BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #785611 przez SYLWIA
Danusia to super,że dzidzia zdrowa.

[url=http://www.su

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #785614 przez usia
Danusia- cieszę się razem z Toba kochana :)
Możesz mi opisać jak przebiegało badanie krok po kroku bo się zastanawiam czy robić?? I ile cię kosztowało.

11 lata 5 miesiąc temu #785658 przez agnieszka_23
hej ;)

mowmimama- właśnie ten sezon jest okropny.. ;/ ja też biorę prenatal grip care, prenalen tabletki na gardło i piję ogrom soku z malin.. jest coraz gorzej.. dzisiaj mówiłam lekarzowi, że naprawdę mnie rozkłada a on "kup sobie jakiegoś strepsilsa i już".. :dry:

marcynia- ja jestem inna ;d zawsze miałam prawą większą :laugh: a teraz to prawie wcale nie urosły :)

usia- idź zrób !! naprawdę warto ! :laugh: ja się bardzo cieszę, że poszłam :)

ja miałam dziś wizytę- dostałam skierowania na następne badania, siadłam na minutę na fotelu, wybadał mnie tylko palcami.. za to bardzo boleśnie.. i teraz w ogóle jestem okropnie obolała.. :dry: usłyszałam serce i nic więcej. Następna wizyta za 3 tygodnie, a w poniedziałek usg :)

11 lata 5 miesiąc temu #785689 przez danusia87
usiu badanie polegało na tym że robili dokładne usg aby zmierzyć przezierność karkową i czy dziecko ma prawidłową kość nosową aby wykluczyć choroby mongolskie... Kosztuje to u nas 100Euro ale mi ze względu na poprzednią chorą ciąże (którą i tak straciłam) Lekarka powiedziała że załatwi mi to tak abym nie płaciła a jak jej się nie uda to druczek do zapłaty przyjdzie mi do domu. Mam jednak nadzieje ze nie bede musiala placic!!!

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #785692 przez nati.olsztyn
SYLWIA napisał:

Nati pisałaś jakiś czas temu,że kupiliście dla synka łóżko. Jak mu się w nim śpi nie spada itp?

Jak go tam położę gdy zaśnie czasem na rekach to trochę pośpi, ale jeszcze nie zdarzyło mu się tam zasnąć... Chociaż coraz częściej i chętniej tam wchodzi i układa się na podusi, wiec jest szansa ze może kiedyś się przekona... Nie chcemy póki co na sile go tam usypiać, boję się że się zrazi.

Danusia - Bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze:)

Ja już czekam na kolejne badania, ale jeszcze troszke musze poczekac:) No i nie mogę sie oczywiście doczekac kiedy poczuje wyraźne ruchy Bąbla...;) Dawida poczułam w 18 tygodniu ale on był mega ruchliwy, ciekawe jak bedzie z tym Maleństwem...

11 lata 5 miesiąc temu #785778 przez Paradise1982
Hej dziewczyny!

Co do piersi, to ja tez mam prawa wieksza, hehe. Zawsze mialam duze i teraz jeszcze urosly. Moj sie bardzo cieszy, ja mniej...

Danusia - oj jakie cudne wiadomosci, hurra!! :lol: No to teraz czas na suwaczek kochana!!

Dziewczyny, od paru dni czuje sie, jakby mi cos ciezkiego siedzialo na zoladku, normalnie jakbym kamien polknela, a wczoraj mnie tez zoladek pobolewal.Mam juz dosc. Miala to ktoras z Was???

Ja jeszcze w pracy, nie moge sie doczekac, az sie poloze :(

11 lata 5 miesiąc temu #785913 przez mowmimama
Cześć dziewczyny :)

karla2102 co tam że niewyraźne, ważne że widać zarys bobaska :)) ile już ma cm?:)

mallgoonia najważniejsze że Tobie i maleństwu się nic nie stało:)

gosia27 ja staram się jeść o ustalonych przeze mnie godzinach i odżywiać się zdrowo :) choć nie powiem, w niedzielę jak nie miałam apetytu, i na wadzę 1,5 kg mniej, mój ukochany przyniósł mi kinderki, które z miłą chęcią zjadłam ;p ja też musiałam się zmuszać nati.olsztyn, na szczęście moj w porę do domu wrócił i mógł mi gotować, bo stanie w kuchni było dla mnie potworne.

danusiacieszę się, że wszystko jest w porządku::))) teraz możesz być spokojniejsza :)

agnieszka23 tak Ci powiedział;/ może wieczorem jedź na pogotowie, ja chciałam tak zrobić jakbym miała wysoką temperaturę. U mnie dzisiaj jest już lepiej, mam dalej katar, ale na szczęście z gardłem mam spokój. Miejmy nadzieje, że Tobie też zaraz to minie:)

Moj ukochany pojechał parę godzin temu, wróci dopiero 12 grudnia :( smutno jakoś :( stosujecie jakieś kosmetyki na rozstępy na brzuszek ?

11 lata 5 miesiąc temu #785959 przez biedroneczka39
danusia super kochana. Rób suwaczek :)
U mnie ok tylko smutno bo mój w delegacji I nic mi się nie chce.
Trzymajcie się. Dobranoc.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #786009 przez Paradise1982
Mowmimama i Biedroneczka - współczuje wam dziewczyny be facetów :(

Ja używam masła kakaowego specjalnego na zmianę z Bio Oil.

11 lata 5 miesiąc temu #786066 przez biedroneczka39
A ja się jeszcze nie smaruję niczym. Po kąpieli tylko jakiś balsam albo olejki wlewam do kąpieli.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 5 miesiąc temu #786243 przez Gosia27
Juhhhuuuuuuuuu jestem pierwsza :P
Dzien dobry moje miłe panie, ja juz po drugim śniadaniu, strasznie szybko robię się głodna :dry: i mąż mówi że jestem monotematyczna bo tylko gadam o jedzeniu :lol: czuję się rewelacyjnie tylko często krew z nosa mi leci,w poprzedniej ciązy było tak samo. I brzuch póki co mnie nie boli,nawet piersi sflaczały :lol: tylko pełno żył na nich wyszło.
Pogodna dziś u nas typowo łóżkowa,szaro buro i ponuro. A musze wyjść do apteki i wziąć ze sobą Zosię. Obiadu nie gotuję bo mam pełno resztek w lodówce :ohmy:
Mała rzadzi od 6-tej :dry: i nie zamierza pójść spać, moja mała pindzia ;)
Miłego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #786255 przez marcynia
Hej, hej!!

Uśmiechnięta- nie ćwicze nic jeszcze, miałam zacząć chodzić na basen ale coś mi nie pykło :)
danusia - super!!

Pogoda pod psem;/ nic się nie chce, a już w ogóle wstać do pracy to była katorga :)

11 lata 5 miesiąc temu #786347 przez Uśmiechnięta86
Witam Was wszystkie w ten piękny jesienny dzień :/ Błehhehe
(183 dni do spotkania z dzidziusiem :D )

Ćwiczę sobie delikatnie na tej piłeczce, ale kupiłam za dużą.
Zapomniałam że mam 1,55m wzrostu. I mąż się ze mnie śmieje że nie mam jak wejść na ta piłkę.
Dla wszystkich dziewczyn które chcą ćwiczyć z piłką. Kupcie najmniejszą bo z dużą jest mniej opcji ćwiczeń i wygląda się na niej jak krasnal hehhehe :D
Marcynia- a ja się boje basenu bo się kiedyś grzyba na stopie nabawiłam i już tam nie pójdę;/ Mieszkam w Krakowie...może któraś z was wie gdzie tu jest czysty basen ? Bo ja koło siebie mam same przeludnione :( To żadna przyjemność pływać dookoła własnej osi jak wszyscy chlapą Ci w oczka :D
Gosia27- obiad z resztek ...mniam uwielbiam takie nieoczekiwane rozwiązania

biedroneczka39- smaruj się smaruj.... ja używam kosmetyków z rossman (bo są tanie i nie uczulają mnie, a czy faktycznie nie będzie rozstępów?... DAM WAM ZNAĆ )
Idż do koleżanki jak mojego nie ma to mi pomaga :D

PARADISE1982- masło kakaowe tez jest wspaniałe w użytkowaniu ! jak lubisz masełka to SHEA też jest superowe :D

11 lata 5 miesiąc temu #786371 przez SYLWIA
Cześć.

Też myślę o basenie mam bardzo blisko i czas wolny przed południem kiedy mały jest w żłobku.
Tak jak Uśmiechnięta boję się infekcji. Muszę zapytać lekarza co on o tym myśli.

U mnie dziś pogoda koszmarna leże i byczę się przed TV. Obiad mam z wczoraj,więc nie muszę nic robić.

[url=http://www.su

11 lata 5 miesiąc temu #786420 przez Uśmiechnięta86
Biedroneczka39- Pisałaś o kąpieli w olejku . . . Czy można się kąpać? Bo ja jestem w 13 tygodniu już i ciągle boje się kąpać. Tylko szybki chłodny (40 stopni) prysznic robię. Siostry mnie nastraszyły że stracę dziecko, a że to moja pierwsza ciąża i dłuuugo czekałam z mężem na nią -to się słucham ich... Czy wy robicie kąpiel w wannie ? A jeśli nie można ...to kiedy będzie wolno? Bo już się nie mogę doczekać kąpieli w wannie pełnej wody z olejkiem :D A w internecie piszą że można , a na innych stronach że nie można w I trymestrze. Któraś pytała może lekarza jak to jest z kąpielą?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka