BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #789418 przez mowmimama
Cześć Dziewczyny :)

Joannacieszę się że potomek prawidłowo się rozwija :)))
mallgooniau mnie raczej za wcześnie jest, żeby swoje maleństwo czuć, pozostało mi cierpliwie czekać :) napojów gazowanych też nie piję :)
Uśmiechnięta86i tak dobrze, że do pracy możesz chodzić, bo ciężko by było jakby trzeba było leżeć cały czas./Chociaż widzę że nieźle Cię męczą w pracy:P;| Aż z ciekawości zmierzę się dzisiaj w obwodzie :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

agnieszka23jejku Ciebie to męczy to choróbsko;/ racja racja lepiej zostawić na kąpiele dla bobasa :) zawsze to będzie miał jakąś frajdę w wannie jak podrośnie :)

nie zdążyłam wszystkiego przeczytać, uciekam na chwilę na miasto,później do Was zajrzę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #789435 przez nati.olsztyn
Od jakiejś godzinki bardzo nieprzyjemnie ciągnie mnie dół brzucha i całe krocze... Miała tak już któraś z Was? Ja to miałam ale pod koniec poprzedniej ciąży. Wzielam juz no spe i czekam na efekt. Aaałłłaaa...

11 lata 4 miesiąc temu #789436 przez agnieszka_23
Paradise- ja to już mam cały komplet ubranek :D:D są takie słodkie, że nie dało się powstrzymać, aby nie kupić :laugh: na ból głowy nie mam pojęcia co może pomóc.. ;/ poradziłabym jedynie jakieś okłady..

Karla- właśnie koleżanka nie chodziła do dentysty i teraz po ciąży tak jej zęby poleciały, że już prawie 5 tys wydała a nawet w połowie leczenia nie jest.. :dry:

Uśmiechnięta- dzięki za przepis, będę piła tą miksturę :laugh:

ja cały dzień sprzątam i jeszcze nie skończyłam ;/ a ogarniam tak mniej więcej wszystko :(

11 lata 4 miesiąc temu #789462 przez biedroneczka39
Ja czytałam ze nie ma przeciw wskazań by zęby leczyć w trakcie ciąży. Nawet zdrowo jest wyleczyć bo nie leczone też źle wpływają na ciążę. Po za tym jeśli chodzi o znieczulenia to są bardzo bezpieczne dla kobiet w ciąży z mniejszą dawką adrenaliny :lol:
Ja po wojażach w kuchni teraz leżę I czekam na księcia bo jest w drodze. Obiecał mi golenie I masaż tu I tam hi hi. Pełen wieczorny relax :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 4 miesiąc temu #789483 przez Gosia27
Usia nie wiem ile miałaś tego śluzu czy nadal masz bo ja już nie,nie było tego dużo i ostatnim razem też nie. Wczoraj trochę się nabiegałam i uważam że to ze zmęczenia,miały tak moje dwie szwagierki i mama też. Nie panikuję,leże i odpoczywam.Biorę magnez bo no-spy póki co nie, bo brzuch nie boli. Dzwoniłam do lekarza, zaproponował mi pobyt w szpitalu ale w tej sytuacji nie mogę się położyć bo Zojka przecież jest. Rozmawiałam też ze szwagierką która jest o miesiąc dalej w ciązy i jej lekarz gin bardzo dobry powiedział, że śluz kawy z mlekiem jest dosyć częstym zjawiskiem w ciązy i nie oznacza niczego strasznego, nie czytaj tylko forum jakiegokolwiek bo tam są opowieści wszelkiej maści!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #789510 przez beaciaa
Nati- jak się czujesz ?:(

Agnieszka- ja też dziś miałam sprzątac, ale włączył mi się tryb leń i odpuściłam sobie..

Biedroneczka- Relaksuj się kochana ile możesz, mój jak mi robi masaż to chodzi później nie mogę ;p hihi ;p

Gosia/Usia - właśnie rozmawiałam z kuzynką też miała taki śluz i to było nic nienormalnego- tak jej gin powiedział, ale wiadomo lepiej dmuchac na zimne niż by miało by coś nie tak, prawda mamusie :) Oczywiście nie wpadając w paranoje..

U nas na kolacje lasagne- siedzi właśnie w piekarniku, a ja taaaaaaaaaaka głodna.. mniam !
Któraś chce kawałek ;p?

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #789517 przez nati.olsztyn
BeaciaDzięki! Jakby troszkę odpuściło ale jeszcze nie do końca! Najgorzej jest jak chodzę...wiec staram sie siedziec lub leżeć...

11 lata 4 miesiąc temu #789539 przez usia
Gosia - jak wstałam rano to już brzuch pobolewal i śluz jak poszłam do łazienki to się pokazał nie było go dużo. Teraz nie mam tylko lekko boli brzuch. Może to o to że mam wzdęcia :( i gorzej, czuję się jakbym miała peknac jak balon. Dzięki kochana za słowa. Mniej się stresuje i dziecko zdrowsze dzięki tobie :) buziak
Beacia - dzięki również tobie. Oczywiście nie obędzie się bez konsultacji z doktorem ale to jak wróci z urlopu w środę.
KOChANE moje zawsze mogę na was liczyć.. :)

11 lata 4 miesiąc temu #789567 przez danusia87
Hallo Mamuśki

Przepraszam że od wczoraj sie nie odzywalam ale zalatana bylam...Dzisiaj od rana robota a to mycie okien a to pranie kurze podlogi mycie i odkurzanie.....i tak cos ciągle. ....

Co tam u Was? U mnie choroba po prawie 6tygodniach nareszcie odpuscila ale tylko mnie Olivka znowu dostala katar zatokowy i cala noc jęczała wiec znow zaczynaja sie nie przespane noce..:( Poza tym wszystko ok....

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 4 miesiąc temu #789805 przez danusia87
Hallo Dziewczyny...

co tam u Was?
U nas kolejna noc nie przespana małej katar spływa na gardełko w nocy i jak zje mleczko wymiotuje biedna tak sie znowu męczy ale u mnie jak kończyła się choroba też tak miałam...trzeba to przejść bo nic innego nie zrobimy...

Teraz szykujemy się do kościoła na polską mszę a później obiadek i na 16 do sąsiadki na urodzinki :)

Miłego dnia Kochane :*

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 4 miesiąc temu #789807 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie!
Ja dziś słaba od rana :-( zrobiłam mężowi i synkowi śniadanie, nastawilam kawęi musiałam się położyć... Na szczęście chwilę po tym jak mąż wyszedł do szkoły, udało mi się zjeść śniadanie i wypić kawę... np i już mi lepiej:-) A jak u Was Kochane?
Danusia- cieszę się że Ty już zdrowa, szkoda że córeczkę coś dopadło...

usia, Gosia - Jak Wasze śluzy?

11 lata 4 miesiąc temu #789858 przez usia
Cześć dziewczyny.
Z rana miałam śluz ale taki zielony. Czytałam że to jakaś bakteria lub zakażenie. Muszę w poniedziałek do lekarza. Niby teraz sucho. Miała któraś tak???
Uciekam na chrzciny. Także wrócę dopiero w nocy. Dzisiaj już jedna część rodziny dowie sie o ciąży bo idę w sukience w która ładnie podkreśla brzuszek :)

11 lata 4 miesiąc temu #789860 przez nati.olsztyn
Usia - a masz jakieś jeszcze inne objawy czy tylko ten śluz? Miłego świętowania! Daj znać jak rodzinka zareagowała:-)

11 lata 4 miesiąc temu #789869 przez mowmimama
Cześć dziewczyny :)

Ja już po I i II śniadaniu oraz posprzątałam już mieszkanie :) Przeziębienie minęło to i energii więcej jest:) teraz szykuję się do wyjść i na obiadek do teściowej, później jakiś spacerek i powrót do domu.

Wczoraj wyrwałam się na miasto, kupiłam parowar :) oraz torebkę, torebek nigdy za wiele, tym bardziej że potrzebowałam takiej co przełożę przez ramię, bo jak miałam taką do ręki i była troszkę cięższa to zaraz mi było słabo i w brzuchu tak dziwnie. I kupiłam sobie z kosmetyki z Palmersa, zobaczymy jak się będą sprawdzać :)

danusia87szybkiego powrotu do zdrowia dla Twojej córeczki :)!!

usiatylko na spokojnie tam na chrzcinach :)

11 lata 4 miesiąc temu #789891 przez agnieszka_23
hej :*

wiecie co tak sobie myślę, ja od kilka tyg zauważam zwiększoną ilość śluzu, ale raczej nie ma koloru, ew bardzo bledziutka zieleń (kilka razy), ale byłam badana na fotelu u gin i nic nie mówił, że widzi jakąś infekcję ;) także w ciąży wszystko się zmienia i wiele rzeczy jest po prostu normalnych dla tego stanu :)Mam koleżankę z terminem na kwiecień, która ma regularne plamienia- lekarz nie kazał jej brać nic na podtrzymanie, bo jest wszystko ok, plami z przemęczenia i tyle.

danusia- przeczytałam, że nie mogłaś wejść na forum, bo zalana byłaś :ohmy: :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka