BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #795378 przez nati.olsztyn
Karla Pewnie jeszcze chwila moment i poczujesz. Ja w pierwszej ciąży poczułam w 18 tygodniu, chociaż wiem że co ciąża to jest inaczej. To było takie jakby szuranie od środka:-) Trudno pomylić to z czymś innym:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #795524 przez biedroneczka39
Tak karla, nati ma rację. Tego nie pomylisz z niczym innym. Ja też czekam z utęsknieniem aż poczuje kopniaczki. Daję sobie jeszcze z 3 tygodnie I cierpliwie czekam :laugh:
Jestem głodna. Idę na kanapki z serem :D

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #795549 przez nati.olsztyn
Witajcie!
Ja się wczoraj położyłam do łóżka i poczułam takie jakby stukniecia:D Cudne to było! Więc się doczekalam:-) To nie to co konkretne kopniaki ale zawsze coś;-)

11 lata 1 miesiąc temu #795562 przez usia
Dziewczyny ja też chce.... :)

11 lata 1 miesiąc temu #795565 przez mowmimama
Cześć :))

ale dzisiaj długo sobie pospałam, 9:40!:) i wiecie co dalej w łóżku leżę, ale w końcu dzisiaj jest niedziela i można tak :) jak co niedzielę wybieram się dzisiaj na obiad do teściów :) wczoraj byłam na urodzinach u przyjaciółkach, objadłam się trochę słodkościami, a co! :P czasami można :)
ja do swojego brzuszka jak mówię, to mówię jak do dziewczynki i mam nadzieję, że to będzie dziewczynka :P
ja już skończyłam studia pod koniec października, a w poniedziałek mam ostatnie zajęcia (chodziłam na kurs) i od wtorku siedzę w domu...myślę by od stycznia może pójść na 3 miesięczny staż, by nie siedzieć cały czas w domu, ale zobaczymy jak z tym będzie.

Uśmiechnięta86 usiajak mi miło :) mogę być Twoją inspiracją, póki sama się wytrwale tego trzymam :) ale oczywiście bez przesady, jak przed ciążą, też starałam się nie jeść słodyczy, choć ciężko z tym było, ale raz w tygodniu w weekend siadałam i zajadałam się czekoladą, w kilka min jej nie było :P i teraz też uważam że raz w tyg jak sobie pozwolę to nic się nie stanie, bądź jak jestem właśnie na urodzinach, czy jak będą święta :)mmm dobrze mieć takiego mężczyznę w domu :P mój takich wymyślnych posiłków nie robi ale jak dla mnie gotuje też wspaniale, tym bardziej że ja w kuchni taka sobie jestem, wole sprzątać :P

biedroneczka39śliczny bobasek :)ah ja jeszcze nic nie kupuje, kupię coś na święta, jak mój wróci do domu i już strasznie nie mogę doczekać :)
Mmusiato oby wszystko dobrze się skończyło, i byś bez problemów przeszła na L4! :) chociaż Twój szef pewnie jakieś swoje 3 grosze dorzuci;/
MoniaWmoże łańcuszek z jakąś zawieszką?
Gosia27Śliczny maluszek !:)kurcze to rzeczywiście, biedna;/ a ja planowałam jutro na śniadanie zjeść makrele wędzoną;/
marcynianie ma co słuchać koleżanek, moja przyjaciółka też nasłuchała się swoich koleżanek i później żałowała że je posłuchała bo musiała wszystko na raz kupić...więc jak masz ochotę kupować to kupuj, tym bardziej że już jesteś w 17 tygodniu :)
nati.olsztynojej współczuję, oby Cie już więcej takie bóle nie łapały;/

ja wstaje, idę drugie śniadanie zrobić, trochę ogarnąć mieszkanie i uciekam :)

11 lata 1 miesiąc temu #795631 przez nati.olsztyn
Kobietki Pamiętacie Madziarah??? Jak dobrze pamietam to była tu u nas chwilkę, jeśli się nie mylę?... Niestety jej Maleństo postanowiło przyjść do niej w późniejszym czasie i wczoraj Bidulka poroniła... To takie niesprawiedliwe!!! :(

11 lata 1 miesiąc temu #795639 przez ciarnaaa
Hej dziewczyny :) Jestem nowa na forum. też spodziewam się dzidziusia :) To moja pierwsza ciąża :)termin mam na 24 kwietnia :) Wiem że to wątek dla Majówek ale kurcze nie mogłam nigdzie znalezc Kwietniówek.... Nie umiem się jeszcze poruszać po tym forum :) W 13 tygodniu dowiedziałam się że będzie synek :) Marcelek :) niby lekarz powiedział że na 100% ale za wczesna była ciąża jak dla mnie i czekam na kolejne USG i potwierdzenie :) wtedy wybiorę się na zakupy :) :silly: W sumie byłam nastawiona na dziewczynkę ale już mi wszystko jedno :) aby było zdrowe :) ruchów jeszcze nie czuję ale czekam z niecierpliwoscią :) Mogę do was dołączyć? Pozdrawiam

11 lata 1 miesiąc temu #795644 przez nati.olsztyn
Ciarnaa Witam Cię tu goraco!!!:)
Przepraszam za moj smutny poprzedni wpis! Tu masz link do kwietniówek:http://www.zapytajpolozna.pl/53-przyszle-mamy/726324-kwietniowki-2014.html
ale nie możesz już nas zostawić!!!:) Jak się czujesz?

11 lata 1 miesiąc temu #795659 przez ciarnaaa
Hej :) Dzięki za miłe przyjęcie ;) nie wiem czemu ale przeczówam że i tak urodzę w majówkę :P Kurczę smutna sprawa z tą dziewczyną... W którym była tygodniu? :(

Ogólnie czuję się swietnie. Od początku zero wymiotów i prawie nie wyczówalne mdłosci. Jedynie chodzę bardzo wczenie spać ale mi to nie przeszkadza :silly: Tylko ciąża nie była planowana i zaszłam na diecie na której schudłam 30 kg i ze względu na ciążę musiałam przerwać... Teraz efekt jojo mnie dopada... Nie wiem co będzie na koniec.... Tego się najbardziej boję... Bo jestem w 18 tyg i od początku przytylam juz około 7 kg :(

11 lata 1 miesiąc temu #795662 przez nati.olsztyn
ciarnaa Madziarah była w 13 tygodniu ale okazało się ze w 9 Bąbelek przestał się rozwijać a wczoraj zaczęła krwawic.

Fajnie ze nie masz ciążowych dolegliwości:-) A wagą się nie przejmuj, po ciąży znów zrzucisz. Dla dziewczynki jakie macie imię?:-)

11 lata 1 miesiąc temu #795669 przez Gosia27
Hej dziewczyny,
to straszne że tak się dzieje, że mamy tracą swoje maluszki :(

witam nową mamusię
kiepawo się dziś czuję,słabo mi jakoś. Brzuch boli...i nie wiem czy to nie od przytulanek z em-kiem... ale co tu zrobić jak się tak chce!!!!

Na obiad się robią dusozne warzywa w bulionie z podpiekanym karczkiem :lol:
A po za tym nic wielkiego bo na dworzu szaro buro i ponuro.
Danusia gdzie jesteś???

Ależ Wam zazdroszczę już ruchów, nie mogę się doczekać pukania naszej Hani, Zosię czułam już w 16hbd!

11 lata 1 miesiąc temu #795683 przez nati.olsztyn
Gosia Raczej na pewno boli Cię po przytulankach:-) to normalne:-) To Ty jeszcze szybciej poczulas swoją maleńką niż ja D. A jak powiedziałam swojej ówczesnej gin że już czuję to mnie wręcz wyśmiala, że niby za wcześnie. Oj jak się cieszę ze już do niej nie chodzę ( odpukać!);-)

11 lata 1 miesiąc temu #795709 przez Uśmiechnięta86

Cześć dziewczyny!!!:D
Pozdrawiam was wszystkie gorąco!
Byłam wczoraj na urodzinach przyjaciółki było tyle pysznego jedzenia...
Wybierałam tylko zdrowe - na szczęście większość włąśnie taka była. Sałatki owocowe, ciasteczka francuskie ze szpinakiem, warzywa świeże, zupa burito, tortilla z warzywami i szyneczką eh wspaniale się dziś czuje ! Humor poprawiony bo się uśmiałam wczoraj.Polecam imprezki:D Póki jeszcze mamy siły:P

Ciasta i słodyczy nie zjadłam - jestem z siebie bardzo dumna:P
Ciarnaa- Witam nową mamunie:D
Nie smaż i nie jedz słodyczy. Jakbyś mocno tyła dalej to do dietetyka idź. Bo przecież nie chodzi o wygląd tylko żeby CI jakieś żylaki lub hemoroidy nie wyszły. Wiadomo że tłuszczyk za duży obiąża układ krążenia. I ja bym tylko się martwiła o twe zdrówko. Bo tłuszczyk to można faktycznie zrzucić po ciąży.

marcynia- kupiłam mazidło na pryszcze za twą radą nie ma kwasów, tylko olejek z drzewa herbacianego i jakieś glinki:D

Jak się kochane czujecie ? Bo czytałam że różnie było. Dwa dni nie było mnie a tu tyle się wydarzyło:o
Jak wasze brzuchy? Mam nadzieje że nie bolą już dziś??

11 lata 1 miesiąc temu #795719 przez Uśmiechnięta86
Postanowiłam poduche uszyć sama. Jak ją stworze to wam wyśle fote. heheh

11 lata 1 miesiąc temu #795724 przez marcynia
Hej !!

Jak Wam mija niedzielka ?? :D

Witam nową mame :)

Uśmiechnięta - daj znać czy są jakieś efekty :) ja już jutro dermatolog :)

Eh co za pogoda, najchętniej nie wychodziłabym z domu ale jak to mówią praca uszlachetnia ;) hehe

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka