- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Aguska88 - ale super, ze slyszalas serduszko Nie tylko Ciebie chlop wkurza, hehehe Ja wczoraj zrobilam awanture, ze burdel mi w domu robi
Juz sie nie moge doczekac, az poczuje pierwszy ruch dzidziusia!
Danusia - mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie u Ciebie bez poskrecanych jajowodow Czekam na wiesci!!!
Gosia - oczywiscie, ze bedzie wszystko dobrze, musi byc
Nati - a jak ty wiesz, ze groszek uderzal w detektor? Jak to slychac? Kurcze, ja to nic nie rozumiem z tego co slysze u mnie w detektorze poza biciem serca dziecka
Usia - wspaniale wiesci! Bardzo sie ciesze kochana!! Co tesciowa sie nie przejmuj, w koncu to nie Twoja matka, tylko meza...
Usmiechnieta - mi sie tez czesto w glowie kreci, wiec spoko, zapewne kolejny objaw ciazy
marcynia - ja to juz tez od jakiegos czasu smigam w leginsach, bo nic innego na mnie nie pasuje, a brzuch tez wystaje
Biedroneczka - cudownie! Co za swietne wiesci Wiedzialam, ze bedzie dobrze :-D Ty idz do lekarza i sie wykuruj, to rzeczywiscie brzmi jak angina. Moj ty biedaczku
Mnie glowa wlasnie zaczela bolec, ale spoko, za chwile w koncu do domu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- danusia87
- Wylogowany
- budujemy zdania
No nic od jutra Mężuś ma wolne ale postaram się wchodzić na tyle na ile Oli mi pozwoli Ściskam Was Mocno :*
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Jutro nasza kolej,proszę Was o kciuki,strasznie się denerwujemy. Badania na 13. Postaram się jak najszybciej odezwać.
Dobrej nocy
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ledwo przeczytałam wszystko, ale dopiero jutro zbiorę się pewnie żeby odpisac bo jestem strasznie zmęczona.
Napiszę tylko, że dziś też miałam wizytę u ginekologa. Wszystko rozwija się dobrze
Dziś było bez USG, posłuchaliśmy tylko jak bije serduszko i przy okazji było słychac jak dzidzia się rusza Kolejną wizytę mam 18.12 i wtedy ginekolog powiedział, że jeżeli dzidzia się dobrze ułoży to na 99% będzie mógł powiedzie jaka będzie płec Więc będę miała prezencik nie tylko na święta, ale też i na urodziny które mam dzień po wizycie ;pp
Widzę że u was też wszystko w porządku więc się cieszę razem z Wami )!
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja mam 12 .12 wizytę i też będę miała wtedy prezencik w postaci płci dziecka Chyba że znowu będzie tak skakał że nic widać nie będzie hhehehe
marcynia- 100 g żelek to 343 kcal !!! Uważaj na te małe skurczybyki!
Polacem Ci żelki witaminowe dla dzieci (jedna dziennie ) tam tez są barwniki naturalne i dużo mniej konserwantów niż w zwykłych sklepowych. Nie jemy słodyczy bo to świństwo, żylaki, i sposób na wielką pupe:P hehhehe Ja sobie tak tłumacze jak przechodzę obok słodyczy.
A jak nie dajesz rady to może ciacho własnoręcznie upieczone? zdrowsze dla dzidzi
Kochane a wy jecie witaminki? Bo ja mam idealną morfologię i lekarz kazał nie jeść witamin tylko kwas foliowy jem z witaminek. I duuużo warzyw i owoców oczywiście.
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja teraz w piątek będę miała usg prenatalne. I mam nadzieję, że jeszcze o płci mi nie powiem;p chcę być ze swoim na wizycie jakby miał mówić o płci od wczoraj strasznie głowa mnie bolała;/ w tej chwili mi troszkę przeszło więc szybko do Was zajrzałam po zajęciach jak wróciłam do domu to marzyłam tylko o tym by się położyć i przeczekać aż ból odejdzie, ale sąsiedzi remont robią, i wiercili coś przez 3 godziny...więc wyszłam z domu. I tak jakoś zleciał dzień.
Uśmiechnięta86wiesz co mój też mi bardzo pomagał, byl w domu akurat wtedy jak mdłości dokuczały najbardziej i jak mnie wzięło przeziębienie. I na szczęście on jest lepszym ode mnie kucharzem i lubi strasznie gotować jeśli chodzi o sprzątanie, to sprzątał też, ale to w końcu facet i on troszkę inaczej sprzątał niż ja bym tego chciała, ale niestety musiałam leżeć więc zajmował się domem. A teraz już go nie ma od tygodnia czasu, więc sama muszę wszystko robić.
Uśmiechnięta86mój przykładowy jadłospis dzisiaj to śniadanie: płatki z bananem i mlekiem, II śniadanie 9:00 dwie kanapki z sałatą wędlinką i ogórkiem, przekąska 11:30 koktajl truskawkowy, 14:00 kasza jęczmienna, schab mielony i warzywa, na wierzch pietruszka, 16:00 przekąska 2X wafle ryżowe i garść słonecznika 19:00 kolacja pasta jajeczna z chlebem i czasami jem jeszcze jakiś owoc o 22 bo zaczyna mnie wtedy mdlić
marcyniaufff dobrze, że już wszystko w porządku jest
karla2102ja uważam że jak najbardziej powinniście iść na bal :)my też chcemy gdzieś wybyć na sylwestra
Bedroneczka39Cieszę się, że z bobaskiem wszystko dobrze )
Danusia87ojejku już też chcę zobaczyć swoją fasolkę jak rusza rączką, bądź jak ssie paluszka!:)i oczywiście cieszę się że z Twoim bobaskiem wszystko w porządku
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
marcynia- 100 g żelek to 343 kcal !!! Uważaj na te małe skurczybyki!
Polacem Ci żelki witaminowe dla dzieci (jedna dziennie ) tam tez są barwniki naturalne i dużo mniej konserwantów niż w zwykłych sklepowych. Nie jemy słodyczy bo to świństwo, żylaki, i sposób na wielką pupe:P hehhehe Ja sobie tak tłumacze jak przechodzę obok słodyczy.
A jak nie dajesz rady to może ciacho własnoręcznie upieczone? zdrowsze dla dzidzi
Kochane a wy jecie witaminki? Bo ja mam idealną morfologię i lekarz kazał nie jeść witamin tylko kwas foliowy jem z witaminek. I duuużo warzyw i owoców oczywiście.
To nie jest takie proste się powstrzymać ale ja chyba faktycznie przesadzam ze słodyczami.. Zerkam na paczke a tam jedyne 75gram czyli nie jest najgorzej hehe no nie licząc innych słodkości typu batonik, berliso ;p
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dziś mam wyrzuty sumienia straszliwe:
Zjadłam muffinkę z dżemem na śniadanie ;/
tortille z kurczakiem i czerstwą bułe z szynką na drugie a obiad .... rosół i dwa kawałki pizzy Jestem zła bo nakarmiłam dziecko świństwami
Mam mocne postanowienie poprawy!!!
Będę jadła jak TY! Dzięki za inspirację!
- Uśmiechnięta86
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też przesadzam Musimy nad tym popracować.... Ja będę walczyć !
Już dziś zjem tylko jogurt i do spania!
- Alivva
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mama Filipa 18.12.2002 i Alicji 12.09.2013
Jestem kochane. Jak to miło że na mnie czekacie
Po USG wszystko w porządku. Termin porodu z USG to 30 maj Dobrze że nie wyniosłam się na czerwcówki hi hi. Dziś 12 tydzień I 5 dzień Suwaczek zmienię przy okazji bo chora jestem I nie mam siły. Zdjęcie też przy okazji. Wybaczcie. Dzidziuś się ślicznie ruszał I wszystko ma na miejscu. Pobrali też krew do tego I czekać teraz na wyniki. Pani pocieszała że jeśli w rodzinach jest ok to powinno być wszystko dobrze. Dostałam dużo ulotek I gadżetów dla maluszka. Następne USG 8 stycznia. I wiecie co mam jeszcze za spotkanie? W poradni mam spotkanie żeby zdecydować czy chcę rodzić naturalnie czy przez cesarskie cięcie. Dziewczyny z UK czy Wy też macie takie spotkanie?
No to buziaki I dzięki za kciuki kochane
Teraz trzymamy za danusia.
Ewciu cieszę się,że wszystko ok
Zajrzałam tu bo wrześniówki ciekawe co i jak po USG
Skopiowałam im wiadomość od Ciebie-mam nadzieję,że nie masz mi za złe
Aaaaa i majóweczki.....wszystkim Wam kochane życzę WSPANIAŁOŚCI w ciążach
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uśmiechnięta, marcynia - Nie walczcie za bardzo z zachciankami, w ciąży podobno nie powinno się za mocno przed nimi bronić Ja na przykład cały początek ciąży miałam ogólny wstręt do jedzenia, a jedyne na co miałam wielką ochotę to była pizza i tylko po niej nie miałam niestrawności i mdłości:-P A teraz już przeszła ta chęć na pizzę...