BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #836922 przez agulka901

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #836946 przez Asia K
Gabi
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Niepamietam która tu zapodala linka z bepantenem ze smoczkami - czy jak zamówie w tym internecie to mi przysla do domu czy do apteki w moim miescie? Jak to jest?

10 lata 10 miesiąc temu #836955 przez megi23
Witamy z rana my juz na nogach jezeli jest mozliwosc to do apteki wysla ja bralam do domu i naprawde sie oplaca w aptece duzy kosztuje 42 a tu niecale 30 i smoczki z avent gratis

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

10 lata 10 miesiąc temu #836963 przez Ewelkaa
megi ja myslalam, zelazo raczej blokuje.

10 lata 10 miesiąc temu #836965 przez tolad662

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837019 przez Aga77
Witam się wtorkowo :-)

u nas dziś szaro buro i pada deszcz :( :( :(

Ja już nie za bardzo mogę poszaleć z jedzeniem żeby zmniejszyć zaparcia bo do tego mam okropną zgagę w nocy mnie nawet budzi :( :( :( KOSZMAR

Miłego dnia :-)

10 lata 10 miesiąc temu #837028 przez mila
witajcie :laugh:

a mam pytanie wybieram się jutro na obciążenie glukozy wszyscy mnie strasza ze można nawet zasłabnąć albo zwymiotować a u was dziewczyny jak było,ja myśle ze znowu to nie jest takie straszne ta glukoza lubie słodkie to chyba dam rade

10 lata 10 miesiąc temu #837046 przez Italia

Mila, ja też się nasłuchałam jakie to masakryczne itd, wypiłam bez problemu(ale wcisnęłam pół cytryny). Dla mnie najgorszy był posmak później, jakbym zjadła z kilo cukru, ale dało radę wytrzymać. No i po jakiś 2 godzinach jak weszłam po schodach zrobiło mi się słabo i się przewróciłam, więc obstawiam, że najlepiej po tym siedzieć. Ale wiem, że dziewczyny różnie reagują, po mnie dziewczyna, która to brała, zwymiotowała także jak nie znasz swojej reakcji to może lepiej wziąć to w bezpiecznym miejscu(np. toalecie). Ja raczej w ogóle nie wymiotuję więc łyknęłam to normalnie w gabinecie.

10 lata 10 miesiąc temu #837061 przez GabiSBB
Hej dziewczyny!
Ja juz po rozprawie, na szczescie nie musielismy zeznawac bo strony doszly do porozumienia uff!

To ja wrzucalam link do bepanthena ze smiczkami lae powiem szczerze ze nue wiem czy mozna zamowic i przysla do domu czy trzeba odebrac w aptece.

Ja od dzis zaczynam brac dwa razy dziennie zelazo i mam nadzieje ze nie bede muala zaparc. Poki co codziennie rano budzi mnie kupa hehe :) ja przynajmniej rax dziennie jem jogurt naturalny i zjadam duuuzo owocow. No i cwicze.

10 lata 10 miesiąc temu #837066 przez tolad662

Mila nie wymiotuj bo badanie wtedy trzeba powtórzyć. Mnie brało na wymioty ale dałam radę, każda reaguje inaczej więc ciężko coś powiedzieć.

10 lata 10 miesiąc temu #837068 przez Asia K
Gabi - zamówilam , wpisalam swój adres , zaplacilam za kuriera i bede czekac :D

Mila - ja mialam obciazenie 50gr i tez sie strasznie balam tego cholerstwa ale powiem ci szczerze - nie slodze ani kawy ani herbaty juz od ponad 20 lat !!! i dlatego strasznie sie tego balam , ale nie bylo tak źle, wypilam w gabinecie, usiadlam w poczekalni i czekalam , nic a nic mi nie bylo, ani słabo , ani niedobrze no poporstu nic. Mialam w torebce kanapke by zaraz po pobraniu sobie zjesc , ale tak to nawet z cytryna wydaje mi sie gorsze.

10 lata 10 miesiąc temu #837072 przez mila
dzięki za podpowiedzi dziewczyny :)

10 lata 10 miesiąc temu #837100 przez GabiSBB
Mila ja tez sie balam tej glukozy ale wzielam sobie cytryny cwiartke i panie wycisnely mi do tej mikstury. Wypilam wszystko na raz zbutnio sie nie zastanaeiajac nad smakiem i siadlam sobie w poczekalni na dwie godziny. Mialam ksiazke, gazety, telefon i szybko mi czas minal :) nic mi sie nie dzialo, nie bylo mi slabo ani niedobrze. Luzik :) Nie boj sie bo w koncu bedzie ci niedobrze nir z glukozy a z nerwow hehe :)

10 lata 10 miesiąc temu #837101 przez Italia

Mila, dokładnie, tylko nie wymiotuj bo badanie nie wyjdzie. Ja miałam tą 75 g i serio, nie było tragedii. A też nie słodzę z 10 lat, słodycze też rzadko jadam, a od słodzonych specyfików mnie mdli, np. Fervexu nie ruszę bo mnie podbija, a tym dałam radę bez problemu. Także głowa do góry i nastaw się pozytywnie :)

10 lata 10 miesiąc temu #837113 przez Ewelkaa
Italia tak jak mówi tolad, u nas już się zdrowiej jeść nie da :) śliwek nie mogę :( mam dietę bezowocową. A herbatki nie wiem jakie, spróbuję może z herbatą czerwoną.

tolad ja pije po drugim śniadaniu kawę z mlekiem 2% wlewam go tak na 2 palce :) tyle mi diabetolog pozwoliła. Cukru nie używam od kilku lat, więc tego mi akurat nie brakuje.

mila ja bez problemu dałam radę z 75g, ale też miałam sok z połówki cytryny. Posmak jest wstrętny to fakt, ale po powrocie do domu wypiłam gorzką herbatę i przeszło :)

Asia a podeślij link proszę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka