- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Myślałam, że tak ogólnie chcesz 3 ampułki kupić
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ewelka staraj się nie dopuszczać do aż takich zaparć i aplikuj sobie czopki naprawdę przynoszą ulgę
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Dość dawno mnie tu nie było i oczywiście nie nadrobię tych wszystkich tematów, które poruszałyście w rozmowach Sporo się u mnie działo w tym czasie. Było podejrzenie skracającej się szyjki macicy, ale na szczęście skończyło się tylko na strachu, gdyż nic złego się nie działo:) Przy okazji podglądania szyjki, gin zaglądnął także do synusia i od razu go zważył:)W końcówce 27 tygodnia okazało się że Mały już nie jest taki mały bo ważył już wtedy 1100g, co było wielkim zaskoczeniem, bo przecież brzuszek malutki to gdzie to dzieciątko się chowa to ja nie wiem:)
W między czasie przeżyłam istne szalenstwa hormonów, najazd przyszłej szwagierki z mężem i były spotkania rodzinne przez kilka dni pod rząd, dzięki którym, a raczej dzięki tłustej i mega kalorycznej kuchni przyszłego Teścia "zakorkowałam się na amen" tak że Ewelka wiem doskonale co czujesz, bo miałam dosłownie tak samo :/ Paskudne uczucie, ale czego tu się spodziewać, skoro dzieciaczki w nas coraz większe i uciskają wszystkie nasze narządy. Musimy się pocieszać, że już za niedługo nasze męki się skończą i będziemy w ramionach tuliły nasze kochane wiercipietki i te wszystkie bolączki odejdą w niepamięć
Widziałam tez, że rozmawiałyście o traktowaniu nas cięzarówek przez najbliższe otoczenie.otoz u mnie sprawa ma się nastepująco: Niemąż tudzież konkubent po kolejnej kłotni, a raczej wyrzuceniu przeze mnie na niego swoich żalów na temat braku zainteresowania moim rosnącym brzuszkiem i ogolnie mną jako kobietą, stwierdził,że po brzuszku gładził mnie nie bedzie, bo nie czuje takiej potrzeby, a ja dla niego nie to że stracił zainteresowanie mną, bo zapewnił że dla niego będę sexi zawsze, czy gruba czy chuda, tylko najnormalniej w świecie nie chce zrobić maleństwu krzywdy i odkąd brzuszek zaczął rosnąć, ma taka barierę nie do pokonania i że przeżywa tę ciążę bardzo mocno, ale na swój sposob. stwierdziłam że zmuszać go nie będę i dalam spokój. Nie mogę narzekać, że nie uczestniczy w naszej ciązy, bo jest ze mną na kazdym badaniu i chodzimy do szkoły rodzenia razem, ale brzuszka nie będzie całował, głaskał i skakał z radości gdy synek kopie.
Więc dziewczyny, nie ma się co załamywać, bo chłopy są różni, czasem się zachowują irracjonalnie, zwłaszcza kiedy mają zostać tatusiami po raz pierwszy, stres ich zżera i czasami głupieją.
Na szczęście nikt jeszcze nie nazwał mnie grubasem, poza mną samą Wręcz przeciwnie ludzie są szczerze zdziwieni rozmiarem mojego brzucha w prawie 30tc, ale niech tak zostanie:) w koncu kazda ciąża jest inna.
Gabi pogadaj ze swoim mężem na spokojnie i powiedz mu o swoich wszystkich odczuciach i pod żadnym pozorem nim nie wstrząsaj i nie wymagaj od niego czegoś na co on np jeszcze nie jest gotowy. W przeciwnym razie możesz miec efekt odwrotny do oczekiwanego...
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Niezlego sportowca masz w domu
Zuza mi gin bedzie robil 20 lutego na nastepnej wizycie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
A ja jutro idę na rozprawę sądową w roli świadka i zastanawiam się czy mój stan mnie usprawiedliwia do nieskładania zeznań. Dziś sobie uświadomiłam, że przecież jestem na L4 (co prawda nie na takim, że mam leżeć, ale jednak jest to L4) i czy moglabym powiedzieć w sądzie, że nie chcę zeznawać, bo jest to dla mnie stresujące. Miała któraś z Was taką sytuację?
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Zuza przepraszam, pomerdalo mi sie. Ja bede miala gbs-na paciorkowca.
tolad od dzis zaczynam diete kefirowa, mam nedzieje, ze sie sprawdzi.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
co do wyprawki z kosmetyków. U nas sprawdzał się linomag ten zielony i bepanthen tak na co dzień a w razie odparzeń sudocrem. Bepanthen jest fajny bo można go też na poranione brodawki stosować. Dla syna kupiliśmy też kosmetyki hipp bo wtedy panowała taka fama, że broń boże nie johnsons. Hipp był fajny ale po kilku tygodniach trzeba było zmienić na emolienty, bo Stachu miała mega alergie na wszystko. Do pępka też spirytus i też słyszałam, że położne mówią że oficjalnie to tylko woda z mydłem, ale polecają spirytus.
I gdzieś też słyszałam, że nie poleca się już dzieciom oliwki tylko balsamy do ciała. No u nas na pewno nie będzie oliwki tylko chyba od razu kupię jakieś emolienty bo z takimi obciążeniami genetycznymi - cała rodzina alergików, to moja Antośka nie ma szans żeby nie mieć alergii....chociaż kto wie, bardzo bym chciała - mniej cudowania by było.
Wyprałam kolejną partię ciuchów, pieluch i ręczników - jutro czeka mnie prasowanie.
Mam pytanie do dziewczyn, które mają problemy z tarczycą. Jaką dawkę euthyroxu bierzecie przy jakim poziomie TSH?
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
obawiam się że trzeci sportowiec też będzie
Jeśli jest to rola świadka to każdym usprawiedliwieniem może odmówić zeznań tylko musisz mieć to potwierdzone. Ja kiedyś miałam taką sytuację że nie mogłam być na sprawie z powodu wyjazdu poszłam do sądu napisałam pismo pani podbiła pieczątkę i było ok ale to jakiś czas temu może teraz się coś zmieniło
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
Dziennie ze 125, mimo ze wizyte u endokrynolog man w marcu mam jutro dla gina samo Tsh zrobic i wyslac sms mu wynik
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna