- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Mowmimama- jakoś strasznie się nie martwię, tylko tak aby przez chwilę jak umieszczałyście wagi swoich Maluchów

Nesia- też mam termin pod koniec maja ale prać zacznę teraz bo skurcze coraz bardziej dokuczliwe, a i kręgosłup już nie daje rady więc pewnie to trochę potrwa

Karla- dobrze, że Ci w końcu przeszło

co do metek to też nie będę odcinać...w większości są na bokach i nie są takie sztywne. Jak któraś będzie Małą podrażniała to wtedy odetnę lub wypruję

Dziewczyny!dostałam maszynę do szycia!!!

tak od tygodnia jakoś Mała była już ułożona główkowo, a dzisiaj rano tak się wierciła i tłukła, że chyba się znowu obróciła bo czuję główkę pod żebrami

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
mielismy strasznie zajety weekend, wiec nie pisalam. W sobote przyjechala ogromna paczka z roznymi prezentami dla dzidzi od moich rodzicow, wiec mialam co rozpakowywac,
potem przyjechaly do mnie kolezanki z Londynu, a w niedziele mielismy Johna rodzine glowie, bo zaprosilismy ich na kawe i ciasto jego urodzinowe. Ufff.....
Dzisiaj rano bylam w szpitalu i od srody bede chodzic na rehabilitacje w zwiazku z bolami w biodrach (w koncu!!), mam nadzieje, ze mi pomoze...
A teraz siedze i czekam, az mi wozek ze sklepu przywioza

Nesia - ciesze sie, ze wszystko w porzadku. Co do zylakow, to dziewczyny pisaly, ze tez podostawaly, wiec nie jestes sama...
moniaW - nie przejmuj sie, niedlugo sie dowiesz kto siedzi w srodku, hihi

mowmimama - sliczny synek

oleczka331 - juz wpisuje w tabelke

Slyszalam, ze laktator lepszy elektryczny, ale tez i duzo drozszy. CO do podgrzewacza to jeszcze nie wiem...
karla - zdrowka zycze! I nie jedz czopkow, hahaha! :-D Ale mnie tym rozsmieszylas :-D
OlgosAmigos - nie martw sie waga. My w Anglii w ogole nic nie wiemy i moze to i lepiej. Kazde dziecko jest inne

Maszyna do szycia, cos dla mnie, hahaha! Jestem totalnym beztalenciem

Usmiechnieta - zdrowiej szybko!! Ponoc jak mama zle sie czuje, to i dzidzia moze byc mniej aktywna.
Ja tez mam dylemat co do maty, ale chyba dam sobie spokoj, ponoc to strata pieniedzy, chcesz dziecko wziasc z lozeczka, a to badziewie zaczyna wyc.. Mala bedzie spac w lozeczku przy moim lozku, wiec bede ja miala caly czas na oku.
Sela - to tak jak ja, nie moge sie doczekac, a z drugiej strony boje sie... Ale pocieszam sie, ze nie ja pierwsza i nie ostatnia! Ja absolutnie chce znieczulenie, w Anglii w kregoslup jest bardzo popularne i jesli bede je potrzebowala, to nie zawaham sie ani chwili :)Boze, wspolczuje Ci przeprowadzki, wiem, bo sie przeprowadzalismy 2 i pol tygodnia temu i ciesze sie, ze mamy to juz za soba. Uwazaj na siebie!
patka89 - tabelka uzupelniona

Gosia - ojejku!! Jak sie Zosia dzis czuje? Mam nadzieje, ze jest duza poprawa! Oj, to mnie zmartwilas!
- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Trochę mi zajmie czasu przeczytanie wszystkich (a przynajmniej większości) wcześniejszych Waszych wpisów, także na razie teraz tylko się przywitam

- danusia87
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Gosiu powrotu do zdrówka dla Zosi !!! Trzymam kciuki za jak najszybszą poprawę
Paradise 100 lat dla Johna

U mnie źle tzn. jest tak pięknie po 20' za oknem ale ja mam chyba pierwszy raz w życiu katar alergiczny do tego Moja Olivia też się rozchorowała i męża też cos zbiera...
no i tak mijał nam weekend w domku pod pierzynką ...
Jakoś ostatnio na naszym forum mała aktywnosć...każda z nas przygotowuje się już pewnie wielkimi krokami na przybycie nowego członka rodziny...

- Mamma Mia!
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Kupiłam płyn do prania ubranek dzidziusia ale jeszcze się chwilę chyba wstrzymam z praniem, tak do 3 tygodni przed bo inaczej ten czas będzie się taakkk dłuuużżył jak będę spoglądać na spakowaną torbę

Martwi mnie tylko, że w ostatnich badaniach moczu wyszły mi obecne leukocyty

Wracam do dalszej lektury forum

- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Gosiadanusia zdrówka dla Was.
A u mnie trochę lepiej z rwą kulszową. Od dwóch dni jakby nie boli. Za to moja Julcia mnie tak kopie skubana że pewnie mam w brzuchu same siniaki

U mnie remontowo. Włączył mi się syndrom "wicia gniazda". Jak już skończę remontować I sprzątać to zabiorę się za resztę rzeczy. Na razie mam tylko ciuszki,ręczniki,smoczki,butelki I kocyki I jeden rożek. Prać I prasować też zacznę jak ogarnę dom. Mi zostało jeszcze dwa I pół miesiąca więc chyba zdążę

- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
laktator to jest pytanie hmm niewiem wlasnie elektryczny czy reczny boje sie troche jak dziala wogole te urzadzenie,a wszelakie elektryczne rzeczy z moja skora a tym bardziej sutkami troche mnie przerazaja, z drugiej strony czy bede miec sile na reczny?

pierwszy raz slysze o takiej macie co minitoruje oddech wczoraj poczytalam troche i teraz zastanawiam sie czy ja wogole zasne przy mojej kruszynce czy bede ja tylko obserwowac bo bez tej maty to chyba teraz spokojnie nie zasne

lepiej juz nic nie dokladajcie bo zbankrutuje ta mata jest strasznie droga.
napiszcie ile macie jakich ubranek i w jakim rozmiarze bo niewiem czy mam wystarczajaco.zbliza sie lato i wlaciwie to nic niewiadomo jak to bedzie cieplo i od kiedy

- OlgosAmigos
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Oleczka- ja kupiłam laktator ręczny Avent...ma dobre opinie i fajnie policzek zasysa

Biedroneczka- dobrze że już lepiej się czujesz bo pewnie ciężko by było wytrzymać jeszcze tyle czasu z takim bolem

Ja już miałam jechać na IP

- biedroneczka39
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Wybaczcie że tak ogólnikowo i wybiórczo piszę. Niestety trochę brakuje mi czasu. W wolnych chwilach staram się jak najwięcej odpoczywać i leżeć. Postanowiłam że do 35 tygodnia będę się oszczędzać jak tylko się da. Mąż pomaga:-)
Ja muszę spakować torbę dla siebie po raz drugi, miejmy nadzieję że ostatni. No i torbę dla Małej, rzeczy leżą gotowe, wyprane od kilku tygodni

Ja przy Dawidzie nie czułam braku sterylizatora do butelek; mylam je i przelewałam wrzatkiem:-)
Jeśli chodzi o apneal czyli monitor oddechow to uważam że przy wcześniaku jest konieczny, ale przy zdrowym noworodku nie ma potrzeby go kupować. Oczywiście możecie się ze mną nie zgadzać!

No to się pomądrzyłam. hehe;-)
Olgos - Jeśli skurcze przeszły po no spie i magnezie to powinno być ok. Ale jak powrócą to pojedz na IP. Jak mi położne mówiły teraz jest etap intensywnego wzrostu dziecka i czasem macica nie nadąża z rozciąganiem i tak się właśnie spina. Czasem też może się tak dziać po intensywnych ruchach Maleństwa. Ja poza tymi spięciami miałam też skurcze takie jak pierwsze porodowe i to te były niepokojące - cały brzuch jakby rósł /pęcznial, tak jakby miał zaraz peknac, bolał, do tego dochodził ból pleców i uczucie jakbyś miała na brzuchu elastyczny bandaz no i brakowało tchu. Nie wiem czy dość zrozumiale to napisałam!
- Paradise1982
-
Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
Za chwilę was przeczytam, jak sie nacieszę wózeczkiem

Cholerka, nie chce się wgrać...
- oleczka331
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

i czy jechac czy czekac ale bol byl ogromny poplakalam sie

czekam na foto wozeczka paradise ja zamowilam tez ale jeszcze musze poczekac na niego zamowilam w Polsce i mysle ze tak do 10dni bedzie.Tutaj w niemczech nie ma nic ciekawego i wszystko jakies czarne.Ale moze w jakich drozszych sklepach sa kolorowe ale juz nawet tam nie jezdzilam bo nie jestem tu niewiem ile zeby szastac kasa

tez myslalam o tommee tippee recznym u mnie troche wlasnie kiepsko bo nie moge czekac do potem i biegac tu po sklepach i szukac laktatorow i innych bo nieznam super miasta a do tego jezyka zeby wytlumaczyc co potrzebuje a wyslac meza to jak wyslac go po ziemniaki a wroci w kapusta hahha taka metaforka:)
wiec dobra wezme ten reczny, termoopakowanie tomme tippee i butelki.Podgrzewacz kupie uzywany to nie jest rzecz osobistego uzytku wiec przezyje.Sterylizator-nie dam sie namowic,A o macie musze jeszcze poczytac i wtedy podejme decyzje jak cos tez uzywana podobno idzie to pod materac.czekam na lozeczko oby szybciutko tez doszlo. bede spokojniejsza a mezo zlozy jak bedziemy w szpitalu
w czwartek wizyta u gina
w pt polozna moze uda nam sie ustalic jak w koncu rodzic bo panikuje

czy wam rowniez sprawia bol przesuniecie sie na drugi bok. jeszcze troche a maz bedzie musial mi zamontowac podnosnik bo do wc nie wstane

to ja metek tez nie obcinam poczekam jak bedzie...
moja szafa w polowie teraz jest troszku wiecej
chusteczki z pampers tak tak wiem uczulaja wiec juz je wykorzystuje dla siebie
- marcynia
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Pisalyscie o ubrankach. Ja juz wszystko poprane i poprasowane, poukladane w szafie ufff... zajelo to troche. Zostalo mi 2kocyki i pieluchy

Metki . Obcinalam. Bo przeviez widac na oko jaki rozmiar

Laktator. Wyrwalam za bezcen uzywany niby 2 razyae faktycznie nie widac ze byl uzywany. Odkaze go,
pozniej wyparze i bedzie ok. Aaaa... laktator jest z aventa reczny.
No coraz wiecej widze z nas ma skurcze mocniejsze czy slabsze ale strach jest...esz...
Jutro ide po wozek!!!! Je je je

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

- beaciaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nie odzywałam się już od jakiegoś czasu, ale czytam na bieżąco wszystko. Jakoś ostatni strasznie mało czasu mi się zrobiło. Teraz od kilku dni męczy mnie przeziębienie i już mam dośc bo myślałam że przechodzi, a dziś rano znów punkt zwrotny gardło tak strasznie boli i drapie :/
Z nami wszystko w porządku, chociaż po ostatniej wizycie nie byłam taka szczęśliwa bo mój gin podejrzewał zatrucie ciążowe... Na szczęście po wszystkich badaniach okazało się, że jest ok

Maciuś szaleje i rozciąga się na wszystkie strony w moim brzuszku, ale w końcu co się dziwic to już 35 tydzień ! Ja nadal nie mam butelek, smoczków, kosmetyków, ani pampersów dla małego. Może coś ruszę w tym tygodniu, zobaczymy...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.