BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #871088 przez Paradise1982
Oleczka - ja ogladam co poniedzialek na angielskiej TV program o porodach dzieki ktoremu jestem oswojona, mozna obejrzec na Youtube: One born every minute albo Midwives (lub Polozne). Oba programy ciekawe i naprawde fajne :)

Patka - ja za to kocham burze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #871092 przez oleczka331
burza tam taka burza troche blyskalo i tyle niewiem jak u was bedzie ja tez sie boje a nie mam zaslon ani rolet i wczoraj mowie do meza zeby mi w kanciapie gdzie mamy srodki czystosci poscielil bo tam nie ma okien ale tylko sie posmial :laugh:

bolec bedzie napewno bo musi.Nie ma innej drogi.Maz ma mi powtarzac ze jutro bedzie po wszytskim.Takie ma zlecenie. :)

10 lata 11 miesiąc temu #871099 przez patka89
U Nas już po deszczu :D
Całe szęście nie było burzy hihih :)
A Ja dalej latam od komputera do kuchni i robię placuszki :D
Tatuś córeczki pewnie wróci z pracy głodny to trzeba coś dobrego dać mu jeść :D
Tutaj w Polsce też jest taka stacja chyba tlc jak się nie mylę, ale niestety jej nie mam :(
Zamówiłam ją ale do tej pory mi nie odblokowali tego kanału dupki jedne. Chyba przed majem już sobie nie skorzystam z tej stacji. Chyba dopiero po porodzie jak już będzie wspomnień czar :D

10 lata 11 miesiąc temu #871106 przez beaciaa
Dziewczyny progres kupiłam torbę i za chwilę zaczynam się pakowac !:P

U nas pogoda mega do d... :dry: 21 stopni, duszno, parno- niech przyjdzie burza bo nie ma czym oddychac :(

10 lata 11 miesiąc temu #871111 przez nati.olsztyn
beaciaa napisał:

Dziewczyny progres kupiłam torbę i za chwilę zaczynam się pakowac !:P

U nas pogoda mega do d... :dry: 21 stopni, duszno, parno- niech przyjdzie burza bo nie ma czym oddychac :(

Brawo!!!:-)

10 lata 11 miesiąc temu #871112 przez Paradise1982
bardzo ladnie Beaciaa :)

10 lata 11 miesiąc temu #871117 przez patka89
Powodzenia w pakowaniu Beacia trzymam kciuki,żeby szybko Ci to poszło:):)

A Ja idę teraz trochę się polenić i coś obejrzeć :D

10 lata 11 miesiąc temu #871123 przez OlgosAmigos
Witam kobitki po kilkudniowej nieobecności ;) u nas dziś piękna pogoda więc korzystamy :) 23st w cieniu, a na balkonie to się opalać można :blink:
byliśmy dziś na wizycie u gin...niby wszystko ok, aby zapalenie się na koniec przypałętało :dry: szyjka lekko miękka, ale skierowana ku krzyżowi więc to podobno może być :unsure: za to nasze dziecię przechodzi samą siebie!!!pozycje zmienia co najmniej kilka razy dziennie i jeszcze się buntuje że jej ciasno! :ohmy: mało wierzchem nie wyjdzie!brzuch mi próbuje na boki rozepchać :laugh: mam nadzieję, że ten czas szybko zleci do terminu porodu bo już mnie tak stopy bolą, że nawet nie mogę sama na zakupy iść :( wszędzie autem trzeba jechać...a jak dziś tak cieplej to puchnąć zaczęłam tak konkretnie :huh: o!i kwiatki posadziłam dziś na balkonie, od razu lepiej! :)
co do ktg to też nie będę miała raczej...chyba, że pojadę do szpitala w którym chcę rodzić i "zażądam" :blink:

Kasiunia- dzięki za opisy dwóch tak różnych porodów :) utwierdziłaś mnie tylko, że chcę sn!

Mowmimama- ja też mam długo prawo jazdy i nawet lubię prowadzić, ale nie mam zaufania do siebie...mąż czasami mówi "masz jedź" no to jadę, ale ile to się trzeba nasłuchać!o losie!!!kiedyś się popłakałam przez to gadanie, ale dojechałam, potem bez słowa się zatrzymałam i przesiadłam do tyłu, a za kolejnym razem mój D. był po % więc samo się rozumie, że był na mnie skazany a tu co chwilę "za szybko, za wolno, światła zmień". Kilka komentarzy zniosłam, ale potem zatrzymałam się i mówię "wysiadaj!". I od tamtej pory wystarczy, że spojrzę na niego i wie, że ma milczeć :lol:

Nati- ja też zdychałam po tych warsztatach...

Paradise- fajny misiak :) też wczoraj chcieliśmy kupić jakąś zabawkę, ale nie spojrzałam, że już tak późno i nas wygonili z hurtowni bo zamykali :dry: też nie mam firanek w oknach i o losie! jak mi z tym dobrze :lol:

Patka- co do chorób to i w tramwaju czy supermarkecie możesz coś załapać, ale myślę, że nie ma co panikować...o!i masz rację, że to nie to forum do narzekania na polską "służbę" zdrowia...my tu jesteśmy i czytamy :silly: pisałaś też, że na polskie złamanie nie dostałaś zastrzyków...bo nie porównuj złamania nogi do złamanego palucha :woohoo: mogę Ci zagwarantować, że tu też byś dostałą jeśli byłaby taka potrzeba...

Beacia- zdaję się, że Pan z OmegaMedu był ten sam co i w Warszawie :lol: bardzo irytujący... :angry: o!u nas nie było wykładu o pomocy noworodkowi :angry: gratuluję torby :lol:

Uśmiechnięta- co tam, jak tam?mam nadzieję, że wszystko ok...? :huh:

...chyba burza się zbliża :huh:
o!jeszcze jedno! któraś z Was wklejała link do karuzeli na łóżeczko Fischer Price Rainforest...taka zielona...macie ją może i podzielicie się opiniami?bo chyba bym chciałą taką zamówić :blink:
ależ poemat stworzyłam :ohmy:

10 lata 11 miesiąc temu #871140 przez sela
Hej jestem juz po badaniu małemu strasznie skakało tetno byłam troche przerazona ale lekarz powiedział ze wszytko jest ok i w tym okresie ciazy to normalne wiec nie wiem co o tym myslec .Wiem jedno musze sie oszczedzac :)

10 lata 11 miesiąc temu #871153 przez patka89
Olgos : Nie będę się z Tobą kłóciła bo nie wiem jak to tam do końca jest :) Może masz i rację
Każdy tam ma swoje zdanie na Polską służbę zdrowia i już,ale trzeba dawać sobie radę :):)

No ciasno tej Twojej malutkiej a dziwisz się, w ciasnym pomieszczeniu musi przebywać.
Moja też się rozpycha jak szalona,najlepsze jak się tak rozepcha,że fest ją czuć :):)

sela; mały już się spieszy do mamusi :):)

10 lata 11 miesiąc temu #871227 przez beaciaa
Sela spokojnie ja o tym oszczędzaniu się słyszę już od połowy ciąży, a małemu jednak chyba się nie spieszy bo na ostatniej wizycie byłam, że tak powiem zamknięta na cztery spusty :p Jutro kolejna więc mam nadzieję, że coś się ruszy. W końcu za tydzień mogę już rodzic i wcale bym się nie obraziła :)

Torba do szpitala spakowana po same brzegi wystarczy tylko dopakować staniki do karmienia jak już przyjdą, kartę ciąży i dowód osobisty :)No i spakowałam też małą torbę na wyjście dla mnie i małego i wrzuciłam w fotelik. Łukasz już wszystko wie co kiedy ma zabrać więc on spokojny, ja mogę rodzic :P

10 lata 11 miesiąc temu #871251 przez danusia87
Paradise slicznotko Moja widze ze w pon ogladamy te same programy ;) wczoraj był swietny odcinek (matka zabronila wziac dziewczynie PDA tylko dlatego że chciała ja ukarać za to ze w tak mlodym wiekh zaszla w ciążę. ..nie wiem jak ja ona ale ja chyba nie mogłabym patrzec jak moja corka cierpi i prosi o znieczulenie. ..)

Sela oszczędzać ...hym przy 1 ciąży to realne o ile ktos nie ma w planach na koniec jeszze czegoś zrobic :-P hehehe

beaciu ciesze sie ze juz jesteś spakowana. Ciekawe kiedy zaczniesz rodzic ;)

oleczka widze ze duzo rzeczy w PL zamawiasz ...ja tez zawsze wszystko z PL albo z DE z amazon.de bo u nas duzo drożej jest w Austrii niż u Was w Niemczech. ..

uśmiechnięta co u Ciebie i Maluszka? Mam nadzieję że wszystko ok ... a moze juz urodzilas??? Wszystko możliwe....

Ja dzisiaj padnieta i to bardzo Olivii wychodza ostatnie (5-6) zabki i jest strasznie marudna a myslalam ze mamy juz to za soba...poza tym opiekowalam sie synem sasiadki bo ta faebowala wlosyale po kilku godzknach opieki nad 4-ro mc dzieckiem mialam straszne bole brzucha...teraz zmykam spac ale odezwe sie jutro Kochane....

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

10 lata 11 miesiąc temu #871270 przez nati.olsztyn
Hej Mamusie! Ja po wizycie! Jednak ktg nie było, za tydzień będzie. Malutka waży niespełna 2300g, brzuszek nadal na 2 tygodnie do tyłu (a nogą tydzień do przodu )ale równomiernie rośnie więc w porządku. Widać taka uroda, że mała będzie drobna. Dokładnie sprawdził przepływy, serce, łożysko, ilość wód - wszystko w normie:-) Baaaardzo się cieszę! Rozwarcie na 0,5 cm, szyjka długa. :-)

Mam zmieniony preparat z potasem, bo rzeczywiście możliwe że tamten mój organizm słabo przyswajał.

Jestem dużo spokojniejsza! Miłej nocy Mamusie!!!:-)

10 lata 11 miesiąc temu #871386 przez patka89
Nati : to Ciesze się,że wszystko ok,Ja jutro idę na badanie krwi :)
a 14 na wizytę :) zobaczymy jak tam malutką, czy będzie duża po tatusiu,czy krasnoludek po mamusi :D

Dziewczyny a powiedzcie mi bo mnie to strasznie trapi,jestem teraz na zwolnieniu lekarskim.Przeczytałam,że do szpitala trzeba zaświadczenie o ubezpieczeniu zdrowotnym,
to jak to jest nie wiecie czy Ja muszę iść do mojego pracodawcy po tego kwita czy do zusu,bo się pogubiłam.
A tak po za tym to,przecież już są te programy co się wpisuje pesel i wyskakuje wszelkie info dlatego nie wiem po co jeszcze ta karteczka :(

U Mnie dzisiaj bardzo brzydko jest :( Coś czuję,że będzie straszna nuda dziś.
Chyba zajmę się układaniem od nowa ciuszków małej w szafkach no bo sama nie wiem co ze Sobą zrobić.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #871400 przez nati.olsztyn
Dzień dobry!
Przeziębienie rozłożyło mnie na dobre!:-( Głowa pęka, ogólne rozbicie i czuję jakbym miała gorączkę. Z bólu gardła spać nie mogłam, tabletka pomogła tylko na chwilę.:-( Czuję się koszmarnie, a mąż będzie dopiero koło 17- ej...ehh...

patka
Z tego co mi wiadomo to teraz trzeba mieć tylko dowód osobisty. Tak jak piszesz, wszystko jest w systemie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka