BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 miesiąc temu #786780 przez danusia87
Ja używam olivki z HiPP Baby Mama :) też bardzo dobra na zmiane z Bio Oil :)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #786802 przez Gosia27
Na płacze mnie wzięło :dry:

11 lata 5 miesiąc temu #786804 przez danusia87
Gosiu jesli tego potrzebujesz poplacze z Toba ... ♡♡♡♡♡♡♡♡♡

11 lata 5 miesiąc temu #786820 przez Mmusia
Witam wszystkie Mamusie i na wstępie chciałam Was BARDZO Bardzo przeprosić że tak Was zaniedbałam :( Ale staram się czytać na bierząco. Niestety czasu na nic nie mam w pracy mnie wykorzystują ile mogą :/ Niestety ale atmosfera zrobiła sią taka że jestem zmuszona do L4 bo dłużej tam nie wytrzymam. Zresztą źle się czuję bo brzuch mnie boli jak długo siedze a później dzwoni telefon to się zrywam ( choć staram się pamiętać wstawać powoli) i mnie tak zawsze sieknie w pachwinach że nie umiem się wyprostować i boli mnie przez następne 5 min. :(

Mam wizytę 26 i wtedy wezmę L4 bo ostatnio lekarka mi proponowała ale myślałam że szefostwo wyluzuje troche ale jest coraz gorzej. Ostatnio szef Pytał kiedy mam termin ja mówię na ok 18- 23 maja ale że będę miała cesarkę to ok tydzień szybciej a on na to to dobrze bo przynajmniej rozlicze końcem kwietnia rocznie firmy. Ale się zdziwi jak mu teraz przyniose L4.

I mam nadzieję się cześciej udzielać po 26 :)

No to Wam ponarzekałam :/
A z takich spraw bierzących to byliśmy na badaniach prenatalnych i na 90% będziemy mieć drugiego synusia i będzie to najprawdopodobniej Tymon albo Tymoteusz ulubione imona mojego męża :)

Muszę jeszcze zrobić badanie na toksoplazmoze pomimo że nie miałam styczności ze zwierzakami.

Pozdrawiam i życzę Spokojnej Nocki :blink:

Tobiasz i Tymoteusz Nasze Największe SKARBY

11 lata 5 miesiąc temu #786867 przez Paradise1982
Gosia - ja tez bym mogla jesc na okraglo :lol:
jak chcesz plakac kochana, to ja sie dolaczam!

Usmiechnieta - ja nie cwicze jeszcze, ale kupilam sobie dzisiaj pilke dmuchana :) Jaka duza kupilas? Ja 75cm i nie wiem, czy nie bedzie za duza... Co do firmy Shea to nie wiem, czy w Anglii dostane :( ale dzieki za podpowiedz :)
Ja tez biore kapiele, ale nie jakis wrzatek, tylko takie, ktore sa wystarczajaco cieple dla mnie :) Ponoc nie wolno brac goracych kapieli, ale czemu sie kapac we wrzatku, hihihi!

Marcynia - ja tez chce zaczac chodzic na basen, ale cos sie zmusic nie moge, hehehe!

Karla
- no to slicznie, ze zabek zrobiony :)

Nati - przykro mi z powodu choroby Dawida :( Ciocia Gosia (czyli ja) zyczy mu szybkiego powrotu do zdrowia!

Beaciaa - ale swietny przepis na tort!

Danusia - a fuuuuuuuuuuuuuuj, nie znosze szarlotki :(

Mmusia - wspolczuje szefostwa, naprawde :( Ojej, gratuluje synka :):):)

A mnie dzisiaj jak nie zoladek, to brzuch pobolewa, ech... Glodna jestem, w koncu zjem obiad!

11 lata 5 miesiąc temu #787013 przez nati.olsztyn
Paradise - Dziękujemy Ciociuniu!!!;-)

Dawid zrobił sobie dziś popoludniowa drzemkę od ok 17 aż do 20. Szok! I teraz jeszcze tancuje! Na szczęście ja godzinkę z nim spałam, więc jeszcze jakoś daje radę:-)

Wybaczcie że wszystkim nie odpisze...
Spokojnej nocy!

11 lata 5 miesiąc temu #787061 przez danusia87
Witajcie Moje Piekne co tam ? Jak minela nocka ? U nas spokojnie .... Plany na dzis hmmmm.....brak planow procz robkenia gołąbkow... :S

11 lata 5 miesiąc temu #787085 przez Paradise1982
Dzień dobry!

U mnie żadnych planów poza całym dniem w pracy :-/.

Danusia - wpadam do Ciebie na gołąbki :-D mniam!!!!!

11 lata 5 miesiąc temu #787104 przez Joannna
Witam wszystkie Mamuśki

ja dzisiaj umieram ze strachu o 16:00 mam badania prenatalne - głowa boli mnie od 5 ehhh siedzę w pracy i staram się na czymś skupić, ale jakoś mi nie wychodzi.

rany niech już będzie 17

wczoraj w ramach przypływu energii nadrobiłam obowiązki domowe:
- była pyszna kolacja i obiadek na dzisiaj zrobiony
- pranie
- odmrażanie lodówki

a o 21 okazało się, że troszkę za dużo tych prac jak na jeden wieczór więc nawet nie wiem kiedy zasnęłam

ale dzisiaj strach mnie wykończy i jeszcze ten ból głowy

eh
dziewczyny jak wy dotrwałyście do wizyty w dzień badań??

„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”

11 lata 5 miesiąc temu #787122 przez Gosia27
Hej kochane, miałam wczoraj smutny wieczór
mam brata 23l, 7 lat temu mama z tatą zawieźligo na operację usunięcia przepukliny pachwinowej, wówczas chirurg stwierdził, że nic tam nie ma i operacja nie potrzebna. Od 3 tygodni to coś w tej pachwinie nagle kolosalnie się powiększyły, daje niemiłosierne bóle, więc brat który mieszka i pracuje we Wiedniu poszedł do chirurga, który się za głowę złapał bo to nie przepuklina a przechodzona choroba i powiększone węzły chłonne! musi być przebadany czy to coś nie złośliwego, mama się załamała bo dopiero tyle przeszlismy z tatą, wiadomo, że nie możemy myśleć od razu że to coś najgorsze ale takie myśli przez głowę przechodzą.
Potem musiałam przygotować dokumentację z ciąży z Zosią i jej całą historię chory i tak te wszytskie smutne wspomnienia wróciły....

Ale dosyć marudzenia, w sobotę jedziemy oglądać domek do sprzedania, musimy w końcu wynieść się na swoje. Zosia też mi coś ostatnio mało je, nie wiem czy to przez zęby czy skok rozwojowy...
Na obiad dziś tortille ;)

pozdrawiam

11 lata 5 miesiąc temu #787130 przez nati.olsztyn
Hej Kochane! Ja z sensacją dnia: na STARACZKACH, że tak się wyraze "stara" Staraczka pokazała rano pozytywnego testa!!! Ale czad!!!;-)

11 lata 5 miesiąc temu #787242 przez SYLWIA
Dzień dobry!

Wczoraj padłam. Głowa tak mnie rozbolała,że nic mi nie pomagało. Musiałam wziąć tabletkę.

Wczoraj jak poszłam po małego do żłobka okazało się że nie ma smoka. Po drodze jak mąż go zawoził zgubili :P
Więc wczoraj pierwsza noc bez smoka nie było źle.
Oczywiście awaryjny w domu jest, ale mam nadzieje,że nie będzie potrzebny.

Joanna trzymam kciuki za wizytę.
Nati super wiadomość!
Danusia czy i ja mogę wpaść na gołąbki ?! Uwielbiam :)

[url=http://www.su

11 lata 5 miesiąc temu #787299 przez Uśmiechnięta86
Joannna- Ja też dziś mam genetyczne USG :D Nie spałam całą noc bo to dla mnie wielkie przeżycie :D Ale ja pozytywnie bardzo do tego podchodzę - podekscytowana jestem poprostu. Czuje w sercu że wszystko będzie ok i nie mogę się doczekać jak zobaczę mojego dzidziusia i usłyszę znowu malutkie serduszko:D Mąż jedzie ze mną !!!! Szczęśliwa ! Trzymam kciuki za Twoją dzidzie:D Zwalniam się wcześniej z pracy dziś na badanie :D

Gosia27- Wszystko będzie dobrze kochana nie stresuj się -jak nie ma wyników badań to znaczy że nie ma się czym przejmować... tylko konkretny zły wynik jest powodem do zmartwień ale i do działania. Głowa do góry! Ja trzymam mocno kciuki :* Tortillla - smaka mi zrobiłaś ! U mnie tez tortilla dziś z duuuużą ilością surowych warzyw! :P -dziękuje Ci za pomysł!

Dziś ostatnia tabletka duphastonu na podtrzymanie :D Dzidzia musi sobie dać radę sama :D

Pozdrawiam was wszystkie i życzę miłego udanego dnia :D:*
MOJA Piłka ma 1m średnicy - za duża;/
Kupuje jutro mniejszą.

11 lata 5 miesiąc temu #787310 przez Uśmiechnięta86
mMusia- Mój szef odkąd się dowiedział że jestem w ciąży codziennie na śniadanie przynosi mi drożdżówkę :D i pyta czy dobrze się czuje.
Czasem krzyczy jak to szef ja tez czasem jestem roztrzepana więc należy mi się, ale potem przeprasza bo ma wyrzuty sumienia;P I mówi że ciąża to taki czas że wybacza mi błędy jak są malutkie.
Jest kochany bardzo i troskliwy . I powiedział że jak zacznę wszystko zapominać to żebym mu powiedziała to poszuka zastępstwa na czas macierzyńskiego.

Dba o mnie bo chce żebym jak najdłużej siedziała w biurze.
Ma czworo dzieci więc zna temat -pewnie dlatego jest wyrozumiały.
Najlepiej do 8 miesiąca żebym pracowała:D. Zobaczymy czy dam radę-oby!
Umówiliśmy się że wyszkolę kogoś na swoje miejsce i wrócę po max 6 miesiącach macierzyńskiego.

Pracodawcy powinni dbać ! Przecież to Zus płaci Macierzyński oni tylko przez jeden miesiąc.
A można kogoś znaleźć na zastępstwo na macierzyński.
To dziwne że szefowie potrafią dokuczać kobiecie.???
Skandal!

mMusia- dostanie za swoje ten szef! Idź na L4 i dbaj o siebie . Ciężarna powinna być traktowana lepiej a nie gorzej i z wyrzutami.

11 lata 5 miesiąc temu #787356 przez usia
Cześć dziewczyny. Tak mnie rano naszło na mandarynki a miałam tylko 2 że zjadłam też całą cytryne :laugh: była tak pyszna. Śmieszne bo normalnie to bym nigdy nie zjadła.
Trzymam kciuki za dzisiejsze badania.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka