BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 21 godzin temu #869811 przez nati.olsztyn
kasiunia Fajnie że się odezwałas! :-)A powiedz, dwa razy rodzilas naturalnie? Jeśli tak to jak wyglądały porody, były podobne czy może całkiem inne? Oczywiście napisz jeśli możesz:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 20 godzin temu #869834 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

wczoraj bylo fajnie, obzarlismy sie u Chinczyka jak male swinki! :lol: Noc mialam srednia, wlasciwie to mnie wszystkie kosci bola, ech, co zrobic :)

Usia - oto link jaki rozek kupilam
www.ebay.co.uk/itm/LUXURY-NEWBORN-BABY-S...&hash=item19da4b78a5

Nesia - odpoczywaj i sie nie stresuj kochana!

Oleczka
- ja absolutnie Cie nie uwazam za psychiczna, kazdy ma swoje fobie i Twoja jest jak najbardziej zrozumiala. Ja na przyklad cholernie boje sie.......balonow! I to dopiero od paru lat, jak kiedys dmuchalam balon, pekl i uderzyl mnie w twarz, od tej pory panikuje, jak jakis widze... Calkiem powaznie!
Moze to normalne, ze sie u Was odwiedza oddzial, bo u mnie to norma, idziemy w przyszly wtorek poogladac jak wygladaja sale itp. :)

Patka - biedna Ty, jak nam sie brzuchy obniza, to mi zgaga minie, a Tobie pewnie bol zebra :) Widze, ze Ci hormony szaleja, ja juz mam to jak narazie za soba, dwa tygodnie temu mialam ochote wszystkich pozabijac, haha!

Nati
- auuuuuuu, to musialo bolec!!!!! Tez jeszcze nigdy (odpukac) nie mialam takiego bolu lydki, ale tak tak ja tez mam potworne bole w pachwinach, normalnie jak sie czasem przekrecam na lozku, to jakby mnie ktos rozrywal.

Kasiunia - ciesze sie, ze sie w koncu odezwalas :) Przykro mi z powodu Twojego kregoslupa, mam nadzieje, ze Ci to nie zostanie po ciazy :(

11 lata 19 godzin temu #869859 przez nesia84
Czesc wam,
U mnie dalej cieżko, brzuch twardnieje od czasu do czasu i boli na dole, jade do szpitala...
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam

11 lata 19 godzin temu #869861 przez Paradise1982
nesia - trzymam kciuki kochana! :kiss:

11 lata 19 godzin temu #869864 przez nati.olsztyn
nesia84 napisał:

Czesc wam,
U mnie dalej cieżko, brzuch twardnieje od czasu do czasu i boli na dole, jade do szpitala...
Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam

Trzymam kciuki! Daj nam znać co i jak!

Oby to były tylko rozciągające się więzadła!

11 lata 19 godzin temu #869865 przez Mamma Mia!
nesia - Trzymaj się, na pewno będzie dobrze! Daj znać koniecznie jak wrócisz.

Dziewczyny, czy miałyście robione w ciąży badanie na TSH? Moja koleżanka, która jest teraz w 5tym miesiącu miała właśnie zlecone to badanie. Lekarz jej powiedział, że to bardzo ważne, że poziom tego hormonu ma wpływ na rozwój mózgu dziecka...ale ja nie miałam zleconego tego badania :( Od niej się dowiedziałam, że w ogóle coś takiego jest potrzebne i teraz się martwię, bo jestem w 9 miesiącu i teraz to już raczej za późno żeby zrobić to badanie.

11 lata 18 godzin temu #869867 przez Kasiunia88
nati ja pierwszy poród miałam sn a drugi cc..postaram sie opisać w skrócie chociaż to chyba nie możliwe..i za pierwszym razem i za drugim trafiłam do szpitala tydzień po terminie, bo nic się nie zaczęło..jak rodziłam pierwsze dziecko to termin miałam na 7 maja a urodziłam dopiero 23 czyli 16 dni po terminie (a teraz mam na 8 maja).. miałam wywoływany poród, ale dopiero za drugim razem coś tam ruszyło ale poród się nie rozpoczął..całą noc chodziłam z bólami jak w okresie, ale były znośne chociaż nie mogłam ze stresu zasnąć..po tej nocy odszedł mi czop i cały dzień czułam się już normalnie, żadnego rozwarcia, żadnych bóli ani skurczy..było już 15 dni po terminie i pielęgniarka (nie lekarze :/) z patologii na której leżałam się zaniepokoiła,że nic ze mną nie robią i zadzwoniła do jakiegoś tam lekarza. ja tym czasie poszłam do kapilicy na msze popołudniową bo było Boże Ciało i jak przyszłam to wzięła mnie na porodówkę podłączyć do kroplówki..było może koło 16.30 - 17 jak kroplówkę mi podłączyli i zaczęły się skurcze..ok 18 odeszły mi wody i tak sobie leżałam w tych bólach od krzyża na tej porodówce przez całą noc..lekarze przychodzili co kilka godzin i badali a rozwarcia dalej nie było..o 1 w nocy nie mogłam już wytrzymać z bólu a rozwarcie było na opuszek ..o 7 rano ze zmęczenia zasypiałam już między skurczami, a jak przychodził skurcz to stawiało mnie do pionu..potem kazali chodzić mi po korytarzu co było nie lada wysiłkiem..przy każdym skurczu przysiadałam na kaloryferze bo nie było żadnych krzeseł i tak sobie chodziłam do 9 jak poczułam że muszę przeć no się zaczęło..

11 lata 18 godzin temu #869868 przez nati.olsztyn
Mamma Mia! napisał:

nesia - Trzymaj się, na pewno będzie dobrze! Daj znać koniecznie jak wrócisz.

Dziewczyny, czy miałyście robione w ciąży badanie na TSH? Moja koleżanka, która jest teraz w 5tym miesiącu miała właśnie zlecone to badanie. Lekarz jej powiedział, że to bardzo ważne, że poziom tego hormonu ma wpływ na rozwój mózgu dziecka...ale ja nie miałam zleconego tego badania :( Od niej się dowiedziałam, że w ogóle coś takiego jest potrzebne i teraz się martwię, bo jestem w 9 miesiącu i teraz to już raczej za późno żeby zrobić to badanie.

Ja nie robilam.

11 lata 18 godzin temu #869873 przez [email protected]
Nesia jeszcze za wcześnie. Jedź koniecznie jak coś się dzieje.
U mnie pogoda dziwna. Zimno, pochmurno i nic się nie chce.
W nocy mało spałam, bo mały mnie uwierał w żołądek i jelita.
Zgaga męczyła i miałam mdłości. Od kilku dni pobolewa mnie brzuch jak na okres.
Pojawiła się siara i czasem coś mnie kuje w dole brzucha.
We wtorek mam wizytę u lekarza. Ciekawa jestem jak się sytuacja ma, czy coś się powoli zaczyna dziać.
Pozdrawiam Was serdecznie

11 lata 18 godzin temu #869874 przez Kasiunia88
c.d. problem był w tym, że nie potrafiłam wyprzeć dziecka..miałam taki mały brzuch, że wszyscy mi mówili w szpitalu, że to będzie małe dziecko..jakieś 2,500 a urodził..więc naciskali mi pod żebrami,,uciskali ten brzuch..potem zobaczyłam , że położna mnie nacina, ale nic nie bolało bo zrobiła to w momencie skurczu no i o 9.25 urodziłam synka, który ważył 3920 .. przez moment się wystraszyłam, bo nie płakał od razu, bo był pępowiną owinięty ale dostał na koniec 10 pkt :) a potem już nie czułam żadnego bólu..musiałam jeszcze urodzić łożysko o czym nie wiedziałam, ale to tylko chwila i potem mnie lekarz przyszedł poszyć..akurat zadzwoniła moja mama na porodówkę dowiedzieć się co i jak i położna jej mówi że przed chwilą urodziłam i już się śmieję ..bo miałam takiego fajnego lekarza, który mnie szył z którym zaczęłam żartować i to jest prawda, że o bólu zapomina się od razu..jeszcze nie byłam poszyta i chciałam wstać i mówię że chce się iść okąpać to się zaczęły śmiać że gdzie z tą kroplówką i nie poszyta chce iść..ale czułam się taka dumna jak urodziłam że całemu światu chciałam to ogłosić :D i mimo tego męczenia się przez jakieś 15 godzin tym razem chce też rodzić naturalnie..nastawiłam się tak od początku ciąży..nie ma nic lepszego niż to uczucie jak się urodzi "samemu"..

a oleczka chyba pisała, że boi się że zemdleje..moim zdaniem w takim momencie chyba nie da się zemdleć, z tych emocji z tego bólu..poprostu człowiek jest na jakiś takich obrotach , że to chyba nie możliwe

11 lata 18 godzin temu #869880 przez Kasiunia88
c.d. z drugim synem też trafiłam 7 dni po terminie na patologię i znowu trzymali mnie tam 9 dni więc też się urodził 16 dni po terminie.. miałam też wywoływany poród, ale z teg strachu jak się tam znowu znalazłam żadna kroplówka mi nie zadziałała..miałam znowu jaskieś 3 próby..leżałam jakieś 2 godziny pod kroplówką bo tylko zwiększali ilość kropli ale mój organizm chyba tak się zablokował, że nic nie ruszyło i podjęli decyzję o cc.. no i taki był mój drugi poród..znieczulili od pasa w dół..rozcięli wyjęli..pokazali dziecko..potem dziecko pokazali tatusiowi na korytarzu i zabrali na noworodki a mnie przewieźli na salę i przez 6 godz. zakazali dźwigać głowę..potem poczułam zimno i dostałam drgawek..potem zaczęło schodzić znieczulenie i zaczęli podawać morfinę..po kilku godzinach przywieźli mi dziecko w tym takim wózku i tyle..jakoś udało mi się go wyciągnąć z tego wózka i tak sobie ze mną leżał..z bólu nie próbowałam go nawet karmić..dopiero pod wieczór spróbowałam ale jakoś nie wyszło..na drugi dzień przyszły pielęgniarki z rana żebym wstała i się przebrała we własną koszulę..i to był dopiero wysiłek ..człowiek przecięty na pół i zgięty w pół..nawet odwiedzin nie chciałam bo chodzić się nie dało.. człowiek chodzi taki zgięty w pół i szura nogami po podłodze..do tego ten ból kurczącej się macicy po drugim porodzie.. i mimo że niby szybko dziecko wyjmą i po bólu to potem jest ból po i zamiast cieszyć się dzidziusiem to człowiek się męczy z samym sobą..o śmianiu nawet nie mówię..myślałam że pęknę w pół jak przyszła rodzina i zaczęli coś żartować... mam nadzieję że żadna sie nie przestraszyła bo tego bym nie chciała..ale chciałam odpisać dokładnie nati o moich porodach

11 lata 18 godzin temu - 11 lata 18 godzin temu #869883 przez Kasiunia88
dziewczyny, a jeszcze co do tego opadającego brzucha to mi się nie obniżył ani za pierwszym ani za drugim razem..i czytałam na forach że to różnie bywa..niektórym 4- 3- 2- tygodnie przed, niektórym kilka dni przed porodem, a jeszcze innym dopiero w trakcie porodu..mi się ostatnio zdawało, że mi się obniżył, ale tylko mi sie zdawało :(
a podczytuję ostatnio marcówki i kwietniówki i te dziewczyny jak piszą o porodach to mają je jakieś błyskawiczne, aż im zazdroszczę ;)

a tak ostatnio myślałam, ze już się nie umiem doczekać aż urodzę, bo mnie męczy już to chodzenie z tym brzuchem i doszłam do wniosku, że muszę się tym nacieszyć, bo nie planujemy już więcej dzieci i kiedyś za tym zatęsknię...będę próbowała sobie przypomnieć jak to jest czuć ruchy dzidziusia i chodzić z brzuszkiem...

11 lata 16 godzin temu - 11 lata 16 godzin temu #869921 przez nati.olsztyn
Kasiunia, dziękuję za tak szczegółowy opis:-) A rodzilas sama czy z kimś? Ja i teraz jestem baaaardzo nastawiona na poród naturalny mimo że poprzedni był bardzo traumatyczny i mi dużo dłużej zeszło zanim poczułam że chcę to przeżyć jeszcze raz... zaraz po porodzie mowilam że jeśli jeszcze raz będę kiedyś w ciąży to wchodzi w grę poród tylko przez cc... po prawie roku. dopiero zmienilam zdanie...;-)

Ostatnia z Marcówek urodziła!!!:-)

11 lata 15 godzin temu #869930 przez Gosia27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 13 godzin temu #869976 przez Kasiunia88
nati rodziłam sama, ale teraz chciałabym rodzić z mężem i ostatnio też chciałam ale wyszła ta cesarka i nie było możliwości żeby był na sali, a w niektórych szpitalach mąż może być przy żonie.. a dzisiaj sie dowiedziałam od swojej cioci położnej z tego szpitala, że prawdopodobnie mogę mieć znowu cc i żeby lepiej nie ryzykować porodem naturalnym.. jutro mam wizytę to może coś więcej się dowiem od lekarza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka