BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #783214 przez Paradise1982
Karla - rozumiem Twoj stres, bo ja tez to przeżywałam, ale myśl pozytywnie! Na pewno bedzie dobrze kochana!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #783233 przez biedroneczka39
Paradise myyyy brzmi pysznie. Zrobię na pewno.

karla2102 trzymam kciuki.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #783234 przez SYLWIA
Hej,
Jestem z Wami codziennie, ale jakoś nie mam weny by pisać przepraszam.
U mnie bez zmian. Czuję się trochę osłabiona i w głowie mi się kręci.
Dziś Mały ze mną cały dzień w domku mąż pojechał na szkolenie. A mi się nie chciało rano wstać, by go zaprowadzić.
Karla trzymam kciuki za wizytę.
Nati gratuluję zdanego egzaminu.
Przepraszam,że wszystkim czegoś nie napiszę :blush:

Miłego wieczoru.

P.s. Dziewczyny na zwolnieniach dostałyście już kasę z ZUS-u?

[url=http://www.su

11 lata 1 miesiąc temu #783292 przez Gosia27
Dziewczyny nie byłam jakoś od 14:30w wc i zauwazyłam na bieliźnie brązowy śluz, nawet po toalecie na papierze tak samo,jak kawa z mlekiem, lekarz powiedział mi że czasem od włchaniającego się krwiaka pod łożyskiem może tak być a nwet można krwawić ale i tak mnie to zaniepokoiło bo z Zo-o w ciąży tak nie miałam, brzuch mnie jakoś nie boli tylko ten śluz. Lekarz powiedział że to normalne, czasem i po USg per vaginam ma się takie brudzenia, miała któraś z Was tak???

11 lata 1 miesiąc temu #783330 przez Aguśka88
Hejka wszystkim :)

Ostatnio pisałyście o ruchach dziecka, jak dziś pamiętam pierwszy ruch z poprzedniej ciązy, poczułam go w 19 tygodniu, cudowne uczucie.

fajne macie brzuszki , moj też juz widac i to sporo ;) Jak zrobie zdjecie to wrzuce i swój.

Co do badań na wady , też już miałam pobieraną krew we wtorek, w ciągu 4 dni mają dać znać, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Wiecie co, wkurzył mnie strasznie teściu ostatnio.... to jest taki irytujący człowiek.... typu "ja wiem najlepiej" jest tak głupio-mądry że szkoda gadać.
Pokazywałam teściowej zdjęcie usg przez skypa, wysłałam jej plik, ciężko jej było zauważyć dziecko, wiec jej tłumacze gdzie jest głowka, brzuszek nosek, i opowiadałam o tym jak byliśmy na usg i dzidzia machała rączkami do góry, i słyszę głoś teścia...a co wy tam widzicie, przecież to maleństwo jeszcze nic nie ma, nie przesadzajcie. :angry: ... i to takim tonem.... jaka ja głupia jestem... :angry: Jak ja się cieszę że nie mieszkam blisko nich... bo jakbym tam była to byśmy się chyba pozabijali....

Kasiunia rzeczywiście, dużo nas łączy :D ten sam termin porodu, rok urodzenia, i wiek pierwszego dziecka ;) Moja córa urodziła się 11 maja ;) A twój synuś i ty z którego miesiąca jestescie?

biedroneczka o wałsnie, też musze zakupić sobie ciążówki, bo w żadnych spodniach się nie dopinam.

usiasmacznie wygląda ten pomarańczowy shrek :) JUż od kilku dni chodzi za mną jakieś ciasto, moze coś upichcę na weekend.

gosia o i jest twoje dzieciątko :) teraz wstaw suwaczek :)

monia jak fajnie widać nóżkę opierającą się o macice na usg :) hehe, relaksuje się

isia
Ja oglądam porodówkę na TLC jest po polsku, znaczy się z lektorem .
karla i ja trzymam kciuki :)

gosiu gosiu, lekarz cię uprzedził o plamieniach więc myślę że wszystko w porządku, ja raz miałam krew w śluzie po okropnym kaszlu, który trwał prawie całą noc, ale potem byłam na usg i wszystko ok.

11 lata 1 miesiąc temu #783358 przez nati.olsztyn
Hej Kochane! Ja dziś byłam u gina. Wszystko dobrze, bąbel rośnie:-) Na dretwienie nóg mam brać magnez.

Gosia - polez troszkę i odpocznij, tak jak mówisz po usg czy badaniu gin.podobno można plamic.

11 lata 1 miesiąc temu #783362 przez Gosia27
nati.olsztyn napisał:

Hej Kochane! Ja dziś byłam u gina. Wszystko dobrze, bąbel rośnie:-) Na dretwienie nóg mam brać magnez.

Gosia - polez troszkę i odpocznij, tak jak mówisz po usg czy badaniu gin.podobno można plamic.

Super że z dzdziolem dobrze
Jak jutro znowu się powtórzy to zadzwonie do ginka najwyżej przepisze dupka bądź luteinę

11 lata 1 miesiąc temu #783393 przez biedroneczka39
nati.olsztyn napisał:

Cieszę się że wszystko w porządku kochana.

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #783425 przez nati.olsztyn
Ja dziś zrobiłam ciasto 3bit ale w wersji z krakersami:-) Miało poczekać do jutra żeby się przegryźć ale nie wytrzymaliśmy:-Pmniam...

11 lata 1 miesiąc temu #783502 przez karla2102
Hey kochane moje :laugh: :laugh: kciuki na pewno się przydały.... Dzidzia zdrowa , kość nosowa i przezierność karkowa w porządku.... Mąż był ze mną pierwszy raz na wizycie wyszedł zachwycony i jeszcze dowiedział się od pani doktor ze będziemy mieli prawdopodobnie syna to dumny jak paw.... Dzidzia ładnie ruszała rączkami, serduszko pięknie biło jestem taka szczęśliwa..... W wynikach wyszło ze mocz za gesty i muszę pic dożo więcej wody ale to to już pikuś.... no i zaczynam brać witaminki jutro muszę kupic bo wyniki troszkę podupadły... pozdrowienia gorące i buziaki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol:

11 lata 1 miesiąc temu #783549 przez Kasiunia88
Hej laseczki:)
Wczoraj tak narobiłyście mi smaka tymi ciastami, że zrobiłam babeczki marchewkowe i ciasteczka maślane ;p a dzisiaj też chyba zrobię jakieś ciasto, bo chcę jutro zaprosić rodziców i brata z dziewczyną na kawę to muszę ich czymś poczęstować :)

Aguśka88 ja jestem z grudnia, a mój synek się urodził 23 maja (chociaż termin miałam na 7 ;/)

Za jakieś 2-3 tygodnie chcę iść na prywatną wizytę do gina, zeby poznać płeć, bo mój gin w poprzednich ciążach 2 razy sugerował, że będzie dziewczynka a się urodzili chłopcy. Więc nie chcę czekać, aż znowu coś zasugeruję i chcę go wyprzedzić i sama się dowiedzieć. Zresztą nie dziwię się, że na tym swoim "państwowym" sprzęcie nic nie widzi jak ten monitor taki mały i wszystko takie zamazane. Nawet zdjęć nie robi, a Wy macie fajne zdjęcia pamiątki :( W poprzedniej ciąży też poszłam prywatnie na badanie 4D więc mam zdjęcia i filmik i teraz chyba też się skuszę chociaż cena mnie odstrasza ;/

11 lata 1 miesiąc temu #783553 przez nati.olsztyn
Dzień dobry Kochane! :-) A wiecie co, wygadalam się wczoraj doktorowi że używam detektora. I chyba nie był zachwycony. Powiedział żeby broń boże nie używać jednorazowo dłużej niż pół godziny (uff na szczęście mi się to nie zdarzyło) bo to może spowodować zwiększenie temperatury w brzuchu aż o 1 stopień, więc kazał być ostrożny, przynajmniej teraz na początku... i chyba nie chciał mi uwierzyć że jestem świadoma tego wszystkiego i że umiem odróżnić tętno dziecka od swojego:-P

11 lata 1 miesiąc temu #783563 przez biedroneczka39
nati o widzisz jakie cenne informacje. Ja używam bardzo krótko bo wiem już gdzie przyłożyć żeby słyszeć maleństwo.
Hmyyy doktorek się zdziwił że potrafisz odróżnić? Myślisz że bicie serduszka dzidziusia można z czymś pomylić?

<3 Oliwia i Alicja <3

11 lata 1 miesiąc temu #783582 przez nati.olsztyn
biedroneczka No właśnie niby ze swoim ale wystarczy umieć liczyć żeby to odróżnić, prawda?;-) Ja też chwilę szukam, jak uslysze i policze to wylaczam:-)

11 lata 1 miesiąc temu #783596 przez Aguśka88
witam, ależ jestem zakatarzona, a czeka mnie dziś spotkanie całego domu , bo przychidzą dziś oglądać , my sie przeprowadzamy pod koniec miesiaca dom domku

kasienka ja też jestem z grudnia- 18 :)

karla
super ze wszystko dobrze :) no i znacie plec ;) Ja poznam dopiero 20 grudnia, o ile dzidzia pokaze , bo wiktoria zasłoniła nozkami i nic nie było widać.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka