BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #792685 przez Paradise1982
hej dziewczyny!!

Aguska88 - ale super, ze slyszalas serduszko :) Nie tylko Ciebie chlop wkurza, hehehe ;-) Ja wczoraj zrobilam awanture, ze burdel mi w domu robi

Juz sie nie moge doczekac, az poczuje pierwszy ruch dzidziusia!

Danusia - mam nadzieje, ze tym razem obejdzie sie u Ciebie bez poskrecanych jajowodow :( Czekam na wiesci!!!

Gosia - oczywiscie, ze bedzie wszystko dobrze, musi byc :)

Nati - a jak ty wiesz, ze groszek uderzal w detektor? Jak to slychac? Kurcze, ja to nic nie rozumiem z tego co slysze u mnie w detektorze poza biciem serca dziecka

Usia - wspaniale wiesci! Bardzo sie ciesze kochana!! Co tesciowa sie nie przejmuj, w koncu to nie Twoja matka, tylko meza...

Usmiechnieta - mi sie tez czesto w glowie kreci, wiec spoko, zapewne kolejny objaw ciazy ;-)

marcynia - ja to juz tez od jakiegos czasu smigam w leginsach, bo nic innego na mnie nie pasuje, a brzuch tez wystaje :)

Biedroneczka - cudownie! Co za swietne wiesci :) Wiedzialam, ze bedzie dobrze :-D Ty idz do lekarza i sie wykuruj, to rzeczywiscie brzmi jak angina. Moj ty biedaczku :(

Mnie glowa wlasnie zaczela bolec, ale spoko, za chwile w koncu do domu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #792687 przez nati.olsztyn
Danusia Teraz myślami jesteśmy z Tobą!!!:)

11 lata 1 miesiąc temu #792698 przez marcynia
Nie mogę się oderwać od żelek pomocy!! :D kwasotki taki mmmm :D

11 lata 1 miesiąc temu #792725 przez danusia87
Jestem PO i wszystko ok Gin stwierdził że takie bóle mogą być do 15tyg najdalej później jak się zdarzają to już raczej dobrze nie świadczy. Jajowody w porządku. Dzidzia ma ponad 8cm ale na płeć powiedział że jeszcze za wcześnie moze 16.12 na kolejnej wizycie będzie już coś widać dokładniej :) Maluszek spał ślicznie ssąc paluszek a drugą rączkę miał tj. podłożoną pod główkę :)

No nic od jutra Mężuś ma wolne ale postaram się wchodzić na tyle na ile Oli mi pozwoli :P Ściskam Was Mocno :*

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 1 miesiąc temu #792730 przez Gosia27
Biedronka,Danusia aaaaaaaaaale fajnie że z bąbelkiam wszystko dobrze,3małam kciukasy :kiss:

Jutro nasza kolej,proszę Was o kciuki,strasznie się denerwujemy. Badania na 13. Postaram się jak najszybciej odezwać.
Dobrej nocy :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #792748 przez beaciaa
Hej dziewczyny ja od 3 dni nie miałam dostępu do internetu ;p

Ledwo przeczytałam wszystko, ale dopiero jutro zbiorę się pewnie żeby odpisac bo jestem strasznie zmęczona.

Napiszę tylko, że dziś też miałam wizytę u ginekologa. Wszystko rozwija się dobrze :)
Dziś było bez USG, posłuchaliśmy tylko jak bije serduszko i przy okazji było słychac jak dzidzia się rusza :) Kolejną wizytę mam 18.12 i wtedy ginekolog powiedział, że jeżeli dzidzia się dobrze ułoży to na 99% będzie mógł powiedzie jaka będzie płec :) Więc będę miała prezencik nie tylko na święta, ale też i na urodziny które mam dzień po wizycie ;pp

Widzę że u was też wszystko w porządku więc się cieszę razem z Wami :))!

11 lata 1 miesiąc temu #792805 przez nati.olsztyn
Danusia, Beaciaa - cudownie!!!!:-):-):-)

Gosia- jutro kciuki dla Ciebie!!!:-)

11 lata 1 miesiąc temu #792825 przez Uśmiechnięta86
Biedroneczka, Danusia , Beaciaa- wspaniałe wieści. Zdrowe dzidzie i zdrowe mamunie!!!:D
Ja mam 12 .12 wizytę i też będę miała wtedy prezencik w postaci płci dziecka :D Chyba że znowu będzie tak skakał że nic widać nie będzie hhehehe

marcynia- 100 g żelek to 343 kcal !!! Uważaj na te małe skurczybyki!
Polacem Ci żelki witaminowe dla dzieci (jedna dziennie :P ) tam tez są barwniki naturalne i dużo mniej konserwantów niż w zwykłych sklepowych. Nie jemy słodyczy bo to świństwo, żylaki, i sposób na wielką pupe:P hehhehe Ja sobie tak tłumacze jak przechodzę obok słodyczy.
A jak nie dajesz rady to może ciacho własnoręcznie upieczone? zdrowsze dla dzidzi :D

Kochane a wy jecie witaminki? Bo ja mam idealną morfologię i lekarz kazał nie jeść witamin tylko kwas foliowy jem z witaminek. I duuużo warzyw i owoców oczywiście.

11 lata 1 miesiąc temu #792827 przez mowmimama
Cześć Dziewczyny:)

Ja teraz w piątek będę miała usg prenatalne. I mam nadzieję, że jeszcze o płci mi nie powiem;p chcę być ze swoim na wizycie jakby miał mówić o płci :) od wczoraj strasznie głowa mnie bolała;/ w tej chwili mi troszkę przeszło więc szybko do Was zajrzałam :) po zajęciach jak wróciłam do domu to marzyłam tylko o tym by się położyć i przeczekać aż ból odejdzie, ale sąsiedzi remont robią, i wiercili coś przez 3 godziny...więc wyszłam z domu. I tak jakoś zleciał dzień.

Uśmiechnięta86wiesz co mój też mi bardzo pomagał, byl w domu akurat wtedy jak mdłości dokuczały najbardziej i jak mnie wzięło przeziębienie. I na szczęście on jest lepszym ode mnie kucharzem i lubi strasznie gotować :) jeśli chodzi o sprzątanie, to sprzątał też, ale to w końcu facet i on troszkę inaczej sprzątał niż ja bym tego chciała, ale niestety musiałam leżeć więc zajmował się domem. A teraz już go nie ma od tygodnia czasu, więc sama muszę wszystko robić. :)
Uśmiechnięta86mój przykładowy jadłospis dzisiaj to śniadanie: płatki z bananem i mlekiem, II śniadanie 9:00 dwie kanapki z sałatą wędlinką i ogórkiem, przekąska 11:30 koktajl truskawkowy, 14:00 kasza jęczmienna, schab mielony i warzywa, na wierzch pietruszka, 16:00 przekąska 2X wafle ryżowe i garść słonecznika 19:00 kolacja pasta jajeczna z chlebem i czasami jem jeszcze jakiś owoc o 22 bo zaczyna mnie wtedy mdlić :)

marcyniaufff dobrze, że już wszystko w porządku jest :)

karla2102ja uważam że jak najbardziej powinniście iść na bal :)my też chcemy gdzieś wybyć na sylwestra :)

Bedroneczka39Cieszę się, że z bobaskiem wszystko dobrze :))

Danusia87ojejku już też chcę zobaczyć swoją fasolkę jak rusza rączką, bądź jak ssie paluszka!:)i oczywiście cieszę się że z Twoim bobaskiem wszystko w porządku :)

11 lata 1 miesiąc temu #792833 przez marcynia
Uśmiechnięta86 napisał:

marcynia- 100 g żelek to 343 kcal !!! Uważaj na te małe skurczybyki!
Polacem Ci żelki witaminowe dla dzieci (jedna dziennie :P ) tam tez są barwniki naturalne i dużo mniej konserwantów niż w zwykłych sklepowych. Nie jemy słodyczy bo to świństwo, żylaki, i sposób na wielką pupe:P hehhehe Ja sobie tak tłumacze jak przechodzę obok słodyczy.
A jak nie dajesz rady to może ciacho własnoręcznie upieczone? zdrowsze dla dzidzi :D

Kochane a wy jecie witaminki? Bo ja mam idealną morfologię i lekarz kazał nie jeść witamin tylko kwas foliowy jem z witaminek. I duuużo warzyw i owoców oczywiście.

To nie jest takie proste się powstrzymać :p ale ja chyba faktycznie przesadzam ze słodyczami.. Zerkam na paczke a tam jedyne 75gram :D czyli nie jest najgorzej hehe no nie licząc innych słodkości typu batonik, berliso ;p

11 lata 1 miesiąc temu #792835 przez marcynia
A co do witamin jem, co miesiąc to inne, ostatnio były jakieś z olimpa, teraz feminovit chyba :P

11 lata 1 miesiąc temu #792839 przez Uśmiechnięta86
mowmimama- Jak wspaniale się odżywiasz!
Ja dziś mam wyrzuty sumienia straszliwe:
Zjadłam muffinkę z dżemem na śniadanie ;/
tortille z kurczakiem i czerstwą bułe z szynką na drugie a obiad ....:( rosół i dwa kawałki pizzy :( Jestem zła bo nakarmiłam dziecko świństwami :(
Mam mocne postanowienie poprawy!!!
Będę jadła jak TY! Dzięki za inspirację!

11 lata 1 miesiąc temu #792845 przez Uśmiechnięta86
marcynia - Dobrze Cię rozumiem z tym jedzeniem .
Też przesadzam :( Musimy nad tym popracować.... Ja będę walczyć !
Już dziś zjem tylko jogurt i do spania! ;)

11 lata 1 miesiąc temu #792894 przez Alivva
biedroneczka39 napisał:

Jestem kochane. Jak to miło że na mnie czekacie :laugh:
Po USG wszystko w porządku. Termin porodu z USG to 30 maj :lol: Dobrze że nie wyniosłam się na czerwcówki hi hi. Dziś 12 tydzień I 5 dzień :lol: Suwaczek zmienię przy okazji bo chora jestem I nie mam siły. Zdjęcie też przy okazji. Wybaczcie. Dzidziuś się ślicznie ruszał I wszystko ma na miejscu. Pobrali też krew do tego I czekać teraz na wyniki. Pani pocieszała że jeśli w rodzinach jest ok to powinno być wszystko dobrze. Dostałam dużo ulotek I gadżetów dla maluszka. Następne USG 8 stycznia. I wiecie co mam jeszcze za spotkanie? W poradni mam spotkanie żeby zdecydować czy chcę rodzić naturalnie czy przez cesarskie cięcie. Dziewczyny z UK czy Wy też macie takie spotkanie?
No to buziaki I dzięki za kciuki kochane :kiss:
Teraz trzymamy za danusia.

Ewciu cieszę się,że wszystko ok :)
Zajrzałam tu bo wrześniówki ciekawe co i jak po USG :)
Skopiowałam im wiadomość od Ciebie-mam nadzieję,że nie masz mi za złe :)

Aaaaa i majóweczki.....wszystkim Wam kochane życzę WSPANIAŁOŚCI w ciążach ;)

11 lata 1 miesiąc temu #792987 przez nati.olsztyn
Paradise A widzisz, nie odpisalam Ci jak słyszę to uderzanie. To są takie głośne nieprzyjemne dźwięki/trzaski/stuknięcia, kurcze, nie wiem jak to opisać inaczej... Można usłyszeć tętno albo ruchy jelit- szumy, bulgot no i to paskudne dla ucha "coś".

Uśmiechnięta, marcynia - Nie walczcie za bardzo z zachciankami, w ciąży podobno nie powinno się za mocno przed nimi bronić ;-) Ja na przykład cały początek ciąży miałam ogólny wstręt do jedzenia, a jedyne na co miałam wielką ochotę to była pizza i tylko po niej nie miałam niestrawności i mdłości:-P A teraz już przeszła ta chęć na pizzę...:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka