BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu #855372 przez karla2102
Hej kochane ja chora o 3 dni a od wczoraj masakra goraczka 39 stopni , jestem w kontakcie telefonicznym z lekarzem Biore czopki z paracetamolu prenalen, ascorutical, jem czopki a tu nic. Rano myslalam ze mi przeszlo ale od 12 coraz gorzej sie czuje i znow mam goraczke, a jeszcze malo tego jak zlapie mnie kaszel to wymiotuje... Martwie sie o naszego skarba kopie kochany i lekarz mowi ze nic mu nie bedzie... nie wiem co o tym myslec ? Przechodzilyscie taka grype w ciazy badz ostre przeziebienienic dziecku nie zagraza?? Mecze sie strasznie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #855374 przez karla2102
Jem czosnek:) mala pomylka... pije hektolitry wody z cytryna i miodem.. Bede walczyc dla naszego skarba;)

10 lata 9 miesiąc temu #855394 przez [email protected]
Oleczka nie wiem, czy waży tak duża. Mój mały w 32 tygodniu miał 2187 g. Raczej większy chłop niż mniejszy :P

10 lata 9 miesiąc temu #855422 przez OlgosAmigos
Jak tak piszecie o wagach swoich Maluchów to zaczęłam się martwić troche o swoją Małą :( usg w 30tyg i waga wyszła 1220g...niby moja gin powiedziała że wszystko ok,ze łożysko i przepływy w normie i że po prostu może być nie za duża przy porodzie...Ale sama już nie wiem co myśleć :(

10 lata 9 miesiąc temu #855439 przez [email protected]
Ja się znowu stresuje, że będzie za duży :) Jak ja go wypchnę?

10 lata 9 miesiąc temu #855487 przez oleczka331
jest jeszcze troche czasu podobno teraz przybieraja najwiecej jestem posrodku nie jest zle ale ja najchudsza tez nie jestem ;)

10 lata 9 miesiąc temu #855553 przez biedroneczka39
karla2102 zdrówka kochanie I nie martw się. Wszystko będzie dobrze :kiss: Odpoczywaj dużo.
Dobranoc majówki :kiss:

<3 Oliwia i Alicja <3

10 lata 9 miesiąc temu #855626 przez Uśmiechnięta86
Karla - Ja też się rozchorowałam, gardło boli , katar mam straszliwy ale na razie do 38 max.temperatury. Tylko sprawdzam cukry co 2 godziny i podjadam bo miałam hipoglikemie 2 razy wczoraj...nie wiem czy powinnam jechać do szpitala czy nie skoro jakoś sobie z tym radzę. Martwi mnie to bo synek zdecydowanie mniej się rusza niż ostatnio.
Jestem tak chora że nie mam siły wstawać z łóżka i nie wiem czy powinnam iść do lekarza może synek mało się rusza bo zmęczony moim napinaniem brzucha od dolegliwości przeziębienia?

W nocy jadłam 2 razy chleb pełnoziarnisty z serem białym żeby trzymać cukier na minimum...
Dziś od rana cukier na dolnej granicy ale w normie...
PODGRYZAM RZODKIEWECZKI I GOÓREK.
Poczułam jeden mały kopniak... cholera jeden nie wiem co robić normalnie to bym była już skopana cała;/ Mąż śpi ...nie wiem czy go martwić...

Już 31 tydzień i 4 dni -strasznie rośnie mi brzuch a waga podskoczyła i mam 8 kg na plusie:P
Czyli ważę 53kg.
Cukrzyca daje czadu a młody mało się rusza- oj ciężki weekend mnie czeka;/

10 lata 9 miesiąc temu #855661 przez marcynia
Usmiechnieta- bo ma juz malo miejsca na fikolki

10 lata 9 miesiąc temu #855699 przez OlgosAmigos
Usmiechnieta- myślę,że każdy może mieć gorszy dzień,nawet nasze maluchy...mnie wczoraj tak skopala że myślałam że góra wyskoczy,mąż był w szoku ze aż tak może brzuch skakać! :lol: a dzisiaj tylko pojedyńcze,delikatne ruchy...może pogoda tak na nie działa...? :blink:

Dziewczyny czy pierzecie już ubranka?ja się zastanawiam czy nie zacząć od przyszłego tygodnia jak słońce wroci :dry: boję się ze potem kręgosłup mi w ogóle odmówi posluszenstwa :huh: o!wczoraj odebralismy wozek :) i kolejne pytanie...całą tapicerkę też trzeba prać,nie?czy na przykład wywietrzyc wystarczy...?

10 lata 9 miesiąc temu #855778 przez [email protected]
Ja mam już wszystko poprane.
Zależy jaki wózek masz. Jeśli nowy to ja bym nie prała. Jeśli używany to bym uprała.

10 lata 9 miesiąc temu #855786 przez oleczka331
witajcie
ja tez mam juz wszystko poprane i wyprasowane i cieszę sie ze mam to za soba bo jest mi już ciezko, a kręgoslup faktycznie szwankuje ale co sie dziwić jak mój biust to z 5kg wazy a brzuch jeszcze zastanawiam się kiedy sie przechyle do przodu hehhe :silly:

jestem już po zastrzyku z immoglubiną (uroki ujemnej krwi)ale podpowiem ze nie bolalo i ze dostaje sie w dupalka ;)

ciezko mi sie schylac jak u was mam tez dziwne skorcze niewiem czy to juz przepowiadajace tylko ze one troche jakby bolą.Sama niewiem co myslec.Ciagnie mnie tak pod brzuchem w dol.Czy to normalne? smaruje brzucho kilka razy dziennie rozstepow nie ma jak narazie.

moja niunka czasem ma tez ze 2 dni lenistwa a potem nadrabia takze mysle ze kwestia pogody ulozenia tez daje sporo.

mam pytanie czy czujecie swoje malenstwo bardzo nisko juz moja niby jest juz glowka w dol ale naprawde czuje ja bardzo nisko.W czwartek mam wizyte musze zapytac ale przeciez dopiero co bylam niewiem co myslec.

pozdrowienia i milej soboty...

10 lata 9 miesiąc temu #855826 przez sela
Kręgosłup i mi szwankuje coraz bardziej mi ciężko,jeśli chodzi o poród to i ja nie moge sie doczekac jeszcze tylko 2 miesiace:)Ale nie kurywam ze troszke sie boje :(.Ostatnio jak byłam w szpitalu dziewczyna dostała przy mnie boli taka biedna była plakała i krzyczała ze nie daje rady ze chce znieczulenie.Powiedcie mi kochane co wy uwazacie na temat znieczulenia???

10 lata 9 miesiąc temu #855882 przez oleczka331
ja to ci powiem ze bez znieczulenia to nawet sobie tego nie wyobrazam :unsure: musi byc i koniec kolezanka teraz rodzila byla 6godz w bolach miala glupiego jaska bo juz nie wytrzymywala nie bylo postepu wiec zrobili cesarke jak to ujela nastepne to tylko cesarka :blink:

kurcze jak ten czas leci 2 miesiace i wszystko bedzie inne:)

Sela musimy dac rade!!!
miejmy nadzieje ze porod bedzie krotki i w miare bezbolesny... :lol:

10 lata 9 miesiąc temu #855922 przez OlgosAmigos
Ależ tu dzisiaj cisza... ;)
oleczka- dzisiaj bardzo podobnej historii wysluchalam :) tylko ze znajoma rodziła 20godzin i po gazie pozwalającym jeszcze gorzej jej było,wzięła znieczulenie i zasnela :laugh: a potem i tak jej cesarke zrobili i następna też chce cesarke...a powiedz mi o tej immunoglobulinie...ja też mam minus,co prawda mąż też,Ale nikt o nic nie pyta,nie wnika...koleżanka położna mówiła mi że to nie ma znaczenia tak naprawdę bo dziecku po urodzeniu robią wszystkie badania,nie patrząc na grupy krwi rodziców,ewentualnie wtedy jakąś interwencja...

sela- na bezbolesny poród się nie szykuje,ale mam nadzieję że szybki bedzie :blink: póki co się nie decyduje na znieczulenie...przeraża mnie wklucie w kręgosłup...z resztą nie wiem jaki to jest ból,nie mam porównania...w razie czego będę błagać w trakcie :silly:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka