ktoś mówi, że coś muszę, to odpowiadam, że ja nic nie muszę.. ewentualnie mogę.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

pomelo witaj! Napisz coś więcej o sobie.

Zajrzę wieczorem.

tymczasem....

Co do rozstępów.W poprzedniej ciąży smarowałam się codziennie a i tak wyskoczył mi na brzuchu półtora tygodnia przed porodem. FUCK :angry:

10 lata 10 miesiąc temu #831054 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA

10 lata 10 miesiąc temu #831058 przez pomelo
Rany rany coś więcej o sobie...
Mam 28 lat i to moje pierwsze maleństwo :D
Ciąża zaczyna dawać mi w kość - ostatnio odkryłam urok poduszki ciążowej :) Zakupiłam takową jako ostatnią deskę ratunku na przespaną noc. Dziś jestem po pierwszej nocy i jestem zachwycona :D
Cóż więcej - co do wagi, wzrostu synka pochwalę się po weekendzie bo mamy mieć usg we wtorek. Strasznie jestem ciekawa jaką synuś ma minkę, w 20 tc nie za bardzo chciał pokazać buziuńkę ale z tego co nam pokazał jest strasznie podobny do tatusia.

A tak poza tym to mam do Was pytanie bo nie wiem czy się martwić czy to raczej normalne.
Od jakiegoś czasu popołudniami i wieczorami boli mnie podbrzusze. Ciężkie do opisania uczucie ale do tej pory naturalną moją myślą było, że to z ciężaru i przemęczenia, bo ból jest większy jak się w ciągu dnia nałażę.
( A łażę sporo bo mnie nosi po sklepach z ubrankami dla maluszków - nie jestem w stanie się powstrzymać :D )
Wczoraj badała mnie inna lekarka niż moja prowadząca żeby dać mi zaświadczenie do szkoły rodzenia (nie chciałam płacić za wizytę u swojej to poszłam do innej - mam pakiet w luxmed)
i ona mnie nastraszyła, że bóle w dole brzucha są groźne ale jej się nie przyznałam, żeby dała mi zaświadczenie bo w poniedziałek zaczynamy szkołę. Wystawiała mi zaświadczenie i powiedziała, że wszystko ok, szyjka, tętno, wszystko w normie. Czy mam się bać i lecieć do swojej przed terminem następnej wizyty czy to raczej normalne bóle i mam się po prostu nie przemęczać?
Trochę chaotycznie to napisałam :|

10 lata 10 miesiąc temu #831063 przez GabiSBB
Pomelo jak Ci powiem tak: ból bólowi nie równy. Jeśli gin Cię zbadała i powiedziała, że wsyzstko jest ok, to możliwe że to faktycznie z przemęczena, z cięzaru brzuszka itd. Nam trudno jest określić czy to coś poważnego, bo nie mamy możliwości zbadania Cię ;) W takich kwestiach musisz się kierować tym co mówi lekarz, on tu jest ekspertem.
Ja wiem, że jak długo chodzę to też mnie boli w dole brzucha, to jest taki jakby ucisk, jakby mi ktoś nadepnął porządnie i teraz by to pulsowało. Mam to tylko wtedy, kiedy faktycznie dużo chodzę, namęczę się.
jak Cię boli to odpocznij sobie, poleż, porelaksuj się.

10 lata 10 miesiąc temu #831088 przez pomelo
Gabi - jest dokładnie tak jak mówisz - jakby ktoś nadepnął. Dziś robię eksperyment i nigdzie nie wychodzę, trochę drepcze po domu ale bardziej staram się leżeć. Zobaczymy. Zauważyłam, że podobne pobolewanie mam jak mam pełny pęcherz. Może to faktycznie przez ciężar dzidziusia.

Strasznie fajnie, że na tym forum cały czas coś się dzieje. Tak jak patrzyłam po innych to po kilka dni nikt się nie odzywał.

10 lata 10 miesiąc temu #831104 przez megi23
Apropo boli mnie tez boli np dzis po sankach bo po zaspach lazilam z mlodym, noe zjezdzalam z nim chodz mialam wielka ochpte hej za rpk sobie odbije, Pomelo, skoro lekarka powiedziala , ze wsio ok to sie nie martw, ogranocz szalenstwa zakupowe i bedzie git, ja jutro poszaleje sobie, bo lodowka prosi by ja zapelnic, a musimy do Stalowej Woli pojechac na wieksze zakczywiscie Tymciowi tez cos kupie, chodz predzej tatus mu kupi, bo om szaleje bardziej niz ja haja

10 lata 10 miesiąc temu #831110 przez Ewelkaa
Pomelo witaj. Tak, tak u nas dużo się dzieje, ciężko nadążyć czasami. Wygląda to tak jakbyśmy nie miały nic innego do roboty ;) A takie bóle mogą oznaczać wszystko lub nic. Skoro lekarz mówi, że szyjka ok, to dobrze, ale nie powinnaś zatajać żadnych dolegliwości tylko po to, żeby dostać zaświadczenie do szkoły rodzenia! Mi na takie bóle pomaga nospa.

tolad dieta cukrzycowa to naprawdę droga impreza :) Wszystko takie drogie, a do tego jeszcze niesmaczne.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #831126 przez Aga77
Pomelo ja również witam Cię cieplutko i serdecznie :-)
Mnie boli podbrzusze jak się przeforsuje i nachodzę wtedy wydaje mi się jak by ten mój brzuch miałby się urwać :huh: sprawdzisz sobie po dzisiejszym dniu i będziesz wiedziała czy to niepokojące ;) ale myślę że to z wysiłku odpoczywaj a będzie dobrze :)

10 lata 10 miesiąc temu #831129 przez Aga77
ja mam galerię i H&D prawie pod nosem także często tam zaglądam i widziałam jakie tam są perełki :) :) :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka