BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #794544 przez marcynia
Te maluteńkie ubranka są takie słodziuteńkie.... :) <rozpływam się>

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #794587 przez Paradise1982
Hej dziewczyny!

karla - masz racje, chyba nam sie dzieci przesunely, ciesze sie, ze Ciebie rowniez kregoslup juz nie boli :)

Nati - z tym spaniem na lewym boku to masakra, jak spie na innym niz lewym to albo sie budze, albo stresuje, ze cos dzidzi zrobilam :(

Usmiechnieta - nie boj sie porodu, damy rade :) Ale Ci dobrze z takim mezem, wow! Biedroneczka - swiete slowa!

Gosia - bardzo sie ciesze kochana !!!! :) sliczna dzidzia!

Biedroneczka - ja po swietach bede powoli robic zakupy, bo bedzie duzo promocji :)

mowmimama - ale fajna fotka dzidzi! Ciesze sie, ze wszystko jest ok :)

marcynia - a co Ci sie dzieje z cera???? :( Nie sluchaj ludzi, zabobony nie istnieja :)

Ja za chwile koncze prace i spadam do domu. Moj dzisiaj mial wolne od pracy, wiec obiad bedzie na mnie czekac! Mam nadzieje, ze przezyje, hahaha!

Mam ochote na pifko zero procent :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #794604 przez marcynia
Paradise a mam stan zapalny a, że rączki mnie świerzbią przed lusterkiem jest tego coraz więcej ;/ Możliwe, że pojawiło mi sie od przyjmowanych na początku ciaży hormonów. Zobaczymy co mi powie. Pytałam mojego lekarza prowadzącego i mówił że bez problemu dermatolog coś zaleci kazaał tylko unikać antybiotyków doustnych ale nawet sama nie chciałabym brać doustych. Może przepisze mi coś w miare pomocnego i pozbędę się tego dziadostwa.

11 lata 1 miesiąc temu #794609 przez beaciaa
Cześć dziewczyny !

Super z tymi ubrankami :) Faktycznie są taaaaaaakie piękne!

Ja jeszcze studiuję zaocznie dziś mam zjazd i właśnie odpuściłam sobie ostatnie zajęcia bo niestety kręgosłup już nie dawał rady :/ Eh.. co to będzie dalej, ale muszę dać radę :)
Więc odezwę się po weekendzie !
Trzymajcie się cieplutko :*

11 lata 1 miesiąc temu #794661 przez moniaW
przyszła mi dzisiaj grzechotka od fisher price :) pierwsza zabawka mojej fasolki :)
my mamy ciuszki ale oprócz tego jest jeszcze masa rzeczy do kupienia i tak jak biedroneczka chcemy pomału zacząć zakupy :)

11 lata 1 miesiąc temu #794745 przez Uśmiechnięta86
mowmimama- piękne to 3D . Dzięki że wysłałaś:D
marcynia- a ja mam pryszcze ;/ ... i tylko maść cynkowa mi pozwolił dermatolog.

Ja z ubrankami poczekam, bo mąż mi mówi że to bez sensu kupować skoro kilka worków kuzynka dla mnie ma. A pewnie dopiero je przyniesie jak będę w 8 miesiącu jakoś...
Ale może mate kupie bo tego nie mam, a widziałam takie śliczne maty dydaktyczne dla dzieci nie drogie na promocji :silly: . Jeszcze myślę nad matą do mierzenia oddechu dziecka w trakcie snu która daje sygnał alarmowy kiedy dziecko nie oddycha. Skoro mam wszystko kupione to może kupię coś niestandardowego:P

beaciaa- ja też pracuje i zaocznie się uczę . Kończę studium w lutym . Nie wiem jak wytrzymam 3 godzinny egzamin w zaawansowanej ciąży;/ Już mam problem z zaliczeniami bo się skupić nie mogę na nauce.

11 lata 1 miesiąc temu #794757 przez Uśmiechnięta86
Biedroneczka-- a klopsikowa to rosołek z kluseczkami i klopsikami mięsnymi tak?
Bo tej nazwy nie znam ...

11 lata 1 miesiąc temu #794856 przez Paradise1982
Marcynia - aha rozumiem. Ja tez mam pryszcze :(

Beaciaa - to prawda. Super z tymi ciuszkami. Też będę kupować od stycznia :)

Biedroneczka - a może to zupa z białym sosem z gotowanymi klopsami?? Jak tak to ja ją uwielbiam!!!!

Ja za chwilę idę do wanny się zrelaksować.

Dziewczyny kupiłam sobie taką fajną poduszkę dla ciężarnych i powiem wam jak po prostu wspaniała!!!!!
Wrzucę linka.

item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=180723495939

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794951 przez marcynia
Uśmiechnięta - no na początku to wiadomo, że nic szczególnego nie można stosować ale już w 4 miesiacu normalnie, legalnie coś lekkiego można przysmarować, no bo umówmy się, nie mamy super idealnych preparatów żeby weszły nam do skóry właściwej choćby nawet także z przedostaniem się do krwioobiegu szanse są znikome. Te preparaty głownie działają powierzchniowo.

Kwasów należy unikać bo one już troszkę 'wchodzą' głebiej, zależy to od stężenia bo głównie do 6% to mają za zadanie nawilżać a nie złuszczać, ale mogą działać inaczej na skórze podczas ciąży , mogą nas poparzyć, także z kwasami stop, tak jak i z retinolem (wit A )

11 lata 1 miesiąc temu #794961 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #794966 przez Paradise1982

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja za godzinę jadę na wystawę rożnych rzeczy dla ciężarnych i bobasów, jestem ciekawa co to dokładnie bedzie :)

Dzis przespałam pierwszą noc bez wiecznego kręcenia się, a to dzięki mojej nowej podusi, hurra!

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #794968 przez biedroneczka39
A gdzie ta wystawa? Nic nie mówiłaś. I co za podusię masz? Dasz linka :)

Edit: No I nie doczytałam bo tak tu z rozbiegu wparowałam do Was :laugh:
Paradise kurczę 35 £ ta podusia. Drogo kurcze. Mówisz jednak że warto tak?
Jeśli chodzi o zupę to podam przepis:
Marchewkę I seler trzemy na dużych oczkach zalewamy wodą. Wrzucamy do garnka liście laurowe I ziele angielskie I rosołki. Ziemniaczki w kosteczkę też do garnka I gotujemy aż ziemniaczki zmiękną.Mięso mielone doprawiamy tak jak kto lubi. Kulamy klopsiki I wrzucamy do zupki. Dodajemy cukier I ocet do smaku I zaciągamy śmietaną. Smacznego. U mnie znika zawsze cały garnek :D

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #795011 przez Paradise1982
Biedroneczka - wystawa u mnie w Worthing :)

Co do zupy, to widze, ze robimy podobna hehe!

Sluchaj, poduszka jest warta wszystkiego! Jak sie do niej przytulilam, to po raz pierwszy sie ani razu nie obudzilam w nocy, ani sie nie krecilam! A John jak przyszedl do lozka, to sie przytulil do drugiej czesci i powiedzial, ze sam pokochal ta poduszke! :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #795030 przez nati.olsztyn
Gosieńko To nieźle Cie wymęczyło w nocy, Bidulka! Spróbuj, odpocząć troszkę, jeśli tylko to możliwe!

Paradise Cudna ta Twoja podusia! Ja mam mniejszą, ale też jest boska:)

Dziewczyny, ja miałam trudne ostatnie trzy wieczory, brzuch mnie ciągnął, rozpierał, bolał...nospa niespecjalnie pomagała...leżenie na lewym boczku troszkę...
Ale wczoraj to juz byla masakra. Stałam w kuchni, smażylam placuszki na obiadokolację i nagle złapał mnie wieeeelki skurcz, puszczało i łapało i tak wiele razy dopóki się nie położyłam, ale myślałam, że nie dojdę do łóżka:( Każdy krok i najmniejszy ruch wiązał sie z bólem:(Przestraszyłam się na maksa...wzięłam magnez i nospe, poleżałam i po jakiejś godzinie przeszło...Ale co strachu się najadłam to moje...

11 lata 1 miesiąc temu #795048 przez biedroneczka39
Paradise1982 kupuję fioletową jeśli to ma mi pomóc spać :laugh:
nati a wiesz od czego tak mogło boleć? Mi się wydaje że jak dużo pochodzę I za długo stoję to wtedy jest mi niedobrze I strasznie brzuszek ciągnie.

<3 Oliwia i Alicja <3

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka