- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Najbardziej się uśmialiśmy jak na lekcji o pielęgnacji zaczęła mówić o jakiś wiaderkach, że mozna kupić tu i tu. Ja zdzikłam i pytam jakie kurna wiaderka, o co chodzi? Ona mówi no, że takie wiaderka do kąpania dzieci. A ja na to ze zdziwieniem: to już się nie kąpie dzieci w wannience?? Polaliśmy nieźle A jeśli już przy tym jesteśmy to polecała tym, którzy nie mają wanny tylko prysznic, kupić (oczywioście jak juz dziecko będzie starsze!) jakieś flipery. Ze to się super sprawdza własnie pod prysznicem. Jeszcze się nie orientowałam oco kaman, ale akurat byliśmy w trakcie remontu łazienki i martwiłam się, ze wanna nam się nie zmieści i nie wiem jak będę kąpała Franka jak będzie większy (m.in. dlatego zdecydowaliśmy się na głeboki brodzik), dlatego zapamiętałam tego flipera jako super rozwiązanie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja o sensitive też słyszałam, że lepsze dla maluchów ale nie chce też za bardzo cackać się z dzieckiem, które uczuleń nie będzie miało. A w jakim sklepie dostępne można sprawdzić na stronie Tesco.
- mila
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,4226,Polozna
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tweety, świetna fota, a Ty wyglądasz jak nastolatka Serio, dałabym Ci niewiele ponad 20 lat A Kacperek super
Pomelo, piękne zdjęcie, fajnie, że tak się ładnie ustawił
Ja się właśnie waham czy iść na usg 2d czy 3d, z połówkowego mamy piękne zdjęcia właśnie w 3d. Ale różnica w cenie 170 zł i nie wiem czy jest sens.
Zuza, nie martw się, przy cukrzycy ciążowej dzieci często rodzą się duże, jest to właśnie jeden ze skutków cukrzycy. Dlatego też lekarze jak widzą wagę dziecka, to kierują właśnie do cc. A z wagą to też jest tak, że jest ona szacunkowa. Polecili Ci już któryś szpital, dostałaś skierowanie?
A jeszcze co do szacowanej wagi z usg, ostatnio rodziła sąsiadka kumpeli i pod koniec ciąży oszacowali jej wagę ok 2500, w dodatku miała mały brzuch więc lekarz stwierdził, że dziecko prawdopodobnie małe. Okazało się, że pomylili się o 700! W jej przypadku ok bo wyszło 3200(i tak ostatecznie skończyło się cc), ale co jeśli oszacują wagę np. ok 3800, a urodzi się dobrze ponad 4 kg...
Jeśli chodzi o pieluchy, to wszyscy znajomi chórem stwierdzili, że na pierwszy rzut najlepsze są Pampersy, najlepiej chłoną i przylegają do małego ciałka. Niektórzy później zmienili na Dada, ale to ok roku. Więc chyba coś w tym musi być skoro tyle osób potwierdza.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Z drugiej jednej strony mamy znajomych, którzy mimo wszystko poszli na 3d właśnie na tym etapie ( no coż stać ich) i okazało się, że młody tak owiną się pępowiną że posłali ją od razu do szpitala i nastąpił poród. Na normalnym usg ponoć nie było tego widać. Szczęście w nieszczęściu.
Asia szczęściara mi mój też poprasował ale prać sama musiałam tydzień czasu Tyle tego masz a jeszcze dokupujesz ?
NieMąż ma już zapowiedzianą wyprawę do tesco po pracy Tak sobie pomyślałam, że nawet jak te sensitiv wypadało by mieć na start to te z promocji i tak przydadzą się na później nie? Sensitiv jedną paczkę można na spróbowanie zawsze dokupić- do szpitala na przykład.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Alez ja to lubiem
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
I faktycznie skoro masz już tyle ciuszków to mimo wszystko kupujesz dalej? Ja się własnie o to ciągle kłóce z mamą i ciocią bo one ciągle karzą mi gdzieś jeździć po ciuszki, dzwonią gdzie są wyprzedaże itd a ja uważam, że tyle juz tego nazbierałam od koleżanek i rodziny, że wolę kupić małemu ładną pościel, dobre kosmetyki, albo po prostu odłozyć na później niż kupowac czterdziesty kaftanik i pięćdziesiąty bodziak. One uważają, że jestem dziwna, heh :/
Z tą pępowiną to kolejna śruba...ale nie będę się wkręcać! Słyszałam, że to jest bardzo mało prawdopododne więc zostańmy przy tym, że zwykłe usg wystarczy
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
notosruu.blogspot.com/2014/02/przeduzacze-do-body.html
Nawet nie wiedziałam, że takie coś istnieje Mój Hubiś teś dostanie, a co
A te kaczuchy mnie rozwaliły, również z tego bloga
sodahome.net/pl/56-kaczki
Kaczka kosmonauta
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Zuza_204 to tak jak u mnie- buźka schowana a narządy na wierzchu hehe A porodem to pomyśl na spokojnie, co najlepsze dla Ciebie i Maluszka, musi być dobrze!
tweety piękne zdjęcie!
calineczka29 witaj!!!!
Renata Anna piękne imię – Borys, też tak chciałam, ale maż się nie zgodził, ale już się przyzwyczaiłam do naszego Ksawerka
GabiSBB co do walentynkowych planów, to ja raczej za tym świętem nie byłam nigdy… ale tym razem przypadkiem wyszlo, że mąż ma wolny dzień więc mamy plany:
1. Wyspać się
2. Dokupić kilka rzeczy do mieszkanka i rozliczyc z ekipa
3. Pojechać zobaczyć porodówkę – jak położna potwierdzi
4. Jakiś obiadek/ kolacja w restauracji
5. Wieczór z filmem i w łóżku
A reszta - jakie plany?
tolad662 ale numer z tymi przedłużaczami! Nie mialam pojęcia, że istnieje coś takiego
przyszla paczka wczoraj- kocyk, rożek, ręcznik kąpielowy i przybornik na łóżko muszę ogarnąć teraz co jeszcze trzeba
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wczoraj nie mogłam w ogóle się zalogować na forum
Po wczorajszym USG wszystko ok maluszek waży 1.800 gin powiedział że jak na ten tydzień ciąży to waga normalna także chyba wielkolud nie będzie jak jego brat i generalnie nie mam się do czego przyczepić ulżyło
tweety ślicznie wyglądacie a Kacperek cudowny
Calineczka witam Cię serdecznie
100krotka super że u lekarza ok dobre wieści
Renata współczuję Ci tego bólu naprawdę mnie czasem łapie taki ból że mam problem z przejściem przez próg to wiem co to znaczy. Trzymaj się kochana jeszcze trochę
Ja mam 3 pralki wysuszonych ciuszków do prasowania i nie mogę się do tego zabrać codziennie sobie obiecuję że dziś poprasuję i nic
Ja też stawiam na pieluszki Pampers na początek później zobaczymy a mokre chusteczki kupiłam firmy CLEANIC New Baby Care siostra moja je poleca i w rossmannie są w promocji
Ja jeszcze coś takiego zakupiłam motherhood.pl/sklep/otulaczek-9 moja siostra jest z tego bardzo zadowolona
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Tolad z tymi przedłużkami to rewelacja! Sprawie chyba takie coś i Adasiowi ;D
Heh u mnie dzisiaj chmurnie i brzydko...a miałam zamiar iść na spacer Co do walentynek to mąż niestety w pracy ale "upiekę" naszego ulubionego śmietanowca i będziemy świętować w sobotę jedząc ciacho w łóżku ;D
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Odebrałam wyniki badań. HbsAg i morfologia ok, tylko mocz zasadowy mi wyszedł i pani laborantka powiedziała, żebym więcej kwasowości jadła, bo może mi się jakaś infekcja przyplątać. Poza tym ok.
Walentynki?
No cóż.Krucho z kasą, ale kupiłam mężowi drobiazg. Tzn. bokserki bezszwowe (bambusowe). Do tego dokupie jeszcze jakiegoś dobrego łakocia do tego buzi buzi i tyle...
Kurcze zaczęłam się rozkręcać z ciuszkami. Możenie mam dwóch pudeł, ale jakbym miała jakąś większą kasę, albo chociaż ktoś ze znajomych się zaoferował, to na pewno rzuciłabym się na polowanie.
Mam już wszystkie potrzebne rzeczy dla maluszka. Chcę jeszcze tylko dokupić przewijak na łóżeczko (Celina nie miała i mordowaliśmy się z przewijaniem na łóżkach... kręgosłupy nam siadały).
Muszę zorganizować jakieś ciuszki fajne jeszcze.
Dobrze, że chociaż moja mama nam troszkę pomaga...