BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 5 dni temu #866911 przez beaciaa
Hej dziewczyny :) jak tam prima aprilisowe żarty:p ? Ja chciałam Malza nastraszyć że wody mi odeszły, ale nie miałam sumienia go tak straszyć;D Ostatnio i tal chodzi przejęty ze coraz bliżej do porodu. Brzuszek zaczął mi się opuszczać (o wiele łatwiej oddychać;p), jakieś skacze, ale nieregularne... Kupiłam podkłady i dziś będę je instalować pod prześcieradłem w razie odejścia wód żeby nie poszło wszystko do suszenia;) wyprawka kupiona prawie w całości ;) musimy jeszcze dokupić tylko sól fizjologiczna do przebywania oczek, biustonosze do karmienia, laktator i jakaś karuzele na łóżeczko ;) wiec śpię już baaaardzo spokojnie gdyby nawet coś zaczęło się dziać wszystko już jest;) my po przeprowadzce wiec kilka rzeczy czeka jeszcze na ułożenie, a mi dnia nie starcza;p powinna być już właśnie na mieście i załatwiać wszystko co mam na liście, ale taaaak mi się nie chce :(
Paradise ja pewnie zdecyduje się na poród naturalny chociaż u mnie w szpitalu jest wanna, ale jakoś przeraża mnie jej wygląd ;)
Agi niech badają . Będzie wszystko dobrze zobaczysz! My łóżeczko skrecilismy od razu w razie jakichkolwiek reklamacji mielibyśmy czas żeby je odesłać ;) i jest już wywietrsone. Stoi narazie u teściów bo w mieszkanku u nas chcemy pomalować cześć ściany nad lozeczkiem i dopiero przywieźć łóżeczko ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mowmimama na spokojnie tylko z samochodem pomysł o ile łatwiej będzie Ci jechać gdzieś samej czy pózniej z maleństwem niż prosić kogoś o pomoc;)! To, ze nieraz gaśnie to nic nie przejmuj się;) ja mam prawo jazdy od ponad dwóch lat i chociaż zawsze lubiłam i podobno umiałam jeździć to teraz w ciąży czuje się jak jeżdżąca ciamajda :p Wiec muszę uważać żeby nigdzie nie stuknąć w jakaś latarnie ;)
Nie wiem co tam dziewczyny pisalyscie jeszcze, ale oficjalnie został miesiąc do Maja ... Dochodzi to do was, ze za niedługo będziemy ulic nasze Kruszynki ... :kiss: :kiss: :kiss: Nie mogę się doczekać !

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 dni temu #867035 przez nati.olsztyn
beaciaa Ja wczoraj z tym kluciem miałam to samo...:-( wstalam z drzemki z Synkiem i miałam wrażenie że brzuch mi się do samych ud opuścił, niewygodnie było siedzieć a jak chodziłam czy też leżałam to dol brzucha tak ciągnął że myślałam że zaraz mi Maryśka wypadnie... no i co chwilę to klucie... Ta ciąża od drugiego trymestru jest całkiem inna niż poprzednia.

Jakby ktoras z Was chciała czy nie mogła dostać to mogę odsprzedać te liście malin bo kupiłam a używać ich nie mogę.

11 lata 5 dni temu #867039 przez oleczka331
halohalo

Paradise- patrzylam na niemieckim ebay i na allegro ale na allegro nie ma a na ebay znalazlam jeden tylko on jest piankowy iby zimna pianka troche czytalam ze jest to przewiewny ze jakas nowosc niewiem komu wierzyc niechce juz kupowac nowego lozeczka-ale troche jestem zla ze nie moge nic znalezc :( Z drugiej strony przeciez dziecko nie jest zaraz takie ciezkie jak my zeby w tej piance bylo mu za miekko i zeby sie w nia wbijalo.A po nastepne przeciez ta kolyska nie bedzie na zawsze bo nie jest zbyt duza. :)

ja tez ciagle ogladam czy nic napewno nie leci i w noc :) y tez jak wstaje siusiu czy nie jest mi mokro.Musze tez podlozyc cos pod pupe zeby matraca nie zabrudzic w razie czego, tylko powiem wam ze jakis czas temu jak mialam bole to zrobilam podlozylam podklad od dziecka taki do lozeczka i wiecie co mozecie miec extra przewiewne materace ale to nie przepuszcza powietrza wstalam w nocy mokra w miejscu gdzie sie znajdowal.Pzrespalam 2 nocki i wyjelam.Teraz mysle co tu zrobic zeby sie nie meczyc. :unsure:

nie moge uwierzyc ze juz kwiecien to jest nie na moja głowę niestety :huh:
boje sie jak to bedzie i boje sie czy to przezyje wogole niby kazda pzrezywa ale jakos niechce!!! nie mozna przejsc do tej milszej strony i tulic juz bobasa?fajnie by bylo rano wstajesz a tu takie bobo do tulenia mialabym juz gromadke hehhe.

niewiem jak u was u mnie jakos tak spokojnie ze az sie martwie ciagle bo co chwila dzidzia ma jakies slabsze dni, malo sie rusza wogole prawie, troche rano troche wieczorem w nocy spie wiec chyba bym czula, w dzien tez nie bardzo.Ale chyba mialalm tak naprawde tylko ze 3 dni w ciagu ciazy zeby tak skakala bardzo bardzo.Z tym ze teraz wlasnie bardzo slabo ja czuje lub wogole zapominam ze tam jest.Niewiem czy to dobrze pogadam z GIN o tym ale pewnie jak tam pojde to znow bedzie tam latac a potem znow cisza.Boi sie lekarzy jak mamuska :P
postaram sie moze zrobi mi usg chcialabymbyc pewna ze ok ze nic jej tam nieprzeszkadza i ze wszytsko z nia wporzadku.:)

dziewczyny dajecie te drugie imie???? bo ja niewiem co robic????

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #867045 przez nati.olsztyn
oleczka My dajemy Maria Joanna:-) Ja zawsze byłam przeciwna dwóm ale nie mogłam się zdecydować na imię dla dziewczynki i kazałam mężowi wybrać i teraz już się przyzwyczailam i nie wyobrażam sobie innego ani pojedynczego imienia:-) W skrócie mówimy na nią Masia:-P
A materacyk 40x90 też mógłby być do Waszej kolyski? bo takie znalazłam...

11 lata 5 dni temu - 11 lata 5 dni temu #867093 przez Mamma Mia!
My też dajemy dwa imiona :) Jeszcze nie jesteśmy zdecydowani co do drugiego, ale najpewniej będzie to imię po mamie :) Jak drugim dzieckiem będzie synek - wtedy na drugie dostanie jak tata :)
Trochę mnie nie było, ale była ttaaka supeer pogoda, że całymi dniami siedziałam na powietrzu. Głównie spacery, ale też trochę spraw pozałatwiałam. Od paru dni pralka u mnie chodzi nieustannie i jeszcze nie koniec :ohmy: a myślałam, że to tak łatwo i szybko pójdzie :) Dzisiaj zabieram się za pierwsze prasowanie i do końca tego tygodnia chce już mieć spakowane torby dla siebie i Małej.

Takiego kłucia w brzuchu jeszcze nie czułam, ale faktycznie czuję, że mi strasznie "ciąży" jakby grawitacja go przyciągała do podłogi :) Mam wrażenie, że Mała jest strasznie już duża i sporo waży. Brzuch "poszedł" strasznie do przodu i jakoś tak nieproporcjonalnie wygląda do moich bioder...trochę się tego obawiam, bo często jeszcze przed ciążą, lekarze mi powtarzali, że mogę mieć problem z porodem bo mam wąskie biodra :unsure:

mowmimama - Dasz radę z tym samochodem! Ja miałam podobną sytuację, że przez rok od egzaminu nie jeździłam i zaczęłam od 5 miesiąca ciąży. Bardzo się bałam, pierwszy raz był najgorszy i nieco stresujący ale właśnie po tej pierwszej jeździe poczułam się pewnie i teraz nie jest to dla mnie problem. Nie przejmuj się jak gaśnie - to zupełnie normalne, nawet wieloletni kierowcy, którzy wsiądą nie do swojego auta mają z tym problem ;) Spróbuj jakieś niedalekie trasy na dobry początek, później bardziej ruchliwe miejsca itp.
Co do parkowania to ja też się jeszcze obawiam, bo to duży samochód, ale staram się po prostu wybierać miejsce tam gdzie są dwa wolne obok siebie :) Tym bardziej teraz, kiedy wyjść z brzuchem nie jest tak łatwo i trzeba szeeroko otworzyć drzwi :)
Aaaa i naklejka "baby on board" proponuję - wtedy inni kierowcy nie będą się tak denerwować ;) Jesteś mamą i masz jeździć spokojnie i ostrożnie :)

Dzisiaj prima aprillis - nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić dowcipu mojemu i zawołałam go, że mi wody chyba odeszły :) ale...przez chwilę stanął jak wryty ale po 2 sekundach uśmiał się także chyba kiepski ze mnie kłamca :laugh:

11 lata 5 dni temu #867119 przez Paradise1982
Witam ponownie,

poprasowalam pieluchy tetrowe i porobilam w ogrodku, a teraz siedze i odpoczywam. Pogoda cudowna u mnie! A jutro ide na 6 godzin SPA, jakies masaze dla ciezarnych, zrobia mi stopy i dlonie, maseczki, nie wiem co tam jeszcze. John mi ten prezent na urodziny kupil i juz sie doczekac nie moge! A tak w ogole, to zmienilam kolor wlosow, mialam ciemny braz jak wiecie, a teraz mam ciemna wisnie :lol:

Beaciaa
- chwala bogu nikt mnie dzis nie wkrecil :) Tez chcialam Johnowi powiedziec, ze wody mi odeszly, ale stwierdzilam, ze to malo smieszny zart :)
Zazdroszcze opuszczenia brzuszka, moj dalej wysoko, mam wrazenie, ze za chwile macica wejdzie mi pod piersi! Ja nie mam podkladow, ale pomyslalam, ze moze podloze jakis ciemny recznik...
Co do klocia w szyjce to nie mam pojecia...

Nati - kurcze, wy obie mowicie o tych klociach, a ja nie za bardzo wiem, o co chodzi... Moze tez to mam, ale nie wiem, czy o tym samym gadamy :-D

Oleczka - ja kupilam na eBayu normalny piankowy materac do koszyczka mojzesza, powaznie, nie przejmowalabym sie tak, w koncu bedzie tam tylko pierwsze 3 miesiace. Za to do lozeczka kupilam juz taki porzadny materac, bo to lozeczko potem sie rozkreca i zmienia na lozko dla dziecka do 140cm.
Fajnie by bylo juz miec nasze dzidzie bez porodow, zgadzam sie, ale spokojnie, damy rade! Nie my pierwsze, nie my ostatnie!
Jak sie martwisz, czy dzidzia sie rusza to zawsze warto podjechac do szpitala, a lekarz tez Ci pomoze :)
My dajemy drugie imie, bo taki jest u Johna w rodzinie zwyczaj, wiec bedzie Victoria Sophia :)

Mamma Mia! - nieladnie tak swojego chlopa straszyc! hehehe ;-)

11 lata 5 dni temu #867160 przez oleczka331
hihi

za bardzo mnie tam nie ciagnie do tego szpitala wiec odpuszczam zreszta mala chyba wyczula i juz kilka kopniakow poszlo :P
jak mnie na porodowke to sila chyba zaciagna!!!

niewiem jak u nas z drugim imieniem bedzie Bianka Katia albo Bianka Vanessa albo Bianka Lena albo Bianka Milla niewiem kurcze za duzy wybór:)Polskie imiona mnie nie ruszają-sorryyyy

ok zbieram sie na spacer bo wy tak spacerujecie a ja no coz bylam na kursie i teraz tylko siedze zamawiam czytam jem jem leze jem leze jem.Kurde ile ja jem. :silly:

pozdrowionka

11 lata 4 dni temu #867286 przez Paradise1982
Oleczka - a nie zastanawiałaś się nad porodem w domu skoro boisz się szpitali? Na przykład w Anglii jest to bardzo popularne :lol:

11 lata 4 dni temu #867407 przez anisx33
witam, zapraszam was do kupowania ciuszkow dla niemowlaków na moim blogu
szafaniemowlakaa.blogspot.com/
większosc to rozmiar 56-62 , H&M , Zara , Mothercare

11 lata 4 dni temu #867517 przez Paradise1982
Dzień dobry wszystkim mamusiom. Życzę wam miłego dnia, ja lecę na spa :lol:

11 lata 4 dni temu #867550 przez Gosia27

11 lata 4 dni temu #867596 przez nati.olsztyn
Paradise1982 napisał:

Dzień dobry wszystkim mamusiom. Życzę wam miłego dnia, ja lecę na spa :lol:

Ty to dopiero będziesz miała miły dzień!:-) Super!

11 lata 4 dni temu #867619 przez OlgosAmigos
trochę się nie odzywałam, ale czytam na bieżąco...tylko już nie pamiętam co komu miałam... :huh:

Paradise- koniecznie zdaj relację ze spa!my mojej mamie na imieniny podobny prezent zrobiliśmy, ale dopiero na przyszły tydzień się umówiła :)

Gosia- trzymaj się!będzie dobrze!bo przecież musi być! :kiss: Zosieńka jest twarda, a Ty jeszcze bardziej!

Nati- czemu nie możesz pić tych suszonych liści malin?jakie są przeciwwskazania?bo nigdzie nie mogę znaleźć :dry:

Pisałyście o drugich imionach...my dajemy jedno. Mąż ma dwa i tylko problemy z tego tytułu :dry: z resztą to to jedno było nam ciężko wybrać, a co dopiero drugie ;)

Wczoraj byliśmy na tych warsztatach Mamo to ja! no i muszę Wam powiedzieć, że naprawdę warto!Jeśli macie możliwość uczestniczenia w nich to naprawdę polecam!dobrze zorganizowane, wszystko odbywa się tak jak jest opisane na stronie...przywieźliśmy masę próbek, ulotek no i nowej wiedzy ;) Sporo nagród było do zgarnięcia, a dziewczyna z naszej grupy wygrała fotelik maxi cosi :) nie spodziewałam się że będzie tak fajnie :)

Mam chęć na ciasto drożdżowe!chyba polecę po drożdże bo mi język wpadnie zaraz :silly:

11 lata 4 dni temu #867625 przez nati.olsztyn
Gosia27 napisał:

Gosiu, wierzę że obie dacie radę! Silne z Was Kobietki!

11 lata 4 dni temu #867626 przez danusia87
Gosiu szybkiego powrotu do zdrowia dla Zojeczki ♡♡♡♡♡♡♡♡
Nie martw sie kochanie za duzo wszystko bedzie dobrze i zdarzysz jeszcze spakowac torbe to tylko chwilka...

Paradise milego dnia Kochana odpręż się za nas wszystkie tam. .. ;)

oleczka tak jak Paradise mowi myslalas zeby rodzic w domku? W Niemczech jest to tez chyba możliwe o ile sie nie myle ale raczej nie... przemysl to skoro boisz sie jechac do Krankenhaus. ..ja jednak uważam że w Niemczech jak i u mnie w Austrii mamy mega świetny personel medyczny nigdy bym się nie bała naprawdę.

U mnie dzisiaj MEGA zgaga juz w sumie od wczoraj ;( poza tym czuje sie okropnie od paru dni...nie daje sobie z niczym rady jestem PODŁAMANA ;(

Mama Aniołka Hannah [*] 3czerwiec 2013

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka