- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Ostatnio byłam na ślubie a na nim obok mnie siedziała w 7 miesiącu kuzynka.
Bawiła się tańczyła (wiadomo w miejscu bez podskakiwanek, ale widać że cieszyła ja możliwość zabawy) .
Pytałam ją jak się czuje, a ona powiedziała że specjalnie nie piła kawy dziś żeby sobie potem wypić jak sił zabraknie - bo jedna dziennie do dwóch słabych kaw jest bezpieczna dla dzidziusia według lekarzy. No nie jadła za wiele żeby się dobrze czuć, i wyszła o 1:30 zadowolona, ale śpiąca.
Myślę że nie zastanawiaj się tylko idź na sylwestra! to będzie 5 miesiąc więc jeszcze "miodowe miesiące ciąży" . Więcej energii będzie w Tobie niż u mej kuzynki w III trymestrze... Wyśpisz się przed zabawą, a alko pić nie będziesz i nie ma przeciwwskazań zdrowotnych...jeśli Ty tego chcesz to tym bardziej idź. Ja się wybieram na huczna domóweczkę na sylwestra i mam nadzieje do 2 nad ranem przynajmniej wytrzymać
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Uśmiechnięta I Gosia27 gdzie wasze suwaczki ciążowe?
Ja dziś miałam złe sny chyba dlatego że też zaczęłam się martwić moim pierwszym środowym USG.
Ogólnie u mnie w porządku. Jestem trochę zmęczona. Dużo odpoczywam. Młodsza córka w domu ze mną bo temperaturę ma. Odpoczywamy razem.
Buziaczki dla wszystkich
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny chciałam się Was zapytac w którym tygodniu ciązy mialyście to usg tzw genetyczne? Bo ja mam teraz w cz, z Om to 13hbd a z USG 12 i nie wiem czy nie za szybko, ale podczas rejestracji pani zapytała kiedy OM była i sama wyliczyła termin usg...
Ja mam w środę to genetyczne I będę w 12 tygodniu I 2 dniu ciąży. To termin z OM.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Gosia27 napisał:
Dziewczyny chciałam się Was zapytac w którym tygodniu ciązy mialyście to usg tzw genetyczne? Bo ja mam teraz w cz, z Om to 13hbd a z USG 12 i nie wiem czy nie za szybko, ale podczas rejestracji pani zapytała kiedy OM była i sama wyliczyła termin usg...
Ja mam w środę to genetyczne I będę w 12 tygodniu I 2 dniu ciąży. To termin z OM.
bo my chyba tak samo miałyśmy OM 28.08? jak dobrze pamiętam
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
biedroneczka39 napisał:
Gosia27 napisał:
bo my chyba tak samo miałyśmy OM 28.08? jak dobrze pamiętam
Ja 26.08
- karla2102
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mallgoonia
- Wylogowany
- gaworzenie
Czuję coraz częściej dziecko, czekam na te prawdziwe kopniaki, w tamtej ciazy poczułam ok 20 tygodnia, mam nadzieje, że teraz poczuje szybciej.
Moja mała ma znowu etap, że chce na ręce. Wczoraj jej kilka razy uległam a wieczorem bolało:/ Niemądra jestem
Sporo dziewczyn z Was ma teraz usg prenatalne. Może poznacie wstępnie płeć. Ja mam wielką ochotę kupić jakieś małe ubranko, ale mąż przywołuje mnie do porządku. Na dziecko czeka kilka wielkich pudeł ubranek, ale i tak nie wytrzymam. Póki co odświeżyłam swoje spodnie ciążowe bo zaraz się w swoje nie zmieszczę.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja badania prenatalne miałam w 12 tyg i 2 dniu.
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zapomniałam o suwaczku dzięki za przypomnienie
mallgoonia- ja przytyłam 2 kg, ale chyba napuchłam wodą czy coś bo już od 4 tygodni nie dopinam się w moich spodniach bluzkach spódnicach;/ i mam wielki brzuch 28 cm różnicy z czasem przed ciążą miałam 60 w pasie a mam 88 i zero wcięcia w pasie -znikło :o , dziś rano nie dopięłam się w kurtce zimowej ! I teraz chodzę rozpięta .
Ide do secondhandu jutro szukać kurtki ... tylko jaką kupić?
skoro tak szybko brzuch rośnie;/I cholercia sam brzuch dzięki temu jak patrzę na większe rozmiary np.38 to ramiona mam w łokciach ;/ Trochę mnie to zakłopotało bo wszyscy mi mówili że dopiero w 5 mc tak mnie wybrzuszy i nie martwiłam się kurtką.
Gosia27- ja miałam genetyczne w 13 tygodniu i 5 dni i było za późno już na sprawdzenie przezierności karku (czyli na zespół downa badanie itp.) okazało się że mój dzidziuś dosyć szybko się rozwija i szyje miał już ukształtowaną na 14 tygodni ponad... także na następne genetyczne idę wcześniej czyli w 19 tygodniu.
Ja miałam zawsze okres bardzo rzadko raz na 3 albo raz na 6 miesięcy . Więc jedynie po wielkości dziecka przy pierwszym usg mogę określać mniej więcej tygodnie ciąży. Dlatego też termin mam między 10 a 17 maja ustalony;/ lepiej iść w 12 tygodniu bo w 13 może być za późno.
Kochane wszystkie : mogłybyście mi napisać co jecie tak od rana do wieczora ? jeden dzień opisać? Ciekawa jestem waszych smaczków od rana do wieczora... Bo obiadki to ewidentnie smaczkowe macie... A może jakieś pomysły fajne na śniadanko i kolacje ?
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Idę na śniadanko..
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13