BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #828910 przez sela
nati.olsztynMnie osobiscie podoba sie odcien nr 2 jest wyrazisty i zarazem stonowany :)To moje zdanie na ten temat kochana
marcyniaJaki spory ten twój bąbel jest juz fajnie a ile ma cm? Mój Marcelek wazy 720g czyli troszke mniejszy ale pewnie jeszcze dogoni twojego hahaha Ja to sie obawiam ze jak bedzie taki bardzo duzy to bede miała problem z urodzeniem jego :dry: Co do odwrucenia to jeszcze ma czas powoli powoli i sie obkreci na czas wiec sie nie zamartwiaj :)

Zobaczcie dziewczynki jak ten czas leci dopiero co sie chwaliłyśmy ze jesteśmy w ciąży,nie wiedziałysmy kto zamieszkuje nasze brzuszki ,a teraz juz wiadomo co któr bedzie miała pociechy rosna jak na drożdżarzach tyko patrzec a bedziemy wstawiac fotki naszych juz narodzonych maleństw.Juz nie moge sie doczekac :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #828930 przez Uśmiechnięta86
Paradise- ja 3 dni pod rząd o tej samej wieczornej godzinie przez 60 minut liczyłam ilość poczutych kopniaków (liczyłam też mocne obroty ciałkiem jako 1 ruch:P)
I czytałam że warto to zapisać aby potem w 9 miesiącu sprawdzić czy jest tak samo ruchliwy :P

U mnie rusza się dzidzi co 30 minut na 10-15 minut w dzień (niezależnie czy się ruszam czy nie, ale jak się nie ruszam to cały czas kopie z kilkuminutowymi odpoczynkami) . W nocy też mnie budzi co 4h od mocnych kopniaków ( może zdarzyło się kilka dni w których się nie obudziłam ;D). Zawsze nawet w weekend pobudka o 6 i tak co 30 minut kopniaki aż do 24 ;o
Ćwiczy oj ćwiczy ten mój skarbek !!!
hehhe

Gosia- wszystkie śliczne nie dziwię się że masz ciężki wybór... 5211 tak ślicznie wyglądałby na małej główce...

Karla- oliwka johnson tez mnie uczuliła ... i szampony ich tez uczulają. A myślałam że tylko ja tak mam hehhe Bambino teraz używam i jest ok.

11 lata 2 miesiąc temu #828965 przez danusia87
Kochane Padammmmmmmmm!
Jeszcze tylko dzis malowanie 2 ścian i w końcu KONIEC ale gdzie tam piątek. ..i uprzatniecie Wszystkiego. ...

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

11 lata 2 miesiąc temu #829015 przez OlgosAmigos
nati.olsztyn jak dla mnie to numer włóczki nr 2 :)

co do ruchliwości Bąblów to nasz się chyba obrócił :lol: może już mu się znudziło położenie miednicowe...jakoś w piątek czułam takie bardziej intensywne, częstsze ruchy i to chyba wtedy musiał się zmobilizować :laugh: wcześniej jak się kręcił, a ulubiona pora przypadła na 22-23.30 to to nawet czasem bolesne było:/ , a teraz to jakbym miała tam jakieś pękające bąbelki :laugh: aby rączki chyba czuję...no i nie możemy już znaleźć serduszka :( bo wcześniej tak był ułożony, że pleckami do mojego brzucha to nawet nasz przedpotopowy stetoskop wyłapał :silly:

danusia87 dasz radę!! ;)

Dziewczyny czy Was też tak często boli żołądek?bez względu na to co zjem...i nic nie pomaga...z czasem samo przechodzi, ale przynajmniej raz dziennie tak pobolewa :dry:

11 lata 2 miesiąc temu #829045 przez marcynia
HEj!!

dziewczyny...ale jestem zła....
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
... grrr;/ co myślicie o octanisepcie ?? hmmmm

sela- cm...no własnie nie dopatrzyłam tego bo mój gin mi nie powiedział :( tylko wagę..
danusia- bliżej niż dalej :P
nati- nie mam pojęcia która :P

11 lata 2 miesiąc temu #829054 przez danusia87
nati zdecydowanie 2 ;*

marcyniu sie nie przejmuj mi tez wyszly...duzo Oooo. ..

11 lata 2 miesiąc temu #829073 przez marcynia
danusia - radziłaś sobię jakość z tym szczególnie??

11 lata 2 miesiąc temu #829109 przez danusia87
Marcyniu- tylko i wylacznie masc dostepna tutaj w Austrii HADENSA + czopki tej firmy

11 lata 2 miesiąc temu #829115 przez marcynia
danusia - ja wyczytałam o zbawiennym działaniu..miodu :D:D od dzis zaczynam :)

ja jeszcze 3,5godziny w pracy :( stwierdziłam, że wracam na piechotę do domu :D a mam do przejścia pół miasta :) trochę się rozruszam. Idę w końcu na basen. Mam już karnet idę po niedzieli.

11 lata 2 miesiąc temu #829216 przez marcynia
Nigdy tego nie robiłam ale już nie wiem czego się chwytać w ostatnią godzinę pracy :P więc zmierzyłam obwód brzucha. 92 cm mi pokazało urządzenie zwane centymetrem :) hehe

11 lata 2 miesiąc temu #829238 przez Uśmiechnięta86
marcynia- Ja też centymetr wziełam w obroty. I mi urosło pupsko;/
Waga 500g więcej pokazała dzisiejszego ranka. Pół kilo pupy więcej...
Zmierzone w cm . To nie brzuch nie cycki- to pupsko;/

Takie mam teraz poślady nieproporcjonalene do reszty...hehhe ...że normalnie jak dwie wielkie poduchy...hehhe
Nigdy czegoś takiego z tyłu nie udało mi się wychodować...'Brazylijski tyłek mam hehehhe

B) ale spoko zrzuci się potem :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #829257 przez Aguśka88
Cześć dziewczyny

Opadają mi już ręce, moja córka znowu chora.....znowu antybiotyk....znwou zapalenie ucha,
ja jeszcze nigdy nie brałam antybiotyku, ani razu, przez całe moje życie łapały mni jedynie przeziębienia wirusowe, a moje dziecko które jeszcze nie ma 6 lat podawano antybiotyk już chyba z 20 razy..... nie wiem, nie pamietam dokładnie ile, ale kilka razy w roku łapie jakąś infekcje, zapalenie ucha njczesciej, najpierw katar, ciąga nosem, wszystjo leci do ucha, odciagamy, dmuchamy ile sie da, ale to i tak nic nie pomaga....zwykłe przeziębienie zawsze kończy się infekcją... :(

Jeszcze się wkurzyłam dziś bo zamówiłam telefon, i przyszedł tylko fajnie by było jakby działał.... i teraz mąż musi tracić czas jutro zeby to załatwić... zeby mi go wymienili.

żeby tego było mało męża auto się zapsuło, i mechanik nie potrafi tego naprawić....dał teraz do drugiego, zobaczymy czy on coś zdziała :/

Uśmiechniętajejku jaka chudzinka z Ciebie 50,5 kg, ja ważnę teraz 62, waga wyjściowa 54

karla fajnie że maluszek skoczny, zawsze to nas uspakaja :) No i to niesamowite uczucie czuć w sobie nowe życie :)
Powodzenia na wizycie :)

Paradise ale Ci dobrze, idziesz na macierzyńskie już 14 marca :) I dobrze :) Wypoczywaj ile mozesz, potem będzie z tym ciężej ;P :)

Nati
MI się podoba włóczka numer 2 :)

sela
to prawda, czas leci jak szalony, w tej ciąży wręcz przecieka przez palce, wczesniej w 5 miesiacu już nie pracowałam, więc straasznie mi się dłużyło,też nie miałam żadnych zajęć, a teraz? Córcia, dom, praca, mogę powiedzieć że brakuje mi dnia, czasu, a w pierwszej ciązy nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.

danusia no cieszę się że dobrneliście z tym remontem do końca, widziałam że już bardzo cię to męczyło, teraz będziesz odpoczywać w ładnym domku :)

Olgos nie boli mnie żołądek ale czuje w nim nieprzyjemne uczucie, czuję sie wzdęta jak zjem nawet malą ilość czegoś i czuję że jest wyyżej niż zwykle.

11 lata 2 miesiąc temu #829275 przez [email protected]
Ja też mam problemy z brzuszkiem. Od dwóch dni czuję naprężoną skórę po bokach brzucha. To nie były wzdęcia, ponieważ przed ciążą miałam już problemy z jelitami (zespół jelita drażliwego). Wydaje mi się dziś, że to może mały się przekręcił i leży w poziomie brzucha. Czkawkę zwykle czułam w dole brzucha, a dziś po prawej stronie.
Zrobiłam sobie dziś wolne w pracy i pojechałam na zakupy do Pepco, Textil Marketu. Kupiłam trochę ubranek, pieluchy tetrowe, flanelowe, rożek.
Mój kochany mąż na allegro kupił
Poszaleliśmy też wieczorem i zrobiliśmy kolejne zakupy ubranek.
Nawet nie wiedziałam, że takie zakupy sprawią mi tyle przyjemności.

11 lata 2 miesiąc temu #829311 przez danusia87
No to teraz mogę powiedzieć że malowanie zostało ZAKOŃCZONE ...udffff

Tyłka i bioder nie czuje ; ( strasznie się zmeczylam ale juz widsc pierwsze efekty. ..
W przyszłym tygodniu ma przyjść łóżeczko piętrowe dla Olivii więc w tedy zrobie fotki pokoiku a w pt wstawie zdjecia sypialni i pokoju dziennego z jadalnią i kuchnią ;)

Teraz jednak zmykam spac bo BARDZO ŹLE SIĘ CZUJĘ ;(

do jutra moje Maleńkie

11 lata 2 miesiąc temu #829405 przez moniaW
Dzień dobry :)
mam nadzieję że będzie dobry,dzisiaj mam w końcu wizytę i może dowiem się kogo noszę w brzuszku :) Dzisiaj idę ze wsparciem tzn z mężem i tak szybko od tego mojego doktorka nie wyjdziemy dopóki nie dowiem się szczegółów na temat naszej dzidzi :blink:
już mnie przeraża ta kolejka i kłócące się babki w poczekalni,zawszę to samo :dry:
zdam wam relację jak wrócę do domu

rozmawiałam z tą moją koleżanką co urodziła w 29tc i wszystko jest dobrze tylko przez telefon wydawała się taka smutna :( mówiła że ją głodzą,półtora dnia od cesarki nic nie dostała bo nie może jeść więc nie dziwie się że nie ma na nic siły na dodatek jest tam sama.
Ale najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze.

wczoraj po raz pierwszy mój mąż poczuł ruchy naszej dzidzi :lol:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka