BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 4 miesiąc temu #801900 przez danusia87
mowmimama jaka Ty chudzinka jestes!!! Sliczny zaokraglony brzusio masz ;)
Ja to moze temu ze 160cm w kapeluszu mam to dlatego i brzuch większy. .. :/ ale co tam powiedzialam że moge wygladac jak slonica byle SYNUŚ byl zdrowy! A pozniej no coz bede wracac do siebie ;)

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #801913 przez nati.olsztyn
Mowmimama Chudzinka z Ciebie! Ale brzuszek cudny, taka pileczka:-)

Kochane, cały dzień brzuch mnie pobolewal ale było znośnie a wieczorem zaczął boleć mocniej i się spina... Leze już z pół godziny bo udało mi się Dawida uśpić, ale różnicy nie czuję. Wzięłam nospe, ale pomogła na krótko. W dodatku jest mi niedobrze, a jak wstaje to wszystko się nasila... A tak dobrze się już czułam...:-(

11 lata 4 miesiąc temu #801920 przez Uśmiechnięta86
Dzięki za miłe słowa jesteście kochane!!!

Nati - jaki super brzunio :D

mowmimama- każda ciąża inna może Ty później wystartujesz. Ale już widać ze tam jest dzidzia, :D Jeśli jesz przynajmniej 2000-2500 kcal dziennie to wszystko jest ok :D Moja ciocia miała też malusi brzuch, a chudzinka z niej była całą ciąże, cała rodzina to wspomina hehehe:D

marcynia- hehhe wieczorem to taki mam brzuch że szok ;/ Rano określam jego wielkość bo wieczorem to gazowy balon hehhehe

sela- po porodzie będziemy sie motywować nawzajem do ćwiczeń i diety i brzuchy wysyłać jak znowu płaskie są :P hehee Trzeba być dobrej myśli:P
Boje się raczej rozstępów i cellulitu bo z tym będzie trudniej niż z tłuszczem;/ ale damy radę! Wrócimy do formy !

danusia dobrze mówi teraz nie nasz wygląd się liczy tylko skarbuchy w brzuchach :D Ale dla ich dobra też normy spełniać trzeba! Potem się będziemy martwić tłuszczem :D hehhe Ja też mam 157 cm wzrostu i już w 12 tygodniu brzuch był okrąglutki. Tym bardziej że zawsze chudzinka byłam .

Wygięło mi kręgosłup i zaczęłam czuć lędźwia ;/ Kurczę szkoda że mi lekarz zakazał ćwiczeń bo jak tu wzmocnić mięśnie wokół kręgosłupa bez ćwiczeń... hmmm
Może masaż pomoże???

11 lata 4 miesiąc temu #802033 przez mowmimama
Cześć :)

ale wiecie co dziewczyny to nie jest mój brzuszek ciążowy, to moja oponka z którą borykam się już przez wiele lat;p

nati.olsztyna jak nocka Ci minęła? ból brzuszka w końcu odpuścił?

uśmiechnięta też tak myślę, pod koniec mogę mięć wikęszy od Waszego;p tym bardziej że bobas będzie raczej duży bo i ja mam 173 a mój ma przeszło 190 ;p wiesz co ja nie wiem ile w tej chwili ogólnie spożywam kalorii nigdy sie tak tym nie interesowałam. Teraz tylko wiem od mojej dietetyczki że spożywam 4oo kalorii więcej, w drugim trymestrze zacznę spożywać 350 kalorii więcej i w trzecim trymestrze będę spożywać 450 kalorii więcej :) a podczas karmienia piersią będzie już przeszło 3 tysiące :)

Ja właśnie po śniadaniu, drugi raz robiłam omlety i te wyszły mi lepsze, tamte były "lekko" przypalone ;p czas tak szybko leci, mój za tydzień o tej porze będzie już lecieć do mnie ;D ale się cieszę ;D

11 lata 4 miesiąc temu #802069 przez Gosia27
Morning :lol:
Danusia jak nocka??? Zojka spala od 20 do 4-tej,zjadła i spała nadal.Po 6 zaliczyła glebę,sturlała się z materaca w sypialni obyło się bez płaczu :)

Dziewczyny śliczne macie brzuchy

Nati Twój już taki spory,jak się dziś czujesz
Uśmiechnięta Twój taki zgrabniutki,ja z Zojką w ciąży identyczny miałam,też wyćwiczona byłam itd,teraz troche biodra się rozeszły i w ramionach i z rozmiaru xs w s wskoczyłam :blink:

Jedziemy jeszcze dziś zobaczyć jedno mieszkanie,nie mogę się doczekać :)

11 lata 4 miesiąc temu #802075 przez marcynia
danusia - no nie przesadzaj z tą słonicą :P nawet dla naszego zdrowia nie można sie doprowadzać do stanu słonicy :P

ja mam dzisiaj umieralnie, głowe mi rozsadza :(

11 lata 4 miesiąc temu #802144 przez Uśmiechnięta86
marcyniu- głowa to jakaś tragedia... Mnie też boli , i brzuch boli na dole szarpie.
I czekam na te "miodowe miesiące" ale nie nadchodzą . Mdłości są tylko rzadziej, głowa i brzuch boli ...
eh... mam nadzieje że to już niedługo minie...

Zamówiłam poduchę przez internet, a uszyje poszewkę. Bo to trudniejsze niż mi się wydawało:P
A powiedzcie co w środku (czym wypełnione) są wasze poduchy???

11 lata 4 miesiąc temu #802147 przez marcynia
miodowe miesiące... moje koło miodu chyba nie stały :P

11 lata 4 miesiąc temu #802154 przez nati.olsztyn
Dziękuję, Dziewczyny! Jakoś udało mi się zasnąć, w nocy już nie bolało i obudziłam się bez bólu brzucha. Więc to pewnie było od noszenia i chodzenia cały dzień.

Uśmiechnięta Moja poducha jest wypełniona takimi jakby styropianowymi kuleczkami.

11 lata 4 miesiąc temu #802183 przez karla2102
hey kochane moje :( mnie od wczoraj boli głowa, nie wiem od czego może mi coś zaszkodziło..... Dzisiaj wzięłam pol apapu ekstra głowa przestała bolec ale mam stan podgorączkowy 37, 3 .. :( jak myślicie martwic się czy nie..... Jak gorączka będzie większa idę do lekarza...
Piękne macie brzuszki;)

11 lata 4 miesiąc temu #802185 przez danusia87
marcyniu "słonica" to tylko takie wyrażenie było nie to zebym chciałą tak wyglądać ale tak jak już pisałam jeśli przytyję 17kg tak jak przy Olivii nie bedzie tragedii jak więcej no cóż bede musiała sie z tym pogodzić i później wracać do formy..:) ale jak pójdzie waga tak jak teraz to może uda mni się tylko 10kg przytyć i bardzo szybko później je zrzucić o czym marzy chyba każda z nas :)???

Gosiu Moja Kochana Nocka nawet ok Mąż raz przebudził sie z bólu Olivia zasnęła dopiero o 22 wstała o 3.50 na flache a później przydreptała mnie obudzic o 7.30 :) ale to dobrze bo miałam dzisiaj kupe spraw do pozałatwiania w urzędzie :)

Dzisiaj na śniadanko zjadłam 2 surowe frankfuterki oczywiście gotowane pychotka :D a po pozałatwianiu spraw w urzędzie poszłam na zakupy... :D Kupiłam 2x białe bodziaki zapinane po bokach i na dole ... mam zamiar ich jeszcze nakupić ale poczekam hihi Nową pościel do sypialni 2 serwety na stół w jadalni ocieplane jeansy dla Olivii i jeansy na wiosne ... Chciałam kupić pare ubranek dl achłopaczka ale się opamietałam...mam jeszcze dużo czasu :)

11 lata 4 miesiąc temu #802188 przez danusia87
karla Kochanie stan podgorączkowy powinna mieć każda z nas w ciąży to normalne! ja mam stałą temp teraz ciągle 37.2-3 :) Tym się nie kieruj! no chyba ze będzie 38 to w tedy jak najbardziej! Boleść głowy to normalne w naszym stanie ostatnio kilka z nas tak miało! Ja też chyba 2 tyg mnie męczyło! Ale jak uważasz ze wolisz to sprawdzić oczywiście Sprawdź u lekarza

11 lata 4 miesiąc temu #802201 przez karla2102
dzięki Danusiu jestem już spokojniejsza :)

11 lata 4 miesiąc temu #802205 przez marcynia
A mnie jak głowa naparzała od rana tak naparza do tej pory...
wczoraj nie zjadłam ani grama słodyczy :) oh yeaah :P

11 lata 4 miesiąc temu #802247 przez beaciaa
Czesc dziewczyny :) !
Wczoraj kuli i wiercili cały dzień więc chodziłam jakbym miała wybuchnąc.. Przez te nerwy wieczorem rozbolał mnie strasznie brzuch ledwo co zasnęłam po 4 i co 6.30 wiercenie :) Dziś już nie wytrzymałam więc wywlokłam się z łóżeczka po stopery, wracam, a panowie skończyli pracę :angry: :angry: :angry:

Widzę, że dziś wszystkie bardziej wyspane:P Ja też o wiele lepszy humor :-) Muszę jechac na miasto kupic papier do zapakowania prezentu dla mojego :)
Brzuszki śliczne dziewczyny !

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka