- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Becia - w gracji jest sklep z bielizna dla kobiet w ciąży oni mają właśnie staniki z Alles mama można iść do nich pomierzyć a kupić można przez allegro.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
Nati - co do stanika ja mam ten i jestem mega zadowolona jest super allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-alles...70h-i4099130618.html
Becia - w gracji jest sklep z bielizna dla kobiet w ciąży oni mają właśnie staniki z Alles mama można iść do nich pomierzyć a kupić można przez allegro.
Dziękuję!:-)Muszę się wybrać do gracji!
- oleczka331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
troche sie wystraszylam z tymi stanikami bo mam 2 i to z hm i czuje ze moga byc tez za male i niewiem standardowo nosze 80e ale teraz to chyba 85-90 g/h.Matko jaki ciezar razem z wami mleczarnie moge otworzyc
musze je zmierzyc wieczorem
PARADISE- oczywiscie juz mu mowilam ale nie rozumie chyba musze sama to zrobic o czym pisalas hahah i bede sie smiac tylko zamiast poduszki bedzie worek ziemniakow w koncu razem z piersiami jest tego troche co nie... hehhe
herbatke kupilam z hipp dla karmiacych i dla dziecka od 1 tygodnia.Co do pieluch nie szalejcie z rozmiarem 1 bo slyszalam ze czasem odrazu 2 porzebna.Ja takie wlasnie kupilam bo watpie zeby niunka byla mniejsza niz 3kg.A 2 sa od 3 kg.Chociaz te drobniutkie dziewczyny to pewnie tez nie beda mialy duzych bobasow-kto wie moja kuzynka taki szczypior 44 kg w ciazy 12 utyla i urodzila chlopca 3,5kg.
z rzeczy mam jeszcze pierwsze mleko w razie czego jakbym nie mogla karmic z jakis przyczyn lub nie mialabym pokarmu.Mam tez szare mydlo naturalne od 2 gin i od kolezanek slyszalam ze jest najlepsze do podmywania po porodzie do tego reczniki papierowe zeby infekcji nie bylo.
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
dlatego zapytałam czy wystarczy jej tylko jedna paczka,ale może tak być Ja się nie znam
ja ogólnie z dnia na dzień to panikuje bo wydaje mi się,że czegoś mi brakuje ,ze czegoś będzie za mało i w ogóle.Im bliżej do porodu tym bardziej mam takie wątpliwości
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
SYLWIA śliczny biustonosz, jutro jadę coś wybrac! Dzięki za info
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
oto co wpakowalam do dwoch toreb do szpitala (dwie, bo tak mowili na szkole rodzenia). Jakbym czegos zapomniala, to bardzo prosze, jakbyscie mogly mnie oswiecic Bylabym wdzieczna
Torba do porodu:
- Notatki ciazy
- Cos do ubrania do porodu (ja mam stary T-shirt i bikini, bo chce rodzic w wodzie, to sobie gore zaloze)
- jakas pizama juz po porodzie x1
- stanik bawelniany lub do karmienia x1
- te wielkie podpaski (maternity sanitary towels – ja kupilam w Wilkinsonie) x4
- gacie bawelniane x2
- laczki i porannik
- gumka do wlosow (ja mam po jednej w kazdej torbie) i szczotka do wlosow
- szampon, dezodorant, pasta i szczoteczka do zebow (ja sobie kupilam na eBayu plastikowe pojemniki takie wiesz travel size w przezroczystej kosmetyczne, przelalam troche szamponu, odzywki i plynu do higieny intymnej, stwierdzilam, ze sie cala tym plynem umyje, wiec nie biore plynu do kapieli, bo na szkole rodzenia mowili, zeby nie uzywac ostrych zapachow)
- ksiazka lub czasopismo (ja bede siedziec na forum lub na Facebooku jak mi sie bedzie nudzic, wiec nie biore nic do czytania, haha)
- torebka foliowa na brudna bielizne
- komorka
- pieniadze na parking przyszpitalny (ja nie mam auta)
- jedzenie dla partnera (haha, nie spakowalam, bo by zzielenialo)
- napoj izotoniczny i woda w butelce
- jakas muzyka (ja bede miala na komorce)
- pielucha x1
- pajacyk czy jak to sie zwie x1
Torba po porodzie:
- paczka pieluch
- body x 3
- sweterek i czapeczka x 1
- ja spakowalam tez jedna pare skarpetek i rekawiczek nie drapek
- waciki (po co?) nie spakowalam…
- przybory toaletowe (z poprzedniej torby)
- ciemny recznik
- stanik do karmienia
- wkladki do stanika (wiesz te, jak sie mleko leje)
- paczka wielkich podpasek poporodowych i 3 pary gaci
- wygodna pizama
- ubior na wyjscie ze szpitala
- kasa jak sie chce TV ogladac (£5)
- plastikowa folia na brudne ubranie
- fotelik dzieciecy kaza dopiero przywiezc przy wypisie ze szpitala
- ja jeszcze spakowalam maly recznik do torby porodowej, zatyczki do uszu jakby jakas baba glosno wrzeszczala, chusteczki kosmetyczne i masc na sutki
edit: ta liste wyslalam do Biedroneczki, bo mnie poprosila, dlatego to brzmi jakbym do kogos mowila, hihi.
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale co forum itp to każdy inaczej mówi,dlatego nie wiem do końca co i jak
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Pieluszki tez mam jedna paczuszke, ale nie Pampersy, jakies tansze narazie.
Patka - nic sie nie boj, jak czegos nie bedziesz miala, to sa sklepy i zawsze mozna poleciec i kupic Przesliczny wozek :)Co do napojow izotonicznych, to mialam ten napoj na liscie od mojej poloznej, ona powiedziala, ze warto pic w czasie porodu, to dodaje sily i mikroelementow, wiec w Anglii mozna
Oleczka - absolutnie, zgadzam sie Moze byc i worek ziemniakow, bo to prawda, na pewno jest nam ciezej niz tylko z "poduszka" z przodu, hihi.
No wlasnie ja narazie nie kupilam mleka, w razie czego John poleci do sklepu kupi jak mi nie bedzie wychodzilo karmienie piersia...
Glodna jestem, ide jesc!
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak teraz będę na wizycie to się też zapytam swojej ale to by była fajna wiadomość, bo lubię te napoje puki co to tylko na kubusiu lecę nie powiem ,dobry soczek ale takiego np oshee grejfrutowego chętnie bym się napiła To Mnie trochę pocieszyłaś
a Co do wózka to te kropy Mnie zaczarowały
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- nesia84
- Wylogowany
- gaworzenie
Paradise - mi Gaviscon i migdały pomagają,mam nadzieje ze ci przejdzie. Jak brzuch opada to zgaga troche też i własnie ja tak mam Tylko ze duzo za wczesnie.
Ostatnio wszystko mnie bolalo i rwa kulszowa sie odezwała i już z bólu nie mogłam i krzyczałam że już chce urodzić. I chyba przesadziałam, skoro dzidzi chce wyjść
Dziewczyny czy to bardzo źle jak brzuch bardzo czesto boli jak na okres??JA znow nocy nie przespałam, to sie wiercił, to brzuch sie stawiał, to bolał ja na okres.
POMOCY!!Nie chce jeszcze rodzić!!!
- beaciaa
- Wylogowany
- budujemy zdania
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
A ja czekam dziś na zakupy z polskiej apteki. Zamówiłam kosmetyki dla mojej Julki z hippa te różowe bo są naprawdę świetne (sprawdzone). Któraś mieszka w Niemczech więc polecam bo to niemieckie kosmetyki.
Po za tym zakupiłam łóżeczko białe 120x60 ,przewijak ,pościel z baldachimem, prześcieradło ,materacyk piankowy bo taki też sprawdzał się jak moje córcie były malutkie , poduszkę I kołderkę do łóżeczka, wanienkę ,pampersy jedynki dwie duże paczki, waciki z ogranicznikiem do uszków. Chyba zostało mi tylko kilka drobiazgów.
A I kupiłam kurteczkę z nexta na chłodniejsze dni bo tu z pogodą różnie bywa.
Po za tym zdrówka dla Zojki duuuużo.
Dziewczyny mi na zgagę pomaga mleko zimne z lodóweczki. Sprubujcie.
becia udanego weekendu.
- oleczka331
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja niewiem jak wy z ta zgaga sie macie, ja naszczescie mialam kilka razy wiec wtedy reni i odrazu pyszczalo.Ale nie cierpialam tak jak wy.Takze wspolczuje.
za to wciaz i ciagle meczy mnie ze moje dziecko jest tak spokojne ze az za spokojne.jeden dzien aktywnosci i spokoj kilka dni czy moze cos niedobrego sie dziac???Zaczynam sie bac coraz bardziej.Juz slodnkie gorace czy dotykanie brzucha nie pomaga.Tak samo jak sie poloze na plecach wczesniej jej to przeszkadzalo teraz nie pol godz musze czekac zeby sie lekko ruszyla.Czuje sie dobrze nic mi sie nie dzieje, niechce jechac do szpitala.Jedyne co to chyba codzien czkawka to przynajmniej wiem ze tam jest i dzis znow jak z wami pisze. heheh
Paradise jedyne co mi przychodzi do glowy o czym czesto pisza i co spakowalam to bezbarwna pomadka do ust.Podobno strasznie wysychaja, nawet po cesarce sie przydaje.nieiem ile prawdy niby oda jest ale biore nie wazy nie wiadomo ile.
Z hipp rzeczy sa bardzo dobre i ja mam kosmetyki a mam tez z rosmann z welendy tez sa podobno super.Co do pieluch nie slyszalam zeby uczulaly ale wszytsko mozliwe wiem napewnoo ze chusteczki pampers sa przyczyna alergii u wielu dzieci i maja strasznie slaby sklad.