BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #790527 przez nati.olsztyn

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #790532 przez Uśmiechnięta86
karla2102
Ostatnio byłam na ślubie a na nim obok mnie siedziała w 7 miesiącu kuzynka.
Bawiła się tańczyła (wiadomo w miejscu bez podskakiwanek, ale widać że cieszyła ja możliwość zabawy) .
Pytałam ją jak się czuje, a ona powiedziała że specjalnie nie piła kawy dziś żeby sobie potem wypić jak sił zabraknie :P- bo jedna dziennie do dwóch słabych kaw jest bezpieczna dla dzidziusia według lekarzy. No nie jadła za wiele żeby się dobrze czuć, i wyszła o 1:30 zadowolona, ale śpiąca.
Myślę że nie zastanawiaj się tylko idź na sylwestra! to będzie 5 miesiąc więc jeszcze "miodowe miesiące ciąży" . Więcej energii będzie w Tobie niż u mej kuzynki w III trymestrze... Wyśpisz się przed zabawą, a alko pić nie będziesz i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych...jeśli Ty tego chcesz to tym bardziej idź. Ja się wybieram na huczna domóweczkę na sylwestra i mam nadzieje do 2 nad ranem przynajmniej wytrzymać :D

11 lata 1 miesiąc temu #790544 przez Gosia27
Dziewczyny chciałam się Was zapytac w którym tygodniu ciązy mialyście to usg tzw genetyczne? Bo ja mam teraz w cz, z Om to 13hbd a z USG 12 i nie wiem czy nie za szybko, ale podczas rejestracji pani zapytała kiedy OM była i sama wyliczyła termin usg...

11 lata 1 miesiąc temu #790554 przez biedroneczka39
Hej dziewczyny :kiss:

Uśmiechnięta I Gosia27 gdzie wasze suwaczki ciążowe?
Ja dziś miałam złe sny chyba dlatego że też zaczęłam się martwić moim pierwszym środowym USG.
Ogólnie u mnie w porządku. Jestem trochę zmęczona. Dużo odpoczywam. Młodsza córka w domu ze mną bo temperaturę ma. Odpoczywamy razem.
Buziaczki dla wszystkich :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #790558 przez nati.olsztyn
Gosia Te badania robia miedzy 12 a 14 tygodniem, dokladnie chyba 11t6dc a 13t6dc. Takze spokojnie, nie jeste za wczesnie!:)

11 lata 1 miesiąc temu #790559 przez biedroneczka39
Gosia27 napisał:

Dziewczyny chciałam się Was zapytac w którym tygodniu ciązy mialyście to usg tzw genetyczne? Bo ja mam teraz w cz, z Om to 13hbd a z USG 12 i nie wiem czy nie za szybko, ale podczas rejestracji pani zapytała kiedy OM była i sama wyliczyła termin usg...

Ja mam w środę to genetyczne I będę w 12 tygodniu I 2 dniu ciąży. To termin z OM.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #790562 przez Gosia27
biedroneczka39 napisał:

Gosia27 napisał:

Ja mam w środę to genetyczne I będę w 12 tygodniu I 2 dniu ciąży. To termin z OM.

bo my chyba tak samo miałyśmy OM 28.08? jak dobrze pamiętam

11 lata 1 miesiąc temu #790567 przez biedroneczka39
Gosia27 napisał:

biedroneczka39 napisał:

Gosia27 napisał:

bo my chyba tak samo miałyśmy OM 28.08? jak dobrze pamiętam

Ja 26.08 :woohoo:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #790582 przez karla2102
Ja mialam z om 13tyg5dn... No to kochane namawiam meza i jak dobrze bede sie czuc to idziemy szalec hehe :)

11 lata 1 miesiąc temu #790747 przez mallgoonia
Karla- namawiaj męża i idzcie na tego sylwestra, dwa lata temu byłam na balu w 27tc i czułam się rewelacyjnie. Wyszliśmy po 1, bo byłam zmęczona. Trochę drażniło mnie towarzystwo jak za dużo wypiło ale tak było super. Póki nie ma dziecka łatwiej się zorganizować. My na pewno spędzamy sylwka w domu :(

Czuję coraz częściej dziecko, czekam na te prawdziwe kopniaki, w tamtej ciazy poczułam ok 20 tygodnia, mam nadzieje, że teraz poczuje szybciej.

Moja mała ma znowu etap, że chce na ręce. Wczoraj jej kilka razy uległam a wieczorem bolało:/ Niemądra jestem

Sporo dziewczyn z Was ma teraz usg prenatalne. Może poznacie wstępnie płeć. Ja mam wielką ochotę kupić jakieś małe ubranko, ale mąż przywołuje mnie do porządku. Na dziecko czeka kilka wielkich pudeł ubranek, ale i tak nie wytrzymam. Póki co odświeżyłam swoje spodnie ciążowe bo zaraz się w swoje nie zmieszczę.

11 lata 1 miesiąc temu #790913 przez nati.olsztyn
Mallgonia - Powiedz, jak czujesz Maleństwo? Ja dwa czy trzy razy poczułam koło 13 tygodnia a teraz już nic. Dawid też ma teraz fazę na noszenie i wieczorami brzuch mnie boli... Z ciuszkami póki co nie mam jakiegoś szału ale za parę tygodni pewnie też nie będę się mogła powstrzymać;-) Chociaż, jeśli będzie dziewczynka to pewnie troszkę się naszukam bo nie trawie różowego:-P

Ja badania prenatalne miałam w 12 tyg i 2 dniu.

11 lata 1 miesiąc temu #790922 przez Uśmiechnięta86
Hejka,

Zapomniałam o suwaczku dzięki za przypomnienie :D
:silly:
mallgoonia- ja przytyłam 2 kg, ale chyba napuchłam wodą czy coś bo już od 4 tygodni nie dopinam się w moich spodniach bluzkach spódnicach;/ i mam wielki brzuch ;) 28 cm różnicy z czasem przed ciążą miałam 60 w pasie a mam 88 i zero wcięcia w pasie -znikło :P :o , dziś rano nie dopięłam się w kurtce zimowej ! I teraz chodzę rozpięta .
Ide do secondhandu jutro szukać kurtki ... tylko jaką kupić?
skoro tak szybko brzuch rośnie;/I cholercia sam brzuch dzięki temu jak patrzę na większe rozmiary np.38 to ramiona mam w łokciach ;/ Trochę mnie to zakłopotało bo wszyscy mi mówili że dopiero w 5 mc tak mnie wybrzuszy i nie martwiłam się kurtką.

Gosia27- ja miałam genetyczne w 13 tygodniu i 5 dni i było za późno już na sprawdzenie przezierności karku (czyli na zespół downa badanie itp.) okazało się że mój dzidziuś dosyć szybko się rozwija i szyje miał już ukształtowaną na 14 tygodni ponad... także na następne genetyczne idę wcześniej czyli w 19 tygodniu.
Ja miałam zawsze okres bardzo rzadko raz na 3 albo raz na 6 miesięcy . Więc jedynie po wielkości dziecka przy pierwszym usg mogę określać mniej więcej tygodnie ciąży. Dlatego też termin mam między 10 a 17 maja ustalony;/ lepiej iść w 12 tygodniu bo w 13 może być za późno.

Kochane wszystkie : mogłybyście mi napisać co jecie tak od rana do wieczora ? jeden dzień opisać? Ciekawa jestem waszych smaczków od rana do wieczora... :D Bo obiadki to ewidentnie smaczkowe macie...:D A może jakieś pomysły fajne na śniadanko i kolacje ?

11 lata 1 miesiąc temu #790933 przez biedroneczka39
uśmiechnięta twój suwaczek nie pokazuje w którym tygodniu jesteś :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #791187 przez usia
Cześć mamusie :) Dopiero co wstałam. Ostatnio jestem takim śpiochem o 20 to już taka zmęczona jestem marze tylko o snie. I tak sobie spie do 9, 10 czasem do 11 :laugh:
Idę na śniadanko..

11 lata 1 miesiąc temu #791251 przez Gosia27
Hej dziewczyny, póki jeszcze dzieci nie ma cie to odpoczywajcie,relaksujcie się, oglądajcie filmy i czytajcie książki, wyspać się na zapas nie da,bo mnie się już dziś nocka skończyła o 4:40, Zojka już mnie przyprowadziła na palmę jest tak marudna ale spać nie.....buuuuuuuuuuuuuu :dry: robię fasolkę po bretońsku na dwa gary :lol: i zajadam się z czekoladą z krakersem a co :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka