- /
- /
- /
- /
- Majówki 2014
Majówki 2014
- Kasiunia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ja tak na szybko, bo mały mnie na podwórko wyciąga, a taka super pogoda..
Jestem po wizycie..lekarz mnie zbadał i powiedział że szyjka zamknięta..że nic się jeszcze nie dzieje ani nie przygotowuje do porodu.. od przyszłego tygodnia mam przestać brać magnez i jeżeli do 8 maja poród się sam nie zacznie to będę miała cc..
cieszę się, że niektóre z Was po moim opisie bardziej się przekonały do porodu sn..ja się teraz od początku ciąży nastawiałam tylko na sn, a teraz nie wiem co będzie.. wszystko na odwrót - te co chcą sn to mają cc, a te co by chciały cc to muszą urodzić sn..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
i chciała sn a zrobili jej cc bo nie dało rady.
Wydaje mi się,że nawet jak się chcę to cc lepiej się nie wyhylać lekarze wiedzą co robią
A Ja dzisiaj poprałam i poprasowałam kolejne ciuszki dla małej ,już nie mam miejsca w szafkach masakra Ale przynajmniej malutka będzie mogła się brudzić ile się da, A Ja nie będę musiała się martwić,że muszę szybko wstawiać pralkę.
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 5
Patka - lepiej miec za duzo ciuszkow niz za malo Ja to sie ostatnio zastanawialam, czy mam wystarczajaco, ale to sie okaze w praniu.... i przenosnie i doslownie haha
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale rowniez znalazlam ten artykul,wiec sie z Wami podziele:
parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
- karla2102
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
fajna karuzela i misio dziewczyny;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
takie dziecko szybko się brudzi i w ogóle także się cieszę
ale maruda ze Mnie jest nie zła także czasami lubię marudzić
Dziś ogólnie mam jakiś taki ciężki dzień ,że nie wiem co mam ze sobą zrobić.
Chłopak od rana do wieczora pracuje to siedzę w domu i się nudzę, niby można iść z jakąś kumpelą na spacer ale nawet się nie chcę mi dzisiaj ubierać leń mnie dopadł okrutny
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Później to będziemy już tylko wspominać ten czas leniuchowania i nudy
Teraz to tylko na głowie mam malutkie myszki,które cały dzień śpią.
Ale uważam,że dobrze mieć zwierzaka to uczy w jakimś tam stopniu odpowiedzialności
- Paradise1982
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- sela
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- <a href="http://www.zapytajpolozna.pl" title="Pobi
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Niestety myszki żyją 2 góra 3 lata. Zresztą moja ulubienica
ostatnio,już coś na zdrówku podupadła.weterynarz powiedział,że to już starość oczko jej ropieje,zalecił tylko okłady z rumianku,no i liczyć się z każdym dniem niestety
no cóż mam ją już prawie 2 rok to pierwsza moja mysza uwielbiam ją. Oby tylko nie zakończyła życia jak Ja będę w szpitalu Może to głupie tak przywiązywać się do zwierząt ale Ja już tak mam
sela :powodzenia..!
Ja w tym tygodniu muszę wybrać sie na badanie krwi i moczu to chyba już będzie ostatnie badanie
- SYLWIA
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja dziś z Młodym w domu, rano wstał i miał podwyższoną temperaturę, więc został ze mną. Dziś idę z nim do kardiologa, jakiś czas temu lekarz usłyszał jakiś szmer nad serduszkiem. Mam nadzieję,że to nic poważnego.
Idziemy prywatnie, bo na NFZ mamy termin na lipiec. Szok, a to przecież serce dziecka.
Wczoraj rodzice przyjechali do mnie i mama umyła mi okna i wyprałam firanki, więc jestem gotowa na święta
Patka ja też muszę w tym tygodniu wykonać badanie krwi i moczu, też mam nadzieję,że to ostatnie
Sela daj znać jak tam po ktg, ja jeszcze nie miałam.
Paradise ja też mam takie dni,ze do 15 chodzę w piżamie. a ja mam takiego misia dostał go Olek jak się urodził od mojej przyjaciółki www.malusin.pl/kolekcje-sterntaler/przyt...ella-sterntaler.html
Gosiu zdrówka dla córci.
co do karuzeli my dostaniemy taka www.pinkorblue.pl/Zabawa-nauka/Swiat-nie...Gq0L0CFUcTwwodBmcA5Q
Jest wielofunkcyjna pasuje do kołyski, łóżeczka turystycznego, wózka i fotelika.
- patka89
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam kuzynki za granicą a dokładnie w Niemczech i One miały dość szybko robione ktg i chyba 3 razy przez okres całej ciąży.Ja już jestem na samej końcówce, w sumie My wszystkie a widzę,że też nie wszystkie miałyśmy to o to badanie zrobionę. Jakieś badania moczu krwi to oczywiście obowiązkowo co miesiąc (wiem rozumiem też są ważne) ale chyba stan dzidzi jest ważniejszy a tu z tym to robią tylko usg i do widzenia i też widziałam,że nie u wszystkich.
Ehh Nasza Polska służba zdrowia jak nie zapłacisz to nie masz...
Dlatego też zdecydowałam się na prywatną położną jeżeli nie okaże się jednak,że będę musiała mieć cc teraz na wizycie. Zdecydowałam się na tą prywatną położną bo w pewnym stopniu będę czuć się bezpiecznie,że w odpowiednim czasie zareaguje gdy będzie się coś działo z maluszkiem nie tak jak załoga w Wocławku gdzie po zdrowej donoszonej ciąży kobieta straciła na raz dwójkę swoich maluszków bo jakiejś jędzy nie chciało się uruchomić ktg i sprawdzić ich stan i zadecydować o cc
Pewnie trochę zanudziłam ale im bliżej tym bardziej się tym wszystkim martwie, chyba nie są wskazane mi te wszystkie programy o tych biednych dzieciach.!
- mallgoonia
- Wylogowany
- gaworzenie
oleczka- jeśli boisz się porodu sn to cc jest dobrym pomysłem. Ja mam zupełnie odwrotnie- wole rodzić naturalnie.
Paradise- mój nastrój jest identyczny. To chyba normalne;)Pijesz już te liście malin?
Kasiunia- no właśnie- zawsze jest na odwrót. Niektóre kobiety wręcz błagają lekarzy o cc.
patka89- też lubię zwierzęta, ale ze względu na mieszkanie w bloku zdecydowaliśmy sie na małego pieska. Nie wiedziałam, że myszki tak krótko żyją.
sylwia- to jest włąsnie polska służba zdrowia. Ja na wizytę do endo miałam czekać rok, mimo, że miałam skierowanie pilne! Ale jakoś się udało załatwić wizytę w trakcie ciąży jeszcze. Mam identyczną karuzelę po córce. Jest super, polecam!
- Kasiunia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
mallgoonia ja też wolałabym rodzić naturalnie i mam nadzieję, że chjociaż ten jeden raz samo mi się zacznie i nie będę musiała mieć cc.. a wydaje mi się, że większości cc kojarzy się tylko z rozcięciem i wyjęciem dziecka i potem jakimś tam bólem..ale ten ból jest okropny i nie można chodzić, i w ogóle słabo się robi przy podnoszeniu z łóżka, a jak tu się dzieciątkiem zająć, a raczej w moim przypadku trójką ..a potem jeszcze przez jakieś 2 tyg. o ile dobrze pamiętam albo i dłużej trzeba sobie robić zastrzyki do brzucha przeciwzakrzepowe co dla mnie było okropne bo nie lubię igieł i strzykawek buuu
a co do ktg to ja w żadnej ciąży nie miałam robionego , dopiero na patologii jak leżałam i teraz też nie mam