BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #784240 przez marcynia
usia
nati.olsztyn
bardzo mi miło :)

Ja wróciłam z giełdy, wymarzłam się niesamowicie więc czas na herbate z miodem i pomyślę nad obiadem :)

Pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #784274 przez Kasiunia88
Cześć dziewczyny :)
U mnie dzisiaj na obiad ziemniaki, schabowy i buraczki własnej roboty..a na deser tort bezowo- kawowy..ulubiony mojego męża..prosił się o niego już chyba z 2 miesiące więc się doczekał ;p A ja Wam powiem, że nie tylko w ciąży lubię coś piec i gotować, ale ogólnie mam jakieś zboczenie na punkcie zdrowego jedzenia i robienia wszystkiego od podstaw :)

11 lata 5 miesiąc temu #784278 przez beaciaa
Kasiunia88 ja też coraz częściej wolę coś zrobic sama niż kupic ze sklepu :) po 1 fajnie coś samemu pokombinowac i zrobic tak jak sie lubi, a po 2 bynajmniej wiadomo co się tam "wkłada".

11 lata 5 miesiąc temu #784280 przez danusia87
Witajcie Kochane

2 dni byłam poza siecią tzn. czytałam Was ale nie pisałam choroba wróciła na dobre...ale już jutro wraca znajoma z PL ma mi przywieźć Prenalen oby coś pomógł bo to już 5 tydź będzie jak choruję :( cała noc nie przespana....Dzięki Bogu mam wspanbiałego męża który mleczko z czosnkiem przygotował dla mnie i syrop z cebuli.....dzisiaj jest już troszkę lepiej ale...no właśnie mam częstsze bóle podbrzusza i z tyłu lędźwi....:(

Widzę że mamy nową majóweczkę:) marcyniu witam serdecznie :):*

nadrobię was jutro ewentualnie później :*

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 5 miesiąc temu #784366 przez biedroneczka39
Kasiunia88 napisał:

Cześć dziewczyny :)
U mnie dzisiaj na obiad ziemniaki, schabowy i buraczki własnej roboty..a na deser tort bezowo- kawowy..ulubiony mojego męża..prosił się o niego już chyba z 2 miesiące więc się doczekał ;p A ja Wam powiem, że nie tylko w ciąży lubię coś piec i gotować, ale ogólnie mam jakieś zboczenie na punkcie zdrowego jedzenia i robienia wszystkiego od podstaw :)

Kochaniutka dawaj ino przepisa na ten torcik. Plisssss żabciu. Uwielbiam tort bezowo-kawowy. Tylko jak abel krowie poproszę.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #784422 przez Kasiunia88
biedroneczka39 przepis wypróbowałam z gazety i mojemu tak zasmakował, że robię go na wszystkie możliwe okazje..dam Ci linka, bo koleżanka też kiedyś chciała i znalazłam go na necie:
palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/1,110783...t_bezowy_kawowy.html
radzę to espresso zrobić właśnie w filiżance do tego przeznaczonej i musi być naprawdę wychłodzone, bo za pierwszym razem miałam go trochę za dużo i było jeszcze ciepłe i krem mi się za bardzo zwarzył, ale z każdym kolejnym razem wychodzi coraz lepszy :) w przepisie jest podane, żeby użyć 6 białek i się kiedyś martwiłam co zrobić z tymi 6 żółtkami i wymyśliłam żeby zrobić z nich tiramisu, za którym przepadam ;p

11 lata 5 miesiąc temu #784427 przez biedroneczka39
Kasiunia88 dziękuję bardzo kochana. Będę próbować chociaż nie mam filiżanki do espresso. A tiramisu też uwielbiam.
Teraz master chef :laugh:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #784436 przez Kasiunia88
też patrzę na master chef :)

11 lata 5 miesiąc temu #784439 przez Kasiunia88
A to mój torcik ;)
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #784533 przez biedroneczka39
Jezuuu ale zaje...tort...mniam...nie ładnie tak kusić na noc. Aż zgłodniałam.
Idę spać. Dobranoc :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #784608 przez agnieszka_23
hej :*

ja znowu mam masę do nadrobienia ;)

piękne brzuszki :laugh: mój też rośnie, wstawię zdjęcie jak znajdę chwilkę :)
wczoraj byłam na zakupach - kupiłam kilka ubranek dla małego :laugh: ale wiecie co, ubranka chłopięce są z 3 razy droższe !! ;/

pisałyście o wizytach u lekarza- ja mam zawsze co 3 tygodnie ;) właśnie jutro mi wypada wizyta :) a za tydzień mam usg

Usia- ja robiłam prenatalne dla siebie, uważam, że to najlepiej wydane pieniądze w życiu !! tyle informacji.. tyle zdjęć, plyta CD.. wspaniałe przeżycie dla mnie.. Ja nie robiłam krwi, bo u mnie to koszt dodatkowy równy 200 zł.. a za usg płaciłam 360 zł

choroba mnie dopadła.. totalnie już nie wiem co robić.. w aptece dostałam tabletki na gardło isla- nie działają nic, a podobno to jedyne dla ciężarnych .. ;/

11 lata 5 miesiąc temu #784619 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

sorry, nie mialam czasu w weekend :)

Witam nowa mamusie mascysie :)

Kasiunia88 - o Boze, jaki torcik, chyba mi za chwile jezyk do d*** ucieknie!

Agnieszka23 - ojej, nie wiem, co mam Ci poradzic. biedna moja :(

Ja wlasnie sie wybieram do pracy! Brzuch mi urosl, hehe :lol:

Ok, spadam, bo sie spiesze!

Milego dnia!

11 lata 5 miesiąc temu #784623 przez mowmimama
Cześć Dziewczyny :)

W sobotę dopadło mnie przeziębienie, i nocka z soboty na niedziele była najgorsza. W ogóle nie spałam, na szczęście dzisiejsza noc była już o wiele lepsza. Wczorajszy dzień przeleżałam w łóżku. Już mam dość tego leżenia w łóżku, tak bym chciała wyjść na spacer :)
I wiecie co...wczoraj znowu wymiotowałam po tym żelazie;/ nie wiem co te żelazo w sobie ma, że tak mój organizm reaguje. Dzisiaj rano go nie wzięłam i póki co nie kręci mnie w żołądku.

W tej chwili łapią mnie mdłości, bo właśnie jest pora na drugie śniadanie (jem o stałych porach), tylko muszę chwilę wytrzymać, bo jajko mi się gotuje :)

danusia87 jejku strasznie Ci współczuje, bidulka:( mam nadzieję, że po tym Prenalenie przejdzie Ci całkiem :) to wracaj do nas szybciutko! :)

Aguśka88 uff już myślałam, że trzeba to w całości pochłonąć ;p muszę miód skombinować, bo mam tylko taki bardzo gęsty.

Kasiunia88 ale pysznie wygląda!!!:)))

agnieszka23 to chyba jakiś okres przeziębień;/ ja biorę rutinoscorbin, prenatal grip care i na gardło laringo spray (też dla kobiet w ciąży, produkt w 100% naturalny), wczoraj go zaczęłam brać i powiem Ci że już lepiej z moim gardłem i nocka była o wiele lepsza. Szybkiego powrotu do zdrowia życzę!

No nic uciekam na drugie śniadanie, milego dnia dziewczyny:)

11 lata 5 miesiąc temu #784711 przez marcynia
Hej dziewczynki:)
Ja mam dzisiaj dzień lenia:) jadę w odwiedziny do babci na pyszne pierożki :)
Życzę miłego dnia wszystkim!!

Kasiunia88 ale pyszności!!!!! mmmm

11 lata 5 miesiąc temu #784784 przez biedroneczka39
Hejka. Widzę że sporo się Was pochorowało. Wracajcie szybciutko do zdrowia. U mnie odpukać zdrowo I oby tak dalej.
Pogoda dziś pod zdechłym psem I nawet opady śniegu zapowiadali ale póki co tylko deszczyk. Ja pod kocykiem właśnie leżę I odpoczywam bo znowu mnie stopa czy kostka boli. Sama nie wiem od czego. Moje dziewczynki w szkole do 15. Mój endriu pojechał w delegację na Walię na tydzień a ja sama ze świnkami morskimi :lol:
Chyba coś poczytam I może się zdrzemnę.
W przyszłym tygodniu USG. Siostra postanowiła iść ze mną trzymać mnie za rękę :lol:
Miłego dziewczyny I do usłyszenia.
A gdzie się nati podziewa ?

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka