BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #782699 przez danusia87
Paradise malenki jeszcze ten twoj brzusio :)

Witajcie Kobietki
U nas dzisiaj swieci slonko wiec pomimo choroby przejdziemy sie z Olivia na spacer i wejdziemy do apteki bo skonczylo mi sie tantumverde a bez niego gardlo strasznie mnie boli od 3 dni na nowo wiec trzebs sie zabezpieczyc i popsikac kilka razy :)
A jakie plany na dzis macie Wy?

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #782742 przez gusiek_kom
Witam Mamuśki
Jestem z Majówek 2013, mam cudownego synka Maksia.
W październiku otworzyłam sklep internetowy www.maksiowo.com
Serdecznie zapraszam do odwiedzania sklepu. Asortyment cały czas poszerzamy
Dla zarejestrowanych Klientów 10% rabatu na pierwsze zakupy :)

pozdrawiamy
Agata i Maksio

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57950

11 lata 1 miesiąc temu #782758 przez Gosia27
Hej laski, jestem padnięta po nocy,mała dała znowu nam popalić. Wstała o 5-tej i padła dopiero pół godziny temu, nie zdązyłam podac jej leków. Musze jeszcze lecieć po receptę na jedne leki bez których teraz nie może być a zapomniałam że poniedziałek wolny od pracy. Na obiad ziemniaki z jajkiem sadzonym. Strasznie mi dziś duszno...sama sobie nie potrafię zrobić zdj brzuszka bo mam teraz telefon niezłą cegłę i nijak nie umiem się sama obsłużyć! :angry:

A to nasz dzidziol

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #782765 przez nati.olsztyn
Gosia To już kawałek dzidziola:-) Cudne zdjecie. Co lekarz mówił? Chodzisz do tego co w poprzedniej ciąży?:-) Buziaki!

11 lata 1 miesiąc temu #782767 przez Gosia27
nati.olsztyn napisał:

Gosia To już kawałek dzidziola:-) Cudne zdjecie. Co lekarz mówił? Chodzisz do tego co w poprzedniej ciąży?:-) Buziaki!

Nie, w poprzedniej ciązy mieszkałam w Jelniej Górze, tam miałam wspaniałego lekarza. Przeprowadziliśmy się ze względu na ZOsię do Bielska Białej, żeby być bliżej ośrodków kardiologicznych, mam tutaj nowego lekarza, bardzo fajnego. Oczywście prywatnie w prywatnej klinice

11 lata 1 miesiąc temu #782770 przez Gosia27
Gosia27 napisał:

nati.olsztyn napisał:

Nie, w poprzedniej ciązy mieszkałam w Jelniej Górze, tam miałam wspaniałego lekarza. Przeprowadziliśmy się ze względu na ZOsię do Bielska Białej, żeby być bliżej ośrodków kardiologicznych, mam tutaj nowego lekarza, bardzo fajnego. Oczywście prywatnie w prywatnej klinice

Mówi że nadrobiło stratę o ponad tydzień i teraz wg om a usg jest równo tydzień różnicy. I rośnie dobrze, ale mówi to i tak wczesnie najlepiej zaczekać do 13hbd do genetycznych, już dostałam skierowanie

11 lata 1 miesiąc temu #782780 przez nati.olsztyn
Gosia To super że lekarz fajny.:-) To bardzo ważne żeby mieć zaufanie i czuć się w miarę pewnie w gabinecie:-)

11 lata 1 miesiąc temu #782785 przez Gosia27
nati.olsztyn napisał:

Gosia To super że lekarz fajny.:-) To bardzo ważne żeby mieć zaufanie i czuć się w miarę pewnie w gabinecie:-)

21.11.mama badania prenatalne. nieodpłatne z tego względu że Zosia ma wadę. Już trzęsę potrtkami. Jadę do tej samej dr kardiolog jednej z najlepszych w Pl

11 lata 1 miesiąc temu #782799 przez usia
Gosia- będzie dobrze bądź dobrej myśli.
Dziewczyny napiszcie mi dokładnie coś o tych badaniach prenatalnych. Mi doktor nic nie zlecił
muszę zrobić we własnym zakresie? Na czym to badanie polega?

11 lata 1 miesiąc temu #782812 przez nati.olsztyn
usia Robią Ci trzy badania usg - ok. 12, 20 i 30 tygodnia. To pierwsze jest jeszcze z pobraniem krwi na tzw test PAPPA, po którym w połączeniu z danymi z usg oceniają ryzyko zespołów wad rozwojowych u płodu. W kolejnych usg zwracaja uwage szczególnie na serduszko, ale też dokładnie oceniają wszystkie narządy maleństwa.

Gosia Jak coś pomieszałam pisząc o tych prenatalnych to popraw mnie, proszę.

11 lata 1 miesiąc temu #782815 przez Gosia27
usia napisał:

Gosia- będzie dobrze bądź dobrej myśli.
Dziewczyny napiszcie mi dokładnie coś o tych badaniach prenatalnych. Mi doktor nic nie zlecił
muszę zrobić we własnym zakresie? Na czym to badanie polega?

Lekarz ginekolog kieruje wtedy kiedy niepokoi go obraz usg, a że ja urodziąłm dziecko z wada więc z urzędu musze zrobić te badania, możesz zrobić je we własnym zakresie koszt 250-300

11 lata 1 miesiąc temu #782822 przez usia
A gdzie można je wykonać??

11 lata 1 miesiąc temu #782859 przez nati.olsztyn
Podejrzewamże już w każdym wiekszym miescie jest jakis lekarz który to robi:)
A skąd Ty jestes?

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #782887 przez usia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #782889 przez biedroneczka39
Czesc laseczki. Ja wlasnie wcinam sniadanie. Na obiad dzis u mnie gulasz z warzywami i kasza gryczana :lol:

Ja 20 mam pierwsze USG i tez bede miala robiony przy tym test PAPPA .Beda sprawdzac kosc nosowa i przyziernosc karkowa. Juz sie nie moge doczekac. Nie mam stresa i mysle pozytywnie bo wiem ze bedzie dobrze :blink:

Paradaise malutki masz brzuszeczek,ale poczekaj jeszcze troche to zobaczysz :lol:

usia placek wyglada pysznie.Ty chyba robilas wersje pomaranczowa tak? Bo shreka to on mi nie przypomina hi hi :laugh:

Gosiu a ty mi tu spokojnie bez nerwow i troche wiecej optymizmu kochana :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka