BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #793217 przez biedroneczka39
dzis czuje sie o wiele lepiej niz wczoraj ufff :laugh:
Moj kotek przygotowal mi wczoraj herbatke z sokiem wycisnietym z jednej cytryny i miodem. Tesciowa kazala zjesc surowe zoltko z cukrem a dzis jestem jak nowo narodzona he he :lol:

Wstawiam foto naszej 6,5 centymetrowej dzidzi :)

<3 Oliwia i Alicja <3
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #793220 przez Paradise1982
Nati - dzieki, mysle, ze ja tez slyszalam jakies ruchy w takim badz razie :) Ja nie walcze z zachciankami, ale tez sie nie objadam, ale jak mam na cos ochote, to nie walcze ze soba, chociaz ja tak ogolnie to nie mam jakis specjalnych zachcianek i jem raczej normalnie.

Biedroneczka - sliczna dzidzia!! :kiss:

Ja siedze w pracy i nie mam za duzo do roboty, wiec sie nudze, a przez to moj czas wolniej plynie :dry:

11 lata 1 miesiąc temu #793251 przez Mmusia
Jestem w kropce, załamie się dziewczyny :(

Chciałam iść na L4 od 27 listopada ( tak się umówiłam z Panią doktor że na następnej wizycie wystawi mi L4 ) a tu w pracy zarządzono 25 listopada z samego rana dla wszystkich badania okresowe ( w tym mocz i krew) i co ja zrobię jak na badaniach orzekną, że mogę pracować. :(

Czekałam na to L4 jak na zbawienie a szef to normalnie staje na głowie żeby mi życie uprzykrzyć.

buuuuuu

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

11 lata 1 miesiąc temu #793253 przez Uśmiechnięta86
biedroneczka 39- :kiss: Jaki piękny dzidziuś :D Mój był taki sam ale bez uśmieszku na usteczkach :D hehhe

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #793276 przez nati.olsztyn
Mmusia napisał:

Jestem w kropce, załamie się dziewczyny :(

Chciałam iść na L4 od 27 listopada ( tak się umówiłam z Panią doktor że na następnej wizycie wystawi mi L4 ) a tu w pracy zarządzono 25 listopada z samego rana dla wszystkich badania okresowe ( w tym mocz i krew) i co ja zrobię jak na badaniach orzekną, że mogę pracować. :(

Czekałam na to L4 jak na zbawienie a szef to normalnie staje na głowie żeby mi życie uprzykrzyć.

buuuuuu

Mmusia Bidulko, straszny ten Twój szef! A może spróbuj przesunac wizyte na wczesniejszy termin, moze zadzwon, powiedz jaka jest sytuacja...hmmm? Trzymaj sie cieplutko!

Biedroneczka Śliczne Maleństwo!!!:)

11 lata 1 miesiąc temu #793278 przez Paradise1982
Mmusia - bardzo mi przykro to slyszec, szczegolnie, ze masz wrednego szefa :( Kurcze, nie wiem, co Ci poradzic. Ja nie mam wyjscia i musze pracowac do prawie konca marca, ale w Twojej sytuacji tez bym chcialam juz isc na zwolnienie :( Wspolczuje szefa :(

11 lata 1 miesiąc temu #793311 przez Uśmiechnięta86
Mmusia: Możesz i tak przynieść L4 . Nie wydaje mi się aby mocz i krew na tych badaniach w pracy były przeszkodą. Bo możesz nie mieć stanu zapalnego i być na L4 z różnych powodów.Prawda?

Kochane: Wiecie może dlaczego nie powinno się spać na plecach w ciąży ? Budzę się w nocy na plecach z bólem brzucha. I zmieniam pozycje na bok i juz nie boli. Przeczytałam że nie wolno spać na plecach w ciąży (od 15 tygodnia) a dlaczego nie napisali;/???

11 lata 1 miesiąc temu #793313 przez karla2102
hey dziewczynki;)

becia, biedroneczka , danusia super wiadomości cieszę się razem z wami kochane;)

Co do witamin to ja biorę pregna plus fajne, małe, łatwe do połknięcia i dobry

skład... Niestety po ostatnich wynikach morfologia mi spadła i lekarka kazała zacząć

brać witaminki..

Mój jadłospis jest nieplanowany jem na co mam chęc np dziś na śniadanie bułeczka z

polędwicą sopocka i

pomidorkami chery ( nie mogę się od nich opędzić jem je tonami hehehhe) oraz szczypiorem..

II śniadanie jakiś owoc i serek waniliowy, obiad gulasz z kurczka ,ziemniaczki i jakaś

sałatka z warzyw z feta bo tez uwielbiam... później kolacja ale nie wiem co zjem jeszcze

i czasem jakiś baton najlepiej Pawełek tofi.

Paradise ciesze się ze juz cie bioderka nie bolą , mnie tez przestał bolec kręgosłup.

Chyba dzieci nam się przesunęły :laugh: :laugh: ...

Gosia trzymam za ciebie kciuki mocno....

U mnie dzisiaj dzień jak co dzień hehehhe leżenie w domku ,mąż w pracy a ja obiad pranie

lekkie porządki itp... Czuje się dobrze i wszystko jest okey..... to do później kochane;) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :cheer:

11 lata 1 miesiąc temu #793314 przez Uśmiechnięta86

11 lata 1 miesiąc temu #793320 przez Mmusia
Rozmawiałam z taką pielęgniarka i mnie pocieszyła powiedziała że zdolność do pracy na stanowisku biurowym to inna sprawa a przecież ginekologicznie mnie badać nie będą a na l4 pójdę z przyczyn ginekologicznych. W sumie ja mogę mieć wyniki dobre co nie znaczy, że mogę pracować i że z dzieciątkiem jest wszystko ok. Tak mi powiedziała. Powiedziała ze jak dostanę L4 to jak się zapytają o jakiś powód to mam podać że coś z dzidzią się pani doktor nie podoba i stąd L4.

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

11 lata 1 miesiąc temu #793328 przez nati.olsztyn
Dla ciężarnych spanie na lewym boku jest najbezpieczniejsze ze względu na przepływy w naczyniach. W takiej wlasnie pozycji są one najlepsze. Ale też nie możemy świrować bo chodzbyśmy nie wiem jak chciały to nie da się raczej przespać całej nocy w jednej pozycji:)

11 lata 1 miesiąc temu #793352 przez Uśmiechnięta86
Mmusia- Wiedziałam :D Dobrze że się wyjaśniło :*
Ja idę od 9 miesiąca czyli połowa kwietnia na L4 chyba że zdrowie zmusi wcześniej...
Ja wolę jak najdłużej siedzieć w pracy bo w domu czuje że zaczęłabym za dużo myśleć o porodzie. A odrzucam ta myśl cały czas. Trochę to jeszcze dla mnie odległe i niewyobrażalne... Może jak pójdę do szkoły rodzenia to mi przybliżą temat i panika zniknie. Planuję w 25 tygodniu zacząć szkołę rodzenia w szpitalu w którym będę rodzić :D

11 lata 1 miesiąc temu #793367 przez biedroneczka39
Mmusia no to problem rozwiązany. Masz fajną panią doktor :).
Ja też jem to na co mam ochotę. Myślę że mój organizm się domaga tego czego potrzebuje hi hi :laugh:
Słodycze hmyyy w tej ciąży mogą nie istnieć póki co. Może się jeszcze zmienić :woohoo:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #793381 przez usia
mowmimama - super ten twój jadłospis. Muszę popracować nad swoim. Na razie jem na co mnie naleci i owoce oczywiście.

biedroneczka - dobrze że sie dzisiaj lepiej czujesz a foto super. Na moje musicie jeszcze poczekać bo z NFZ nie dają. Może w grudniu coś wkleję.

karla - uwielbiam batonik Pawełek tofi :) mniam..

danusia - ładnie opisalas swojego bobasa. Rączka pod głową tak jakby czekał i myślał co zachwile zjem :laugh: hihi

11 lata 1 miesiąc temu #793437 przez Gosia27
Hej kochane,my już po badaniach. z USG wychodzi że to 11tydz4dz, ale dzidzia ma 4,5cm i co najwazniejsze prawidłowe przepływy przez duże naczynia krwionośne Serduszka nie da się w tym okresie całkowicie ocenic i na pewno będę miała jeszcze 2xecho serca! I co jeszcze będzie najprawdopodobniej druuuuga dziewczynka. Jutro wstawię foto, jesteśmy u znajomych.

Buziaki kochane,jutro Was nadrobię :kiss:
Uwielbiam Was!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka