- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zapraszam wszystkie chetne na golabki farsz wlasnie sie robi
Gosiu przykro mi ale sama mieszkam w Austrii i wiem ze tutaj Twoj brat trafil w odpowiednie rece!!! Tutejsi lekarze go z tego wyciagna!!! Mojemu mezowi tez znaleziono jakies plamy na plucach mowili ze moze to byc rak albo tez choroba Sarkoidoza o ktorej malo ktory lekarz slyszal i wyjdzie na badaniach PET CT i wyszlo ze Sarkoidoza ale ten wyrok jak maz majac 27 lat uslyszal rok temu w dniu swoich urodzin ze nie chca krakac ale albo rak albo sarkoidoza .....zamarlismy....ale na dzien dzisiejszy wiemy z czym sie zmagamy i to dzieki Austryjackim lekarzom bo w PL zaden duren nie umial nic zdiagnozowac i od razu postawili na raka...
TAKZE KOCHANA GLOWA DO GORY JEST W DOBRYCH REKACH
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joannna spokojonie wrócisz z badań i przejdą wszystkie stresy A teraz zajmij się czymś przyjemnym !
Danusia narobiłaś mi ochoty na te gołąbki i chyba zaraz jadę na zakupy i też zrobię, a co gorsza nie będę !
Uśmiechnięta- nic tylko zazdrościc szefa !
Usia- znam to, mój śmieje się ze mnie, że kupuje sobie jabłka takie kwaśne, że mnie wykręca na wszelkie strony, ale to jest to !
U mnie w końcu chyba powolutku zaczęłam zauważac rosnący brzuszek co mnie bardzo cieszy bo patrząc jak wy dziewczynki wstawiałyście swoje zdjęcia to zazdrośc mnie zżerała, że u mnie nic nie widac
Dziś do 6.00 nie mogłam zasnąc. Co chwile, albo mnie mdliło, albo łapały mnie skurcze w nogę/rękę... więc wstałam dopiero godzinę temu i jestem zła na siebie bo miałam tyyyyyle zrobic i dupa
- Mmusia
- Wylogowany
- gaworzenie
Zazdroszczę Ci szefa naprawdę a ja już tylko 12 dni i jestem wooooolna nie umiem się doczekać Tylko brzuch mnie boli coraz częsciej :/
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mi dzisiaj dnia chyba zabraknie, ciągle coś się znajdzie do roboty muszę wszystko ogarnąć na tip top bo szykuje mi się wyjazd w góry na weekend troszkę sobie poleniuchuję.
Wymyśliłam sobie na dzisiaj pizzę.. jakoś mnie ochota wzięła. ciasta nie chce mi się robić więc kupię gotowe:)
Pozdrawiam Was gorąco!!
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
bo właśnie zastanawiam się co zacząć stosować do pielęgnacji ciała nati.olsztynja też mam ten problem i ciągle zapominam smarować się oliwką. Ale chłopa nie ma teraz, to chcę się sobą bardziej zająć ;p
byłam dzisiaj u gina i przepisał mi inne żelazo, po nim nie powinnam już wymiotować. Dzisiaj byłam u swojej dietetyczki i zapytałam się jej o tą cole/pepsi i powiedziała mi, że jak się wypije puszkę coli to jeszcze następnego dnia wapń nam wypłukuje, gdzie teraz go potrzebujemy, więc dziewczyny odstawiamy cole/pepsi
też myślałam o basenie, ale za daleko mam. I myślałam by od grudnia zacząć chodzić o kijkach na pewno coś w domu będę ćwiczyć albo może też na ten fitness dla kobiet w ciąży się wybiorę beaciaajak będziesz po gimnastyce dla kobiet w ciąży to daj znać jak było:)
uśmiechnięta86ja w sumie nie pytałam się o to mojego lekarza, ale mama też mi mówiła o tych kąpielach, ale wiesz co, ja się kąpie, i odkąd jestem w ciąży to tylko w wannie się kąpię, na prysznic zrobiłam się leniwa ;p tylko że nie kąpie się w gorącej wodzie.
Mmusia niektórzy pracodawcy to są;/;/
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zapraszam wszystkie chetne na golabki farsz wlasnie sie robi
Gosiu przykro mi ale sama mieszkam w Austrii i wiem ze tutaj Twoj brat trafil w odpowiednie rece!!! Tutejsi lekarze go z tego wyciagna!!! Mojemu mezowi tez znaleziono jakies plamy na plucach mowili ze moze to byc rak albo tez choroba Sarkoidoza o ktorej malo ktory lekarz slyszal i wyjdzie na badaniach PET CT i wyszlo ze Sarkoidoza ale ten wyrok jak maz majac 27 lat uslyszal rok temu w dniu swoich urodzin ze nie chca krakac ale albo rak albo sarkoidoza .....zamarlismy....ale na dzien dzisiejszy wiemy z czym sie zmagamy i to dzieki Austryjackim lekarzom bo w PL zaden duren nie umial nic zdiagnozowac i od razu postawili na raka...
TAKZE KOCHANA GLOWA DO GORY JEST W DOBRYCH REKACH
- Joannna
- Wylogowany
- gaworzenie
na szczęście potomek rozwija się prawidło
byłam z Mężem - więc w końcu i on mógł choć chwilkę pooglądać maleństwo
mam nadzieję, że do maja takich stresów już nie będzie
odnośnie piłki gimnastycznej to macie jakieś ciekawe ćwiczenia??
jakie pomysły u Was na nadchodzący weekend?
zarówno te kulinarne jaki i relaksacyjne??
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do piłki to w internecie jest sporo cwiczeń.
Druga noc z rzędu nie przespana bo 2h to jednak trochę za mało żeby funkcjonowac i nie mam pomysłu co zrobic zeby zasnac:(
- mallgoonia
- Wylogowany
- gaworzenie
Pisałyście o basenie, tez z chęcią bym pochodziła, jednak boję się właśnie infekcji. Niestety podatna jestem.
Też zaczęłam smarować się kremami- teraz zakupiłam Ziaji- bardzo odpowiada mi konsystencja. Jeśli chodzi o oliwkę używalam w tamtej ciąży,ale nie lubię kiedy mój brzuch jest tłusty
nati - zdrówka dla synka. Chodzi jeszcze do żłobka? ja swoją zabrałam ze względów ekonomicznych ale zdrowotnych.
Dziewczyny czujecie swoje maleństwa? ja wieczorami czuję bulgotanie, łaskotanie. To jeszcze nie kopniaczki, ale wiem ze to dziecko daje sobie znać.
Mmusia- tez zaniedbuje forum ale mam nadzieje, że to się zmieni i obie będziemy miały więcej czasu. Ja nie mam przeciwciał toxo, ale ta chorobą nie zaraża się od zwierząt. Współczuje asmosfery w pracy i rozumiem, bo tez to przechodziłam. Od 2 tyg jestem na zwolnieniu i w końcu odpoczywam psychicznie.
Uśmiechnięta- a Tobie zazdroszczę szefa. Mój w pierwszej ciąży tez było bardzo wyrozumiały, cieszył się dopytywał jak się czuje i pracowałam do 28tc a kiedy zaszłam w drugą powiedział, że zdezorganizowałam pracę firmy i mam iść na zwolnienie. Nawet nie pogratulował.Ta sama osoba dwa różne zachowania. Fakt, że różnica wieku między moim dzieciaczkami to 2 lata ale to ja decyduje kiedy moja rodzina się powiększy.
usia- mandarynki jem kilogramami, i pomidory tez wyjątkowo smakują.
danusia- gołąbki uwielbiam, mam zamrożone zbo robiłam tydzień temu i chyba dziś czas na nie:)narobiłaś smaka
marcynia- zazdroszczę wyjazdu i tego górskiego powietrza
mówmimama- ja nie pijam w ogole napojów gazowanych, są one niezdrowe dla kazdego.
Joanna- gratuluje udanej wizyty. Jutro robię ciasto- albo sernik albo snikersa.
Przepraszam za błędy, ale córka skutecznie przeszkadza w pisaniu.
Też chce zacząć ćwiczyć, może polecicie jakieś cwiczenia w domu. Miedzy ciążami sporo cwiczyłam, głownie z Chodakowską, i teraz trochę brakuje ruchu. Są tylko spacery ok 1 godziny dziennie.
Dziś rano weszłam na wagę plus 1,5kg a czuję sie jakby to było co najmniej 5.
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joannna- Wspaniale ciesze sie że Twoja dzidzia zdrowa:D U mnie badanie poszło pomyślnie Dzidzia wygląda zdrowo wszystko ma na miejscu Czyli pierwsze badanie genetyczne na 5 zdał dzidziuś Ma 7,8cm i to już 13 tydzień i 5 dni:D
Ginekolog jednak z powodu twardej " jak skała" macicy zakazała mi wszystkiego związanego z ruchem praktycznie i pozostaje na duphastonie jeszcze 1 tabl. : ćwiczyć nie wolno, seksu nie wolno, robic w domu nie wolno, tylko praca a potem do łóżka;/ a ja jestem pełna energiii wkońcu i teraz nie wolno... eh...poczekam ..
Przytyłam 2 kg w sumie od początku ciąży więc prawidłowo , ale Obwód brzucha o 20 cm się powiększył ;o i reszta ciała się nie powiększyła.Więc bardzo widać po mnie.
To chyba dużo w tym brzuchu..? Widać brzuch okrąglutki (nigdy nie miałam brzucha bo jestem chudzina i wyglądam jak w dużej ciąży) sąsiadka myślała że to już 5 ty miesiąc.
Nie wiem czy mnie nie rozsadzi do 9 tego miesiąca...wam też tak brzuchy rosną to normalne?
Może za duzo pije wody czy coś/???....
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joannna
- Wylogowany
- gaworzenie
Ale nie zazdroszczę tego NIC NIE WOLNO, ten dom i ćwiczenia jakoś bym przeżyła ale seks ehhhh tu byłby problem szczególnie, że ostatnio jakoś mam większą ochotę na wszelkiego rodzaju przytulanki ...
myślę, że troszkę poleniuchujesz i wrócisz do normalnego funkcjonowania - czego życzę z całego serducha
co do wagi to ja też przytyłam ok 2 kg, i mam całkiem podobnie z brzuchem - nie da się ukryć jest duuuuuży - musiałam kupić kilka nowych szerokich bluzek, bo nagle wszystkie stały się mocno obcisłe...
ale oprócz brzuszka urosły mi jeszcze piersi -co oczywiście najbardziej cieszy Męża
beaciaa dzięki za pozytywne myśli
danusia87 z jakim farszem masz te gołąbki?? ja robię przeważnie z ryżem i mielonym i do tego obowiązkowo sos pomidorowy, mój tata czasami jak ma czas i chęci robi takie malutkie gołąbki ale z nadzieniem z surowych startych ziemniaków z cebulką i ziołami i po zapieczeniu podaje z sosem cebulowym - wzdęcia gwarantowane ale ten smak pamiętam z dzieciństwa, a na święta robi się u mnie gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami z sosem grzybowym, a u was odstępuje się czasami od standardów??
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
cieszę się ze wizyty wypadły pomyslnie, że maluszki zdrowo się rozwiają
Czy wy też się tak dobrze czujecie,nie odczuwacie w ogóle żadnych dolegliwości?...
Mam dziś mało czasu bo Zojka jest mega absorbująca i musze za nią ciagle ganiać a wieczorem małżmnie wygania na noc zakupów tylko co ja bym chciała sobie kupic....