BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #796296 przez beaciaa
Hmm Gosia27 może po prostu zadzwoń do ginekologa może uspokoi Cię trochę chociaż przez telefon. Miałaś już tak i na USG było ok więc pewnie nie ma czym się przejmowac :))!!

Uśmiechnięta86 co do wagi spokojnie ja schudłam do 13tc 4 kg teraz miesiąc później mam już tylko 3 na minusie :) (a nigdy nie miałam problemów z przybieraniem na wadze;p)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #796298 przez beaciaa
Hmm Gosia27 może po prostu zadzwoń do ginekologa może uspokoi Cię trochę chociaż przez telefon. Miałaś już tak i na USG było ok więc pewnie nie ma czym się przejmowac :))!!

Uśmiechnięta86 co do wagi spokojnie ja schudłam do 13tc 4 kg teraz miesiąc później mam już tylko 3 na minusie :) (a nigdy nie miałam problemów z przybieraniem na wadze;p)

11 lata 4 miesiąc temu #796315 przez sela
Hej kochane kochane kobietki jak miło że moge podzielic sie swoim szczęściem z innymi mamami :laugh: To moja pierwsza ciąża jestem prze szczęśliwa i trochę pełna obaw jak sie sprawdzę w nowej.Początki mojej ciąży nie były przyjemnie wymioty nie opuszczały mnie na krok czułam sie fatalnie :( Teras powoli wracam do siebie mam już tylko nadzieje ze zotało mi cieszyc sie rosnacym brzuszkiem i pierwszymi ruchami mojego szkraba,a wy?? już czujecie pierwsze ruchy?? :kiss:
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #796324 przez beaciaa
Cześc Sela !:)
To także moja pierwsza ciąża, ale mamy tu też mamuśki bardziej doświadczone;p
Ja 2 dni temu poczułam pierwsze ruchy dzidzi cudowne uczucie :kiss: :woohoo:
Na kiedy masz termin i jak rośnie Ci brzuszek ;p?

11 lata 4 miesiąc temu #796330 przez sela
Hej beaciaa
Termin mam na 19.05 a brzuszek rośnie ale na razie powolutku mam nadzieje ze na św będzie już bardziej widać :)Bardzo sie ciesze że trafiłam na to forum,obecnie jestem na zwolnieniu i zaczyna mi sie straszliwie nudzic,ale mam was wiec te 9 miesiecy na pewno upłynie mi super :*Powiec kochana jak ty sie czujesz i czy juz widac brzuszek??:)

11 lata 4 miesiąc temu #796336 przez beaciaa
Ja mam termin na 3 Maja :) Brzuszek zaczął mi rosnąc dopiero w ostatnim tygodniu(w końcu nie wyglądam jakbym się objadła) Ja niestety nie pracuję, studiowałam dziennie przeniosłam się na studia zaoczne bo codzienne dojazdy po 40km w jedną stronę średnio widzę:)
Ja na początku miałam straszne mdłości przez co schudłam, teraz jest o niebo lepiej bo i więcej energii i nie mdli :) Najgorszym problemem jest ból kręgosłupa, ale to było do przewidzenia ponieważ zmagam się już z tym od kilku ładnych lat, a ciąża tylko pogarsza bóle:(

11 lata 4 miesiąc temu #796345 przez sela
[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64099 [/image] [/link] Jesli chodzi o dolegliwości to doskonale cie rozumiem dla mnie początki były tragiczne tez schudłam zero apetytu,a wymioty po 3 miesiacach sie przyzwyczaiłam ze tak musi być :X Teras mdłości powoli ustepuja choc zdarza mi sie jeszcze z rana odwiedzic łazienke,jakos trzeba to przetrzymac oby tylko z dzieckiem było ok :) Ty znasz juz płec dziecka??i ile miałas juz usg??
Załączniki:

11 lata 4 miesiąc temu #796346 przez sela
Mam jeszcze pytanie co zrobic by ten suwaczek sie sam wklejeał??jeszcze nie obczajam tego :silly:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #796353 przez beaciaa
Ja na szczęście nie miałam ani razu bliskiego spotkania z łazienką, ale za to do 16 nie dało rady wejśc do kuchni bo od razu nie dobrze mi było...
Płec poznam 18.12 a USG miałam robione 2 razy :)

Co do suwaczka to tak musisz wejśc na stronę forum -> Profil-> Edytuj swoje szczegóły-> tam gdzie masz Podpis wklejasz cały link do suwaczka i będzie Ci się pojawiał już automatycznie przy każdym poście

11 lata 4 miesiąc temu #796372 przez sela
Ja tez miałam robione 2 usg,najpierw chodziłam prywatnie do lekarza,ale ze strasznie duzo kasy wydałam na niego zaczełam chodzic państwowo.Jak na razie jestem bardzo zadowolona ze zmiany bo pani ginekolog okazała sie bardzo fajna :) 10.12 mam miec kolejne usg i zastanawiam sie czy juz moze byc widac płec,niby ona m,ówi ze za wczesnie ale czytałam na róznych stronach ze jest mozliwe by okreslic płes juz 16 tygodniu

11 lata 4 miesiąc temu #796373 przez sela
co do tych suwaczków to który link mam wkleic tam jest pare chyba tego nie obczaje masakra jakas ze mna :angry:

11 lata 4 miesiąc temu #796377 przez Uśmiechnięta86
Cześć Sela!!!
Witam w gronie mamuś majowych:D
Ja jestem szczupła i zawsze ważyłam nie więcej niż 46 kg .
Na pierwszym ważeniu u ginekologa w 9 tygodniu miałam 45 kg a teraz mam 47 kg, ale brzusio mam spory:D Teraz schudłam i mam różnicy 22 cm w porównaniu z początkiem :D
Ale na moim niewielkim niskim ciałku super wielki się wydaje, co mnie raduje ogromnie hehhee
Tylko głowa mnie boli i zawroty mam-ale nie cały dzień tylko tak wybiórczo na godzinkę dwie pomęczy i przechodzi:D Ja pierwsze rucho-bulgotki miałam wczoraj ale czekam na takie żeby radować się razem z mężem :D Bo jak sama czuje to nikt mi nie wierzy :(

beaciaa- współczuje bólu plecków;/ Czy są jakieś sposoby na to ? Słyszałam że można w ciąży jakieś masażery używać takie delikatnie na prąd lub baterie. Na allegro jest tego sporo. Próbowałaś takich > ? Bo sama chciałam sobie taki kupić, a Ty pewnie wiesz czy to pomaga...???

11 lata 4 miesiąc temu #796385 przez beaciaa
Sela ten link który jest pod 'Kod dla forum z obsługą UBBCode lub BBCode' :)
A co do USG miałam wizytę u ginekologa tydzień temu, prywatnie i zapytałam jak to jest co do tego jaka płeć czy już mogę poznać bo niektóre dziewczyny wiedzą już 12-13 tydzień. Powiedział mi, że USG może robić mi nawet co 2 tygodnie bo dla niego to czysty zysk, ale dzieci średnio lubią USG :-) Poza tym radził się wstrzymać do kolejnej wizyty (czyli to będzie jakiś 21 tc) o płeć bo mówi, że nie lubi jak później jest opinia o lekarzach, że strzelają jaka płeć i woli być pewny na 99% jak będzie mnie informował :)

Uśmiechnięta86 no u kobiet chudziutkich szybko wychodzi brzuszek :) Co do zawrotów poleżec, wyjść na świeże powietrze a za jakiś czas samo przejdzie.
Co do masażerów nie próbowałam czegoś takiego sama nigdy. Chodziłam na rehabilitacje i masaże. Teraz będę musiała odwiedzić znów moją Panią neurolog żeby dowiedzieć się co i jak..
Najgorzej to czułam się teraz po zjeździe na studiach sobota niedziela 12h siedzenia i co 1,5h 10 min przerwy- masakra!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #796388 przez sela
Witaj Uśmiechnieta86 :kiss:
To ty laseczka jestes taka szczplutka kurcze ja to przed zajsciem w ciąze wazyłam 65kg :blush: przy tych wymiotach schudłam do 62kg a teras waze 63kg.Co do bulów głowy to tez mi dokuczaja i zatykaja mi sie uszy bardzo sie wystraszyłam bo myślałam ze to wysokie cisnienie ale zaczełam mierzyc i co sie okazało ze mam bardzo niskie :dry: Lekarz powiedziała mi bym sobie walneła mała kawke po objedzie jak tak bedzie bolała mnie głowa,hy ale czy to pomaga szczerze to srednio

11 lata 4 miesiąc temu #796392 przez Gosia27
Dziewczyny plamienie sie nasiliło,jade do gina :( 3majcie kciuki!!!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka