BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #868900 przez nesia84
usia - śliczne ciuszki, na dziewczynki są piekne ubranka :)
A ja rosnę i rosnę :laugh:
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu #868920 przez usia
Nesia - sliczny brzuszek :)
Mam pytanie do was po ile komplecikow sobie spakowalyscie do szpitala dla malenstwa?

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #868943 przez patka89
Usia: Śliczne ciuszki :):) dla dziewczynek są bardzo ładne ciuszki,Ja też jak swoje prałam to aż chętnie sama bym niektóre ubrała :):)
Teraz takie słodkie ciuszki robią,że szok :)
kocyków to mam multum,ale niestety na złość aparat mi się zepsuł to Ja się nie pochwalę moimi zdobyczami.

Wiecie dziewczyny, z jednej strony chciałabym siłami natury ,bo każdy mówi,że tak jest lepiej a z drugiej strony cesarka jest szybsza :) Zobaczymy co powie lekarz no jestem dość mała bo przed ciążą ważyłam tylko 38 kg a wzrost mam 154 to jednak może być wskazanie jako tako do cesarki ogólnie jestem malutka ale zobaczymy. Co ma być to będzie ,ważne by mała była zdrowa i tyle.Wszystko,już uszykowane na Jej przyjście to już może przychodzić :)

Nesia: Bardzo ładny brzuszek masz naprawdę :):)

Poczekam do 14 wtedy będzie myślę,już wiadomo na 100% co z tą cesarką :)
Muszę to wiedzieć w miarę wcześnie,bo w związku,że Ja jestem panikarą postanowiłam,ze będę miała swoją prywatną panią położną.Ale do cesarki Ona nie będzie mi potrzebna :)
A jeżeli będę rodzić normalnie too muszę potwierdzić pani położnej ,że jednak będę rodzić normalnie :)

Ps: Ja dziś w nocy też już odczułam,pierwsze skurczę i tak dalej(Jak całą ciąże gdyby nie brzuszek to bym nie odczuła,że jestem w ciąży tak dzisiejszej nocy czułam już to, miałam delikatne skurcze a wizyt w toalecie to chyba miliony) Mała też teraz bardzo aktywna jest rozpycha się jak nie wiem, I powiem Wam dziewczyny,że jednak ta maskotka z melodyjką uspokaja maluszka, jak bardzo wariuje w brzuszku i przyłożę małej maskotkę do brzucha to wydaje mi się,że jest trochę spokojniejsza.

Dziś u Mnie jest bardzo ładna pogoda,ale postanowiłam,że dziś spędzę dzień w domu po tej nocy bo nigdy nic nie wiadomo :(

Usia: Ja spakowałam 6 pajaców, 6 par body , 2 pary spodenek 4 pary bluzeczek,3 czapeczki, jeden dresik,kurteczkę,spakowałam też rękawiczki nie drapki 2 pary,no i 4 pary skarpetek :P)

11 lata 2 dni temu #869012 przez oleczka331
hejka

nesia
ty chudzinko ja jestem dwa razy taka a gdzie jeszcze do konca????

patka89 tez widze ze malutka dziewczyny czy wy cos jecie wogole???

u mnie spokoj cisza mala znow spokojna w nocy chyba miala czkawke sama niewiem czy to czkawka dosc dlugo trwala.Tylko mi sie przeciaga mam wrazenie ze bedzie bardzo duza ciagle głodna jestem a wlasciwie mam ochote na cos.

Torba spakowana dokupie wode z dziubkiem bedzie ok.

13maja przyjezdza mamuska do pomocy ciekawe czy dochodze do 13go.Tatus wzial wolne dopiero od 16-go.

Dzis mnie mezo wkurzył, bo wie ze nie mam siły na nic to mówi ze moglabym posprzatac mialam to dzis w planach wkoncu nie mam burdelu jakiegos odkurzyc tylko tzreba i podlogi umyc-to mnie tak wkurzyl ze zamknelam drzwi za soba i sam to zrobil.Teraz poszedl do pracy a ja nie mam co robic, moze zmienie tylko posciel na nowa bo mialam to w planach.Czyscioch sie znalazl jeden!!! ehhh nie rozumie mnie a mi tak tez brzuch przeszkadza w scieraniu kurzy nachylaniu plukaniu mopa itd.Poprostu stracilam ochote do robienia tego skoro mnie brzuch boli i musze stac w rozkroku.Do tego podniesc sie to graniczy z cudem... :dry:

pozdrowionka

11 lata 2 dni temu #869095 przez oleczka331
ej dziewczyny mam pytanie dlaczego na kazdym kalendarzu ciazowym wychodzi mi 35 tydzien ciazy a na suwaczku 34? nierozumiem

11 lata 2 dni temu #869096 przez beaciaa
oleczka331 napisał:

ej dziewczyny mam pytanie dlaczego na kazdym kalendarzu ciazowym wychodzi mi 35 tydzien ciazy a na suwaczku 34? nierozumiem

Wychodzi tak dlatego, że 34 tydzień i 1 dzień to 35 tydzień bo 34 skończone i już zaczął się 35, np. 28 tydzień i 6 dzień to 29 tydzień:)

11 lata 2 dni temu #869100 przez oleczka331
ok wszystko jasne :laugh:

11 lata 2 dni temu #869105 przez nati.olsztyn
Właśnie miałam pisać tp samo co Beaciaa:-)

11 lata 2 dni temu #869135 przez beaciaa
Muszę pochwalić się, że w końcu ułożyłam wszystko do komody małego :)

Pierwsze autko już jest :)

A teraz zadręczę Was swoją całą listą rzeczy i tu prośba gdyby rzuciło wam się coś w oczka co jeszcze muszę dokupic (oprócz laktatora i biustonoszy) to piszcie :)!

Śpiochy (56)x 2 ; (62)x 3
Pajacyki (56)x 3 ; (62)x 7
Półśpiochy(56)x 2
Kaftaniki (56)x 2
Bluzki (56)x 1 ; (62)x 4
Spodnie (56)x 3 ; (62)x 7
Body kr. (56)x 1 ; (62)x 10
Body dł. (56)x 2 ; (62)x 5
Dresik (56)x 2 ; (62)x 2
Czapeczki x3
Skarpetki x4
Niedrapki x2
Pieluchy tetra x10
Pieluchy flanela x5
Kocyk x2
Rożek x1
Kocyk cieplejszy(otulaczek) z możliwością wpięcia do fotelika x1
Buciki x4
Butelka x2, Szczotka do czyszczenia butelek, Smoczek x3, Zawieszka do smoczka, Nożyczki, Grzbyk, Szczotka, Termometr, Frida, Patyczki do uszu, Paklanki, Pampersy 1, Chusteczki nawilżane, Kompres jałowy, Bepanthen, Płyn do kąpieli, Szampon, Krem do twarzy, Balsam, Linomag, Miseczka do przemywania pupy, Wanna
Łóżeczko, Pościel, 2x Prześcieradło, Ceratka pod prześcieradło, Przewijak
Wózek + akcesoria, Fotelik
Podkłady, Wkładki laktacyjne, Majtki jednorazowe, Podkłady-wkładki(te wielkie), Herbatka z liści malin, Herbatka koperkowa, 3 koszule do karmienia

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #869150 przez nati.olsztyn
beaciaa Piękna
wyprawka! Póki co wydaje mi się że wszystko masz, ale jak coś mi wpadniie do głowy to napiszę:-)

A ja się dziś załamałam:-( Pomierzyłam wszystkie staniki do karmienia- te które miałam przy Dawidzie i te dwa nowe które teraz kupiłam (w sumie mam ich 6) i... ani jeden nie leży jak trzeba:-( w obwodzie są dobre albo za ciasne ale miski to wszystkie albo całkiem za małe albo ciasnawe...buuu Chyba trzeba będzie pod koniec ciąży wybrać się znów na stanikowe zakupy... masakra!!!
Powiedzcie jakich firm macie staniki do karmienia???

11 lata 2 dni temu #869154 przez Paradise1982
Siemanko brzuchatki!

Tak wiec dzien minal mi szybko, bo SPAKOWALAM TORBY DO SZPITALA !!! I poszlam przedluzyc sobie rzesy, wiec nie musze sie malowac, hurra! :)

moniaW - no, masaz byl fajny, naprawde.. Wspolczuje lekarza :(

Usia - szczerze mowiac zazdrosze Ci, ze Ci sie brzuch obnizyl, moj dalej wysoko, a zgaga mnie po prostu zabija :( Dodalam imie Twojej corci do tabelki :) Zdobycze swietne! Ten rozek kupowalas na eBayu? Bo wyglada bardzo podobnie do mojego hihihi :)
Ja spakowalam do torby porodowej jedno body i do tego dres i rekawiczki nie-drapki i czapeczke, a do drugiej torby (po porodzie) wszystkiego po trzy sztuki plus jedna pare skarpetek.

nesia - jaka sliczna mamusia i jaki zgrabny brzuszek! Ja to juz wygladam jak wieloryb, a przynajmniej sie tak czuje, a jeszcze 5 tygodni, ufff...

Oleczka - moglby Twoj chlop odpuscic, w koncu teraz jakby nie patrzec jest nam ciezej sprzatac, powiedz mu, zeby sobie przywiazal wielka ciezka poduche z przodu i napil sie kwasku cytrynowego, wtedy moze zmywac podlogi :D

Beaciaa
- no pieknie!!!! Jak napisalas termometr, to chodzilo Ci o ten do kapieli czy do mierzenia temperatury? Ja mam i do kapieli i do temperatury (jednosekundowy).Poza tym nic mi innego nie przyszlo do glowy, wiec chyba nic Ci nie brakuje :) Ja za to nie mam zadnych bucikow i herbaty koperkowej, musze koniecznie gdzies znalezc ta herbate!

11 lata 2 dni temu #869157 przez beaciaa
Paradise1982 napisał:

Siemanko brzuchatki!

Tak wiec dzien minal mi szybko, bo SPAKOWALAM TORBY DO SZPITALA !!! I poszlam przedluzyc sobie rzesy, wiec nie musze sie malowac, hurra! :)

moniaW - no, masaz byl fajny, naprawde.. Wspolczuje lekarza :(

Usia - szczerze mowiac zazdrosze Ci, ze Ci sie brzuch obnizyl, moj dalej wysoko, a zgaga mnie po prostu zabija :( Dodalam imie Twojej corci do tabelki :) Zdobycze swietne! Ten rozek kupowalas na eBayu? Bo wyglada bardzo podobnie do mojego hihihi :)
Ja spakowalam do torby porodowej jedno body i do tego dres i rekawiczki nie-drapki i czapeczke, a do drugiej torby (po porodzie) wszystkiego po trzy sztuki plus jedna pare skarpetek.

nesia - jaka sliczna mamusia i jaki zgrabny brzuszek! Ja to juz wygladam jak wieloryb, a przynajmniej sie tak czuje, a jeszcze 5 tygodni, ufff...

Oleczka - moglby Twoj chlop odpuscic, w koncu teraz jakby nie patrzec jest nam ciezej sprzatac, powiedz mu, zeby sobie przywiazal wielka ciezka poduche z przodu i napil sie kwasku cytrynowego, wtedy moze zmywac podlogi :D

Beaciaa
- no pieknie!!!! Jak napisalas termometr, to chodzilo Ci o ten do kapieli czy do mierzenia temperatury? Ja mam i do kapieli i do temperatury (jednosekundowy).Poza tym nic mi innego nie przyszlo do glowy, wiec chyba nic Ci nie brakuje :) Ja za to nie mam zadnych bucikow i herbaty koperkowej, musze koniecznie gdzies znalezc ta herbate!

Kupiłam termometr bezdotykowy który mierzy temperaturę ciała, cieczy i tkanin :)

11 lata 2 dni temu #869159 przez beaciaa
nati.olsztyn napisał:

beaciaa Piękna
wyprawka! Póki co wydaje mi się że wszystko masz, ale jak coś mi wpadniie do głowy to napiszę:-)

A ja się dziś załamałam:-( Pomierzyłam wszystkie staniki do karmienia- te które miałam przy Dawidzie i te dwa nowe które teraz kupiłam (w sumie mam ich 6) i... ani jeden nie leży jak trzeba:-( w obwodzie są dobre albo za ciasne ale miski to wszystkie albo całkiem za małe albo ciasnawe...buuu Chyba trzeba będzie pod koniec ciąży wybrać się znów na stanikowe zakupy... masakra!!!
Powiedzcie jakich firm macie staniki do karmienia???

Jak znajdziesz jakiś sklep z dużymi rozmiarami w Olsztynie daj znac. Ja ubolewam strasznie bo nigdzie nie mogę znaleźc miseczki H :(

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #869166 przez patka89
Oleczka : ja zawsze byłam malutka:) Powiem Ci,że jem i to dużo jak jest coś co lubie to jem bez opamiętania, lubię też kfc czy mc donald s :)
Lubię też słodycze także po prostu taka moja natura.
Zobaczymy co będzie po ciąży :( :)
Dzisiaj wyszłam na drobny spacerek i wróciłam z kolejnym rożkiem oraz nowymi body :)
Te ciuchy są takie piękne :):)

pogoda dziś u nas była bardzo ładna,także liczę na to,że jednak w maju śnieg padać nie będzie .Wielkimi krokami zbliżają się święta,to to co Ja lubię. Malutka się strasznie wierci,rozpycha się jak nie wiem chyba już jej chyba tam nie wygodnie :D

Becia wydaje mi się,ze jedna paczka pampersów to za mało,Ja jedną to biorę do szpitala :)
Ale może przesadzam nie wiem to moje pierwsze dziecko to nie umiem określić :(

Co do bucików mam kilka par, chodź teraz sama się zastanawiam czy one będą mojej dzidzi w ogóle potrzebne na teraz :):)
Aj już się nie mogę doczekać kiedy będzie z nami :)
Coś czuje,że łobuziak dobry z niej będzie od paru dni tak się rozpycha,ze wydaje mi się,że bardzo jej już nie wygodnie :)

11 lata 2 dni temu #869174 przez nesia84
Dzieki dziewczyny za miłe słowa :) Jak każda kobita potrzebuje jakiegos dobrego słowa.

Beacia
- masz pokaźną wyprawkę :) Jeśli chodzi o pampersy to zależy jaka paczka, ja mam 78szt i też narazie tylką jedną pakę. Jeśli chodzi o biustonosz to wow, masz co nosić kochana, konkretne ciężary dźwigasz!!
Mi tylko rozmiar piersi przybyło i jeszcze nie robiłam zakupów biustonoszowych do karmienia, wszystko przede mną.
Miłego wieczoru :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka