BezpiecznaCiaza112023

Majówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #864448 przez Uśmiechnięta86
Hejka kochane:D

Nadrobiłam was:D
Piękne fotki brzuszków!!!
Takie piękne mamy będą:D
Moje cycki to przy waszych melonach "mandarynki":P
Może jak będę mieć mleko to urosną dlatego ze stanikiem do karmienia czekam na ostatni moment.

eh ja to się zastanawiam czy nie urodzę wcześniej.
Dogorewam...
Dziwnie się czuje przemęczona ... placki na twarzy czerwone , krosty i TRĄDZIK bolesny MI WYSZEDŁ!!!
Oblecha nienawidze trądziku!!!. Woda się ewidentnie zatrzymała w organiżmie=dłonie popuchły i nogi. A miednica booooliiii!!! No chyba szybciej by było co mnie nie boli...hehhehe
Humory maaam. Siedze w domu płacze. Czuje się jak wariatka =wieloryb.
Mam ochote wczołgać się pod łóżko i zaczekać do porodu:P
Skurcze przeszły bolesne ale mam "gmyranie" i bezbolesne skurcze co chwilę cały dzień.
Zmuszam się do prac porządkowych w domu...

Nie piszę do was za często bo jedyne co mam na myśli to ból i zmęczenie.
JUż mnie nawet akcesoria dla dzieci nie kręcą i wali torba porodowa.
Chcę mieć ciążowanie już za sobą-Nie mam siły;/

Wybaczcie ten dzisiejszy "ferment" :(
Chyba mam depresję przedporodową hehhe
jest coś takiego :P
???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864503 przez nati.olsztyn
Uśmiechnięta Pewnie że jest;-) Każda z nas to przechodzi na jakimś etapie ciąży z różnym nasileniem!:-) Obiecuję Ci że minie!

Kwietniówki szaleją!!!:-)

11 lata 1 tydzień temu #864556 przez Uśmiechnięta86
Hejka kochane:D

Nati- przeczytałam twój post i weszłam na marcówki i kwietniówki i od razu humorek mam lepszy.
Dzieci marcówek wyglądają jak aniołeczki.
Koniec depresji trzeba się wziąc w garść .
Boli...trudno.
Od teraz będę wam pisać jeśli ból będzie niepokojący albo nietypowy dla ciąży :P hehhe

Oh zazdroszczę marcówką że mają to za sobą ...
Ja chcę mojego syneczka już uściskać. Sama w domu leżę -dobrze że mnie kopie to mamy jakis kontakt:P
Trzymam kciuki za kwietniówki i trochę się obawiam żebym do nich nie dołączyła;O

Ale szary dzień dziś OOOj będzie padać...
Zatem uwięziona jestem w domu bo nie mam parasolki - zgubiłam w tramwaju hee

We wtorek umówiłam się z koleżanką(4 miesiąc ciąży kończy już. Idziemy na ciężarówkowe zakupy:P)-oby nie padało.
Trzeba sobie szukać zajęcia...bo tak nagle przestac pracować jest mi ciężko;(
Lubie moją pracę a będę tam dopiero za 7 miesięcy lub 7,5 miesiąca! i to pewnie moje miejsce zajmie nowa dziewczyna a ja ndostanę inną fuchę w marketingu czy coś... tak słyszałam od szefa...nie wiem co o tym myśleć. Może to dla mnie nowa okazja a może nie sprawdzę się na nowym stanowisku;/

Oh co ja mówię..! napewno sie sprawdzę - przecież jestem superowa pracoholiczka!:D hehhehe

11 lata 1 tydzień temu #864605 przez moniaW
dzięki dziewczyny za miłe słowa na temat mojego bandziocha :lol: jak na razie nie mam ani jednego rozstępu oby tak dalej :)

właśnie moja Alicja ma czkawkę,też nie lubię tego uczucia ale na szczęście szybko jej przechodzi :) ostatnio strasznie się wierci czasami aż podskoczę jak mi załaduje kopniaka :)

wczoraj byłam odwiedzić moją koleżankę która wróciła nareszcie ze swoim synkiem wcześniakiem do domu.Mówię wam jaki on jest malutki aż strach dotykać,ma tylko 51 cm i wszystkie ubranka są na niego za duże w rozmiarze 56 się topi :)
chciałabym mieć już swoją córeczkę przy sobie :kiss:

miłego dnia :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864625 przez nesia84
Cześć!

oleczka331
– pieknie wygladasz i cudny masz ten kącik dla dzidziusia :)

moniaW – nie wygladasz przerażająco wprost przeciwnie, kwitniesz :D Ja dobijam prawie 8. kilo, mam nadzieje, że na 10-ciu się skończy

Paradise1982 – terminu nie mam jeszcze wyznaczonego, myśle że na kolejnej wizycie (3.04) coś się więcej dowiem, na obecna chwile wiem, że w 38/39 tygodniu będzie trzeba zrobić ciecie, nie czekac na akcję porodową, czyli w okolicy połowy maja. Bardzo się boję, z jednej strony mając ustalony termin człowiek wie kiedy ten dzień nastąpi, a z drugiej obawa czy wszystko będzie dobrze, w końcu to operacja!

sela – ja mam termin na koniec maja, ale operacja będzie kolo połowy maja

Uśmiechnięta86
– też mam huśtawkę nastrojów, chyba zaczynam się stresować, jeśli coś co robię wyjdzie mi nie tak to wpadam w złość..Generalnie jestem już chyba przemęczona całym sprzątaniem po remoncie i kompletowaniem wyprawki. W pracy na pewno sobie poradzisz. Jestem w podobnej sytuacji, ale raczej będę szukać pracy.

Dziś mamy pochmurny dzień i dlatego nic mi się nie chce. Po południu jadę do koleżanki na ploty, wiec mam nadzieję że zły nastrój minie.
Pozdrawiam

11 lata 1 tydzień temu #864647 przez mowmimama
Witamy...witamy...z rana :)

Dzisiaj ostatni dzień w pracy :)

Paradise ahh ja też już chcę mieć łóżeczko i meble dla małego...:) w sobotę niby mój ma pomalować pokoik, zobaczymy czy to zrobi :P rozumiem, i dlatego chyba też zakupie koszyk mojżesza, bo właśnie jak będę sama w domu to pewnie też małego wezmę do sypialni naszej, a nie chcę żeby się przyzwyczajał spać ze mną w łóżku :) hmm może też zadzwonie i się zapytam czy mają takie zajęcia całodniowe, to przynajmniej z moim bym mogła pójść :)

oleczka331 śliczna kołyska, słodka :)

patka89 i bardzo dobrze, że Cię wygonili, dobrze, że w brzuszek się nie uderzyłaś! :)

Ja to na samym końcu jestem z porodem, to się pewnie od Was nasłucham i na stresuje i będę Wam zazdrościć, że Wy już po i z maleństwami :)

Uśmiechnięta bidulka:( ja natomiast sobie myślę, że mały nie będzie chciał wyjść i go przenoszę, bo nic mnie nie boli ani nie uciska, choć w sumie to jeszcze dwa miesiące:) a wybaczać nie mamy Ci czego :) Na pewno się sprawdzisz na nowym stanowisku!!:D

11 lata 1 tydzień temu #864671 przez patka89
mowmimama: Z jednej strony to fajnie, a z drugiej to całkiem fajna frajda była wyżyć się na tych tapetach :D

U Mnie,też znowu brzydka pogoda i tak w kółko głowa boli od zmian tej pogody,że masakra dzisiaj z mokrym ręcznikiem na głowie spałam,bo nie można żadnych tabletek na ból,to trzeba sobie jakoś radzić inaczej :)

Ja ,też jestem ciekawa kiedy moja córka będzie już ze Mną niby mam termin na 2 Maja ale jak to będzie się okaże :) Kwiecień szybko zleci,bo to święta przygotowania do nich itp.

Co do becikowego niestety tak jest a czytałam ,że to wszystko przez mamusie lekkich obyczajów ,lub mamusie alkoholiczki,ze nie chodziły w ogóle do lekarza nie dbały o dziecko w ciąży a o becikowe starały się nie dla dziecka a dla siebie i swoich alfonsów,że tak brzydko powiem. W jakiejś gazecie ostatnio to czytałam wypowiedź jakiejś tam Pani co zajmuję się wydawaniem becikowych.Wiecie ile w tym prawdy nie wiem , ale wydaje mi się,że może tak być sama wiem,ze niektórzy to tylko robią dzieci by korzystać z kasy ,która na nie przysługuje smutne lecz prawdziwe :(
Ale może jak masz wpisane 11 tydzień to przymkną oko i nie będą robić problemów jednak no kurcze chyba znają realia jakie u Nas są.

Życzę Wszystkim Wam miłego dnia ,Bo Ja to chyba dziś się z łóżka nie podniosę przez tą moją głowę

11 lata 1 tydzień temu #864675 przez Gosia27
Hej,hej

kurde,kurde blaszka kwietniówki się rozpakowują :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: a ja w ciemnej d. z przygotowaniami :unsure: pięknie :dry: normalnie wstyd!!!!

Wczoraj miałam urodzinki i tyle energii że zrobiłam pyszny tort i tiko-romantiko kolację :lol: z przytulaskami :lol: (gruby ja wieloryb)

Dziś mam wizytę u swojego ginka,wczoraj zrobiłąm kontrolną morf i mocz. Mało mnie,bo dzieć mój lata jak szogun,ciekawa wszystkiego. Więc nie mogę spuścić jej z oczu,bo inaczej to albo poobijana,albo płacze że czegoś nie może złapać itd

11 lata 1 tydzień temu #864682 przez sela
oleczkaKochana doskonale cie rozumiem bo sama tez jestem przerazona aledamy rade za 3 miesiace juz nie bedziemy tego pametac.Oby z dziecmi wszystko było ok bo tez bardzo sie trgo boje ,jednak poród to najciezsza droga dla dziecka mam nadzieje ze dam rade z Marcelkiem :)

usmiechnieta Biedactwo te hustawki nastrojów sa okropne tez to przechodziłam ;(Chciało mi sie ciagle płakac.Ale moge cie pocieszyc ze przeszło wiec na pewno i tobie przejdzie.Co do boleści to ja mam bardzo podobnie wszydtko mnie boli nawet kosci łonowe.Nie mam totalnie siły i czasami czuje sie tak strasznie ze mam wrażenie ze tez wcześniej urodzę. Mój Marcel bardzo mocno kopie dostaje po wszystkich narządach jakie sa możliwe :(A kregosłup tak strasznie mnie boli ze juz nie wiem co mam zrobic by chociaz na troche przestał :(

11 lata 1 tydzień temu #864683 przez patka89
Gosia: to jeszcze raz Wszystkiego dobrego :)

Ja też,jeszcze nie spakowana,dopiero zaczeliśmy remont i w ogóle :)
Ale mam nadzieję,że ze wszystkim dam radę :)
Swoją drogą ciekawa jestem jak dam radę sobie w roli mamusi :D
Jestem jedynaczką zawsze dostawałam to co chciałam trochę się boje tej odpowiedzialności
ale mam nadzieję,że sobie poradzę i nie będzie źle :)

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864686 przez Paradise1982
Hej dziewczyny,

ja za dwie godziny do poloznej. Ogolnie u mnie nic takiego sie nie dzieje, wlasnie piore pieluchy tetrowe na 90 stopni, zjadlam sniadanie, pomaluje sie i upieke ciasto (moj ukochany serniczek, mniam!)
WIerzyc mi sie nie chce, ze pierwsza kwietniowka sie rozpakowala, Aaaaaaa!!!!! Coraz blizej do nas!!!!
Wstawie tabelke, to bedziemy na bierzaco, ktora pierwsza ma termin, chyba Beaciaa :-P

Oleczka - sliczny kacik z kolyska!

patka - boze jedyny, Ty uwazaj na siebie, a nie "skaczesz" za kanape, hihi ;-) Dobrze, ze nic wam sie nie stalo!

OlgosAmigos - niedawno byly Walentynki, to prawda, ale niedawno to byly swieta Bozego Narodzenia, a teraz Wielkanoc! Masakra! Zaczynam sie naprawde bac! Tak, moja ma czkawke co najmniej raz dziennie, dwa wieczory temu probowalam zasnac, jak miala czkawke, i to mnie tak wkurzalo, nie dalo sie, dopoki nie przestala...

Nati - ja wczoraj wlaczylam sobie filmik na youtube, 24 godziny z zycia noworodka, i za kazdym razem jak dzidzia plakala, to ja razem z nia! Hehe, hormony daja rade :-D Ciesze sie, ze z Twoja kolezanka i jej dzidzia wszystko ok!

Usmiechnieta - nie poznaje kolezanki, widze, u Ciebie tez hormony szaleja i masz wszystkiego dosc, ale nie przejmuj sie kochana, juz niedlugo i bedziemy tulic maluszki! :) Moje cycki to chyba nie melony, tylko arbuzy!!! Mnie pani w sklepie powiedziala, zeby przyjsc do sklepu i kupic stanik do karmienia jak mi brzuch opadnie, bo wtedy mi sie zmniejszy obwod pod cyckami.
Tez mam jakies wypryski na twarzy, w ogole pomimo uzywania kremow, strasznie sucha skore. Humory Ci przejda, ja mialam 3 dni, teraz jest lepiej, ale nie wiadomo, kiedy znowu mnie walnie. Czytalam aktykul, ze depresja poporodowa moze sie zaczac juz w ostatnich tygodniach ciazy, wiec jesli na okraglo placzesz koniecznie idz do lekarza.
Na pewno sie sprawdzisz na nowym stanowisku, bo (dokladnie!) jestes super pracoholiczka! :-D

moniaW - moja za to wierci mi chyba glowa na dole i uczucie jest okropne...

nesia - rozumiem, ja nie wiem, czy wolalabym wiedziec kiedy to nastapi, czy raczej z zaskoczenia...

mowmimama - slyszalam, ze niedobrze dla dzidzi spac z rodzicami w jednym lozku, wiec powaznie ten koszyk mojzesza jest najlepszy :)

Gosia - wszystkiego najlepszego!! Ja mam jutro :-D Mozesz mi powiedziec co to jest, jak mam wrazenie, ze dzidzia drapie / grzebie mi w malej?????

11 lata 1 tydzień temu #864690 przez patka89
Paradise :) To była taka rozrywka dla mnie zawsze chciałam wpaść za łóżko :D
ale miałam miekie lądowanie bo tam akurat materac zapasowy jest,także nic mi się nie stało
tylko siniaka sobie na ręce narobiłam ale nawet i On mnie nie boli. Lezę i obserwuje swoje myszy bo jednej się chyba ,też udzielił stan remontowy i zakopuje swoim koleżanką trocinkami wejście od domku. To tak śmiesznie wygląda :D

11 lata 1 tydzień temu #864714 przez Gosia27
Paradise1982 napisał:

Hej dziewczyny,

ja za dwie godziny do poloznej. Ogolnie u mnie nic takiego sie nie dzieje, wlasnie piore pieluchy tetrowe na 90 stopni, zjadlam sniadanie, pomaluje sie i upieke ciasto (moj ukochany serniczek, mniam!)
WIerzyc mi sie nie chce, ze pierwsza kwietniowka sie rozpakowala, Aaaaaaa!!!!! Coraz blizej do nas!!!!
Wstawie tabelke, to bedziemy na bierzaco, ktora pierwsza ma termin, chyba Beaciaa :-P

Oleczka - sliczny kacik z kolyska!

patka - boze jedyny, Ty uwazaj na siebie, a nie "skaczesz" za kanape, hihi ;-) Dobrze, ze nic wam sie nie stalo!

OlgosAmigos - niedawno byly Walentynki, to prawda, ale niedawno to byly swieta Bozego Narodzenia, a teraz Wielkanoc! Masakra! Zaczynam sie naprawde bac! Tak, moja ma czkawke co najmniej raz dziennie, dwa wieczory temu probowalam zasnac, jak miala czkawke, i to mnie tak wkurzalo, nie dalo sie, dopoki nie przestala...

Nati - ja wczoraj wlaczylam sobie filmik na youtube, 24 godziny z zycia noworodka, i za kazdym razem jak dzidzia plakala, to ja razem z nia! Hehe, hormony daja rade :-D Ciesze sie, ze z Twoja kolezanka i jej dzidzia wszystko ok!

Usmiechnieta - nie poznaje kolezanki, widze, u Ciebie tez hormony szaleja i masz wszystkiego dosc, ale nie przejmuj sie kochana, juz niedlugo i bedziemy tulic maluszki! :) Moje cycki to chyba nie melony, tylko arbuzy!!! Mnie pani w sklepie powiedziala, zeby przyjsc do sklepu i kupic stanik do karmienia jak mi brzuch opadnie, bo wtedy mi sie zmniejszy obwod pod cyckami.
Tez mam jakies wypryski na twarzy, w ogole pomimo uzywania kremow, strasznie sucha skore. Humory Ci przejda, ja mialam 3 dni, teraz jest lepiej, ale nie wiadomo, kiedy znowu mnie walnie. Czytalam aktykul, ze depresja poporodowa moze sie zaczac juz w ostatnich tygodniach ciazy, wiec jesli na okraglo placzesz koniecznie idz do lekarza.
Na pewno sie sprawdzisz na nowym stanowisku, bo (dokladnie!) jestes super pracoholiczka! :-D

moniaW - moja za to wierci mi chyba glowa na dole i uczucie jest okropne...

nesia - rozumiem, ja nie wiem, czy wolalabym wiedziec kiedy to nastapi, czy raczej z zaskoczenia...

mowmimama - slyszalam, ze niedobrze dla dzidzi spac z rodzicami w jednym lozku, wiec powaznie ten koszyk mojzesza jest najlepszy :)

Gosia - wszystkiego najlepszego!! Ja mam jutro :-D Mozesz mi powiedziec co to jest, jak mam wrazenie, ze dzidzia drapie / grzebie mi w malej?????

ja też tak mam,po prostu szyjka macicy jest narządem które się podczas tych gmyran ma prawo poruszac

11 lata 1 tydzień temu #864766 przez Paradise1982
Wstawiam tabelke.

Dziewczyny, sprawdzcie, czy wszystko sie zgadza, szczegolnie przewidywalne daty porodow, bo chyba niektorym sie pozmienialy :)
Załączniki:

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #864776 przez beaciaa
Paradise1982 napisał:

Wstawiam tabelke.

Dziewczyny, sprawdzcie, czy wszystko sie zgadza, szczegolnie przewidywalne daty porodow, bo chyba niektorym sie pozmienialy :)

U mnie mega rozstrzał 26.04-05.05 :) Termin kwietniowy bardziej prawdopodobny, ale okaże się :)

Paradise może zrobiłybyśmy tabelkę wg. terminu porodu ?:) Hmmm?
Edit. można by też było w niej dorobic kolumnę na datę porodu, wagę i wzrost dziecka :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka