BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #789185 przez nati.olsztyn
Paradise A próbowałaś kawkę wypić na ten ból głowy? Może masz niskie ciśnienie. Jeśli to wina niskiego ciśnienia to kawa powinna pomóc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #789248 przez Paradise1982
Nati - kawka wypita, bol wciaz okropny. Moze dlatego, ze jestem zestresowana klotniami z moim i wiecznie placze :(

11 lata 1 miesiąc temu #789253 przez karla2102
hey dziewczynki;) sorki ze się nie odzywałam ale tez dwa dni strasznie bolała mnie głowa ze aż wymiotowałam......
Paradise ja żadnych leków nie brałam aby mięte piłam bo myślałam ze mi coś zaszkodziło...
Agnieszka 23 ja mam jeszcze jeden ząbek do zrobienia i muszę zrobić przed rozwiązaniem bo boje się żeby mi się bardziej nie popsuł..... Ale nie martw się też nie lubię chodzić do dentysty.....
My dzisiaj z mężem bierzemy się za posprzątanie akwarium i mieszkania także kupa roboty.....
Paradise
też mam chęć kupić już jakieś ciuszki dla maleństwa ale z M ustaliliśmy ze zaczniemy kupować od stycznia wyprawkę;))))

pozdrowienia i buziaczki i do później :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #789256 przez nati.olsztyn
Paradise Zatem to pewnie od płaczu. Ja wczoraj pół dnia ryczałam i wieczorem tez głowa bolała, a oczy miałam masakrycznie spuchnięte. To może jak masz to melise wypij.

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #789257 przez Paradise1982
Karla - no wlasnie, ja tez najpierw chcialam w styczniu, bo juz bede po drugim USG, ale jakos sie powstrzymac nie moge :)

Ja juz nie wiem, co mam zrobic, tak mnie glowa boli, chyba ja sobie odrabie...
Ma ktos siekiere? :P

11 lata 1 miesiąc temu #789259 przez Paradise1982
Nati - haha, witaj w klubie spuchnietych oczu. Dlaczego ciaza musi byc taka smutna, nie potrafie sie z niczego cieszyc ostatnio :( a mojego to bym najlepiej zamordowala :angry:

11 lata 1 miesiąc temu #789285 przez nati.olsztyn

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 1 miesiąc temu #789295 przez Gosia27
Hej kochane, nie smutajcie się tak, nie kłóćcie się z ukochanymi, proszę :) i każdą ściskam z osobna.
Ja wczoraj byłam na nocy zakupów w galerii i chyba się znowu przemęczyłam bo znowu śladowe ilości brązowego śluzu, dzowniłam do swojego gina, alema dyżur w innym mieście, zaproponował mi pobyt w szpitalu a na to przy Zojce niestety nie mogę sobie pozwolić, więc leże brzuchem do góry i odpoczywam. Nic mnie nie boli, już śluz znowu jest żółty, ale łzy do oczu mi napłynęły, 21,11 mam badania prenatalne to już w czw i nie będę ganiać do lekarza bo wiem że wszytsko z dzidziolem dobrze.

11 lata 1 miesiąc temu #789315 przez biedroneczka39
nati, paradise nie płakać mi tu kurczę. Po burzy zawsze wychodzi słońce.
Ja mam wszystkie ząbki poleczone. Kontrola za pół roku :laugh:
Mój dziś wraca z delegacji więc pichcę w kuchni ciasto I lepię ruskie pierogi bo mój ubóstwia :lol:
Byle do środy do pierwszego USG :woohoo:
Ja się podkusiłam I już mam kilka mini bodów w domu I malusie skarpetulki :lol:
Co ma być to będzie a już na pewno nie będę wierzyć w przesądy.
Do usłyszenia. Miłej sobotki kochane :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #789340 przez usia
Mam problem. Od rana pobolewa mnie brzuch i jak byłam w łazience to na papierze zobaczyłam lekko brązowy jak kawa z mlekiem gesty śluz. Strasznie się martwię od czego to. Dodam że na początku ciąży miałam plamienie leżałam w szpitalu i do tej pory biorę luteine.

11 lata 1 miesiąc temu #789343 przez usia
Gosia- widzę że ty też biedna masz problem. :(

11 lata 1 miesiąc temu #789352 przez beaciaa
Usia- dzwoń najlepiej do lekarza.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

agnieszka_23- co do finansów lepiej przez kolejne 3-4 lata się nie zapowiada bo chcielibyśmy miec 2-3 dzieci, więc nie ma żadnej różnicy chyba że byśmy czekali z 5 lat..;p

Co planujecie dziewczyny na obiad bo ja zero pomysłu :( Kocham, a raczej kochałam jeśc ryby, ale od początku ciąży mnie strasznie odrzucają, więc boję się ryzykowac spotkaniem z łazienką;/

11 lata 1 miesiąc temu #789371 przez Paradise1982
Gosia/ Usia - czytalam, ze sluz kawa z mlekiem nie jest niczym niepokojacym, ale Was rozumiem, bo tez bym sie strasznie zdenerwowala, ja pewnie bym poleciala do lekarza...

Ja zeby sobie zrobilam jak bylam w Polsce w sierpniu, planowalam zrobic przed zajsciem w ciazy, a teraz wiem, ze bylam wtedy pare dni po zaplodnieniu hehehe! Mam jeszcze jedna malutka dziurke, ponoc moze poczekac, wiec przejde sie do lekarza pewnie po porodzie, tutaj w Anglii, bo mam za darmo ze wzgledu na ciaze.

Beaciaa - dobrze wiedziec, ze nie tylko ja jestem wredna :( Nienawidze samej siebie za to czasami, i wiem, ze przesadzam, ale naprawde nie potrafie tego powstrzymac. W sumie to byla jego wina, ale nie musialam az tak na to zareagowac. No coz, dzieki Bogu ciaza nie trwa iles lat, bo chyba bysmy sie rozstali...

My raczej dzis wyjdziemy na obiad, bo mi sie nie chce gotowac. A z drugiej strony nie mam na nic ochoty... :dry:

U nas dzisiaj piekna pogoda, wiec zeby ostudzic emocje pojde sobie na spacer nad morze, na pewno mi to dobrze zrobi :)

Milego dnia dziewczyny! :kiss:

11 lata 1 miesiąc temu #789385 przez Uśmiechnięta86
agnieszka_23- Kochana natka pietruszki cała surowa, i surowe owoce zmiksuj blenderem -jeśli nie masz go to kup, albo mikserem zmiażdż (taki nóż który tnie na miazgę ma chyba każdy mikser w zestawie...) blender się przyda bo nim tez można w próżniejszym etapie zupki dziecku miksować :D a jest malutki i poręczny mniejszy i lżejszy niż mikser. Bardzo przydatne urządzenie ręczne ok 80-120 zł kosztuje.

Przepis na sok uzdrawiający:
Natka pietruszki musi być surowa, i owoce również. Bombardujesz w ten sposób witaminą C bakterie chorobotwórcze. Pij, pij a wyzdrowiejesz. Mi się udało:D Ja leżałam jak dętka i mąż mi te soki/papki podawał a byłam taka słaba i chora że ledwo do wc szłam o własnych siłach.

Mleczko z miodem:
Mleko z miodem nie może być gorące bo zabija się w ten sposób właściwości uzdrawiające miodu. Mleko ma być delikatnie ciepławe, a najlepiej po prostu w temperaturze pokojowej .

usia i Gosia27- trzeba iść do lekarza żeby to nie było krwawienie lub aby je powstrzymać, ale bez nerwów czytałam w poradniku że to bardzo częste i rzadko jest groźne. I większość kobiet po wizycie u lekarza dostaje duphaston, i przymus odpoczynku i minimum 9 godzin snu :D
Ja zażywam ten lek na twarda macice,a moja przyjaciółka w ciąży jak krwawiła tez go miała (urodziła zdrowego synka a krwawiła do 7 -go miesiąca z lekami) . A że ma kochana przyjaciółka całą ciąże płakała to i plamiła z nerwów całą ciąże- bo to podobno głównie od stresu i zmęczenia.
wypijcie Melisę i odpoczynek z konieczną wizytą u lekarza. Trzymam mocno kciuki :D Napewno będzie wszystko w porządku z dzidziusiem.
U mnie w Krakowie z takim plamieniem można jechać do szpitala na oddział ratunkowy który kieruje na oddział ginekologiczny na usg i natychmiastową wizytę u lekarza. Może u was też tak to działa? Ja bym poszła od razu do szpitala- bo po co się stresować.
nati, paradise- polecam wizytę w teatrze ( mayday -extra komedia), kinie na komedii, albo w filharmonii. mnie to wspaniale uspokaja i od razu przestajemy się z mężem kłócić bo i on się wycisza:P:D

beaciaa- mnie tez odrzuciło od ryb, a zawsze je kochałam, ale jeszcze mi smakują w tempurze :P U mnie na obiadek Burito z chili i sałata z warzywkami, mozarellą i sosem na oliwie z oliwek oraz świeży sok z marchwi :D- gotuje mąż ! :D MNIAMMMMM!!!
Słodycze mnie odrzucają ... nawet żelki są fuuu... dziwne...to takie nienaturalne hehhe
Biedroneczka39- ja mam już wszystko zostawione u sióstr, kuzynki i przyjaciółki, a mama kupiła juz pieluchy i smoczki. Chciałabym coś kupić dzidziusiowi, ale te wariatki już wszystko kupiły:D hehhe może też skarpeteczki kupię albo śliniaczek :D Bo wszystko mam ;/ Ja w zabobony nie wierzę tylko Bóg i jego zasady mnie przekonują;D

11 lata 1 miesiąc temu #789417 przez Uśmiechnięta86
Paradise1982- a może okład zimny i gorąca Melisa na ból głowy?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka