- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- usia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
OlgosAmigos - ja mam tą karuzelkę, dostałam ją od siostry jest super. Niby jest używana bo miała ją u swoich 2 córek ale wygląda jak nowa. Naprawdę polecam.
Nati - nie daj się grypie. Mi dopiero odpuściła ale bardzo mnie umęczyła.
Mowmimama - Ślicznie wyglądasz, brzusio mały i zazdroszcze mieszkania blisko morza.
Gosia - trzymaj się, aby było już tylko lepiej.
Patkam- słodka żyrafka.
Ja też martwię się o Uśmiechniętą, moja ciotka trafiła wcześniej do szpitala niby miała już wyjść, ciśnienie jej skoczyło i miała cesarkę. Także może być różnie. Może jesteśmy już ciociami
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
mallgooniaTak, tak spakowałam też Tantum Rosa+ wodę ze smoczkiem i Bephanthen
oleczka331 szczerze zazdroszczę jeżeli zaczyna Ci już odpadac czop, też bym chciała jakieś znaki od organizmu, że to za niedługo, a tu nawet kłucie w brzuchu i twardnienia przeszły
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Oleczka - dzieki, wlasnie kupilam te kropelki na eBayu
- sela
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi
beaciaaNiby ja tez mam liste co musze zabrac do szpitala ale tak sie zastanawiam ile tych ubranek mam zabrac dla małego musze chyba jeszcze poczytac na ten tema.A ty uwazaj bys sie nie zaraziła.Co do kłucia w brzuchu to tesz mam takie dolegliwosci nawet ostatnio pod na samej górze brzucha jak wstaje to mnie tak boli i pali jak by sie brzuch nadrywał , zastanawiam sie od czego.Powiedziałam to mojej gin ale ona stwierdziła ze mi sie nic nie naderwie ach ci lekarze
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Wlasnie przyszla do mnie pompka do pompowania mleka i specjalne torebki do jego mrozenia, u mnie w szkole rodzenia polozne powiedzialy, ze mozna probowac sciagac mleko juz po ukonczeniu 37 tygodnia, wiec pewnie za dwa tygodnie sprobuje, jestem ciekawa, jak to bedzie. Chociaz narazie nic mi w ogole nie leci Mam nadzieje, ze to moze uchroni mnie przed nawalem, ale pewnie nie. Totalnie sie na tym nie znam, ech...
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do tych kropelek, to też je mam kuzynki mi załatwiały ponoć bardzo pomagają
Usia : Mi też od czasu do czasu twardnieje brzuch,ale Ja się tym nie przejmowałam.lekarz mówił,że to normalne jest jeżeli zaraz puszcza.
A Ja jestem chyba ogólnie odmienna brzuch mnie raczej nie boli ostatnio tylko tak na okres,ale to był występek jedno razowy, za to strasznie boli mnie biodro,że jak mam wstać z łózka czy w ogóle chodzić,nawet przejść się do toalety to aż płakać mi się chcę i tak mam od wczoraj
pachwiny już mi przeszły i nawet żebro mniej boli chyba dzidzia mi odpuściła
Co do żyrafki ja ją uwielbiam, mam nadzieję ,że malutka też będzie ją bardzo lubiła
U Nas dzisiaj bardzo zimno, wiem bo wyleciałam do apteki po kubek na mocz bo jutro idę na badanie w samym dresie bo aptekę mam blisko i powiem Wam,że mimo tego,że apteka jest blisko to trochę mi wiało Pogoda się psuje a szkoda bo chciałam jeszcze w święta odwiedzić zoo
- agnieszka_23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja jak zwykle odpisuję na zaległości- tym razem 15 stron... ale odpiszę na raty, bo na raz to ciężko mi tak
Poszłam za Waszymi radami i już mam w sypialni łóżeczko wietrzy się- jednak jak się wchodzi do pokoju to troszkę czuć zapach drewna, kleju i nowości.. Dodatkowo dziś odebrałam wózek.. Jutro wypiorę wnętrze i będzie wszystko gotowe.
W pon miałam usg- zapytałam o wagę maluszka- lekarz odpowiedział, że usg i tak nie mówi prawdy i tyle ;/ na wizycie następnego dnia dostałam cudowną informację, że lekarz od maja przenosi się do innego szpitala i teraz nie wiem gdzie rodzić... ;/ wrr zła jestem jak nie wiem. ale lekarz zaproponował, że możemy po świętach wywoływać poród... brzuch już mi się obniża, skurcze coraz silniejsze są.. ale czuje, że przenoszę.. i w 2 tyg mam + 4kg.. woda mi się zatrzymała. kupiłam buty 2 rozmiary większe, bo nie miałam w czym chodzić !!
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oleczka- my dajemy drugie imię a porodem to nie tylko Ty się tak martwisz.. ja też sieję panikę, ale teraz to nie ma wyjścia, trzeba to przetrwać i tyle ;)u mnie w szpitalu nie ma znieczuleń, więc nie mam nawet co liczyć na zmniejszenie cierpienia..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Uśmiechnięta- ja miałam leukocytozę, brałam wtedy antybiotyki i przeszło.. a co u Ciebie?
Kurczę dziewczyny, może wymieńmy się jakoś numerami telefonów.. w razie czego będzie wiadomo co u której się dzieję..
Patka- a nie za dużo ubranek spakowałaś? ja na liście ze szpitala mam napisane 3 komplety (3 pajace lub 3 śpiochy+ kaftaniki)
Pisałyście o kosmetykach, ja mam z nivea a do mycia mam emolium.
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Nagle ogarnela mnie niesamowita ilosc energii, wiec zrobilam Johnowi obiad-niespodzianke: gulasz (ale miesko z piersi kurczaka) i pyzy slaskie (te z dziurka). Mniam, mniam! On bedzie za pol godziny, to mu szczeka opadnie, hehe
Agnieszka_23 - moze rzeczywiscie dobrze, zeby wywolal? W sumie to ja sie nie znam...
Masz calkowita racje co do numerow telefonow, bo jak jedna bedzie rodzic, to moze chociaz jednej smsa wyslac, zeby napisala na forum, bo inaczej to dupa blada.
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Może rzadko piszę ale czytam wszystko co piszecie.
uśmiechnięta gdzie się podziewasz ?
mowmimama no masz zgrabniutki brzucholek.
gosia trzymaj się słoneczko. Mam nadzieję że Zojka dojdzie do siebie.Całuję Was I ślę dużo energii.
nati kurczę coś słabo z Tobą kochana. Dość często chorujesz. Zdrówka życzę dużo.
Nie pamiętam która z Was opisała tak szczegółowo oba porody. Chyba Kaśka. Powiem tylko tyle że zgadzam się ze wszystkim co napisała bo też miałam I cc I naturalny. Po cc nie mogłam chodzić,byłam zgięta wpół,mdlałam z bólu a w szpitalu kazali chodzić. Na łóżko jak się położyłam to wstać nie mogłam. Był też problem z oddawaniem gazów I ścisła dieta by nie dostać skrętu kiszek. Nie najlepiej to wspominam. Za to mój naturalny poród mimo iż skurcze bolą jak cholera trwał niedługo. Wody mi odeszły rano o 9.20 a o 10.50 rano miałam Alicję na świecie. Jedyny minus że miałam cięte krocze więc piekło przy siusianiu I bolało. Siusiałam więc pod wodą I używałam Tantum Rosa do podmywania. Ma on też działanie lekko znieczulające. No I dużo wietrzyłam ranę (czyt. spałam bez majtek )
Mam nadzieję że szybko teraz pójdzie. I też się boję dziewczyny. Najbardziej bólu.
paradise jak zrobić by numer był widoczny tylko dla Was?
- agnieszka_23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nati- pisałaś, że poprzedni poród miałaś bardzo traumatyczny. Mogę tylko zapytać czy gorszym bólem są skurcze czy wypieranie dziecka?
Mallgoonia- ja na sesję wybieram się w sobotę
karuzelka o której pisałyście super! my nie kupujemy, dostaliśmy używaną ( nie podoba nam się, więc nie będziemy mieli wcale)
Gosiu- jak się czujesz kochana? a jak córeczka ?
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
Mnie ostatnio często twardnieje brzuszek I mam znośne skurcze wieczorami. Nie mogę jednak spać bo mam strasznie niespokojne nogi I skurcze w łydkach. Ma któraś jakiś sposób na te skurcze bo idzie oszaleć. Po za tym często mi słabo I muszę siadać I odpoczywać. Kłuje mnie w kroczu też I bolą pachwiny. Libido mam raczej zerowe.
- oleczka331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
co za dzien moja paczka nie dojdzie dzis bo Pan stoi w korkach, bedzie rano i to bardzo rano za to mi wniesie co mi po tym skoro maz bedzie
co dalej ktos mi narobil w pracy za dupką wiec jutro mam rozmowe z szefowa podejrzewam ze po 6 tyg od porodu powiemy sobie dowiedzenia.Przez jakies zazdrosne mendy,kurde nikomu nic nie robie na zlość a ktos mi wciaz.Co za ludzie. Przeryczałam poł dnia bo boje się jak cholera.Faktycznie wczoraj bylam i ktoś mi zostawil niezly syf w pracy.A chodze 2 razy w tygodniu.Dlaczego tak się musi dziać jeszcze teraz miesiąc przed.Powiem wam ze mam dosyc taki dół mam. Jeszcze moj zapomniał telefonu.Ehhh
Mała skacze przez ten stres ze naprawde.
ide bo mi zle jest z tymi myślami co za dół dzieki ze moglam sie wygadac
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja Pracuje w młodym zespole wszysty młodsi byli ode mnie a Ja mam 25 lat.
Każdy próbował,żeby dla niego było jak najlepiej i uprzejmie donosili do szefostwa za byle pierdolę.
A z wolnym się dogadać z nimi to też tragedia była,owszem były osoby spoko ale były tez te które tam wszystko monciły.
Także głowa do góry...! A tak jak mówi biedroneczka jutro paczuszka z rana Ci poprawi humor.
A szefowa jeśli jest w porządku nie pożegna się z Tobą tylko wysłucha i to co Ty masz do powiedzenia i okresli co gdzie i jak