BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #794241 przez Uśmiechnięta86
Gosia27- Zapiekanka makaronowa ze szpiankiem i kurczakiem to moje ukochane danie. Oj smaka zrobiłaś . Będzie jutro-postanowione :P ! dzięki za pomysł
Ja dziś obiad: zupa koperkowa z kluseczkami, i rybka (z patelni smażona tilapia:P)w sosie cytrynowo-jogurtowym, surówka marchewka z jabłkiem i ziemniaczki z natka pietruszki i masełkiem
A Śniadanko : maślanka 200 ml, pół drożdżówki z kakaem banan i dwie mandarynki

Gosia a co jadłaś na śniadanko?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794270 przez Gosia27
Uśmiechnięta86 napisał:

Gosia27- Zapiekanka makaronowa ze szpiankiem i kurczakiem to moje ukochane danie. Oj smaka zrobiłaś . Będzie jutro-postanowione :P ! dzięki za pomysł
Ja dziś obiad: zupa koperkowa z kluseczkami, i rybka (z patelni smażona tilapia:P)w sosie cytrynowo-jogurtowym, surówka marchewka z jabłkiem i ziemniaczki z natka pietruszki i masełkiem
A Śniadanko : maślanka 200 ml, pół drożdżówki z kakaem banan i dwie mandarynki

Gosia a co jadłaś na śniadanko?

I śniadanie-kakao z płatkami kukurydzianymi-średnio mi smakowało...
II sniadanie-3 kanapki z serkiem topionym
do teraz gruszka+jabłko+placek drożdżowy

ostatnio mało jem, nie mam apetytu

11 lata 1 miesiąc temu #794286 przez biedroneczka39
uśmiechnięta szalejesz z tymi daniami hi hi...skończyłaś jakąś szkołę gastronomiczną czy masz talent kulinarny? Zupy koperkowej nigdy nie jadłam I nie wiem jak to się gotuje. Koper zazwyczaj używam do posypania ziemniaczków I jako dekorację do posypania niektórych zup :laugh:
Ja kończę gotowanie zupy klopsikowej myyy pycha. Na śniadanko zjadłam rogala z pasztetem (podobno niezdrowy) I wypiłam herbatkę z cytrynką. Jakoś nie mam na nic chęci ostatnio jeśli chodzi o jedzenie. Jak zjadłam wczoraj jogurt to mi się z godzinę odbijał :silly:
A ja pomalutku zaczęłam robić zakupy dla maluszka. Dziś przyszły mi kocyki I piluszki tetrowe I rożek. Wydatków mam dużo bo nie mam nic dla dzidziusia. Córy takie duże. Nie mam też nikogo kto ma takie maluchy w domu. Po za tym mam jeszcze dwie córki które też wiadomo ciągle coś potrzebują. Za chwilę święta I wydatki. A po świętach połowa ciąży za nami. Tak więc małymi kroczkami wszystko będziemy teraz kupować.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #794388 przez mowmimama
Cześć dziewczyny :)

ja tylko na chwilkę:) dzisiaj miałam wizytę u gina, i z bobasem wszystko w porządku, miałam badania genetyczne i jest git :) bobas ma prawie 6,5 cm :) kolejna wizyta przed świętami, 20 grudnia :) Tak wygląda mój bobas, zwany "maską":P

Teraz uciekam obiad zjeść, po zakupy a wieczorem przeczytam co się u Was dzieję :)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794390 przez mowmimama
mam nadzieję, że teraz widać zdjęcie :)
Załączniki:

11 lata 1 miesiąc temu #794391 przez Uśmiechnięta86
Gotuje mój mąż który jest mgr. Zarzadzania jakościa i Dietetykiem :P Ja umiem leczo robić i makarony. Ale mąż wszystko potrafi ugotować :D :D :D a ja mam wyobraźnie i dostarczam mu wyzwań! Ostatnio nawet zupę rybna(łososiowa) z makaronem ryżowym i brukselkami mi ugotował -tak sobie wymyśliłam i była wspaniała!!! hihihi
Tylko piec nie umiem. I mąż nie lubi więc do mam na ciacho jeździmy hhehe

Suróweczka z selera jeszcze dziś mi w głowie z rodzynkami mniammmmm :P

Ja mam problem z nadmiarem apetytu. Ciągle myślę o jedzeniu! od rana aż do momentu zamknięcia oczek wieczorem hehhe

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794392 przez biedroneczka39
mowmimama napisał:

mam nadzieję, że teraz widać zdjęcie :)

Widać kochana. O matko I to w 3D. Mam teraz pojęcie jak mniej więcej wygląda mój malec. Cieszę się że wszystko wporządku.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #794393 przez Gosia27
oooooooooooooo i jest kolejny Bobo :)

11 lata 1 miesiąc temu #794394 przez mowmimama
już zmieniłam, jest wyżej nad Twoją wypowiedzią :) oki uciekam bo mdłości już mnie atakują, do później :)

11 lata 1 miesiąc temu #794403 przez biedroneczka39
Uśmiechnięta86 napisał:

Gotuje mój mąż który jest mgr. Zarzadzania jakościa i Dietetykiem :P Ja umiem leczo robić i makarony. Ale mąż wszystko potrafi ugotować :D :D :D a ja mam wyobraźnie i dostarczam mu wyzwań! Ostatnio nawet zupę rybna(łososiowa) z makaronem ryżowym i brukselkami mi ugotował -tak sobie wymyśliłam i była wspaniała!!! hihihi
Tylko piec nie umiem. I mąż nie lubi więc do mam na ciacho jeździmy hhehe

Suróweczka z selera jeszcze dziś mi w głowie z rodzynkami mniammmmm :P

Ja mam problem z nadmiarem apetytu. Ciągle myślę o jedzeniu! od rana aż do momentu zamknięcia oczek wieczorem hehhe

No no no to masz dopiero fajnie z tym mężem. Nie jadłam żadnej z tych potraw co opisujesz. Nie dziwię się że ciągle o jedzeniu myślisz :lol: Też bym myślała jakby mi chłop tak dogadzał :laugh:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #794447 przez marcynia
Ale dzieciaczki ładne :):)

Hej dziewczyny tak w ogóle :)
Dzisiaj dzień deszczowy ;|

W poniedziałek mam zamiar iść do dermatologa bo już normalnie nie mogę na siebie patrzeć. :|
Zobaczymy co i jak:)

11 lata 1 miesiąc temu #794464 przez marcynia
biedroneczka39 napisał:

A ja pomalutku zaczęłam robić zakupy dla maluszka. Dziś przyszły mi kocyki I piluszki tetrowe I rożek. Wydatków mam dużo bo nie mam nic dla dzidziusia. Córy takie duże. Nie mam też nikogo kto ma takie maluchy w domu. Po za tym mam jeszcze dwie córki które też wiadomo ciągle coś potrzebują. Za chwilę święta I wydatki. A po świętach połowa ciąży za nami. Tak więc małymi kroczkami wszystko będziemy teraz kupować.

Ja właśnie też powoli myślę o jakiś rzeczach dla mej Dzidzi. Znajome mi naopowiadały ze nic nie powinnam kupować i tak kurde mam w głowie ichy zabobony ;|

11 lata 1 miesiąc temu #794481 przez biedroneczka39
marcynia ja nie słucham żadnych mądrych porad tylko wiem ile trzeba kupić I co ile kosztuje. I zamierzam sobie to rozplanować w czasie bo mądrych dużo tylko że wszystko na głowie nas rodziców.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #794492 przez marcynia
biedroneczka39 napisał:

marcynia ja nie słucham żadnych mądrych porad tylko wiem ile trzeba kupić I co ile kosztuje. I zamierzam sobie to rozplanować w czasie bo mądrych dużo tylko że wszystko na głowie nas rodziców.

Masz rację :) rozpocznę zakupy i ja :)

11 lata 1 miesiąc temu #794507 przez biedroneczka39
No a później będziemy sobie pokazywać zakupy I się zachwycać :laugh: :lol:

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka