- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
biedroneczka No właśnie niby ze swoim ale wystarczy umieć liczyć żeby to odróżnić, prawda? Ja też chwilę szukam, jak uslysze i policze to wylaczam:-)
Ale co liczysz?
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Agnieszka_23mi też się marzy córeczka, tym bardziej że w gronie moich znajomych są sami chłopcy:)
biedroneczka39wow, jaki ładny brzuszek u mnie jeszcze nic nie widać ja się też przerzuciłam na pełne majtki, ale u mnie to mój mi kazał
iwonan12współczuje, trzymam kciuki za szybkie zakończenie sprawy, bo szkoda Twoich/Waszych nerwów;/
danusia87 ojej ... ja też chcę już mieć widoczny brzuszek hehe musiały Ci naprawdę smakować (ogórki) ja jeszcze nie mam zachcianek, a może nie będę w ogóle miała, jest taka możliwość?;p
moniaWbiedna;( mnie dzisiaj od rana męczy ból głowy i ból gardła;/ i tak jak Twój mąż mój też się opiekuje, zrobił już obiad na jutro, robi mi czosnek z mlekiem i na jutro przygotował mi cebule z cukrem, próbowała któraś z Was tego? tak mój też ciągle gada do brzuszka, a odkąd dostaliśmy pierwsze wyraźne zdjęcie to nie rozstaje się z nim ;p jak ładnie główkę widać na zdjęciu
nati.olsztynO proszę kolejna która ma już widoczny brzuszek ślicznie:)
usia, anulka 89nie przejmuj się ja też nie mam żadnego doświadczenia i jest to moja pierwsza ciąża a dobrze, że trafiłyśmy na takie dziewczyny, które są doświadczone, bo jak coś to będą mogły nam doradzić :)mmm skusiła bym się na kawałek Twojego ciasta:D moja koleżanka też nie miała robionych tych badań i sama nie robiła. Może zadzwoń zapytaj się swojego lekarza czy jest taka konieczność?
gosia27juhu:) cieszę się , że wszystko dobrze z Twoim maleństwem )a w którym jesteś tygodniu?
karla2012cieszę się że wszystko w porządku!! ah ja już też się nie mogę doczekać jak mój narzeczony będzie mógł ze mną wejść do gabinetu:)
uff jakoś Was nadrobiłam Ja w czwartek byłam na drugiej wizycie mam zdjęcie bobasa, ma już 3,5 cm, słyszałam jak bije serduszko postaram się dodać zdjęcie:) przepisał mi żelazo, ponieważ mam malutką anemię. Kazał mi iść na pobieranie krwi i za dwa tygodnie mam przyjść na te badanie genetyczne, nie stresuje się powiedział, że mogę przyjść z partnerem, ale niestety partnera już nie będzie, ale na kolejnej wizycie już będzie, przed świętami, fajnie by było jakby powiedział wtedy jaka płeć jest, taki mały prezent byśmy mieli na święta a jeszcze jakby to była dziewczynka Więc wczoraj byłam na pobieraniu krwi, troszkę się stresowałam, ponieważ ja z rana zawsze musiałam zjeść śniadanie, a teraz jak mam mdłości to pierwsze co robię to jem, i poprzednio jak byłam to strasznie się męczyłam, plus samo pobieranie, po którym omal nie zemdlałam. Ale teraz na szczęście wszystko było dobrze, fakt mdłości męczyły, ale poszłam szybciej, byłam pierwsza więc raz dwa to poszło. A dzisiaj rano, ból głowy i gardła. I z rana zamiast mdłości, pojawiły się wymioty, ble. Ale to chyba było jednorazowe, ponieważ przez resztę dnia mdli mnie. Więc tak ogólnie to dzisiaj leżę cały dzień w łóżku, w tej chwili zajadam się orzechami laskowymi i piję świeży sok z jabłek
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dołączam do grona mam majówkowych Jestem w 15 tygodniu, po badaniach prenatalnych okazało się że będzie chłopiec
- Aguśka88
- Wylogowany
- gaworzenie
obiadu nie było czasu robić więc kupiliśmy pizzę Teraz Łukasz (mąż) pojechał z Wikuśką do sklepu, więc mam chwilkę by zajrzeć do was.
Gosia jeszcze pewnie dopadły cię dolegliwości ciążowe, ja z wiktorią miałam je nawet po 3 miesiącu. Gratuluję zosi pierwszego ząbka, jeszcze troszkę i będzie mogła gryźć chlbek czy chrupka
mowimimama na dzisiaj mi mąż też obiecał syrop z cebuli mam straszny kaszel, który nie chce przejść, może cebula pomoże, a jutro zrobię dla nas wszystkich uodparniający syrop z czosnku, miodu i cytryny, pyszny jest
Jejj.....jak wyraźnie widać maluszka!!!! napatrzeć się nie mogę! Cudowny jest wszystko widać , niesamowite, jaka jest teraz technologia napisałaś że ma 3,5 cm, ale chyba ma 4,5, tak pisze na zdjęciu
marcynia witaj wśród nas i gratuluję chłopca
właśnie namoczyłam cicerzycę, ponoć bardzo zdrowa, będę robiła pastę na chleb i chrupki-ala orzeszki z cieciorki, pierwszy raz, jeszcze nie robiłam. W ciaży strasznie nabrałam ochotę na gotowanie i terez eksperymentuję, jutro będę robiła zakwas i będę spróbuję upiec domowy chlebek
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
A ja u siostry dzieci pilnuję bo siostra z mężem I rodzicami poszli na Pazurę się odhamić jak to się mówi
No I biblię oglądam na polsacie.
Mój kociak jedzie w poniedziałek w delegację na tydzień. Jak ja to przeżyję. Pierwszy raz coś takiego. Jest tylko jeden plus tej sytuacji: całe łóżko dla mnie
No nic pozostaje życzyć mi Wam kolorowych snów kochane
- mowmimama
- Wylogowany
- pierwsze słowa
dokładnie, ja tez nie myślałam, że tak szybko można zobaczyć tak wyraźnie zarys bobasa właśnie po wizycie też zauważyłam że jest napisane 4,5 cm, ale lekarz powiedział, że jest 3,5 cm. I mówię wszystkim że ma 3,5 cm, a 20go dowiem się ile dokładnie ma:)
biedroneczka39ja co drugi miesiąc jestem bez ukochanego, teraz we wtorek wyjeżdża...aaa...i kto mi będzie gotować;p;p
- Aguśka88
- Wylogowany
- gaworzenie
Beaciaa widzę że "pichcenie" to chyba tez jeden z objawów ciażowych
ale mi narobiłaś smaka na ten smalec z ogórkami mniaaaam
biedroneczka oo to widzę że całą rodziną jesteście w Anglii Mieszkacie razem?
mowmimama Już daję przepis, jak byłam dzieckiem uwielbiałam ten syrop
*10 ząbków czosnku
*1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z cytryn
*1 szklanka miodu
Do słoika lub dużej szklanej butelki przelewamy miód (płynny, najlepiej lipowy), Do miodu dodajemy 1 szklankę soku wyciśniętego z cytryn oraz 10 rozgniecionych w wyciskarce ząbków czosnku.
Teraz składniki należy dokładnie wymieszać .
Po trzech dniach syrop jest gotowy .Nie powinno się go przecedzać.
Wyczytałam że trzeba go przechowywać w lodówce do kilku tygodni od dnia zrobienia, ale pamietam ze mama trzymała w szafce.
Dawkowanie profilaktyczne to jedna łyżka dziennie, a w razie choroby łyżka co 4 godziny.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Mieszkamy w jednym mieście Aga ale osobno. Jakoś nie lubię mieszkać z rodzicami. Z siostrą już też mieszkałam na samym początku.
A w ogóle to dzień dobry dziewczęta Ja nie mogę spać bo myślę o jedzeniu. Po za tym zamówiłam sobie części do simsów 2 I będę grać od przyszłego tygodnia he
Jakie plany na dziś? U mnie słodkie lenistwo
- marcynia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Witam nową mamusie. Na razie szykuje obiadek potem trochę odpocznę i wybieramy się z M do moich rodziców a potem na spacerek.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Później troszke Was nadrobię! Miłego dnia!!!