BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #786430 przez Uśmiechnięta86
SYLWIA- Daj znać co powiedział doktor o basenie:D... ja prowadzę ciąże w szpitalu i nie maja czasu odpowiadać mi na pytania tego typu. Mówią tylko o dziecku i stanie jego zdrowia ... I zapytaj ewentualnie czy są leki które możemy bez zagrożenia dla dzidziusia stosować jeśli się zdarzy infekcja stóp lub dróg rodnych. Bo nie wyobrażam sobie infekcji po basenie bez lekarstw...to z lekarstwami jest koszmar, a bez to byłyby tortury...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #786434 przez karla2102
Siemanko;) ja już po wizycie u dentysty, ząbek zrobiony i mam spokój jeszcze aby jeden mi został. dziś nawet bez znieczulenia było. U mnie na obiedzik dziś mielone i buraczki mniam mniam;))))
mowmimama dzidzia ma już 7,35 cm
Ja kochane smaruje się kremem z bielendy sexy mama od 8 tyg, widać ze po tym kremie brzuszek ładnie nawilżony na przemian z oliwka dla dzieci bambino;))))) :lol: :lol: :lol: :lol:

11 lata 5 miesiąc temu #786440 przez marcynia
Uśmiechnięta86 - lekarz kazał się wystrzegać kąpieli bo to przeważnie w cieplutkiej wodzie się kąpiemy, ja też tylko prysznic. Co do olejków nie wszystkie są wskazanie dla kobiet w ciąży.

Jeśli chodzi o basen to najbardziej zanieczyszczone są te ''nowoczesne'' baseny w stylu nowe aquaparki, miałam na prewencji zakażeń takie tematy :) wydawałoby się, że są czyściuteńkie jak łza ;)
Pamiętajmy żeby nie wchodzić do jakuzzi i sauny bo podwyższają temperature ciała

11 lata 5 miesiąc temu #786441 przez danusia87
Uśmiechnięta ja sie ciagle kapie w wannie i jeszcze nigdy nic mi nie bylo a tylko pomaga w odprezeniu......uwielbism goraca wode bez niej ani rusz ;)

Co dzisiaj na obiad robicie? My jedziemy do chinskiej jak córcia wstanie .. ;)

Aaaaa tak w ogole Olivia za 14dni ma 2 latka poradzcie jakies przepisy na dobry torcik chce zrobic w okraglej blaszce a pozniej serce wyciac....ale problem w tym ze nie wiem jaki......

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 5 miesiąc temu #786442 przez nati.olsztyn
Witajcie Kochane!
My właśnie wróciliśmy od pediatry. Dawid ma zapalenie oskrzeli:(

11 lata 5 miesiąc temu #786445 przez Uśmiechnięta86
agnieszka_23 - Ja byłam strasznie chora przez tydzień w 9 tygodniu lekarka zaleciła (i pomogło):

Każdego dnia choroby:
Prenalen (lub sok własnej roboty z malin)
1 litr soku z całej natki pietruszki , 3 pomarańczy , 2 cytryn, i dwie kiwi.(nie jest smaczne- ja nie słodziłam może dlatego)
3 ząbki czosnku z masełkiem ( do kanapeczek na śniadanko i kolację, do rybki w obiedzie pasuje) generalnie w każdym posiłku czosnek surowy gotowany smażony -każda postać jest dobra ale surowa najlepsza.
-jeśli jest wam od czosnku niedobrze to jeszcze jest w tabletkach ale to działa gorzej...)
-mleko z łyżką miodu na wieczór
-codziennie zjeść jajko ( najlepiej ze wsi jak ktoś ma dostęp, forma dowolna)
-rosołek lub inna zupka bez dodatków typu warzywa makaron (na śniadanko do kanapeczki)

Pozdrawiam wszystkie chore dziewczyny i życzę powrotu do zdrowia!!!

11 lata 5 miesiąc temu #786461 przez beaciaa
Oj chyba przez choróbsko każda z nas przechodzi:) Co do ćwiczeń też się zbieram i średnio mi to wychodzi :p Ale jeszcze w tym miesiącu ruszę na gimnastykę dla kobiet w ciąży bo podobno coś takiego funkcjonuje u nas :P

Oczywiście znowu nie mogę doczekać się wizyty u ginekologa a to jeszcze tydzień :(

Ja kąpie się w prysznicu/sporadycznie wanna. Chodzi przede wszystkim o te wszystkie bakterie, że w wannie się utrzymują w wodzie, żeby nie nabawić się jakiejś infekcji ;)

danusia87 Tutaj znalazłam przepis na jakiś torcik co prawda walentynkowy, ale wygląda przesmacznie ! kotlet.tv/tort-serce

11 lata 5 miesiąc temu #786467 przez Uśmiechnięta86
nati.olsztyn- :(

11 lata 5 miesiąc temu #786535 przez danusia87
beaciaaa wlasnie o takie cos mi chodzilo !!!!!! Fioletowy i rozowy barwnik juz zamowiony teraz tylko czekac az dojdzie do Aaustrii!!!! ;) Dziekuje Ci Kochana za inspiracje

11 lata 5 miesiąc temu #786552 przez beaciaa
danusia87 jak będzie gotowy zrób zdjęcie i wklej do tutaj chętnie zobaczę :) Sama nie mam cierpliwości do robienia ciast i każda próba zrobienia czegoś efektowniejszych wychodzi baaaaaaaardzo źle :P ( a pół rodziny cukierników- załamka). Więc zostaję przy gotowaniu które wychodzi mi o wiele lepiej :P

11 lata 5 miesiąc temu #786560 przez danusia87
beaciaa uwiecznie to na zdjeciu ale dopiero za 14dni ;-p ja tez wole gotowac bo to wychodzi mi wysmienicie ale kiedys musi byc 1 raz na zrobienie czegos lepszego niz szarlotka czy babówka ;)

11 lata 5 miesiąc temu #786575 przez marcynia
pisałyście o smarowidłach :) ja stosuję kremy na rozstępy z pharmacerisa i do biustu też :p a co ;p tylko że dostałam je, sama bym ich nie kupiła bo musiałabym na 2 wydać koło stówki....
na początku jechałam z oliwką z bambino z tego względu, że została mi po lecie, super są oliwki z babydream te niebieskie z rossmana są taniutkie a skład bardzo dobry, są jeszcze babyddream fur mama ale one są już kilka zł. droższe. Mam gdzieś na stanie w łaznience olejek migdałowy ale jest ciężki i ewentualnie dodam go do jakiegoś kremu :)

11 lata 5 miesiąc temu #786581 przez beaciaa
Ja do brzuszka raz dziennie używam oliwki w żelu johnson's baby :)

11 lata 5 miesiąc temu #786585 przez Gosia27
Ja na razie się nie smaruję bo nie ma co smarować,w zeszłej ciązy od 20hbd używałam kosmetyków Perfecta Mama i ani jednego rozstępu nie mam. Jeśli chodzi o kąpiele w wannie to w poprzedniej ciązy jak i w tej a nawet wczoraj brałam długą kąpiel, kadzidełko i te sprawy, na basen też chodziłam i do jacuzzi do II trymestru wchodziłam i ani razu nie nabawiłam się jakiejkolwiek infekcji

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #786632 przez nati.olsztyn
Ja póki co moze dwa razy smarowałam się oliwką Bambino bo ciągle jakoś zapominam;) ale może trzeba sie wziac za siebie... W poprzedniej ciąży nic nie wylazło mimo niesmarowania sie;), ale teraz lepiej dzialac za wczasu bo potem juz bedzie za pozno:P

Jeśli chodzi o kąpiele to ja wiele bym dała za kąpiel w wannie, mamy tylko prysznic:) Kochane,nie dajmy się zwariować, chodzi tylko o to by nie przesadzac z temperaturą, ale tez nie przesadzajmy w druga strone bo kąpiel czy prysznic w chłodnej wodzie to wątpliwa przyjemność.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka